Poista Viber virus (Ilmainen Opas) - Poisto-ohjeet

Viber viruksen Poisto-ohje

Mikä on Viber virus?

Viber saa jälleen virus leiman

Viber mobiilisovelluksen ja selaimen laajennuksen kuva

“Viber virus” viesti voi ehdottaa, että tietokoneesi on saastunut haittaohjelmalla. Viime aikoina, Windows Defender sekä useat kolmansien osapuolien antivirus työkalut ovat liputtaneet tunnetun viestipalvelun jälleen virukseksi. Työkalu on helposti saatavilla verkosta ja toimii Android, iOS, Windows sekä Mac OS laitteissa.

Virallisen verkkosivun mukaan sovelluksen tiedetään auttavan kommunikoinnissa yli 800 miljoonaa käyttäjää. Vaikka ohjelman valmistaja on Japanilainen yritys Rakuten Inc, se laajensi verkostoaan nopeasti muihin maihin osakkeiden ostolla sekä yhteistyöllä.

Aivan kuten muut kommunikaatiosovellukset, Vider tarjoaa ilmaisia viestejä ja videopuheluita muiden sovellusten käyttäjien kanssa. Voit soittaa edullisesti myös muihin maihin.

Tämä ominaisuus voi vaikuttaa toimivalta ja hyödylliseltä, siitä huolimatta, viimeaikaiset raportit Viberin leimaamisesta haittaohjelmaksi Android laitteilla ja tietokoneilla on hälyttänyt käyttäjät. Tämän lisäksi vaikuttaa siltä, että työkalu on saastunut myös aikaisemmin. Kannattaako minun poistaa Viber? Löydät vastaukset täältä.

Palvelee 800 miljoonaa netin käyttäjää

Jos olet ollut tämän viestisovelluksen uskollinen käyttäjä, niin tällaiset raportit voivat vaikuttaa tekaistuilta. Yritys on laajentanut verkostoaan tasaisesti. Vuonna 2010, Rakuten osti Linkshare yrityksen, joka sijaitsee New Yorkissa.

Seuraavana vuonna se julkaisu sovelluksen, joka oli suunniteltu Indonesiaan ja Brasiliaan. Vuonna 2012 se suurensi sijoituksiaan Pinterestissä. Viberin on myös raportoitu olevan FC Barcelonan virallinen kommunikaatioalusta. Sovellus on yhteensopiva Android, iOs, Mac sekä Windows käyttöjärjestelmien kanssa. Mikä siis on vikana?

Aikaisemmat raportit “Viber viruksesta”

Toukokuussa 2017, Windows käyttäjät, jotka käyttivät Viber sovellusta PC:llä, ovat voineet yllättyä Windows Defender turvahälytyksistä. Sovellus leimattiin ”Viber haittaohjelmaksi” ja potentiaaliseksi turvauhaksi. Jotkin kolmansien osapuolien antivirus ohjelmat tunnistavat sen myös uhaksi.

Kiinnostavaa on, että sovellus on myös aikaisemmin leimattu haittaohjelmaksi. Viime vuonna käyttäjät raportoivat myös tällaisesta käytöksestä.

Silloin se kuitenkin todistettiin vääräksi hälytykseksi. Käyttäjät ovat poistaneet sovellustiedot Android puhelimelta, joka ratkaisi ongelman. Windows käyttäjille tarjottiin usein sovelluksen uudelleen asennusta ongelman korjaamiseksi.

Tällä hetkellä raportit Viber viruksesta ovat yhä tutkimuksen kohteena. Olisi suuri yllätys, jos nämä raportit päätyisivät olemaan totta. Toisaalta löytyy tapauksia, kun tunnettu sovellus on saastunut. Tapaukset Skype ja WhatsApp sovelluksien kohdalla näyttävät tämän mahdollisuuden. Viber viruksen kuvankaappausViimeaikaiset "Viber virus" raportit tulee yhä tutkia tarkasti.

Tämän lisäksi, ohjelman yksityisyyden suoja sisältää ilmoituksen, joka voi herättää huolia varovaisissa käyttäjissä. Sen mukaan Viber kerää seuraavia tietoja:

 • Rekisteröinti- ja Tilitiedot
 • Sosiaalisen Median Tiedot
 • Aktiivisuus Tiedot
 • Tiedot Muista Lähteistä
 • Muita Tietoja

Kuten tavallista pikaviestisovelluksille, se vaatii useita henkilökohtaisia tietoja, jos yhdistät Facebookin kautta, pelaat Viber pelejä, jne. Suurin ongelma on kuitenkin yksityisyys:

We only share your personal information with third-parties outside of Viber, for the purposes listed above, in the following circumstances(…)

Riippuu siis täysin sinusta onko tällaisten henkilökohtaisten tietojen käyttö sopivaa. Muussa tapauksessa haluat luultavasti suorittaa Viber poiston. Yksi vaihtoehto sen poistoon on ReimageIntego tai Malwarebytes palvelut tai tehdä se manuaalisesti.

Vihjeitä sovellus “huijareiden” välttämiseen

Sen kasvavan suosion takia on pieni mahdollisuus, että törmäät tähän sovellukseen valinnaisena lisäosana. Myöskään ”Viber kaappausta” ei ole olemassa. Sovellus on saatavilla viralliselta verkkosivulta. Tämän lisäksi voit löytää Viber sovelluksen myös Chrome verkkokaupasta selaimen lisäosana.

Vaikka levitysverkko ei herätä huolia, niin älä ohita sitä mahdollisuutta, että rikolliset voivat käyttää ohjelmaa rikollisiin tarkoituksiinsa. Jos olet asentamassa Viberin, niin lataa se viralliselta verkkosivulta. Kun User Account Control ilmoitus pomppaa esiin kysyen sovelluksen sallimisesta, niin tarkista että Rakuten Inc on virallinen julkaisija. Älä lataa sovellusta, jossa on ”tuntematon” julkaisija.

Viber poistotavat

Jos olet päättänyt poistaa Viber sovelluksen käyttöjärjestelmästä, niin sinun pitää poistaa pääsovellus sekä selaimen laajennus.

Artikkelin alta löydät ohjeet, miten voit poistaa sen selaimen laajennuksen.
Voidaksesi suorittaa Viber poiston, niin sinun pitää poistaa sen evästeet ja kolmansien osapuolien verkkoelementit. Täysi selaimen resetointi on nopein tapa. Vakoiluohjelman poistosovellukset ovat myös käteviä tällaisessa tilanteessa.

Jos sinulla on ohjelma Android laitteella, sinun pitää poistaa se ottamalla se pois käytöstä ja poistamalla päivitykset.

 1. Napauta Settings.
 2. Mene App Manager.
 3. Mene osioon Apps ja etsi Viber.
 4. Löydät useita vaihtoehtoja: Force Stop and Uninstall.
 5. Klikkaa Uninstall.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Viber viruksen Poisto-ohje

Poista Windowsista

Poistaaksesi Viber virus Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Viber virus (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Viber Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Viber tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Viber virus ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Viber virus ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Viber virus poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Kun olet poistanut Viber sovelluksen, muista poistaa myös sen laajennus.

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Viber virus ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Viber rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä