Vakavuus luokka:  
  (24/100)

Poista Viber virus (Ilmainen Opas) - Poisto-ohjeet

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Haittaohjelma

Viber saa jälleen virus leiman

Viber mobiilisovelluksen ja selaimen laajennuksen kuva

“Viber virus” viesti voi ehdottaa, että tietokoneesi on saastunut haittaohjelmalla. Viime aikoina, Windows Defender sekä useat kolmansien osapuolien antivirus työkalut ovat liputtaneet tunnetun viestipalvelun jälleen virukseksi. Työkalu on helposti saatavilla verkosta ja toimii Android, iOS, Windows sekä Mac OS laitteissa.

Virallisen verkkosivun mukaan sovelluksen tiedetään auttavan kommunikoinnissa yli 800 miljoonaa käyttäjää. Vaikka ohjelman valmistaja on Japanilainen yritys Rakuten Inc, se laajensi verkostoaan nopeasti muihin maihin osakkeiden ostolla sekä yhteistyöllä.

Aivan kuten muut kommunikaatiosovellukset, Vider tarjoaa ilmaisia viestejä ja videopuheluita muiden sovellusten käyttäjien kanssa. Voit soittaa edullisesti myös muihin maihin.

Tämä ominaisuus voi vaikuttaa toimivalta ja hyödylliseltä, siitä huolimatta, viimeaikaiset raportit Viberin leimaamisesta haittaohjelmaksi Android laitteilla ja tietokoneilla on hälyttänyt käyttäjät. Tämän lisäksi vaikuttaa siltä, että työkalu on saastunut myös aikaisemmin. Kannattaako minun poistaa Viber? Löydät vastaukset täältä.

Palvelee 800 miljoonaa netin käyttäjää

Jos olet ollut tämän viestisovelluksen uskollinen käyttäjä, niin tällaiset raportit voivat vaikuttaa tekaistuilta. Yritys on laajentanut verkostoaan tasaisesti. Vuonna 2010, Rakuten osti Linkshare yrityksen, joka sijaitsee New Yorkissa.

Seuraavana vuonna se julkaisu sovelluksen, joka oli suunniteltu Indonesiaan ja Brasiliaan. Vuonna 2012 se suurensi sijoituksiaan Pinterestissä. Viberin on myös raportoitu olevan FC Barcelonan virallinen kommunikaatioalusta. Sovellus on yhteensopiva Android, iOs, Mac sekä Windows käyttöjärjestelmien kanssa. Mikä siis on vikana?

Aikaisemmat raportit “Viber viruksesta”

Toukokuussa 2017, Windows käyttäjät, jotka käyttivät Viber sovellusta PC:llä, ovat voineet yllättyä Windows Defender turvahälytyksistä. Sovellus leimattiin ”Viber haittaohjelmaksi” ja potentiaaliseksi turvauhaksi. Jotkin kolmansien osapuolien antivirus ohjelmat tunnistavat sen myös uhaksi.

Kiinnostavaa on, että sovellus on myös aikaisemmin leimattu haittaohjelmaksi. Viime vuonna käyttäjät raportoivat myös tällaisesta käytöksestä.

Silloin se kuitenkin todistettiin vääräksi hälytykseksi. Käyttäjät ovat poistaneet sovellustiedot Android puhelimelta, joka ratkaisi ongelman. Windows käyttäjille tarjottiin usein sovelluksen uudelleen asennusta ongelman korjaamiseksi.

Tällä hetkellä raportit Viber viruksesta ovat yhä tutkimuksen kohteena. Olisi suuri yllätys, jos nämä raportit päätyisivät olemaan totta. Toisaalta löytyy tapauksia, kun tunnettu sovellus on saastunut. Tapaukset Skype ja WhatsApp sovelluksien kohdalla näyttävät tämän mahdollisuuden. Viber viruksen kuvankaappausViimeaikaiset "Viber virus" raportit tulee yhä tutkia tarkasti.

Tämän lisäksi, ohjelman yksityisyyden suoja sisältää ilmoituksen, joka voi herättää huolia varovaisissa käyttäjissä. Sen mukaan Viber kerää seuraavia tietoja:

 • Rekisteröinti- ja Tilitiedot
 • Sosiaalisen Median Tiedot
 • Aktiivisuus Tiedot
 • Tiedot Muista Lähteistä
 • Muita Tietoja

Kuten tavallista pikaviestisovelluksille, se vaatii useita henkilökohtaisia tietoja, jos yhdistät Facebookin kautta, pelaat Viber pelejä, jne. Suurin ongelma on kuitenkin yksityisyys:

We only share your personal information with third-parties outside of Viber, for the purposes listed above, in the following circumstances(…)

Riippuu siis täysin sinusta onko tällaisten henkilökohtaisten tietojen käyttö sopivaa. Muussa tapauksessa haluat luultavasti suorittaa Viber poiston. Yksi vaihtoehto sen poistoon on ReimageIntego tai Malwarebytes palvelut tai tehdä se manuaalisesti.

Vihjeitä sovellus “huijareiden” välttämiseen

Sen kasvavan suosion takia on pieni mahdollisuus, että törmäät tähän sovellukseen valinnaisena lisäosana. Myöskään ”Viber kaappausta” ei ole olemassa. Sovellus on saatavilla viralliselta verkkosivulta. Tämän lisäksi voit löytää Viber sovelluksen myös Chrome verkkokaupasta selaimen lisäosana.

Vaikka levitysverkko ei herätä huolia, niin älä ohita sitä mahdollisuutta, että rikolliset voivat käyttää ohjelmaa rikollisiin tarkoituksiinsa. Jos olet asentamassa Viberin, niin lataa se viralliselta verkkosivulta. Kun User Account Control ilmoitus pomppaa esiin kysyen sovelluksen sallimisesta, niin tarkista että Rakuten Inc on virallinen julkaisija. Älä lataa sovellusta, jossa on ”tuntematon” julkaisija.

Viber poistotavat

Jos olet päättänyt poistaa Viber sovelluksen käyttöjärjestelmästä, niin sinun pitää poistaa pääsovellus sekä selaimen laajennus.

Artikkelin alta löydät ohjeet, miten voit poistaa sen selaimen laajennuksen. 
Voidaksesi suorittaa Viber poiston, niin sinun pitää poistaa sen evästeet ja kolmansien osapuolien verkkoelementit. Täysi selaimen resetointi on nopein tapa. Vakoiluohjelman poistosovellukset ovat myös käteviä tällaisessa tilanteessa.

Jos sinulla on ohjelma Android laitteella, sinun pitää poistaa se ottamalla se pois käytöstä ja poistamalla päivitykset.

 1. Napauta Settings.
 2. Mene App Manager.
 3. Mene osioon Apps ja etsi Viber.
 4. Löydät useita vaihtoehtoja: Force Stop and Uninstall.
 5. Klikkaa Uninstall.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Viber viruksen Poisto-ohje:

Poista Viber Windows järjestelmistä

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista Viber sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi Viber tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'

Poista Viber Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Viber tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista Viber Internet Explorer (IE) selaimelta

 1. Poista vaaralliset lisäosat
  Avaa Internet Explorer, klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (IE valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Manage Add-ons. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Manage add-ons'
 2. Näet Manage Add-ons ikkunan. Täällä, etsi Viber sekä muut epäilyttävät liitteet. Poista nämä merkinnät käytöstä painamalla Disable: Klikkaa jokaista haitallista merkintää hiiren oikella painikkeella ja valitse 'Disable'
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Internet Options. Pysy General välilehdessä.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivun nimi. Paina Apply tallentaaksesi muutokset. Poista haitallinen URL, anna haluamasi sivuston nimi ja klikkaa 'Apply' tallentaaksesi muutokset
 5. Resetoi Internet Explorer
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) uudelleen ja valitse Internet options. Mene Advanced välilehteen.
 6. Täällä, valitse Reset.
 7. Kun olet uudessa ikkunassa, tarkista Delete personal settings ja valitse Reset uudelleen suorittaaksesi Viber poiston loppuun. Mene 'Advanced' välilehteen ja paina ainiketta. valitse sitten 'Delete personal settings' ja klikkaa 'Reset' painiketta uudelleen.

Poista Viber virus Microsoft Edge selaimesta

Resetoi Microsoft Edge asetukset (Tapa 1):

 1. Käynnistä Microsoft Edge sovellus ja klikkaa More (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 2. Klikkaa Settings avataksesi lisää vaihtoehtoja.
 3. Kun Settings ikkuna avautuu niin klikkaa Choose what to clear painiketta Clear browsing data valinnan alla Mene Asetuksiin ja valitse 'Choose what to clear'
 4. Täällä, valitse kaikki mitä haluat poistaa ja klikkaa Clear. Valitse 'Clear' painike
 5. Nyt sinun pitää klikata oikealla Start painiketta (Windows logo). Täällä, valitse Task Manager. Avaa Käynnistä valikko ja valitse 'Task Manager'
 6. Kun olet Processes välilehdessä, etsi Microsoft Edge.
 7. Klikkaa sitä oikealla ja valitse Go to details vaihtoehto. Jos et näe Go to details vaihtoehtoa niin klikkaa More details ja toista aikaisemmat askeleet. Klikkaa 'Microsoft Edge' oikealla ja valitse 'Go to details' Valitse 'More details' jos 'Go to details' vaihtoehto ei ilmaannu
 8. Kun Details välilehti ilmaantuu niin etsi jokainen valinta jossa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa niitä oikealla ja valitse End Task poistaaksesi ne. Etsi Microsoft Edge merkinnät ja valitse 'End Task'

Microsoft Edge selaimen resetointi (Tapa 2):

Jos Tapa 1 ei auttanut sinua niin sinun pitää käyttää Edistynyttä Edge poistotapaa.

 1. Huomio: Sinun pitää varmuuskopioida tietosi ennen kuin käytät tätä tapaa.
 2. Etsi tämä kansio tietokoneeltasi C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Valitse jokainen merkintä joka sinne on tallennettu ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten Delete vaihtoehto. Mene Microsoft Edge kansioon tietokoneellasi, klikkaa jokaista merkintää oikealla ja klikkaa 'Delete'
 4. Klikkaa Start painiketta (Windows Logo) ja kirjoita window power, Search my stuff linjalle.
 5. Klikkaa Windows PowerShell merkintää oikealla ja valitse Run as administrator. Etsi Windows PowerShell, klikkaa sitä oikealla ja valitse 'Run as administrator'
 6. Kun olet järjestelmän valvojana: Windows PowerShell ikkuna ilmaantuu, liitä tämä rivi PS C:\WINDOWS\system32> ja paina Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopioi ja liitä vaadittava komento ja paina 'Enter'

Kun nämä askeleet on tehty niin Viber pitää poistaa Microsoft Edge selaimeltasi.

Poista Viber Mozilla Firefox (FF) selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse Viber sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 4. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita Viber poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista Viber Google Chrome selaimelta

Kun olet poistanut Viber sovelluksen, muista poistaa myös sen laajennus.

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse Viber sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 4. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 5. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 6. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 7. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi Viber poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista Viber Safari selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi Viber tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 4. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi Viber poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-viber-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Viber virus