Vakavuus luokka:  
  (98/100)

Poista Rapid virus (Poisto-opas) - tammi 2021 päivitys

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Rapid lunnasohjelma virus salaa eri tiedostoja järjestelmässä

Rapid lunnasohjelma viruksen kuva

Rapid lunnasohjelma käyttää AES salausta saastuttaakseen tiedostot saastuneella koneella. Se tekee ääni-, video-, kuva-, arkisto- ja muista tiedostoista hyödyttömiä lisäämällä .rapid päätteen. Kun se on tehty, niin haittaohjelma toimittaa lunnasviestin nimeltä “!!! txt the README” tai ”How Recovery Files.txt.”

Rapid viruksen käytös ei eroa muista lunnasohjelman tyyppisistä uhista. Se luultavimmin tunkeutuu järjestelmään sosiaalisen manipulaation ja vaarallisten roskapostien avulla. Kun se on sisällä, se tekee järjestelmän muutoksia ja alkaa tarkistamaan laitetta kohdetiedostojen varalta.

Onnistuneen salauksen jälkeen, lunnasohjelma jättää myös lunnasviestin. Tutkijat ovat huomanneet, että lunnasohjelma käyttää kahta erinimistä tekstitiedostoa palautusohjeilla. Molemmat niistä tarjoavat samat tiedot ja pyytävät ottamaan yhteyttä rikollisiin jpcrypt@rape.lol sähköpostin kautta:

Hello!
All your files have been encrypted by us
If you want restore files write on e-mail – jpcrypt@rape.lol

Tästä huolimatta, lunnasviesti ei kerro paljoakaan palautusvaihtoehdoista; on selvää että rikolliset pyytävät määrätyn rahasumman siirtämistä. Maksu voidaan asettaa salattujen tiedostojen määrän mukaan, tai kuinka nopeasti uhri lähettää sähköpostin. Turvallisuusasiantuntijat eivät suosittele ottamaan yhteyttä Rapid lunnasohjelman kehittäjiin.

Ongelmana on, että kukaan ei voi taata rikollisilla olevat Rapid salauksen poistajaa, tai että he antaisivat sinun käyttää sitä vaikka maksat lunnaat. Voit siis menettää enemmän. Salattujen tiedostojen lisäksi, voit myös menettää rahasi.

Lunnasohjelma hyökkäyksen jälkeen, sinun kannattaa keskittyä tietokoneesi puhdistamiseen. Lunnasohjelma voi jättää vaarallisen koodin järjestelmän prosesseihin. Tämän tuloksena laitteestasi tulee laiska ja ohjelmat voivat alkaa kaatumaan. Tämän lisäksi, haittaohjelma tekee järjestelmästä haavoittuvan, ja voi avata jopa takaovia muille verkkouhille. Välttääksesi mahdolliset vahingot, sinun kannattaa poistaa Rapid lunnasohjelma.

Ole hyvä ja älä yritä löytää ja poistaa vaarallisia komponentteja itse. Se on vaikea tehtävä. Rapid lunnasohjelman poistoon sinun kannattaa käyttää turvaohjelmaa, kuten ReimageIntego. Jos sinulla on ongelmia viruksen poistossa, ole hyvä ja lue alla olevat ohjeet.

Kuva Rapid lunnasohjelmastaRapid lunnasohjelman kirjoittajat pyytävät ottamaan yhteyttä heihin, jotta voit palauttaa salatut tiedostot.

Tapoja levittää tiedostoja salaavaa virusta

Vaarallisen ohjelman kehittäjät käyttävät eri strategioita laitteelle tunkeutumiseen. Vaaralliset roskapostit, joissa on saastuneita liitteitä, ovat edelleen pääasiallinen tapa. Ei kuitenkaan riitä, että valvot epäilyttäviä kirjeitä sähköpostissasi, sinun pitää seurata turvaohjeita, kun selaat nettiä.

LesVirus.fr, asiantuntijoiden mukaan haittaohjelma voi päästä järjestelmään, kun käyttäjä:

 • lataa laitonta materiaalia;
 • asentaa tekaistuja ohjelmia tai päivityksiä;
 • klikkaa haittamainoksia.

Siksi sinun pitää olla varovainen, kun lataat materiaalia netistä. Tämän lisäksi, pidä kaikki ohjelmasi ja järjestelmäsi päivitettyinä. Se estää haittaohjelmia käyttämästä turva-aukkoja hyökkäyksen järjestämiseksi.

Maineikkaan antiviruksen asennus on myös hyvä tapa estää lunnasohjelmia. Sinun pitää kuitenkin muistaa, että edes kaikkein luotettavin turvaohjelma ei voi suojella sinua kokonaan verkkouhilta, jos et ole vastuullinen verkossa.

Poista Rapid virus järjestelmästä oikein

Kuten me alussa mainitsimme, ainoa turvallinen tapa poistaa Rapid lunnasohjelma tietokoneelta, on käyttää turvaohjelmaa. Ammattilaisten haittaohjelman poistaja voi löytää ja poistaa kaikki vaaralliset komponentit ilman järjestelmän vahingoittumista.

Rapid poistoon me suosittelemme käyttämään ReimageIntego, Malwarebytes tai SpyHunter 5Combo Cleaner ohjelmaa. Voit käyttää myös suosimaasi ohjelmaa. Sinun pitää ehkä ottaa virus pois käytöstä ennen automaattista poistoa. Seuraa alla olevia ohjeita:

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Rapid lunnasohjelma kuvankaappaus
Rapid lunnasohjelma kuvankaappausRapid lunnasohjelma kuvankaappaus
Rapid lunnasohjelma kuvankaappaus

Manuaalinen Rapid viruksen Poisto-ohje:

Poista Rapid käyttäen Safe Mode with Networking

Poistaaksesi lunnasohjelman PC:ltä, sinun pitää käynnistää järjestelmä Vikasietotilaan Verkolla:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Rapid

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Rapid poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Rapid käyttäen System Restore

Tämä tapa auttaa ottamaan Rapid haittaohjelman pois käytöstä, jos käytät turvaohjelmaa:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Rapid pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Rapid on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Rapid tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Rapid salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Kokeile Data Recovery Pro ohjelmaa palauttaaksesi .rapid tiedostot

Data Recovery Pro voi olla kätevä, jos sinulla ei ole varmuuskopioita. Tämä ohjelma auttaa palauttamaan saastuneita tiedostoja.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Rapid lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä Windows Previous Versions ominaisuutta päästäksesi käsiksi aikaisempiin tiedostoihin

Tämä tapa antaa matkustaa takaisin tietokoneen ajassa ja päästä käsiksi aikaisempiin versioihin. Tämä tapa toimii, vain jos Järjestelmän Palautus oli käytössä ennen lunnasohjelman hyökkäystä.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Käytä ShadowExplorer ohjelmaa

Jos Rapid lunnasohjelma ei poistanut Shadow Volume Kopioita, niin tämä ohjelma voi auttaa palauttamaan tiedostojasi:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Virallista Rapid virus salauksen poistajaa ei ole vielä saatavilla.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Rapid ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä