Poista Samas DR virus (Salauksen Poistoaskeleet Mukana) - päivitetty marras 2016

Samas DR viruksen Poisto-ohje

Mikä on Samas DR lunnasohjelma virus?

Samas DR lunnasohjelma käyttää RSA salausta tehdessään tiedostot hyödyttömiksi

Samas DR virus on tyypillinen lunnasohjelma jonka tarkoituksena on saastuttaa kaikki tiedostot saastuneella järjestelmällä ja saada uhri kerjäämään tiedostojaan takaisin. Toisin sanoen, rikolliset käyttävät tätä virusta työkaluna kiristämään ihmisiä ja saadakseen heidän rahansa (lunnaat). Raporttien mukaan, Samas DR lunnasohjelma saapuu gotohelldr.exe tiedostona, joka käynnistettynä tarkistaa saastuneen järjestelmän kohde tiedostojen varalta, salaa ne RSA-2048 salauksella ja lisää .iloveworld tiedosto päätteen. Sinun pitää ymmärtää, että kun tiedostot on salattu niin niihin ei päästä käsiksi millään tavalla ja et voit poistaa salausta jos sinulla ei ole ainutlaatuista salauksen poistoavainta. Rikolliset tietenkin tarjoavat tämän työkalun uhreilleen, mutta ei ilmaiseksi. Kun se on salannut tiedostot niin Samas DR lunnasohjelma tallentaa PLEASE_READ_FOR_DECRYPT_FILES_{victim’s ID} TXT tai HTML tiedoston, joka on lunnasviesti. Tässä viestissä, uhri voi lukea verkkorikollisten tarjoamat tiedot.

Tässä tapauksessa, lunnasohjelma kertoo uhrille, että tiedostot on lukittu tehokkaalla salausalgoritmilla ja ainoa tapa tiedostojen palauttamiseen on lunnaiden maksu. Lunnas on 1.7 BTC, joka on noin 1040 USD. Tämä virus voi kuitenkin levitä ja saastuttaa kaikki verkon PC:t ja siinä tapauksessa virus ehdottaa ”premium” sopimusta, salauksen poisto kaikista tietokoneista hintaan 29 BTC, joka on noin 17,800 USD. Voitko kuvitella jonkun maksavan tämän huikean lunnaan? On valitettavasti tapaus jonka me haluamme mainita. Vuonna 2016, palvelin tietokone ja pilvipalvelu VESK joutui maksamaan tämän summan palauttaakseen salatut tiedot tässä verkossa. On valitettavaa mutta joissain tapauksissa yritykset päättävät, että on parempi ja nopeampi maksaa lunnaat kuin menettää vuosien työ, me kuitenkin neuvomme olemaan maksamatta lunnaita jos tietokoneessasi on joskus lunnasohjelma. Löytyy useita tapauksia joissa rikolliset katoavat lunnaiden maksamisen jälkeen, silloin ei tiedostojen palauttaminen ole mahdollista. Siksi me emme suosittele riskeeraamaan rahojasi vaan koettamaan palautusta sähköpostista, tallentimista tai varmuuskopioista. Ennen kuin koetat palauttaa tiedostojasi niin poista Samas Dr virus haittaohjelman poistajalla. Sama DR poisto voidaan suorittaa vain päivitetyllä virusten poistajalla, päivitä siis haittaohjelman poistaja kun olet ladannut sen. Voit käyttää FortectIntego ohjelmaa tai muuta haittaohjelman poistajaa.

Kuinka tämä haittaohjelma leviää?

Kun puhutaan lunnasohjelmista niin meidän on sanottava, että melkein kaikki tämän tartunnan versiot leviävät periaatteessa samalla tekniikalla. Kaikkein suosituin tapa saastuttaa järjestelmä uhrin avulla on lähettää hänelle vaarallinen sähköposti jossa haittaohjelma on liitetiedostona tai linkkinä viestin sisällä. Nämä liitteet ja linkit ovat ilmeisesti piilotettu ja saatu näyttämään luotettavalta, uhri voi siis helposti avata vaarallisen tiedoston ajatellen sen olevan harmiton tiedosto. On valitettavaa mutta heti sen jälkeen uhri saa selville, että kaikki tiedostot on salattu ja niiden palauttaminen ei onnistu. Toinen tapa jolla verkkorikolliset levittävät vaarallisia ohjelmia on haittamainokset. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkorikolliset liittävät vaarallisen skriptin mainosverkkoihin ja tällä tavalla he voivat saada haittaohjelmia sisältävät mainokset ilmaantumaan jopa laillisella sivustolla. Kun saastunutta mainosta on klikattu niin uhri avaa heti linkin jossa on exploit kitti tai vaarallinen tiedosto pudotetaan nopeasti järjestelmään.

Kuinka poistaa Samas DR haittaohjelma ja palauttaa salatut tiedostot?

Me neuvomme sinua poistamaan Samas DR viruksen yhdellä meidän suosittelemalla haittaohjelman poistajalla. Löydät lisää tietoja näistä ohjelmista ”Ohjelmat” osiossa. Ole hyvä ja älä koeta poistaa tätä virusta itse koska voit vahingossa poistaa vääriä tiedostoja ja tehdä enemmän vahinkoa kuin hyvää. Kun Samas Dr on poistettu onnistuneesti niin lue tiedostojen palautuksen vaihtoehdot alta ja koeta palauttaa salatut tiedostosi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Samas DR viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Samas DR käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Samas DR pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Samas DR on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Samas DR tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Samas DR salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Käytä Data Recovery Pro ohjelmaa

Jos Samas DR lunnasohjelma on salannut tiedostosi niin me suosittelemme käyttämään tätä tiedostojen palautusohjelmaa tiedostojesi palauttamiseksi. Ohjelman käyttöohjeet ovat alla:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Samas DR lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Tutki Windows Previous Versions ominaisuutta

Jos olet aikaa sitten ottanut Järjestelmän Palautus ominaisuuden käyttöön niin voit koettaa palauttaa yksittäisiä tiedostoja, Seuraa näitä ohjeita niiden palauttamiseen:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Samas DR ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä