Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista UIWIX virus (Poisto-ohjeet) - touko 2017 päivitys

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

UIWIX lunnasohjelma käyttää samaa Windows haavoittuvuutta kuin WannaCrypt0r lunnasohjelma

UIWIX lunnasohjelma tyylinen verkkotartunta, joka pääsee tietokoneille käyttäen Windows haavoittuvuuksia SMBv1 ja SMBv2. Haittaohjelma käyttää AES-256 salausta tiedostojen salaamiseen saastuneella koneella ja lisää .uiwix tai ._[uhrin id].uivix tiedosto päätteen niihin kaikkiin. Tiedostojen salauksen jälkeen, lunnasohjelma pudottaa lunnasviestin, nimeltä _DECODE_FILES.txt. Täällä verkkorikolliset tarjoavat ainutlaatuisen uhrin ID:n ja antaa linkin maksusivulle. Sivustolla uhrien pitää antaa ID ja captcha sekä saavat ohjeet, kuinka saada ja käyttää UIWIX salauksen poistajaa. Lunnaita vaativa viesti kertoo, että uhrin pitää siirtää 0.12261 Bitcoinia annettuun osoitteeseen. Kun maksu on siirretty, niin ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus käyttää salauksen poistajaa. Se ei ehkä kuitenkaan toteudu. Verkkorikolliset eivät ole luotettavia. Siksi he voivat ottaa rahasi ja jättää sinulle salatut tiedostot. Jos olet siis hyökkäyksen uhri, sinun kannattaa poistaa UIWIX heti. Se ei palauta tiedostojasi, mutta se suojaa laitettasi muilta verkkouhilta. Suorita siis täysi järjestelmän tarkistus ammattilaisten haittaohjelman poistajalla, kuten Reimage ja poista tämä verkkouhka.

UIWIX virus

Turvallisuusasiantuntijat huomaavat, että UIWIX käyttää samanlaisia Windows haavoittuvaisuuksia kuin WannaCrypt0r (tai WannaCry) lunnasohjelma. Haittaohjelma voi saastuttaa kaikki laitteet, jotka ovat samassa verkossa ja se voi monistaa itseään. Haittaohjelmassa ei kuitenkaan ole tappokatkaisinta, tämä tekee siitä vaarallisemman kuin muut lunnasohjelma virukset. Jos tappokatkaisin sivu on estetty, niin lunnasohjelman leviäminen pysäytetään. Siksi tämä verkkotartunta on pysäyttämätön, jos käyttöjärjestelmää paikata. Tämän lisäksi, haittaohjelma käyttäytyy tavallisen tiedostoja salaavan viruksen tapaan. Sen kohteena on kotitietokoneen käyttäjät, kuten myös pienet yritykset. Kun se pääsee tietokoneelle, se aloittaa järjestelmän tarkistuksen ja etsii kohdetiedostoja, niiden varmuuskopioita ja jopa varajärjestelmiä , se ei siis jätä periaatteessa mitään mahdollisuuksia uhrille tiedostojen palauttamiseen. Kun salaus on suoritettu, haittaohjelma yhdistää Command and Control palvelimella. Se lähettää PC:n tunnistenumeron ja yksityisen salauksen poistoavaimen. Kun kohdetiedostot on salattu, UIWIX lunnasohjelma jättää lunnasviestin:

>>> ALL YOUR PERSONAL FILES ARE DECODED <<<
Your personal code: XXX
To decrypt your files, you need to buy special software.
Do not attempt to decode or modify files, it may be broken.
To restore data, follow the instructions!
You can learn more at this site:
hxxps://4ujngbdqqm6t2c53[.]onion.to
hxxps://4ujngbdqqm6t2c53[.]onion.cab
hxxps://4ujngbdqqm6t2c53[.]onion.nu
If a resource is unavailable for a long time to install and use the tor browser.
After you start the Tor browser you need to open this link hxxp://4ujngbdqqm6t2c53[.]onion

Ohjeiden seuraaminen ja hieman yli $200 maksaminen ei ole suositeltavaa. Jos joskus löydät itsesi tällaisesta tilanteesta, älä pidä asioita itsestään selvinä. Muista aina, että löytyy toisia tapoja, joilla voit koettaa palauttaa tiedostosi. Ei ole epätavallista, että haittaohjelma asiantuntijat keksivät salauksen poistajan, joka auttaa lunnasohjelman uhreja palauttamaan salatut tiedostot ilmaiseksi. Me siis ehdotamme, että suoritat UIWIX poiston ja etsit jonkin muun palautustavan.

UIWIX lunnasohjelma viruksen kuva
UIWIX virus heittää lunnasviestin uhrien tietokoneelle, joka johtaa lunnaiden maksusivulle, joka on näytetty yllä. Jos päädyt tällaiselle sivulle, niin poistu välittömästi.

Levitystavat

UIWIX viruksen kehittäjät käyttävät hyväkseen Windows SMBv1 ja SMBv2 turva-aukkoja. Aivan kuten WannaCry lunnasohjelma, myös tämä käyttää EternalBlue exploittia, jonka hakkeriryhmä “Shadow Brokers” vuosi julkisuuteen. Tämä exploit varastettiin Yhdysvaltain Kansalliselta turvallisuusvirastolta (NSA) Maaliskuun 14, 2017. Jos siis haluat suojautua lunnasohjelmalta, niin käyttäjän tulee päivittää Windows-järjestelmä ja ohjelmistot. Microsoft julkaisi päivitykset jopa Windows XP, Windows 8 sekä Windows Server 2003 järjestelmille. Tämän kaiken lisäksi, UIWIX voi hyökätä laitteelle myös saastuneet työpöytä yhteyden kautta. Jotkut tutkijat epäilevät, että haittaohjelmaa voidaan levittää myös vaarallisten sähköpostien liitteenä. Siksi me suosittelemme käyttämään kaikkia suojatoimia lunnasohjelmien välttämiseksi ja varmuuskopioiden luomiseksi.

Ohjeet UIWIX poistoon

UIWIX poisto on tarpeen, jos haluat jatkaa laitteesi käyttöä normaalisti, mutta löytyy asioita, jotka voivat auttaa poistoa. Esimerkiksi, tietokoneen käynnistys Vikasietotilaan ennen järjestelmän tarkistusta heikentää viruksen toimintaa ja estää sitä blokkaamasta antiviruksesi. Tämän seurauksena sinun tulisi poistaa UIWIX virus ilman ongelmia, käyttäen haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner tao Malwarebytes. Tarkempien ohjeiden saamiseksi Vikasietotilasta on artikkelin alla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen UIWIX viruksen Poisto-ohje:

Poista UIWIX käyttäen Safe Mode with Networking

Ohjeet Vikasietotilan käynnistämiseen ovat alla:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto UIWIX

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita UIWIX poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista UIWIX käyttäen System Restore

Toinen tapa estää lunnasohjelman vaaralliset ominaisuudet on kuvattu alla olevissa askeleissa:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen UIWIX pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että UIWIX on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan UIWIX tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Tällä hetkellä, UIWIX salauksen poisto on mahdotonta, siksi me suosittelemme kokeilemaan vaihtoehtoisia ohjeita tiedostojen palauttamiseen.

Jos tiedostosi ovat joutuneet UIWIX salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Palauta tiedostosi UIWIX Data Recovery Pro ohjelmalla

Yksi tavoista palauttaa tiedostosi on erikoisohjelma, kuten Data Recovery Pro. Kokeile sitä seuraavien ohjeiden avulla:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka UIWIX lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows Previous Versions ominaisuus palauttaa tiedostojen vanhat versiot

Tämä tekniikka sopii uhreille, jotka haluavat palauttaa yksittäisiä tiedostoja tietokoneella. Tässä esimerkki tämän työkalun käytöstä:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi UIWIX ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-uiwix-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä