Vakavuus luokka:  
  (10/100)

Poista Maxthon Browser virus (Poisto-opas) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - | Tyyppi: Selaimen kaappaaja

Maxthon selainta on kritisoitu hämäristä levitystavoista

Maxthon selaimen kuva

Maxthon on selain, josta keskustellaan paljon online yhteisössä. Ohjelma esitellään “kaikkein turvallisimpana selaimena verkossa, ilman viruksia ja haittaohjelmia.” Verkkoturvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Selain on lisätty kategoriaan potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat (PUP) ja luokiteltu selaimen kaappaajaksi.

Maxthon pilviselaimen julkaisusta lähtien, turvallisuusasiantuntijat ja PC käyttäjät ovat keskustelleet sen luotettavuudesta. SemVirus tutkijoiden mukaan, tämän selaimen kaikkein kyseenalaisin ominaisuus on tietojen seuranta. On sanomattakin selvää, että laillisia selaimia (Google, Firefox, jne.) voidaan käyttää myös keräämään erilaisia tietoja käyttäjistään. Ei kuitenkaan ole pelkoa, että ne ylittäisivät hyväksytyt rajat.

Maxthon virus, toisaalta, kerää kaikenlaisia tietoja tietokoneesta ja ohjelmista. Kerättyihin tietoihin kuuluvat sen hetkinen käyttöjärjestelmä, prosessorin tyyppi sekä nopeus, näytön resoluutio, selainhistoria, ad blocker tila ja muita tietoja, jotka ovat ei henkilökohtaisia, mutta hyödyllisiä vaarallisille osapuolille, jotka päättävät altistaa sinut online markkinoinnille.

Ei myöskään ole takuuta, että kerättyjä tietoja ei käytetä tunnistamaan järjestelmän haavoittuvuuksia ja hankkimaan lisää haittaohjelmia tietokoneelle. On sanomattakin selvää, lailliset ja maineikkaat selaimet eivät ota osaa tällaiseen tietojen keräämiseen ja käyttöön. Joten ennen kuin virus altistaa sinut suuremmille tietovuodoille tai identiteettivarkauksille, poista Maxthon tietokoneeltasi luotettavalla antiviruksella, kuten ReimageIntego.

Ongelma Maxthon Pilviselain haittaohjelman kanssa

Analyysia tehdessään, asiantuntijat saivat selville, että virus luo ueipdat.zip tiedoston saastuneelle tietokoneelle, joka jatkuvasti lähettää kerättyjä tietoja Kiinaan, missä Maxthon palvelimet ovat. ZIP tiedosto itsessään sisältää toisenlaisen dokumentin nimeltä dat.txt, joka vaatii salasanan sen katsomiseen, koska tiedosto on salattu.

Tietokone analyytikot onnistuivat ohittamaan tämän AES-128-ECB salauksen kaivamalla salasanan Maxthon selaimen binääristä. Saatiin selville, että tämä oli se paikka, jossa edellämainitut tiedot varastoitiin. Tällä välin, yrityksen edustajat syyttivät kaikesta käyttäjiä ja väittivät, että tietojen keruu voidaan ottaa pois käytöstä selaimen asetuksissa.

On valitettavaa, mutta tätä ei tapahdu. Vaikka kaikki nämä asetukset otetaan pois käytöstä, selain ei lopeta tietojen lähettämistä aikaisemmin mainituille palvelimille. Siksi käyttäjillä, jotka arvostavat yksityisyyttään, on vain yksi vaihtoehto, ja se on Maxthon poisto.

kuva Maxthon selaimen asetuksistaMaxthon selain virus voidaan asentaa epäsuorasti, nipussa freeware tai shareware ohjelmien kanssa.

Ongelma Maxthon Päivitystyökalun Kanssa

Maxthon Päivitystyökalu on komponentti Maxthon kolmannen version kanssa. Se on kuitenkin selaimen haavoittuvuus, jota verkkorikolliset käyttävät hyväkseen. Ongelma voidaan ratkaista selaimen nykyisellä, 5. versiolla. Kuten me kuitenkin aikaisemmin mainitsimme, tämä pilviselain ei toimi lupaamallaan tavalla.

Hyökkääjät voivat käyttää Maxthon työkalua erilaisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi, tämä haavoittuvuus voi sallia eri seurantatekniikoiden varastaa arkaluontoisia tietoja. Selain voi näyttää myös haittamainoksia tai ohjata potentiaalisesti vaarallisia sivuja. Siksi tämä tietokonetartunta kannattaa poistaa järjestelmästä.

Niin kutsuttu Maxthon Päivitystyökalu ei luo työpöydän kuvaketta ja se ei näy valikoissa. Se kuitenkin toimii pääprosessi alla C:\Program Files\Maxthon3\Bin\MxUp.exe ja vie 77.3 Kb levytilaa. Siksi viruksen löytäminen voi olla vaikeaa.

Tästä huolimatta, Maxthon työkalu virus on tekemisissä selaimen itsensä kanssa. Jotta voit siis välttää potentiaaliset uhat tai selaimen ongelmat, sinun kannattaa poistaa tämä ohjelma HETI. Me todella suosittelemme käyttämään ”perinteisiä” ja tunnettuja selaimia, kuten Google Chrome tai Mozilla Firefox.

Selain voidaan asentaa ilman käyttäjien tietämystä

Voit saada Maxthon selaimen suoraan viralliselta sivulta, tiedoston lataussivulta tai p2p tiedoston jakoalustoilta. Koska sitä promotoidaan kekseliäänä ja hyödyllisenä sovelluksena, siitä ei puutu suoraa latausta, mutta silti se käyttää hämärää ohjelman levitystapaa, kuten ”niputus”.

Tämä tapa sallii ohjelman toimituksen käyttäjien tietokoneille muiden ilmaisohjelmien mukana. Ja käyttäjät eivät edes tiedä, että kaappaus on tapahtunut. ”Pika” tai ”Suositellun” asennustavan käyttö ladatussa ohjelmassa, he automaattisesti päästävät ei toivotun sovelluksen tietokoneelle.

Tämän jälkeen, selaimen pikakuvake ilmaantuu työpöydälle, ja käyttäjä voi aloittaa sen käytön. Estääksesi tällaiset tahattomat asennukset, sinun pitää aina valita ”Edistynyt” tai ”Kustomoitu” asennustapa ja poistaa ruksi ei toivotuista ohjelmista, kuten Maxthon.

Poista Maxthon Windows tai Mac OS X laitteelta

Ei ole mitään niin yksinkertaista kuin muutaman painikkeen klikkaus antivirus ohjelmassa ja saat heti ammattimaista palvelua. Sinun ei tarvitse etsiä viruksen piilopaikkoja tai varoa vahingossa poistavasi tärkeitä järjestelmä tiedostoja. Ainoa huolto mitä tällainen sovellus vaatii ovat säännölliset päivitykset ja virus tietokannan uusinta. Muussa tapauksessa, se on nopein ja kaikki turvallisin Maxthon poistotapa.

Jotkut käyttäjät voivat kuitenkin kinata, että tuntuu paljon paremmalta voittaa virus itse. Jos olet yksi näistä ihmisistä, niin muista poistaa jokainen tämän selaimen elementti tietokoneeltasi. Voit poistaa Maxthon viruksen järjestelmästä alla olevien askeleiden avulla.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Maxthon Browser viruksen Poisto-ohje:

Poista Maxthon Browser Windows järjestelmistä

Mene Ohjauspaneeliin. Mene asennettuihin ohjelmiin ja etsi Maxthon selain. Kun löydät sen, poista se välittömästi.

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista Maxthon Browser sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi Maxthon Browser tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'
 5. Poista Maxthon Browser selaimilta sekä Windows pikakuvakkeista
  Klikkaa Mozilla Firefox pikakuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Properties. Klikkaa selainten kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Properties'
 6. Mene Shortcut välilehteen ja vilkaise Target kenttää. Poista haitallinen URL joka liittyy virukseesi. Valitse 'Shortcut' välilehti ja poista 'http://isearch.babylon.com...' tai muut epäilyttävät URL:it

Toista yllä annetut askeleet kaikilla selaimen pikakuvakkeilla, mukaanlukien Internet Explorer sekä Google Chrome. Muista tarkistaa kaikkien näiden pikakuvakkeiden sijainti, mukaanlukien työpöytä, Käynnistä valikko sekä työkalupalkki.

Poista Maxthon Browser Mac OS X järjestelmästä

Nämä ohjeet auttavat sinua poistamaan Maxthon pilviselaimen Mac OS X laitteelta:

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Maxthon Browser tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista Maxthon Browser Internet Explorer (IE) selaimelta

 1. Poista vaaralliset lisäosat
  Avaa Internet Explorer, klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (IE valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Manage Add-ons. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Manage add-ons'
 2. Näet Manage Add-ons ikkunan. Täällä, etsi Maxthon Browser sekä muut epäilyttävät liitteet. Poista nämä merkinnät käytöstä painamalla Disable: Klikkaa jokaista haitallista merkintää hiiren oikella painikkeella ja valitse 'Disable'
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Internet Options. Pysy General välilehdessä.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivun nimi. Paina Apply tallentaaksesi muutokset. Poista haitallinen URL, anna haluamasi sivuston nimi ja klikkaa 'Apply' tallentaaksesi muutokset
 5. Resetoi Internet Explorer
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) uudelleen ja valitse Internet options. Mene Advanced välilehteen.
 6. Täällä, valitse Reset.
 7. Kun olet uudessa ikkunassa, tarkista Delete personal settings ja valitse Reset uudelleen suorittaaksesi Maxthon Browser poiston loppuun. Mene 'Advanced' välilehteen ja paina ainiketta. valitse sitten 'Delete personal settings' ja klikkaa 'Reset' painiketta uudelleen.

Poista Maxthon Browser virus Microsoft Edge selaimesta

Resetoi Microsoft Edge asetukset (Tapa 1):

 1. Käynnistä Microsoft Edge sovellus ja klikkaa More (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 2. Klikkaa Settings avataksesi lisää vaihtoehtoja.
 3. Kun Settings ikkuna avautuu niin klikkaa Choose what to clear painiketta Clear browsing data valinnan alla Mene Asetuksiin ja valitse 'Choose what to clear'
 4. Täällä, valitse kaikki mitä haluat poistaa ja klikkaa Clear. Valitse 'Clear' painike
 5. Nyt sinun pitää klikata oikealla Start painiketta (Windows logo). Täällä, valitse Task Manager. Avaa Käynnistä valikko ja valitse 'Task Manager'
 6. Kun olet Processes välilehdessä, etsi Microsoft Edge.
 7. Klikkaa sitä oikealla ja valitse Go to details vaihtoehto. Jos et näe Go to details vaihtoehtoa niin klikkaa More details ja toista aikaisemmat askeleet. Klikkaa 'Microsoft Edge' oikealla ja valitse 'Go to details' Valitse 'More details' jos 'Go to details' vaihtoehto ei ilmaannu
 8. Kun Details välilehti ilmaantuu niin etsi jokainen valinta jossa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa niitä oikealla ja valitse End Task poistaaksesi ne. Etsi Microsoft Edge merkinnät ja valitse 'End Task'

Microsoft Edge selaimen resetointi (Tapa 2):

Jos Tapa 1 ei auttanut sinua niin sinun pitää käyttää Edistynyttä Edge poistotapaa.

 1. Huomio: Sinun pitää varmuuskopioida tietosi ennen kuin käytät tätä tapaa.
 2. Etsi tämä kansio tietokoneeltasi C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Valitse jokainen merkintä joka sinne on tallennettu ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten Delete vaihtoehto. Mene Microsoft Edge kansioon tietokoneellasi, klikkaa jokaista merkintää oikealla ja klikkaa 'Delete'
 4. Klikkaa Start painiketta (Windows Logo) ja kirjoita window power, Search my stuff linjalle.
 5. Klikkaa Windows PowerShell merkintää oikealla ja valitse Run as administrator. Etsi Windows PowerShell, klikkaa sitä oikealla ja valitse 'Run as administrator'
 6. Kun olet järjestelmän valvojana: Windows PowerShell ikkuna ilmaantuu, liitä tämä rivi PS C:\WINDOWS\system32> ja paina Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopioi ja liitä vaadittava komento ja paina 'Enter'

Kun nämä askeleet on tehty niin Maxthon Browser pitää poistaa Microsoft Edge selaimeltasi.

Poista Maxthon Browser Mozilla Firefox (FF) selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse Maxthon Browser sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa valikkoa (oikea yläkulma), valitse Options General.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivu tai paina Restore to default.
 5. Paina OK tallentaaksesi muutokset. Kun olet 'General' välilehdessä, poista haitallinen URL 'Home Page' osiosta tai pana 'Restore to Default' painiketta. Paina 'OK' tallentaaksesi muutokset.
 6. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 7. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita Maxthon Browser poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista Maxthon Browser Google Chrome selaimelta

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse Maxthon Browser sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Vaihda kotisivusi ja ensisijainen hakukoneesi jos tämä virus on ne muuttanut
  Paina Valikko kuvaketta ja valitse Settings.
 4. Täällä, etsi Open a specific page or set of pages vaihtoehdon On startup alta ja paina Set pages. Kun olet klikannut Menua sekä 'Settings', valitse 'Set pages'
 5. Nyt sinun tulisi nähnä toinen ikkuna. Täällä, poista haitalliset hakukoneet ja anna sivu jota haluat käyttää kotisivunasi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 6. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 7. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 8. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 9. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 10. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi Maxthon Browser poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista Maxthon Browser Safari selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi Maxthon Browser tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Avaa Safari nettiselaimesi ja klikkaa Safari valikossa. Täällä, valitse Preferences kuten se näytettiin aikaisemmin ja valitse General.
 4. Täällä, etsi Homepage osio. Jos Maxthon Browser on muuttanut sen, poista ei toivottu linkki ja anna se jota haluat käyttää hakuihisi. Muista lisätä "http://" ennen kuin kirjoitat sivun osoitteen. Kun olet 'General' osiossa, poista haitallinen URL ja anna haluamasi sivuston nimi
 5. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 6. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi Maxthon Browser poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-maxthon-browser-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Maxthon Browser virus