Poista Maxthon Browser virus (Poisto-opas) - päivitetty loka 2017

Maxthon Browser viruksen Poisto-ohje

Mikä on Maxthon Selain virus?

Maxthon selainta on kritisoitu hämäristä levitystavoista

Maxthon selaimen kuva

Maxthon on selain, josta keskustellaan paljon online yhteisössä. Ohjelma esitellään “kaikkein turvallisimpana selaimena verkossa, ilman viruksia ja haittaohjelmia.” Verkkoturvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Selain on lisätty kategoriaan potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat (PUP) ja luokiteltu selaimen kaappaajaksi.

Maxthon pilviselaimen julkaisusta lähtien, turvallisuusasiantuntijat ja PC käyttäjät ovat keskustelleet sen luotettavuudesta. SemVirus tutkijoiden mukaan, tämän selaimen kaikkein kyseenalaisin ominaisuus on tietojen seuranta. On sanomattakin selvää, että laillisia selaimia (Google, Firefox, jne.) voidaan käyttää myös keräämään erilaisia tietoja käyttäjistään. Ei kuitenkaan ole pelkoa, että ne ylittäisivät hyväksytyt rajat.

Maxthon virus, toisaalta, kerää kaikenlaisia tietoja tietokoneesta ja ohjelmista. Kerättyihin tietoihin kuuluvat sen hetkinen käyttöjärjestelmä, prosessorin tyyppi sekä nopeus, näytön resoluutio, selainhistoria, ad blocker tila ja muita tietoja, jotka ovat ei henkilökohtaisia, mutta hyödyllisiä vaarallisille osapuolille, jotka päättävät altistaa sinut online markkinoinnille.

Ei myöskään ole takuuta, että kerättyjä tietoja ei käytetä tunnistamaan järjestelmän haavoittuvuuksia ja hankkimaan lisää haittaohjelmia tietokoneelle. On sanomattakin selvää, lailliset ja maineikkaat selaimet eivät ota osaa tällaiseen tietojen keräämiseen ja käyttöön. Joten ennen kuin virus altistaa sinut suuremmille tietovuodoille tai identiteettivarkauksille, poista Maxthon tietokoneeltasi luotettavalla antiviruksella, kuten FortectIntego.

Ongelma Maxthon Pilviselain haittaohjelman kanssa

Analyysia tehdessään, asiantuntijat saivat selville, että virus luo ueipdat.zip tiedoston saastuneelle tietokoneelle, joka jatkuvasti lähettää kerättyjä tietoja Kiinaan, missä Maxthon palvelimet ovat. ZIP tiedosto itsessään sisältää toisenlaisen dokumentin nimeltä dat.txt, joka vaatii salasanan sen katsomiseen, koska tiedosto on salattu.

Tietokone analyytikot onnistuivat ohittamaan tämän AES-128-ECB salauksen kaivamalla salasanan Maxthon selaimen binääristä. Saatiin selville, että tämä oli se paikka, jossa edellämainitut tiedot varastoitiin. Tällä välin, yrityksen edustajat syyttivät kaikesta käyttäjiä ja väittivät, että tietojen keruu voidaan ottaa pois käytöstä selaimen asetuksissa.

On valitettavaa, mutta tätä ei tapahdu. Vaikka kaikki nämä asetukset otetaan pois käytöstä, selain ei lopeta tietojen lähettämistä aikaisemmin mainituille palvelimille. Siksi käyttäjillä, jotka arvostavat yksityisyyttään, on vain yksi vaihtoehto, ja se on Maxthon poisto.

kuva Maxthon selaimen asetuksistaMaxthon selain virus voidaan asentaa epäsuorasti, nipussa freeware tai shareware ohjelmien kanssa.

Ongelma Maxthon Päivitystyökalun Kanssa

Maxthon Päivitystyökalu on komponentti Maxthon kolmannen version kanssa. Se on kuitenkin selaimen haavoittuvuus, jota verkkorikolliset käyttävät hyväkseen. Ongelma voidaan ratkaista selaimen nykyisellä, 5. versiolla. Kuten me kuitenkin aikaisemmin mainitsimme, tämä pilviselain ei toimi lupaamallaan tavalla.

Hyökkääjät voivat käyttää Maxthon työkalua erilaisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi, tämä haavoittuvuus voi sallia eri seurantatekniikoiden varastaa arkaluontoisia tietoja. Selain voi näyttää myös haittamainoksia tai ohjata potentiaalisesti vaarallisia sivuja. Siksi tämä tietokonetartunta kannattaa poistaa järjestelmästä.

Niin kutsuttu Maxthon Päivitystyökalu ei luo työpöydän kuvaketta ja se ei näy valikoissa. Se kuitenkin toimii pääprosessi alla C:\Program Files\Maxthon3\Bin\MxUp.exe ja vie 77.3 Kb levytilaa. Siksi viruksen löytäminen voi olla vaikeaa.

Tästä huolimatta, Maxthon työkalu virus on tekemisissä selaimen itsensä kanssa. Jotta voit siis välttää potentiaaliset uhat tai selaimen ongelmat, sinun kannattaa poistaa tämä ohjelma HETI. Me todella suosittelemme käyttämään ”perinteisiä” ja tunnettuja selaimia, kuten Google Chrome tai Mozilla Firefox.

Selain voidaan asentaa ilman käyttäjien tietämystä

Voit saada Maxthon selaimen suoraan viralliselta sivulta, tiedoston lataussivulta tai p2p tiedoston jakoalustoilta. Koska sitä promotoidaan kekseliäänä ja hyödyllisenä sovelluksena, siitä ei puutu suoraa latausta, mutta silti se käyttää hämärää ohjelman levitystapaa, kuten ”niputus”.

Tämä tapa sallii ohjelman toimituksen käyttäjien tietokoneille muiden ilmaisohjelmien mukana. Ja käyttäjät eivät edes tiedä, että kaappaus on tapahtunut. ”Pika” tai ”Suositellun” asennustavan käyttö ladatussa ohjelmassa, he automaattisesti päästävät ei toivotun sovelluksen tietokoneelle.

Tämän jälkeen, selaimen pikakuvake ilmaantuu työpöydälle, ja käyttäjä voi aloittaa sen käytön. Estääksesi tällaiset tahattomat asennukset, sinun pitää aina valita ”Edistynyt” tai ”Kustomoitu” asennustapa ja poistaa ruksi ei toivotuista ohjelmista, kuten Maxthon.

Poista Maxthon Windows tai Mac OS X laitteelta

Ei ole mitään niin yksinkertaista kuin muutaman painikkeen klikkaus antivirus ohjelmassa ja saat heti ammattimaista palvelua. Sinun ei tarvitse etsiä viruksen piilopaikkoja tai varoa vahingossa poistavasi tärkeitä järjestelmä tiedostoja. Ainoa huolto mitä tällainen sovellus vaatii ovat säännölliset päivitykset ja virus tietokannan uusinta. Muussa tapauksessa, se on nopein ja kaikki turvallisin Maxthon poistotapa.

Jotkut käyttäjät voivat kuitenkin kinata, että tuntuu paljon paremmalta voittaa virus itse. Jos olet yksi näistä ihmisistä, niin muista poistaa jokainen tämän selaimen elementti tietokoneeltasi. Voit poistaa Maxthon viruksen järjestelmästä alla olevien askeleiden avulla.

Voit poistaa viruksen vahingot FortectIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Maxthon Browser viruksen Poisto-ohje

Poista Windowsista

Mene Ohjauspaneeliin. Mene asennettuihin ohjelmiin ja etsi Maxthon selain. Kun löydät sen, poista se välittömästi.

Poistaaksesi Maxthon Selain virus Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Maxthon Selain virus (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Maxthon Browser Mac OS X järjestelmästä

Nämä ohjeet auttavat sinua poistamaan Maxthon pilviselaimen Mac OS X laitteelta:

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Maxthon Browser tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Maxthon Selain virus ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Maxthon Selain virus ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Maxthon Selain virus poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Maxthon Selain virus ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Maxthon Browser rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä