Vakavuus luokka:  
  (97/100)

Erebus lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Erebus Linux lunnasohjelma kohdistaa palvelimet

Erebus lunnasohjelma virus

Erebus lunnasohjelma on vaarallinen ohjelma, joka koettaa saastuttaa Linux järjestelmät ja erityisesti palvelimet. Aivan kuten mikä tahansa lunnasohjelma, Sen ensisijainen maali on saastuttaa, niin monta laitetta kuin mahdollista ja vaatia valtavia lunnaita. Lunnasohjelman ensimmäinen version käyttää RSA-2048 salausta, lisää .ecrypt tiedosto päätteen ja jättää kaksi lunnasviestiä: YOUR_FILES_HAS_BEEN_ENCRYPTED.txt” ja ”YOUR_FILES_HAS_BEEN_ENCRYPTED.html. Virusta käytettiin hakkeroimaan sivuja Etelä Koreassa Command and Control (C&C) palvelimilla. Versio onnistui salaamaan yli 423 erilaista tiedostoa. 

Lunnasohjelman seuraava versio suunniteltiin ohittamaan User Account Control (UAC) ominaisuus ja laukaisemaan itsensä paremmilla käyttöoikeuksilla. Virus ilmoitti, että jos uhri ei suostu vaatimuksiin ja maksa 0.085 BTC 96 tunnin kuluessa, niin tietokoneella olevat tiedostot tuhotaan. Päivitetty versio poisti uhrien tiedostojen Varjokopiot, joten niitä ei voida palauttaa. Vaikka tiedosto kopioisen pitäminen ulkoisella laitteella voi auttaa sinua säästämään tiedostojasi, niin sinun pitää tallentaa tietosi sinne jatkuvasti, useat tietokoneen käyttäjät eivät luo tällaisia varmuuskopioita. Sen seurauksena he voivat vain surra menetettyjä tiedostoja ja etsi epätoivoisesti niiden palautustapoja. Ei ole väliä oletko Windows, Mac tai Linux käyttäjä, sinun pitää tehdä ennalta ehkäiseviä toimia estääksesi vaaralliset hyökkäykset. Me ehdotamme ohjelmaa, kuten Reimage tai Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner lunnasohjelman poistamiseen. Erbuksen poistoon sinulla pitää olla ohjelma, joka on yhteensopiva Linux järjestelmän kanssa.

Päivitys Helmikuussa 2017: Erebus virus improves, demands a smaller ransom

Helmikuussa verkkoasiantuntijat huomasivat uuden Erebus viruksen version, joka salaa kohdetiedostot AES salauksella ja muokkaa sitten niiden tiedosto laajennukset ROT-23 salauksella. Tämän jälkeen se tallentaa README.html tiedoston työpöydälle. Tiedostossa on ohjeet, kuinka palauttaa tiedostot. Tällaisille viruksille tyypillisesti, Erebus kehottaa uhreja maksamaan 96 tunnin kuluessa. Hakkereilla on tapana ollut käyttää vain yhtä osoitetta yhteydenottoon. Löytyy kuitenkin liian vähän tietoja, että vastaavatko rikolliset uhreille ja palauttavatko he tiedostot. Jos olet langennut tämän lunnasohjelman ansaan, niin keskity Erebus poistoon.

Nykyinen versio ohittaa User Account Control ikkunan, tai toisin sanoen, ottaa toiminnon pois käytöstä, joka käynnistää dialogi laatikon ennen uuden ohjelman asennusta. Erebus lunnasohjelma estää uhreja poistamasta sitä manuaalisesti. Tämän lisäksi, virus muokkaa rekisteriavaimia kiihdyttääkseen toimintaansa. Lunnasohjelma laukaisee eventvwr.msc tiedoston, joka sitten avaa eventvwr.msc tiedoston. EventViewer ei enää ole tekemisissä mmc.exe tiedoston kanssa, siksi se laukaisee satunnaisen viruksen käynnistystiedoston. EventViewer sovelluksen korkeammassa tilassa toiminnan ansiosta, viruksen käynnistystiedosto käynnistyy samoilla oikeuksilla.

Tämän jälkeen, Erebus yhdistää http://ipecho.net/plain ja http://ipinfo.io/ tunnistaakseen käyttäjän sijainnin. Myöhemmin virus menee myös Tor verkkoon ja yhdistää sen Command and Control palvelimelle.

Älä aliarvioi lunnasohjelmaa, sillä se poistaa varjokopiot ja siksi käyttäjällä on vähemmän mahdollisuuksia palauttaa tiedostot. Tällä hetkellä se vaatii kohtalaisen pieniä lunnaita – 0,85 BTC (90 USD). Lopuksi, se näyttää ylimääräisen viestin, joka jälleen kertoo Erebus kaappauksesta.

Files crypted!
Every important file on this computer was crypted. Please look on your documents or desktop folder for a file called README.html for instructions on how to decrypt them.

Päivitys Kesäkuu 2017: Erebus haittaohjelma iskee Etelä-Korealaiseen verkkoisännöinti yritykseen

Kuvattu haittaohjelma onnistui saastuttamaan verkkoisännöinti yrityksen, nimeltä Nayana Etelä-Koreassa, joka antoi haittaohjelman saastuttaa tuhansia sivustoja. Lunnasohjelma hyökkäys saastutti yli sata Linus palvelinta ja vaikuttaa siltä, että se rohkaisi verkkorikollisia vaatimaan naurettavia lunnaita – 10 Bitcoinia, joka on melkein $26k. Myöhemmin huijarit tajusivat, että lunnaat ovat liian suuret ja laskivat ne 5.4 Bitcoiniin – noin $14k.

Lunnasohjelma lukitsi tietokannat, kuvat ja videot. Yritys on julkaissut useita ilmoituksia sen virallisella verkkosivulla, ilmoittaen että se pahoillaan epämukavuudesta, ja että viranomaiset tutkivat tapausta tällä hetkellä. Tällä välin, Nayana työntekijät työskentelevät rajusti voidakseen vastata asiakkaille ja palauttaakseen heidän varmuuskopiot. On myös tiedossa, että yritys neuvottelee tällä hetkellä lunnaiden hinnasta verkkorikollisten kanssa.

Ilmoitukset yrityksen virallisella sivulla ehdottavat, että verkkorikolliset ovat ehkä antaneet yritykselle kohtalaisen alennuksen – Yhdessä julkaistussa verkkorikollisten viestissä näkyy, että rikolliset pyytävät 550 BTC. Huijarit jopa antavat laskelman, miten yritys voi maksaa sen.

Levitystavat

Muista lunnasohjelmista poiketen, virus keskittyy haittamainontaan sen hyökkäysten toimittamisessa. Se erityisesti toimii mainosten kautta, joita hyökkääjät klikkaavat varomattomasti. Myöhemmin heidät uudelleenohjataan sivustolle, joka on saastutettu RIG exploit kitillä . Kun uhri löytää itsensä tällaiselta sivulta, niin on kysymys vain sekunneista, kun Erebus kaappaus tapahtuu. Voidaksesi välttää tai alentaaksesi hyökkäyksen riskiä, sinun pitää asentaa kunnollinen turvallisuusohjelma ja antaa sen käsitellä virtuaalinen uhka. Se on myös kätevä käsittelemään uhkia, kuten troijalaiset tai pienemmät uhat – kaappaajat.

Poista Erebus virus

Voidaksesi poistaa Erebus lunnasohjelman onnistuneesti, sinulla pitää olla haittaohjelman poistaja. Tämän tekemiseen Reimage tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes ovat käteviä. Pidä mielessäsi, että sen pitää olla päivitetty, jotta se voi löytää kaikki uhan komponentit ja rekisterimerkinnät. Jopa poiston jälkeen, voit kiinnittää huomiosi tiedoston palautukseen. Lopuksi, varo roskaposteja, koska ne voivat kantaa tiedostoja salaavia uhkia. Kun pidät ohjelmat päivitettyinä ja selaat nettiä varoen, niin pienennät riskiä saada Erebus lunnasohjelma tai muu lunnasohjelma.

 

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Erebus viruksen Poisto-ohje:

Poista Erebus käyttäen Safe Mode with Networking

Jotkut tiedostoja salaavat uhat ovat tunnettuja, koska ne lukitsevat tietokoneen näytön tai lopettavat muita järjestelmän ominaisuuksia. On luultavaa, että tämän hetkinen uhka voi olla yksi niistä. Tämän tuloksena on luultavaa, että kohtaat Erebus poiston ongelmia. Siksi nämä ohjeet (suunniteltu Windows käyttäjille) auttavat sinua hallinnan palauttamisessa.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Erebus

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Erebus poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Erebus käyttäen System Restore

Jos automaattinen poistotapa ei toimi odotetulla tavalla, niin valitse seuraava tapa.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Erebus pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Erebus on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Erebus tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Se on valitettavaa, mutta Linux järjestelmällä lukitut tiedostot voidaan palauttaa vain varmuuskopioista. Jos sinulla ei ole niitä, niin tiedostojasi ei ehkä voida palauttaa.


Jos tiedostosi ovat joutuneet Erebus salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Erebus salauksen poistotyökalua ei ole saatavilla

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Erebus ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-erebus-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä