Poista GandCrab 5.2 virus (Bonus: Salauksen Poistoaskeleet) - päivitetty huhti 2019

GandCrab 5.2 viruksen Poisto-ohje

Mikä on GandCrab 5.2 lunnasohjelma?

GandCrab 5.2 on lunnasohjelma, joka tuli pian sen jälkeen, kun Bitdefender julkaisi salauksenpoistajan aikaisemmalle versiolle

GandCrab 5.2 lunnasohjelmaGandCrab 5.2 on kryptovirus, joka julkaistiin pian sen jälkeen, kun turvallisuustutkijat julkaisivat salauksenpoistajan sen aikaisemmille versiolle mukaan lukien kaikkein uusin GandCrab 5.1. Virus on ollut yksi vaarallisimmista uhista netissä, tartuttaen käyttäjät verkkourkinta sähköposteilla, exploit kiteillä, tekaistuilla päivityksillä ja muilla levitystavoilla. GandCrab 5.2 käyttää turvallista salausalgoritmia tiedostojen lukitsemiseen ja vaatii sitten lunnaita. Henkilökohtaiset tiedostot merkitään[satunnainen] tiedoston päätteellä ja sen mukana tulee myös lunnasviesti [satunnainen]-DECRYPT.txt tiedosto, joka on kaikissa saastuneissa kansiossa. Tämä virusversio on muuttunut hieman, pienellä muutoksella lunnaan koossa ($550 Dash tai BTC) ja maksutavalla Tor verkossa. Muutama päivä sen löytämisen jälkeen, haittaohjelmatutkijat ovat löytäneet yli kymmenen uhrien toimittamaa näytettä. Kun purkamatonta GandCrab 5.2 levitetään aktiivisesti, niin tutkijat huomasivat, että V5.1 versiota levitetään Fallout EK avulla.

Nimi GandCrab 5.2
Tyyppi Kryptovirus
Perhe GandCrab
Pääte Satunnaiset 5-10 merkkiä
Lunnaiden koko $550 Dash tai BTC (voi vaihdella)
Lunnasviesti [satunnainen]-DECRYPT.txt
Levitystapa Roskapostin liitteet, exploit kitit, voimahyökkäykset, jne.
Salauksenpoisto Salauksen poistotyökalu aikaisemmalle versiolle ei toimi GandCrab 5.2 lunnasohjelmalle
Poisto Me suosittelemme suorittamaan GandCrab 5.2 lunnasohjelman poiston haittaohjelman poistajalla ja puhdistamaan viruksen vahingot FortectIntego ohjelmalla

Jos olet juuri löytänyt GandCrab 5.2 viruksen järjestelmästä, sinun kannattaa välittömästi keskittyä haittaohjelman poistoon, koska salauksenpoisto ei ole mahdollista tälle viimeiselle versiolle GandCrab perheeltä.

Vaikuttaa siltä, että GandCrab 5.2 kehittäjät keskittyivät uuden version julkaisuun heti, joten kaikki aikaisemman version ominaisuudet pidettiin V5.2 version kehityksessä:

 • tiedoston pääte, joka salattujen tiedostojen perään laitetaan, muodostuu 5-10 satunnaisesta merkistä;
 • lunnasviesti toimitetaan salauksen jälkeen ja ilmaantuu työpöydän taustakuvana;
 • viesti paljastaa maksutavat ja se on nimetty tiedostopäätteen mukaan;
 • [satunnainen]-DECRYPT.txt lunnasviesti kehottaa uhreja maksamaan TOR selaimen kautta, joten siinä ei ole rikollisten sähköpostia.

[satunnainen]-DECRYPT.txt on lunnasviesti, jonka GandCrab 5.2 lunnasohjelma toimittaa onnistuneen salauksen jälkeen ja siinä lukee seuraavaa:

—= GANDCRAB V5.2 =—

UNDER NO CIRCUMSTANCES DO NOT DELETE THIS FILE, UNTIL ALL YOUR DATA IS RECOVERED
FAILING TO DO SO WIL RESULT IN YOUR SYSTEM CORRUPTION, IF THERE ARE DECRYPTION ERRORS

Attention!

All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension:

The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only and only we can recover your files.

The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

—————————————————————————————–

| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/

| 1. Install Tor Browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link in TOR browser http://gandcrabmfe6mnef.onion/ b6314679c4ba3647/
| 4. Follow the instructions on this page

—————————————————————————————–

On our page you will see instructions on payment and get the opportunity to decrypt 1 file for free.

ATTENTION!
IN ORDER TO PREVENT DATA DAMAGE:
* DO NOT MODIFY ENCRYPTED FILES
* DO NOT CHANGE DATA BELOW

—BEGIN GANDCRAB KEY—

—END GANDCRAB KEY—

—BEGIN PC DATA—

—END PC DATA—

GandCrab 5.2 lunnasohjelma virusGandCrab 5.2 lunnasohjelma on kaikkein viimeisin versio pahamaineiselta lunnasohjelmaperheeltä, jossa on kaikki aikaisemman viruksen ominaisuudet.

GandCrab V5.2 kehittäjät tunnetaan pahamaineisesta kryptovirus perheestä. Tämän uusimman version löysi Tamas Boczan – haittaohjelmatutkija kuka raportoi siitä Twitterissä ja analyysin mukana oli myös kymmenen haittaohjelman esimerkkiä.

Asiantuntijat suosittelevat käyttämään automaattista GandCrab 5.2 poistotyökalua ja käyttämään FortectIntego ohjelmaa sen tekemiseen, myös SpyHunter 5Combo Cleaner ohjelman tapaiset sovellukset ovat toimivia. Haittaohjelmaversio tunnistetaan usean nimen alla, kuten TR/AD.GandCrab.tvnwv, Win32:Malware-gen, RDN/Generic.grp, Trojan:Win32/Dynamer!rfn, Ransom.GandCrab, jne.

Tekstitiedoston mukaan sinun pitää mennä TOR selaimelle ja avata maksusivu. Kun se on tehty, niin näet selainikkunan, jossa ovat ohjeet sekä lunnaiden koko. Kuten tämän perheen aikaisemmat jäsenet, GandCrab 5.2 lunnasohjelma vaatii maksua DASH tai Bitcoin kryptovaluutalla. Summa voi kuitenkin vaihdella salattujen tiedostojen määrän, uhrin sijainnin ja muiden asioiden mukaan. Vaadittu summa voi olla jopa $2,400, jotkut uhrit ovat raportoineet tämän version pyytävän vain $550.

Vaikka GandCrab 5.2 kehittäjä lupaavat poistaa yhden tiedoston salauksen ilmaiseksi ja takaavat täyden tiedostojen salauksen poiston, niin nämä ihmiset ovat verkkorikollisia ja heihin ei voi luottaa. Kehittäjien pääkohde on sinun rahasi.

Muista varmistaa, että poistat GandCrab 5.2 viruksen lunnaiden poiston tai rikollisille puhumisen sijaan, koska verkkorikolliset tunnistetaan jo kauan jatkuneesta vaarallisesta käytöksestä. Sinun huolesi haittaohjelman poistosta on ymmärrettävää, mutta sinun pitää keskittyä haittaohjelman poistoon ja palauttaa sitten tiedostot varmuuskopioista tai tiedostojen palautusohjelmalla.

Roskapostin liitteet piilottavat saastuneet tiedostot, jotka käynnistävät lunnasohjelman hyötykuorman

Kun selaat nettiä, niin saat hälytyksen aina, kun törmäät verkkourkinta- tai haittaohjelmasivuja, jos sinulla on maineikas haittaohjelman poistaja. Mitä tulee roskapostiin, niin et voi olla varma onko sähköposti turvallinen ilman sen manuaalista tarkistusta. On mahdollista tarkistaa liitetiedosto avaamalla dokumentti järjestelmässä ja varmistaen, ettei sen tarkoitus ole vaarallinen.

Jos et tee sitä, niin voit saada haittaohjelman helposti PDF tai Word liitteestä, kun lataat ja avaat tiedoston laitteellasi ilman tarkistusta. Näissä sähköposteissa on usein tunnetun palvelun tai yrityksen nimi, jotta ihmiset lankeaisivat huijaukseen helpommin. Kun vaarallinen skripti laukaisee lunnasohjelman hyötykuorman, niin muut vaaralliset haittaohjelmat pääsevät järjestelmääsi täysin vapaasti.

Puhdista järjestelmä GandCrab 5.2 viruksesta ilman lisämenetyksiä järjestelmässä

Sinun pitää aloittaa GandCrab 5.2 poisto heti, kun huomaat tämän viruksen aktiviteetteja tai muuta epäilyttävää käytöstä. Se onnistuu helposti ammattilaisten haittaohjelman poistajilla. Nämä automaattiset työkalut suorittavat täyden järjestelmän tarkistuksen ja löytävät mahdolliset vaaralliset ohjelmat heti.

GandCrab 5.2 tartunta-aste

Huolellisen järjestelmän tarkistuksen jälkeen, FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ehdottaa tapoja poistaa GandCrab 5.2 ja puhdistaa PC. Sinun kannattaa seurata näitä askeleita ja poistaa virus sekä sen vahingot. Toista tarkistus toisella samanlaisella ohjelmalla ja tarkista kahdesti ennen kuin kiinnität ulkoisen laitteen varmuuskopioilla tai asennat tiedostojen palautusohjelman.

GandCrab 5.2 lunnasohjelma virus on uusin versio tältä GandCrab virus perheeltä ja tälle versiolle ei vielä ole virallista salauksen poistotyökalua. Voit kuitenkin törmätä aikaisempiin versioihin, joissa on samoja ominaisuuksia, joten lue artikkelit aikaisempien versioiden poistosta.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen GandCrab 5.2 viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Muista poistaa GandCrab 5.2 lunnasohjelma maineikkaalla antivirus työkalulla ja koeta käynnistää laitteesi Vikasietotilaan Verkolla ennen sen tekemistä. Tämä askel antaa haittaohjelman poistajalle mahdollisuuden työskennellä ilman keskeytyksiä

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista GandCrab 5.2 käyttäen System Restore

Kokeile Järjestelmän Palautus ominaisuutta, sillä tämä tapa antaa palauttaa laitteesi aikaisempaan tilaan

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen GandCrab 5.2 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että GandCrab 5.2 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan GandCrab 5.2 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet GandCrab 5.2 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro on tiedostojen palautusohjelma, joka voi korvata tiedostojen varmuuskopiot

Käytä Data Recovery Pro ohjelmaa, kun tarvitsen vaihtoehtoa varmuuskopioille, tai jos tiedostosi on poistettu vahingossa tai salattu

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka GandCrab 5.2 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows aikaisempi Versio ominaisuus auttaa tiedostojen palautuksessa GandCrab 5.2 hyökkäyksen jälkeen

Kun Järjestelmän Palautus on käytössä, niin voit käyttää Windows aikaisempi versio ominaisuutta

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer on tapa tiedostojen palautukseen

Kun lunnasohjelma ei vaikuta Shadow Volume kopioihin, niin voit yrittää tiedostojen palautusta ShadowExplorer ohjelmalla

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

GandCrab 5.2 salauksen poistajaa ei vielä ole kehitetty

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi GandCrab 5.2 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä