Vakavuus luokka:  
  (98/100)

NM4 lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

NM4 tiedostoja salaava haittaohjelma haluaa salata tiedostosi

NM4 virus on huomattu uutena versiona R lunnasohjelmasta. Kuten sen edeltäjä, se salaa tiedostot RSA-2048 ja AES-256 salaustekniikoilla. Se on yhteydessä uhreihin TOR onion verkkolinkillä – Recovers your files.html. Haittaohjelman tunnistaa helposti sen .nm4 tiedoston päätteestä. Tällä kertaa verkkorikolliset ovat kohtalaisen ahneita – he vaativat 3 bitcoinia (3800 USD) tiedostoja vastaan. Saadakseen käyttäjien luottamuksen, rikolliset antavat poistaa salauksen 3:sta valitusta tiedostosta ilmaiseksi. Samalla he kuitenkin sanovat, että he eivät välitä käyttäjien tiedostoista. Sen sijaan, että pidät toivoa yllä tiedostojen saamisesta, siirry NM4 poistoon. Reimage tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes auttaa poistoprosessista.

NM4 virus esimerkki

Yksi selvimmistä hakkerien tunnisteista on heidän tapansa nimetä lunnasohjelma. Edellisessä tapauksessa, hakkerit eivät vaivautuneet keksimään monimutkaista nimeä. Tällä kertaa he ylittivät itsensä ja tekivät nimestä kolme kirjaimisen. NM4 lunnasohjelma käyttää samaa Graafista Käyttöliittymää kuin R virus. Tämä haittaohjelman kehittäjät eivät vaikuta olevan englannin kielisiä. Sivustolla on jopa linkkejä, jotka opastavat käyttäjiä, miten ostaa Bitcoineja. Kun summataan ominaisuudet, niin hakkereilla on hyvä tietämys ohjelmoinnista, sillä he ovat taanneet nimettömyytensä. Tosiasia on, että nykyinen haittaohjelma on paranneltu versio aikaisemmin mainitusta lunnasohjelmasta, se ennustaa hakkereiden julkaisevan uusia uhkia. Tiedot sitä levittävästä troijalaisesta auttaisivat analysoimaan ja lopettamaan haittaohjelman. Tämän haittaohjelman aikana, koneella voi ilmaantua hitaita PC Prosesseja. Tämän lisäksi, tarkista Tehtävien Hallinta epäilyttävien prosessien varalta. Kun peruutat ne, niin voit häiritä haittaohjelman salausprosessia. On sanomattakin selvää, että on vaikeaa huomata haittaohjelman ensimmäiset merkit, sillä se salaa ne hyvin. Siitä huolimatta, ei ole tarpeen maksaa lunnaita vaan suorittaa NM4 poisto.

Haittaohjelman levitystavat

Lunnasohjelma voi asettua järjestelmään kahdella levitystavalla. Sitä voidaan levittää saastuneilla roskapostin liitteillä. Siinä tapauksessa on tarpeen arvioida tilanne kunnolla, kun saat roskapostia, joka on osoitettu suoraan sinulle. Jos tällaisessa sähköpostissa on lunnasohjelma, niin voit huomata viestissä olevan kielioppivirheitä ja muuteltuja tietoja. Tämän lisäksi, sinun kannattaa parantaa järjestelmän kokonaisturvallisuutta ja ottaa suojatoimet käyttöön. On hyvä yhdistää antivirus ja vakoiluohjelman poistaja. Palomuuri on myös käytännöllinen. Näiden avulla voit poistaa haittaohjelmia.

NM4 poisto-ohjeet

Tämä haittaohjelma pystyy tekemään vahinkoa, on siis tärkeä poistaa NM4 virus niin pian kuin mahdollista. Tämän tekemiseksi voit käyttää haittaohjelman poistajia. Kun pidetään mielessä, että haittaohjelma on hyvin suunniteltu, niin sinun tulee pitää mielessä, että se estää sinua käynnistämästä antivirus tai vakoiluohjelman poistaja työkaluja. Tässä tapauksessa alla olevat ohjeet ovat hyödyllisiä. Lopuksi, pidä jatkuvasti mielessäsi, että vaikka suoritat maksun, niin kehittäjät eivät ehkä ole reiluja ja voivat salata kaikki tiedostot.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen NM4 viruksen Poisto-ohje:

Poista NM4 käyttäen Safe Mode with Networking

Vikasietotila antaa sinulle pääsyn määrättyihin ominaisuuksiin. Sitten voit suorittaa NM4 poiston.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto NM4

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita NM4 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista NM4 käyttäen System Restore

Jos aikaisempi tapa ei auta, niin Järjestelmän Palautuksen pitäisi auttaa sinua.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen NM4 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että NM4 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan NM4 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet NM4 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Palauttaako Data Recovery Pro tiedostot?

Tämä ohjelma on suunniteltu palauttamaan kadotettuja ja saastuneita tiedostoja järjestelmän kaatumisen jälkeen. Se ei välttämättä palauta tiedostoja, jotka NM4 lunnasohjelma on salannut.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka NM4 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä Windows Previous Versions ominaisuutta

Jos Järjestelmän Palautus on ollut käytössä aikaisemmin, niin voit ehkä palauttaa joitain tiedostoja.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer

Tämän ohjelman suurin etu on varjokopiot. Se käyttää näyttä kopioita palauttaakseen vahingoittuneet ja saastuneet tärkeät tiedostot.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi NM4 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-nm4-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä