Poista Gandcrab 5.0.4 virus (Poisto-ohjeet) - päivitetty joulu 2018

Gandcrab 5.0.4 viruksen Poisto-ohje

Mikä on Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelma?

GandCrab 5.0.4 lunnasohjelma on purettava versio GandCrab perheestä

GandCrab 5.0.4 lunnasohjelma

GandCrab 5.0.4 on lunnasohjelma, joka huomattiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2018 ja se on versio pahamaineisesta GandCrab viruksesta. Tunkeutumisen jälkeen se salaa tiedostot RSA ja Salsa 20 salaus algoritmilla, lisää satunnaisen päätteen (esim., .GHMFJ) jokaiseen henkilökohtaiseen tiedostoon, ja pudottaa henkilökohtaisen lunnasviestin [satunnainen]-DECRYPT.txt. Se ladataan C2 palvelimelta, jotta hakkerit hallitsevat varmistaakseen, että uhrit tietävät mitä tapahtui ja mitä tehdä seuraavaksi. Palauttaakseen henkilökohtaiset tiedostot, käyttäjien pitää maksaa Bitcoin tai Dash kryptovaluutalla. GandCrab v5.0.4 vaihtaa myös työpöydän taustakuvaksi lyhyen lunnasviestin. Viruksen versiota levitetään Fallout exploit kitin avulla, ja se käyttää myös useita muita levitystapoja. Virus on onneksi purettavissa Bitdefenderin salauksenpoistajalla. Jos sinulla on huonoa onnea, niin voit yrittää myös työkalua, jonka tekijä on McAfee turvallisuustutkija Raj Samani. Me annamme linkit alla.

Yhteenveto
Nimi —= Gandcrab v5.0.4 =—
Tyyppi Lunnasohjelma
Sukua
Aikaisemmat versiot GandCrab 5.0.1, GandCrab 5.0.2, Gandcrab 5.0.3
Huomattu Lokakuun alku 2018
Tiedoston pääte Satunnaisesti luodut merkit, esim. .GTELNIVKYF, .OBKBTXTN, .LGAWPULM
Käytetty salaus RSA sekä Salsa20
Lunnasviesti [satunnainen]-DECRYPT.txt
Levitys Haavoittuvuudet, exploitit, roskapostit, haitalliset sivustot, jne.
Poisto Lataa haittaohjelman poistaja FortectIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner ja suorita täysi järjestelmän tarkistus
Salaus purettavissa? Kyllä, käytä GandCrab 5.0.4 salauksen poistajaa palauttaaksesi lukitut tiedostot tai kokeile toista työkalua, jonka on luonut turvallisuustutkija Raj Samani

Levittääkseen aikaisempien versioiden kuormaa, hakkerit ovat käyttäneet RIG ja GradSoft exploit kittejä. v5 käyttää kuitenkin uutta Fallout exploit kittiä, sekä roskaposteja, vaarallisia sivustoja ja ALPC Task Scheduler Zero-day exploittia, tämä tekee Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelmasta yhden levinneimmistä uhista viime viikkoina.

Aivan kuin sen aikaisemmat versiot, Gandcrab v5.0.4 virus käyttää monimutkaisia RSA ja Salsa20 algoritmeja salaamaan tiedostoja, kuten videot, kuvat, dokumentit, ja tekee niistä hyödyttömiä. Tiedostojen palauttamiseksi, uhreja kehotetaan ottamaan yhteyttä rikollisiin TOR selaimen kautta tai antamaan sähköpostiosoite. Täysi lunnasviesti on tällainen:

—= GANDCRAB V5.0.4 =—

Attention!
All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension: .OBKBTXTN

The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only we can recover your files.

The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

| 0. Download Tor browser – hxxps://www.torproject.org/

| 1. Install Tor browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link in TOR browser: hxxp://gandcrabmfe6mnef.onion/bba886b160b8e97e
| 4. Follow the instructions on this page

—————–

On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free.

ATTENTION!

IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:

* DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
* DO NOT CHANGE DATA BELOW

—BEGIN GANDCRAB KEY—

—END GANDCRAB KEY—

—BEGIN PC DATA—

—END PC DATA—
———————

Kuten yleensä, asiantuntijat suosittelevat välttämään kontaktia verkkorikollisten kanssa ja suorittamaan Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelman poiston sen sijaan. Hakkereihin ei kuulu koskaan luottaa, sillä he käyttävät viekasta sosiaalista manipulaatiota huijatakseen ihmiset maksamaan rahaa. Haittaohjelman kirjoittajat voivat unohtaa sinut, kun lunnaat on maksettu (yleensä he vaativat $800 – $2400 Bitcoin tai Dash rahalla), joten menetät molemmat – tiedostosi ja rahasi. Älä siis riskeeraa huijauksen uhriksi joutumista, sillä tämä on todella mahdollista.

Poistaaksesi Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelman, sinun pitää ladata ja asentaa kattava turvaohjelma, päivittää se, mennä Vikasietotilaan Verkolla ja suorittaa täysi järjestelmän tarkistus. Tämän pitäisi ottaa virus pois käytöstä ja antaa turvaohjelman toimia oikein.

Vasta Gandcrab v5.0.4 poiston jälkeen voit palauttaa tiedostot. Viimeisin GandCrab versio on jo purettavissa. Käyttökelpoisten työkalujen lista on palautusohjeissa alla. Meille on valitettavasti ilmoitettu, että joillekin uhreille salauksen poistotyökalu ei toimi. Tässä tapauksessa sinun kannattaa kokeilla kolmansien osapuolien tapoja.

GandCrab 5.0.4 virusGandCrab 5.0.4 on lunnasohjelma tartunta, joka käyttää exploit kittejä, roskaposteja, vaarallisia sivuja, sekä muita levitystapoja, jotta se voi saastuttaa tuhansien käyttäjien tietokoneet

Päivitä ohjelmasi ajoissa ja varo roskapostikampanjoita

Koska viimeisin versio käyttää Fallout exploit kittiä, sekä haavoittuvuuksia, muista siis päivittää ohjelmasi säännöllisesti. Turvallisuuspäivitykset ovat tärkeitä kaikille laitteille, koska se estää vaarallisia kuormia päästämästä bugeja järjestelmään. On yhtä tärkeää päivittää turvaohjelmaa säännöllisesti, koska tunnistustietokantoja päivitetään jatkuvasti.

Ole silti varuillasi, että uusia haittaohjelmia ilmaantuu joka päivä, joten ole tarkkana, kun selaat netti ja avaat roskaposteja. Me suosittelemme pysymään erossa torrent, tiedoston jako, uhkapeli, porno, ja vastaavilta vaarallisilta sivuilta. Tuntemattomista lähteistä tulevien sähköpostien avaaminen on myös huono idea. Jos et ole varma sähköpostin turvallisuudesta, ota yhteyttä yritykseen, joka sen on väittämän mukaan lähettänyt, ja varmista sen aitous. Liitetiedoston tarkastaminen turvaohjelmalla on suositeltavaa.

GandCrab 5.0.4 viruksen poisto ja tiedoston palautus

Rikollisten varoituksista huolimatta, sinun ei kannata viivyttää Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelman poistoa. Haittaohjelma voi vaarantaa laitteesi turvallisuuden ja päästää vaarallisia tartuntoja läpi. Jos sinulla ei ole turvaohjelmaa, lataa ja asenna FortectIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner ja suorita täysi järjestelmän tarkistus. Joissain tapauksissa verkkouhka voi estää haittaohjelman poistajat, joten Vikasietotila Verkolla voi olla pelastus.

Vasta sen jälkeen, kun olet poistanut Gandcrab 5.0.4 viruksen, voit yrittää tiedostojen palautusta. Jos sinulla on varmuuskopiota – niin älä yhdistä ulkoista laitetta saastuneeseen laitteeseen, muuten kaikki varmuuskopiosi tullaan myös salaamaan! Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin seuraa alla olevia ohjeita ja kokeile vaihtoehtoisia tapoja, jotka on suunniteltu auttamaan uhreja poistamaan Gandcrab 5.0.4 salaus. Löytyy myös virallinen Bitdefender ohjelma, jota voit käyttää palauttamaan salattuja tiedostoja. Linkki siihen on alla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Gandcrab 5.0.4 viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Poistaaksesi Gandcrab v5.0.4 lunnasohjelman turvallisesti, mene Vikasietotilaan Verkolla

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Gandcrab 5.0.4 käyttäen System Restore

Voit poistaa viruksen käytöstä myös Järjestelmän Palautuksella:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Gandcrab 5.0.4 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Gandcrab 5.0.4 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Gandcrab 5.0.4 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Gandcrab 5.0.4 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro voi auttaa sinua tiedoston palauttamisessa

Data Recovery Pro suunniteltiin alustavasti auttamaan käyttäjiä, jotka vahingossa poistivat tai saastuttivat henkilökohtaisia tiedostoja. Tämä sovellus on myös hyödyllinen useita lunnasohjelmia vastaan.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä Windows Previous Version ominaisuutta

Tämä tapa antaa sinun palauttaa tiedostoja yksi kerrallaan, joten suuren tietomäärän palauttaminen voi olla mahdotonta

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer voi käyttää Shadow Volume Copies tiedostoja palauttaakseen Gandcrab 5.0.4 lunnasohjelman salaamia tiedostoja

Jos virus ei poistanut Shadow Volume Copies tiedostoja, niin tämä työkalu palauttaa kaikki tiedostosi.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Virallinen GanCrab 5.0.4 salauksenpoistaja on jo saatavilla

Lähiaikoina Bitdefender julkaisi virallisen työkalun, joka auttaa saastuneita käyttäjiä palauttamaan salattuja tiedostoja. Voit ladata sen täältä.

Toisen työkalun julkaisi McAfeen Raj Samani ja se voidaan ladata täältä. Vaikka työkalu luotiin alun perin versioon 5.03 asti, niin Samani väittää, että se voi toimia myös 5.0.4 version kanssa.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Gandcrab 5.0.4 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä