Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Jaff lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Alice Woods - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Jaff lunnasohjelma leviää Necursen kautta, salaa tiedostot ja vaatii maksamaan 2 BTC salauksen poisto-ohjelmasta

Jaff lunnasohjelma on tiedostoja salaava haittaohjelma, joka leviää Necurs botnetin kautta. Levitetty vaarallinen kuorma saapuu sähköpostin liitteenä, jossa on mukana PDF liite. Kun käyttäjät avaavat tämän tiedoston, niin se lataa MS Word dokumentin, joka pyytää sallimaan makrot sisällön näkemiseksi. Jos käyttäjä seuraa ohjeita, niin haittaohjelma pudotetaan ja aktivoidaan järjestelmässä. Saastuneella laitteella, Jaff aloittaa tiedoston salauksen ja kohdistaa 424 erilaista tiedostoa. Se käyttää RSA ja AES salaus algoritmia ja lisää .jaff päätteen jokaiseen kohdistettuun tiedostoon. Salauksen jälkeen, se pudottaa myös kolme uutta tiedostoa: ReadMe.bmp, ReadMe.txt sekä ReadMe.html. Kuvatiedosto asetetaan saastuneen tietokoneen taustakuvaksi, joka ilmoittaa Jaff Decryptor System hyökkäyksestä. Kahdessa muussa tiedostossa on lunnasviesti, jossa uhria pyydetään siirtämään 2 Bitcoinia tiedostojen palauttamisesta. Salauksen poistajan ostaminen verkkorikollisilta voi johtaa rahojen menetykseen. Lunnasohjelma hyökkäyksen jälkeen sinun kannattaa keskittyä viruksen poistoon. Kun haittaohjelma on tietokoneella, tietokoneesi sekä yksityisyytesi on vaarassa. Poista siis Jaff lunnasohjelma maineikkaalla haittaohjelman poistajalla, kuten Reimage. Vasta sitten sinun kannattaa miettiä tiedostojen palauttamista.

Jaff lunnasohjelman kuva

Jaff lunnasohjelma muistuttaa Locky sekä Dridex viruksia, koska se käyttää samaa Necurs roskapostia sen pääasiallisen levitystapana. Tämä haittaohjelma ei kuitenkaan ole sukua näille verkkouhille. Verkkorikolliset ovat vain kopioineet muutamia ominaisuuksia menestyneiltä lunnasohjelmilta. Kuten me olemme jo maininneet, saastuneessa sähköpostissa on PDF tiedosto, joka avaa DOCM tiedoston. Kun uhrit klikkaavat “Enable Content (salli sisältö)” painiketta, he aktivoivat vaarallisen ohjelman. Sitten haittaohjelma alkaa kerätä tietoa uhreista ja lataa useita tiedostoja, jotka vaaditaan Jaff haittaohjelman suorittamiseen. Kun tiedostoja salaava virus käynnistyy, se yhdistää Command & Control palvelimelle ja kertoo uudesta saastuneesta laitteesta. C2 palvelin vastaa sanalla “Created (Luotu)” ja haittaohjelma aloittaa tiedostojen salaamisen. Se käyttää AES ja RSA salauksia salatakseen suuren määrän tiedostoja. Se pysyy vain erossa järjestelmä tiedostoista ja muista tärkeistä tiedostoista, joita tarvitaan tietokoneen käyttämiseen. Jaff on suunniteltu poistamaan myös Shadow Volume Copies (Varjokopiot) kohdetiedostoista suorittamalla vssadmin.exe delete shadows /all /Quiet komennon, jotta tiedostojen palauttamisesta tulee melkein mahdotonta ilman määrättyä salauksen poistoavainta. Haittaohjelma pudottaa lunnasviesti jokaiseen kansioon, jossa on saastuneita tiedostoja, jossa rikolliset kertovat miten saada salauksen poistoavain.

Lunnaita vaativassa viestissä on ainutlaatuinen uhrin ID ja linkki maksusivulle, jolle päästään vain TOR selaimella. Maksusivu näyttää samanlaiselta kuin Lockyn. Siinä on tiedot, kuinka ostaa Bitcoineja ja kuinka siirtää ne annettuun osoitteeseen salauksen poistoavaimen saamiseksi. Kun Jaff lunnasohjelma on huomattu, se pyytää maksamaan 1.82 BTS; uusin versio vaatii kuitenkin siirtämään 2 BTC. Ei kuitenkaan ole takuita, että verkkorikolliset antavat sinulle pääsyn Jaff Salauksen poistajaan. He ovat kiinnostuneita sinun rahoistasi. Siksi sinun ei kannata riskeerata menettää $3000 ja käydä kauppaa hämärämiesten kanssa. Jos sinulla kuitenkin on varmuuskopiot, niin olet todella onnekas, koska se on ainoa tapa palauttaa tiedostosi tällä hetkellä. Muussa tapauksessa tiedostojen palauttamisen mahdollisuus on alhainen, mutta tämän tilanteen ei pitäisi motivoida sinua maksamaan lunnaita. Muutaman tuhannen dollarin menettämisen riskin sijaan, sinun kannattaa keskittyä Jaff viruksen poistoon. Kun tietokoneesi on vapaa viruksista, voit kokeilla vaihtoehtoisia palautustapoja ja palauttaa joitain tiedostoja tai odottaa kunnes virallinen salauksen poistaja on julkaistu.

Analyysi lunnasohjelman levityksestä


Jaff virus käyttää Necurs botnet levittämään vaarallista roskapostia, jossa on saastunut PDF dokumentti. Kuten me olemme maininneet, tätä tekniikkaa on käyttänyt myös Locky. Verkkourkinta sähköpostissa on rivi, jossa on yksi näistä sanoista ja sen jälkeen satunnaisia numeroita: File, Document, Copy, Scan tai PDF. Esimerkiksi, vaarallisessa sähköpostissa voi olla otsikko “File_123456.” Kirjeessä on PDF liite nimellä “nm.pdf” ja siinä voi olla useita syitä miksi käyttäjät avaavat sen. Esimerkiksi, yksi roskaposti kampanja pyytä tulostamaan kaksi kopiota tiedostosta. Jos käyttäjä huijataan avaaman se, niin PDF tiedosto avaa Word dokumentti, joka pyytää sallimaan makrot. Riippuen PDF readerin versiosta laitteella, tiedosto voi avata DOCM tiedoston automaattisesti, tai pyytää käyttäjää avaamaan sen. Kun tiedosto on avattu, se toimittaa viestin, että dokumentti on suojattu ja käyttäjän tulee klikata “Enable Content (Salli Sisältö)” painiketta. Painike piilottaa vaarallisen makro komennon, joka on suunniteltu ottamaan yhteyttä Command and Control palvelimeen lataamaan lunnasohjelma tiedostot Jaff Decryption System suorittamiseen. Älä siis odota saavasi dokumenttia tai tiedostoa, sinun ei kannata avata mitään epäilyttävää sähköpostin liitettä. Ennen tiedostojen avaamista, sinun tulee olla varma, että tunnet lähettäjän ja voit luottaa häneen. Muussa tapauksessa sinun tulee poistaa tällainen sähköposti heti.

Jaff lunnasohjelma voidaan levittää myös sosiaalisissa verkoissa ja tiedoston jako sivuilla. Siksi voit saada linkin ystävältä (tai tuntemattomalta henkilöltä), joka ehdottaa videon tai kuvan katsomista. Ennen kuin klikkaat tällaista linkkiä, sinun tulee aina varmistaa, että sen avaaminen on turvallista. Esimerkiksi, voit kysyä ystävältäsi, onko hän lähettänyt sen vai ei. Haittaohjelmaa voidaan myös promotoida hyödyllisenä ohjelmana usealla P2P verkolla, Jos sinun pitää asentaa jokin ohjelma, niin sinun kannattaa välttää tuntemattomia lataussivuja. Valitse aina ohjelman kehittäjän tai julkaisijan virallinen sivu ohjelman lataamiseen, täten voit estää vaarallisten ohjelmien asentamisen.

Poista Jaff lunnasohjelma virus tietokoneelta kokonaan

Ainoa tapa poistaa Jaff laitteelta on suorittaa täysi järjestelmän tarkistus maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Me emme suosittele koettamaan lunnasohjelman poistamista manuaalisesti, koska se voi olla liittynyt laillisiin järjestelmä prosesseihin ja muokannut Windows Rekisteriä. Siksi voit aiheuttaa vahinkoja helposti, kun lopetat tärkeitä prosesseja tai poistat tärkeitä merkintöjä. Älä epäröi vaan asenna Reimage, SpyHunterCombo Cleaner tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Jos et voi tehdä tätä, käynnistä tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla, kuten alla olevissa ohjeissa näytetään. Sitten sinun pitäisi onnistua asentamaan turvaohjelma ja suorittaa Jaff poisto. Kun tietokone vapaa viruksista, voit palauttaa tiedostosi varmuuskopioista tai kokeilla vaihtoehtoisia palautustapoja.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Jaff viruksen Poisto-ohje:

Poista Jaff käyttäen Safe Mode with Networking

Jeff lunnasohjelma voi estää sinua asentamasta turvaohjelmaa ja suorittamasta järjestelmän tarkistusta. Siksi sinun pitää käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Jaff

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Jaff poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Jaff käyttäen System Restore

Jos Jaff Decryption System estää sinua suorittamasta automaattista poistoa, niin seuraa alla olevia askeleita ja koeta turvaohjelmaa uudelleen.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Jaff pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Jaff on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Jaff tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Tällä hetkellä ainoa turvallinen ja tehokas tapa palauttaa kaikki tiedostosi, on varmuuskopiot. Jos sinulla ei ole niitä, niin ole hyvä ja kokeile alla ehdotettuja tapoja. Me toivomme, että voit palauttaa ainakin joitain tiedostoja.

Jos tiedostosi ovat joutuneet Jaff salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro voi auttaa palauttamaan salattuja tiedostoja

Tämä ammattilaisten ohjelma on luotu palauttamaan saastuneita, vahingoittuneita, poistettuja ja joitain salattuja tiedostoja. Data Recovery on auttanut tuhansia lunnasohjelman uhreja. Siksi se voi auttaa myös sinua.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Jaff lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows Previous Versions ominaisuus voi auttaa sinua palauttaa tiedostoja, jotka Jeff lunnasohjelma virus on salannut

Voidaksesi käyttää tätä palautustapaa, Järjestelmän Palautuksen pitää olla aktiivinen ennen lunnasohjelma hyökkäystä. Muussa tapauksessa se ei auta sinua. Windows Previous Versions ominaisuus antaa sinun palata tietokoneen ajassa taaksepäin, ja kopioida aikaisemmin talletetut versiot salatuista tiedostoista.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Jeff Decryptor

Virallista salauksen poisto-ohjelmaa ei vielä ole saatavilla.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Jaff ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, SpyHunterCombo Cleaner tai Malwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Alice Woods
Alice Woods

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Alice Woods
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-jaff-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä