Vakavuus luokka:  
  (44/100)

Poisto XMRig Miner (Salauksen Poistoaskeleet Mukana)

kirjoittanut Lucia Danes - - | Tyyppi: Haittaohjelma

XMRig on kryptovaluuttaa louhiva Troijalainen, joka käyttää CPU tehoja Monero tienaamiseen

XMRig Miner Troijalaisen prosessit

XMRig on Monero louhija tai Monero (XMR) CPU louhija, joka kuuluu Troijalaisiin hevosiin. Se yrittää saastuttaa PC:n huomaamatta ja suorittaa xmrig.exe prosessia jatkuvasti, joka lisää käytettävän järjestelmän CPU resursseja louhiakseen Monero kryptovaluuttaa. Tämän Troijalaisen nykyinen versio on kirjoitettu uudelleen C++ alustalla. Asiantuntijoiden mukaan, se sisältää vain 4MB, jonka vuoksi se on helposti liikkuva.

Nimi XMRig
Tyyppi Troijalainen
Alatyyppi CPU louhija
Yhdistetty haittaohjelma Wise XMRig
Vaaran taso Medium (Voi ylikuumentaa koneen ja saada järjestelmän kaatumaan).
Levitys Ilmaisohjelmat, vaaralliset sivut, Rig Exploit Kit.
Oireet Korkea CPU kulutus, hidas PC, kaatuvat sovellukset, satunnaiset hyytymiset, kaatumiset, ylikuumeneminen.
Poistotavat Automaattinen. Asenna ReimageIntego ja suorita täysi järjestelmän tarkistus ja poista kaikki XMRig CPU louhijaan liittyvät tiedostot.

Check Pointin mukaan sitä levitetään Rig Exploit Kit kampanjalla nimeltä Slots. Toisista haittamainos kampanjoista eroten, tämä kampanja käyttää HTTPS liikennettä, joka tekee yhteyden Slots ja Rig Exploit Kitteihin. XMRig Troijalainen voi luikerrella PC:lle myös drive-by latauksilla, vaarallisilta sivulta tai tekaistujen päivitysten avulla.

Vaikka ajatus kryptovaluutan louhijasta ei ole vaarallinen, useimmat niistä ovat haittaohjelmia, Troijalaisia tai viruksia, koska ne voivat aiheuttaa vakavia järjestelmän kaatumisia ja hyytymisiä. XMRig louhijan pitkäaikainen toiminta voi johtaa koneiston pettämiseen tai saada PC:n hyödyttömäksi.

Kun asennettu, XMRig virus antaa itselleen järjestelmän valvojan oikeudet Windows käynnistyksessä. Tämän jälkeen jokaisen käynnistyksen yhteydessä on useita xmrig.exe prosesseja Windows Tehtävien Hallinnassa. Tämä kryptovaluutan louhija ei käytä CPU resurssien rajoitusta järjestelmässä, joka on saastunut. Tämän seurauksena CPU kulutus voi olla 90-100% hyvin lyhyessä ajassa.

Useimmat ammattilaisten antivirus ohjelmat tunnistavat XMRig Monero louhijan ja tekevät sen vaarattomaksi ennen järjestelmään pääsyä. Sen kehittäjät kuitenkin päivittivät Troijalaisen, jotta se voi välttää antivirus tunnistuksen ja poiston. Siksi päivitetty antivirus on tärkeä osa järjestelmän suojausta. Seuraavat ovat yleisimmät XMRig Troijalaisen tunnisteet:

Trojan.Generic.22707634
Generic.Application.CoinMiner.1.B154D33D
Gen:Variant.Ursu.11451
Trojan:Win32/Coinminer!bit
Tool.BtcMine.1143
Win64/BitCoin.Miner.CS
Trojan.BitMiner

HUOM.: XMRig Monero Mining Troijalaista voidaan käyttää myös muiden verkkouhkien levitykseen. Hakkerit voivat käyttää sitä hyväkseen tuhoamaan järjestelmän turvallisuuden ja täten lisäten sen haavoittuvuutta. Saksalaiset Dieviren.de asiantuntijat varoittavat, että XMRig haittaohjelma voi levitä rootkittien tai vakoiluohjelmien mukana. Troijalainen liittyy läheisesti seuraaviin tiedostoihin:

Qt5Network.dll
cudart64_60.dll
d.bat
dhide.vbs
esso.bat
example32.cmd
libcrypto-1.0.0.dll
msvcr110.dll
qt5core.dll
qwindows.dll
start64.exe
system.exe

Yksi XMRig hyökkäyksen pääoireista on järjestelmän tavaton hyytyminen. Ohjelmat eivät vastaa, jäätyvät satunnaisesti tai jatkuvasti, mitään tietoja ei voida ladata järjestelmään, jne. Jos tämä on tapahtunut, sinun kannattaa avata Tehtävien Hallinta ja tarkistaa kaikki tiedostot, jotka käyttävät CPU resursseja. Jos CPU käyttö on yli 40%, niin on suositeltavaa tarkistaa järjestelmä ammattilaisten haittaohjelman poistajalla, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

XMRig haittaohjelma käyttää CPU resursseja hyväkseenXMRig Miner on vaarallinen Troijalainen hevonen, joka muuttaa saastuneen PC:n hyödyttömäksi, koska se käyttää CPU tehoa jatkuvasti louhiakseen Monero kolikoita

Älä anna hakkerien yhdistää PC:tä Monero louhintaverkkoon. Pitämällä kryptolouhija Troijalaisen PC:lle, et ansaitse yhtään Monero kolikkoa, mutta hakkerit ansaitsevat. Korjataksesi PC:n hidastumisen ja vastaavat oireet, tarkista järjestelmä ja poista XMRig niin pian kuin mahdollista.

Monero kehittäjät käyttävät useita strategioita levittääkseen louhija Troijalaista

Kaikkein yleisin tapa levittää Monero ja muita kryptovaluutan louhijoita ovat ilmaisohjelmat. Hakkerit voivat lisätä louhijan mihin tahansa sovellukseen, jota levitetään laillisesti sekä laittomasti. Joskus antivirus varoittaa ihmisiä louhijan asennuksesta, mutta päivittämätön turvatyökalu ei ehkä tunnista sitä.

Voit saada tehokkaan Monero louhijan, kun vierailet sivuilla, joissa on saastunut JavaScript koodilla. Tällaiset sivustot voivat varoittaa sinua erilaisista järjestelmän saastumisista, virheistä, sekä tietovuotojen riskeistä. Tällaiset verkkourkinta huijaukset voivat tervehtiä sinua tekaistuilla väitteillä, että olet onnekas vierailija ja pyytäen sinua osallistumaan mielipidekyselyyn, jotta voit saada arvokkaita palkintoja. Älä lankea tähän temppuun. Kun nettiselaimesi paljastetaan potentiaalisesti vaaralliselle sivulle, sulje sivusto tai nettiselain ja tarkista järjestelmäsi antivirus ohjelmalla.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tämä Monero louhija voidaan tuoda uhrien PC:lle Rig Exploit Kit kampanjalla, nimeltä ”Slot.” Rig EK käyttää HTTPS protokollaa levittääkseen Smoke Loader haittaohjelmaa, joka johtaa XMR louhija tartuntaan.

Opi kuinka poistaa XMRig CPU Louhija Windows laitteelta helposti

Manuaalinen XMRig ei ole kovinkaan mahdollista. Vaikka vaaralliset prosessit ovat löydettävissä Tehtävien Hallinnassa, niin niiden manuaalinen pysäytys ei onnistu, tai prosessi aktivoi itsensä uudelleen.

Yleensä kryptolouhija haittaohjelma pitää tiedostonsa %Windows% or %appdata%\ kansiossa. Näissä kansioissa on kuitenkin useita vaarattomia tiedostoja, joita ei voida poistaa. Säästääksesi aikaasi ja estääksesi järjestelmän vahingot, poista XMRig louhija ReimageIntego ohjelmalla tai muulla turvatyökalulla.
Jos et voi käynnistää antivirus ohjelmaasi, tässä askeleet joita sinun tulee seurata:

 

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen XMRig Miner Poisto-ohje:

Poista XMRig Miner käyttäen Safe Mode with Networking

Jos et voi poistaa CPU louhija Troijalaista PC:ltä, koska se estää antiviruksesi, niin älä mene paniikkiin. Koeta käynnistää järjestelmä Vikasietotilaan Verkolla ja suorittaa turvaohjelma turvallisessa tilassa.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto XMRig Miner

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita XMRig Miner poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista XMRig Miner käyttäen System Restore

Jos edellä mainitut tavat eivät toimineet, niin koeta vaihtoehtoista tapaa:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen XMRig Miner pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että XMRig Miner on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi XMRig Miner ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-xmrig-miner.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta XMRig Miner