Poisto Pokki Start Menu (Poisto-opas) - Ilmaiset Ohjeet

Pokki Start Menu Poisto-ohje

Mikä on Pokki Start Menu?

Pokki Start Menu — potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka tulee Windows laitteille ohjelmien niputuksella

Pokki Start Menu PUP

Pokki Start Menu on laillinen sovellus, jonka valmistaja on Sweet Labs Inc. Windows 8 sekä 10 käyttöjärjestelmille. Tämä ohjelma tulee yleensä esiasennettuna niputetun ohjelman kanssa, koska tietokoneen valmistajat usein käyttävät tätä tekniikkaa saadakseen tuloja kolmansilta osapuolilta. Sovellus korvaa ensisijaisen aloitusmenun, joka muistuttaa Windows 7 – siksi niin monet käyttävät pitävät siitä. He pitävät myös kustomoiduista vaihtoehdoista – kuvakkeiden kokoa ja paikkaa voidaan säätää, kuten muita vastaavia. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kohtalaisen kriittisiä sen toiminnasta, koska sen tiedetään keräävän erilaisia tietoja käyttäjistä ja näyttävän tunkeilevia mainoksia.

Yhteenveto
Nimi Pokki Start Menu
Tyyppi Potentiaalisesti ei toivottu ohjelma (mainosohjelma)
Yhteensopivat järjestelmät Windows 10, Windows 8
Kehittäjä Sweet Labs Inc.
Oireet Muokattu ensisijainen aloitusmenu, lisääntyneet mainokset, jne.
Levitys Ohjelmien niputus, epäilyttävät sivut, mainosjulisteet, jne.
Poisto Automaattinen – käytä FortectIntego ohjelmaa tai manuaalinen – tarkista ohjeet alta

Sovellusta pidetään mainosohjelmana turvallisuusasiantuntijoiden toimesta. Jotkut käyttäjät, jotka ovat kyllästyneet sen ärsyttäviin mainoksiin ja tapaan vakoilla, kutsuvat sitä nimellä Pokki virus. Teknisesti tämä ohjelma ei ole virus, koska se ei vahingoita järjestelmää tai henkilökohtaisia tietoja suoraan. Siitä huolimatta ei ole yllättävää, että käyttäjät etsivät nopeasti Pokki Start Menu poistotapoja. Sen poisto ei onneksi ole vaikeaa, vaikka ylimääräisten ohjelmien löytö voi olla vaikeaa manuaalisesti.

Koska Pokki Start Menu on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, se voi aiheuttaa muiden ei toivottujen ohjelmien asennuksia, kuten selaimen laajennuksien, pelotusohjelmien, työkalupalkkien, media soitinten, PDF muuntimien, ja vastaavien. Siksi on tärkeää pysyä kaukana – se asettaa järjestelmään kaikkea roskaa, jotka voivat hetken päästä hidastaa laitetta.

Käyttäjät voivat huomata kasvaneiden mainosten määrän, kuten pop-upit, tarjoukset, tekstiin sisälletyt linkit, automaattisesti soivat videot. Nämä mainokset voivat ilmaantua tyhjästä, käytät sitten Google Chrome, Internet Explorer, tai Mozilla Firefox selainta. Huonoin asia on, että nämä mainokset voivat olla vaarallisia ja johtaa kyseenalaisille sivuille. Siksi turvallisuusasiantuntijat suosittelevat, ettet klikkaan näitä mainoksia vaan suljet ne heti.

Luultavasti yksi pahimmista Pokki Start Menu mainosohjelman ominaisuuksista on se tietojen seuranta. Sen tekemiseksi kehittäjät voivat käyttää useita seuranta tekniikoita, kuten:

 • Seurantaevästeet
 • Majakat
 • Pixelit
 • JavaScriptit, jne.

Kerätyt tiedot (hakusanat, vieraillut sivut, IP-osoite, klikatut linkit, jne.) ovat tärkeitä markkinointi yrityksille, koska niitä voidaan käyttää kohdistettuun mainostukseen.

Kaiken kaikkiaan, me suosittelemme poistamaan Pokki Start Menu viruksen tietokoneeltasi. Tämä sovellus asettaa yksityisyytesi vaaraan ja näyttää mainoksia vaikka et niitä halua. Varmistaaksesi, että kaikki komponentit poistetaan, me suosittelemme tarkistamaan tietokoneen FortectIntego ohjelmalla. Tämän lisäksi, jos haluat vanhan tyylisen aloitusmenun, me suosittelemme käyttämään aiempaa järjestelmäversiota.

Pokki Start Menu virus

PUPit leviävät ohjelmien niputuksella

Vaikka sovellus voidaan ladata viralliselta verkkosivulta – se ei ole tapa, jolla se pääsee kohdetietokoneille. Ei ole mitenkään yllättävää, että potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia ei yleensä asenneta tarkoituksella – ne lisätäänn muihin online ohjelmiin tai esiasennetaan kannettaviin tai muihin laitteisiin.

Käyttäjät eivät yleensä kiinnitä huomiota, kun he lataavat freeware tai shareware ohjelmia, sillä he haluavat tehdä sen niin nopeasti kuin mahdollista. Tämä on yksi suurimmista virheistä, jonka ihmiset tekevät, koska se yleensä johtaa ei toivottujen sovellusten asennukseen, joka voi vaihtaa selaimen kotisivun, näyttää mainoksia ja häiritä päivittäistä nettiselaamista.

Välttääksesi mainosohjelmia ja muita ei toivottuja sovelluksia, me suosittelemme valitsemaan Edistyneen tai Kustomoidun asennustavan suositellun sijaan. Muussa tapauksessa, jos valitset Suositellun asennuksen, niin sinulle ei ehkä näytetä täyttä listaa ohjelmista, jotka asennetaan yhdessä halutun sovelluksen kanssa.

Poista Pokki Start Menu muutamassa minuutissa

Vaikka olet juuri ostanut uuden kannettavan tietokoneen ja huomasit joitain kyseenalaisia ohjelmia sillä, me ehdotamme tutkimaan tilanteen verkossa. Älä anna mainosohjelman saastuttaa tietokonettasi ei toivotuilla mainoksilla ja salaisella tietojen keräämisellä, tai muiden ei toivottujen ohjelmien asennuksella. Siksi me suosittelemme poistamaan Pokki Start Menu mainosohjelman heti.

Sen tekemiseen on kaksi tapaa: voit ladata ja asentaa turvaohjelman tai poistaa sen askel-askeleelta ohjeidemme avulla, jotka löydät alta. Jos haluat nopean ratkaisun, niin me suosittelemme käyttämään antivirus ohjelmaa. Se voi myös tarkistaa muut tartunnat – suorittaa täyden järjestelmän tarkistuksen.

Voit myös suorittaa manuaalisen Pokki Start Menu poistan ilman ylimääräisten ohjelmien asennusta. Tässä tapauksessa sinun pitää poistaa kaikki komponentit manuaalisesti ja nollata kaikki selaimet. Me annamme ohjeet siihen alla.

Voit poistaa viruksen vahingot FortectIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Pokki Start Menu Poisto-ohje

Poista Windowsista

Poista Pokki Start Menu Windows järjestelmästä tällä tavalla:

Poistaaksesi Pokki Start Menu Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Pokki Start Menu (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Pokki Start Menu Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Pokki Start Menu tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Pokki Start Menu ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Pokki Start Menu ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Pokki Start Menu poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Pokki Start Menu ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Pokki Start Menu rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä