Poista Matrix virus (Poisto-opas) - Parannellut Ohjeet

Matrix viruksen Poisto-ohje

Mikä on Matrix lunnasohjelma?

Matrix lunnasohjelma nostaa tasoaan

Matrix virus, tunnetaan myös nimellä matrix9643@yahoo.com lunnasohjelma, toimii tiedostoja salaavana Troijalaisena. Haittaohjelman tutkijat huomasivat sen ensimmäisen kerran Jouluun 1 2016. Virus Matrix elokuva teemainen ja sen kohteena ovat Englantia ja Venäjää puhuvat tietokoneen käyttäjät, koska lunnasviesti on ensimmäiseksi kirjoitettu Venäjäksi ja sitten Englanniksi. Lunnasviesti nimi on matrix-readme.rtf, ja se pyytää uhrejaan ottamaan yhteyttä huijareihin osoitteessa: matrix9643@yahoo.com tai redtablet9643@yahoo.com. Se todella eroaa viruksista, jotka antavat rikollisten Bitcoin osoitteen ja linkit josta saat tätä virtuaali valuuttaa. Tämän lisäksi, huijarit käyttävät Yahoo sähköpostia, jota ei pidetä turvallisena (huijareille).

Heti kun tällainen haittaohjelma saastuttaa tietokoneen, henkilökohtaiset tiedostot tulevat hyödyttömiksi, koska virus tuhoaa niiden rakenteen. Toisin sanoen, virus käyttää AES+RSA salausta niiden salaamiseen, se lisää tiedostojen nimeen myös .matrix päätteen. Jos etsit Matrix salauksen poistajaa, niin sellaista ei tällä hetkellä ole. On todella vaikeaa poistaa tiedostojen salaus ilman salauksen poistoavainta, siksi lunnasohjelman kehittäjät koettavat piilottaa sen tietokoneen käyttäjiltä. Yleensä he siirtävät salauksen poistoavaimen palvelimilleen, jotta uhrit eivät pääse niihin käsiksi. He tarjoavat tämän avaimen lunnaita vastaan, mutta löytyy syitä miksi niitä ei kannata maksaa. Suurin syy pitää rahat itselläsi on se tosiasia, että haittaohjelman luojat eivät anna salauksen poistajaa vaikka he saavat lunnaat. Miksi he tekisivät sen? He haluavat vain rahasi ja hei eivät todellakaan välitä tiedostoistasi. Siksi me neuvomme, että et maksa verkkorikollisille ja poistat Matrix lunnasohjelman nopeasti. Voit käyttää haittaohjelman poistaa, kuten FortectIntego tai Malwarebytes lunnasohjelman poistoon.

Matrix lunnasohjelma esimerkitMatrix lunnasohjelma rikolliset manipuloivat uhrejaan häiriköimällä heitä tekaistuilla FBI ilmoituksilla.

Me ehdotamme, että luot varmuuskopiot salatuista tiedostoista ja pidät ne turvassa kunnes joku julkaisee ilmaisen salauksen poistajan, jos et ole kuullut TeslaCrypt tai PrincessLocker tapauksista, niin luultavasti ymmärrät että on mahdollista poistaa tiedostojen salaus niiden salauksen jälkeen. Haittaohjelman tutkijat kuitenkin käyttävät paljon aikaa luodakseen salauksen poistajia, ole siis kärsivällinen!

Tämän lunnasohjelma eri versiot

TheMatrixHasYou lunnasohjelma. Jälleen yksi esimerkki Matrix lunnasohjelmasta on tullut esille ja se vaikuttaa olevan samanlainen kuin alkuperäinen version. Aivan kuten matrix9643@yahoo.com virus, se jättää tiedostot täysin hyödyttömiksi. Se muuntaa dokumentit, kuvat, tietokannat, esitelmät, videot ja muut tiedostot uhrin tietokoneella roskatiedostoiksi, jotka vievät tilaa ja joita ei voida käyttää. Ainoa huomattava ero alkuperäisen lunnasohjelma version ja TheMatrixHasYou viruksen välillä on, että jälkimmäinen tarjoaa eri yhteydenotto sähköpostit: TheMatrixHasYou9643@yahoo.com ja noliberty9643@yahoo.com, ja jättää tiedot hyökkäyksestä <Uhrin ID>.MATRIX-KEY.RTF tiedostoon. Tämä version on myös todella vaarallinen ja sille ei vielä ole vastamyrkkyä. Jos tiedostosi on salattu, niin sinun kannattaa palauttaa ne varmuuskopioista tai olla kärsivällinen kunne haittaohjelma-asiantuntijat löytävät tavan murtaa salauksen ja luoda ilmaisen salauksen poistajan. Siihen asti, poista Matrix haittaohjelma suojataksesi PC:tä muilta haittaohjelmilta.

Maaliskuu 2017 päivitys: Matrix terrorisoi käyttäjiä tekaistulle FBI ilmoituksella

Kiireisen viestin saaminen Federal Bureau of Investigation, National Security Agency tai muulta lailliselta instituutiolta ei ole miellyttävä kokemus, jos se on aito. Samanlaiset instituutiot inspiroivat verkkorikollisia hiomaan hakkerointi tekniikoitaan. Tämän hetkinen Matrix haittaohjelman versio pelottaa käyttäjät luulemaan, että heidän tietokoneensa ja tiedostot on lukittu Amerikan lakien rikkomisen takia. Väärennetty viesti väittää, että heidän laitteensa on lukittu, koska niissä on huomattu lapsipornoa ja vastaavaa rikollista toimintaa. Se viittaa myös Lakiin voidakseen huijata käyttäjiä lisää. Muutamat saastuneet verkkokäyttäjät voivat tarkistaa suositellun artikkelin ja huomata erilaisen materiaalin. Pidä aina mielessäsi, että mainitut instituutiot eivät pakota sinua maksamaan mitään määrättyä summaa heille.

Matrix hakkerit odottavat sinun suorittavan maksun 96 tunnin kuluttua voidaksesi välttää vankilatuomion. Ei ole vaikeaa katsoa petoksen läpi, koska rikolliset antavat Bitcoin osoitteen ja thematrixhasyou9643@yahoo.com ja cremreihanob1979@yandex.ru. Ole tarkkana, kun selaat roskaposteja. Älä avaa mitään sähköpostin liitteitä ennen lähettäjän vahvistamista. Hakkerit usein tekevät kielioppi- ja kirjoitusvirheitä näissä viesteissä. Matrix kaappaus tehdään JNwpM1mu.exe käynnistys tiedoston avulla. Se voi päästä laitteelle HEUR/QVM10.1.0000.Malware.Gen, malicious_confidence_100% (D),TR/Crypt.Xpack.uhqit, ja vastaavien troijalaisten avulla.

Haittaohjelman kaappaustavat

On sanomattakin selvää, että kukaan ei halua tulla lunnasviestin uhriksi. Useat tietokoneen käyttäjät eivät valitettavasti vieläkään ymmärrä lunnasohjelman vaaroja, joten heistä tulee uhreja helposti. Jos yhä uskot, että ”Perus” tai ”Pika” asennus on paras tapa asentaa latauksesi, niin olet väärässä. Nämä asetukset yleensä sisältävät kutsut kokeilemaan ”suositeltuja kolmansien osapuolien ohjelmia”, jotka voivat olla todella vaarallisia. Vaikka menneet ohjelmisto paketit levittivät vain laillisia ohjelmia, nykyiset huijarit onnistuvat toimittamaan haittaohjelmia luotettavan näköisten ohjelmien mukana.

Voit saada vaarallisen viruksen myös sähköpostilla. Muista tarkkailla mitä klikkaat, asennat tai lataat tietokoneellesi. Jokainen tiedosto, joka näyttää lailliselta ja turvalliselta ei ole sellainen todellisuudessa. Siksi sinun ei kannata koskaan avata epämääräisiä kirjeitä ennen lähettäjän tarkistamista. Voit etsiä tiedot lähettäjästä googlettamalla heidän sähköpostitilin. Seuraava lunnasohjelmia estävä tapa on tehdä varmuuskopiot tiedostoistasi. Varmuuskopioiden olemassaolo on tärkeää, koska se on ainoa tapa palauttaa tiedostosi, jos lunnasohjelma salaa ne. Lopuksi, asenna haittaohjelman poistaja pitääksesi sinut ja henkilökohtaiset tiedostosi turvassa.

Poista Matrix virus lunnaiden maksamisen sijaan

Nyt kun tiedät miten lunnasohjelmat leviävät ja miten vältät tällaisten virusten asennuksen, haluat luultavasti poistaa Matrix viruksen niin pian kuin mahdollista. Ensimmäinen kysymys johon sinun tulee vastata, onko sinulla haittaohjelman poistaja vai ei. Jos ei, niin seuraa näitä Matrix poisto-ohjeita poistaaksesi Matrix viruksen järjestelmästä lopullisesti. Sen poistamiseen sinulla pitää olla hyvä haittaohjelman poistaja. Ennen sen tekemistä, sinun pitää käynnistää PC:si alla annettujen ohjeiden mukaan.

Nyt voimmekin puhua lunnaista. Ensimmäiseksi, jos olet valmis maksamaan ne, älä poista tartuntaa, tee se jälkeen. Me kuitenkin TODELLA suosittelemme, että et maksa lunnaita. Löytyy useita syitä miksi niitä ei kannata maksaa. Ei ole kovinkaan mahdollista, että rikolliset päättäisivät antaa sinulle salauksen poistoavaimen tiedostojen palauttamiseksi. Tämän lisäksi, jos maksoit, niin tulet rohkaisemaan huijareita jatkamaan ja luomaan enemmän haittaohjelmia. Tämä johtaa lunnasohjelma uhrien määrän kasvuun. Vaikka se ei ole suora tapa taistella lunnasohjelmia vastaan, se voi auttaa lunnasohjelmien vähenemistä. Jos uhrit lopettavat lunnaiden maksun, niin verkkorikolliset eivät enää luo niitä.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Matrix viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Matrix käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Matrix pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Matrix on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Matrix tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi on salattu, voit kokeilla meidän ehdottamia tapoja niiden palauttamiseen. Me kuitenkin suosittelemme luomaan varmuuskopiot salatuista tiedostoista ensin. Joskus tiedostojen epäonnistunut salauksen poisto voi tuhota ne!

Jos tiedostosi ovat joutuneet Matrix salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro

 

Jos haluat, niin voit käyttää Data Recovery Pro ohjelmaa salauksen poistoon. Voit löytää täydet ohjeet, kuinka työkalua käytetään, alta.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Matrix lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Löydä Windowsin Edelliset Versiot

Windows Previous Versions ominaisuus on kätevä, kun sen hetkiset tiedostot ovat saastuneet. Jos aktivoit Järjestelmän Palautuksen ennen salausta, niin voit koettaa palauttaa tiedostosi nyt. Pidä mielessäsi, että tämä tapa auttaa korjaamaan tiedostot yksi kerrallaan. Jos haluat palauttaa suuren määrän tiedostoja kerralla, niin tämä ei ole oikea tapa siihen. 

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Matrix ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä