Poista Nagini virus (Ilmainen Opas)

Nagini viruksen Poisto-ohje

Mikä on Nagini lunnasohjelma virus?

Harry Potter kaikuu verkkorikoksessa: Nagini lunnasohjelma on irrallaan

Vaikuttaa siltä, että kuuluisa J. K. Rowlingin Harry Potter kirjoilla on joitain ihailijoita verkkorikollisten joukossa, koska lunnasohjelma nimeltä Nagini virus on juuri löydetty kiertämästä nettiä. Nagini on lemmikkikäärme, joka kuuluu Voldemortille, pahalle velholle joka on Harry Potterin vihollinen. Tämä lunnasohjelman on aivan kuten Nagini. Se luikertelee tietokoneelle kuin käärme, ilman käyttäjän tietoa ja iskee takaa. Kun se on tietokoneella, niin se suorittaa vaarallisen koodin, estää uhrin pääsyn tiedostoihinsa ja pyytää heitä maksamaan, jotta he saavat henkilökohtaiset tiedostonsa takaisin. On kiinnostavaa, että virus ei seuraa kuuluisia lunnasohjelmia, kuten Locky, Cryptolocker tai Cerber ja se ei suorita laajamittaista tiedostojen salausta. Tällä hetkellä sen kohteena on muutama yleinen tiedoston pääte, kuten .doc, .xls tai .pdf ja vain nämä tiedostot etsitään C:\Users\Colosseum\Desktop\files\ kansiosta. Miten se siis blokkaa pääsyn tietokoneelle? Lukitsemalla näytön, tietenkin. Lukittu näyttö ei ehkä ole yhtä tehokas kuin koko kovalevyn salaus AES ja RSA algoritmillä, mutta se saa kokemattomat käyttäjät hulluksi ja siksi he tottelevat rikollisten käskyjä. Älä ole yksi heistä ja älä anna rikollisten rikastua tällä tavalla. Tämän lisäksi, Nagini poisto ja tiedostojen palautus on myös mahdollinen eikä liian vaikea. Se ehkä vaatii vain tarkistuksen haittaohjelman poistajalla, kuten FortectIntego ja virus on pois järjestelmästä. Mutta sinun pitää hoitaa näytön lukitus ensin. Opit miten se tehdään alla olevien viruksen poisto-ohjeiden kautta.

Kun tutkitaan tämän lunnasohjelma yksinkertaista luonnetta, niin me voimme vain kuvitella kahta asiaa: tämä ohjelma luotiin joko huviksi, ei voiton tavoitteluksi, tai lunnasohjelma on kehitysvaiheessa ja Nagini lunnasohjelma on vain viruksen koeversio, jolla testataan markkinoita. Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia, mutta sitä ei kuitenkaan kannata aliarvioida. Se voi yhä lukita tiedostoja ja estää sinun pääsyn työpöydälle joka tarkoittaa, että se voi myös estää sinua käyttämästä anti-virus ohjelmaasi. Tämän lisäksi, jotkin viruksen ominaisuudet ovat yhä tuntemattomia, kuten C:\Temp\voldemort.horcrux kansion tarkoitus, joka ilmaantuu tiedostojen salauksen jälkeen. Kaikki on vain arvausta, mutta me voimme toivoa, että se ei tule vakavammaksi. Tällä välin, suojaa tulevat tiedostosi ja poista Nagini tietokoneeltasi.

Voitko taistella lunnasohjelmia vastaan?

Nagini on täydellinen esimerkki lunnasohjelmasta, joka pääsee tietokoneelle Troijalaisten tai roskapostien avulla. Jos tunnet näitä levitystapoja edes vähän, niin sinun tulee tietää kuinka haavoittuvainen anti-virus ohjelma voi olla niitä vastaan. Tämä johtuu eniten siitä, että käyttäjät lataavat saastuneita tiedostoja suoraan tietokoneilleen itse ja antavat anti-virus ohjelmille todella vähän aikaa niiden tarkistamiseen. Paras tapa taistella lunnasohjelmia, kuten Naginia vastaan on pysyä erossa potentiaalisista tartunnoista. Haittaohjelmiin voidaan törmätä epäilyttävillä lataussivuilla, vaarallisilla P2P verkoilla tai jopa sähköpostissa. Siksi me suosittelemme arvioimaan jokaisen ohjelman jonka lataat tietokoneellesi ja olemaan todella varovainen kun käsittelet sähköposteja tuntemattomilta lähettäjiltä, erityisesti jos niissä on liitteitä.

Poista Nagini ja palauta tiedostosi:

Nagini virus on yhä kehitysvaiheessa mutta tämä ei tarkoita, että sitä kannattaa käsitellä varomattomammin kuin muita lunnasohjelmia. Toisaalta, koska tämä ohjelma on vasta kehitteillä, et tiedä mitä voit odottaa siltä ja kuinka se alkaa myöhemmin käyttäytymään. Naginin poistaminen on siis tärkeää jotta voit pitää tietokoneesi ja tietosi suojassa. Tämän tekemiseksi, sinun pitää poistaa kaikki viruksen komponentit tietokoneelta. Me ehdotamme sen tekemistä automaattisesti. Alla me annamme myös ohjeet miten poistaa Nagini näytön lukitus ja valmistaa tietokoneesi tarkistukseen. Löydät myös joitain suosituksia tiedostojen palautukseen, jos virus lukitsi henkilökohtaisia tietojasi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Nagini viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Nagini virus näytön lukituksen aina kun käynnistät tietokoneesi. Voi siis olla vaikeaa päästä käsiksi anti-virus ohjelmaan ja suorittaa tarkistus. Voit onneksi päästä käsiksi työpöytääsi Vikasietotilassa. Tämä tapa on kuvattu alla.

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Nagini käyttäen System Restore

Tämän lunnasohjelman päätiedostot ovat:
c:/Temp/voldemort.horcrux
%UserProfile%\Nagini.exe

Löydä ja poista ne tietokoneeltasi.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Nagini pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Nagini on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Nagini tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Nagini salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Voitko palauttaa tiedostosi Data Recovery Pro ohjelmalla?

Koska Nagini virus ei ole yhtä vaarallinen kuin muut lunnasohjelmat, niin voit palauttaa salatut tiedostot erikoisohjelmalla, kuten Data Recovery Pro. Alla löydät ohjeet miten suorittaa tällainen palautus.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Nagini lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Auttaako Windows Previous Versions ominaisuus palauttamaan tiedostosi?

Windows Previous Versions ominaisuus on kätevä ja usein onnistunut tekniikka tiedostojen palautukseen lunnasohjelman jälkeen. Tästä huolimatta, se toimii vain Windowsissa ja vaatii sen, että Järjestelmän Palautus on aktivoitu ennen viruksen pääsyä tietokoneelle. Jos kaikki on asetettu, niin voit seurata alla olevia ohjeita ja palauttaa tiedostosi Windows Previous Versions ominaisuudella.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Kuinka voin palauttaa tiedostoja ShadowExplorer ohjelmalla?

ShadowExplorer on toinen Windows ominaisuus, joka antaa palauttaa salattuja tiedostoja Varjokopioista, jotka on normaalisti talletettu tietokoneelle. Jos Nagini virus ei ole poistanut näitä kopioita, niin voit koettaa palauttaa tiedostosi seuraavien askeleiden avulla:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Nagini ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä