Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista Cerber 4.1.0 virus (Poisto-opas)

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Ei loppua Cerber lunnasohjelma trilogialle? Cerber 4.1.0 ilmaantuu näyttämölle

Kuten voit arvata, Cerber 4.1.0 virus on jälleen yksi tiedostoja salaava virus pahamaineisesta Cerber virus sarjasta. Verkkorikolliset ovat päättäneet yllättää Internetyhteisön tuplahyökkäyksellä, kun 4.1.0 version jälkeen tuli heti 4.1.1 päivitys. Vaikuttaa siltä, että tämän verkko tartunnan luojat eivät päästä verkkoyhteisöä otteestaan kovinkaan pian. Kuukausi sittem, Cerber uusittiin tiedostojen päätteen osalta. Kun aikaisemmat versiot lisäsivät .cerber2 ja .cerber3 päätteen niin viimeisin versio lisää 4-numeroisen koodin jokaiseen saastuneeseen tiedostoon. Jos tämä verkko-onnettomuus osuu kohdallesi ja tiedostosi on lukittu niin rauhoitu ja poista Cerber 4.1.0 PC:ltä. Voit käyttää ReimageIntego ohjelmaa nopeuttamaan prosessia.

Nykyinen virus on ehkä nopeiten kehittyvä verkkouhka. Kun verrataan muihin uhkiin, kuten CryptoWall, joka on jo useita vuosia vanha, ensimmäinen Cerber versio tuli julki Maaliskuussa. Sillä hetkellä se oli lunnasohjelma jonka kohteena oli vain muutama maa ja se tarvitsi järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jotta se voi toimia. Mutta jo muutaman kuukauden kuluttua uhkaa on uusittu niin uskomattomalla nopeudella, että IT-asiantuntijat ovat kiireessä pysytellessään viimeisten versioiden mukana. Uudelleen syntyneen Lockyn lisäksi, Cerber virusta pidetään kolmantena heti CryptoWall ja Locky virusten jälkeen kisassa vakavimman viruksen tittelistä. Nykyinen version ei laita mitään määrättyä päätettä mutta se voi merkitä tiedostot numeerisella koodilla tai ei lisää päätettä ollenkaan. Cerber käyttää yhä README.hta tiedostoa kertoakseen uhreille saastuneesta laitteesta. Siinä sanotaan:

You documents, photos, databases and other important files have been encrypted!
To decrypt your files you need to buy the special software – ”Cerber Decryptor”
All transactions should be performed via Bitcoin network only
Within 7 days you can purchase this product at a special price: B 1.24 ($524)
After 7 days the price of this product will increase up to B 2.48 ($1048)

The image showing Cerber 4.1.0 virus

Kuinka tätä lunnasohjelmaa levitetään?

On onneksi saatu selville, että Cerber 4.1.0 haittaohjelmaa levitetään pseudoDarkleech Rig exploit kitin avulla. Jotta tämä lunnasohjelma alkaisi toimimaan niin uhrin pitää klikata saastunutta linkkiä tai ohjelmaa. Myöhemmin linkissä oleva exploit kit etsiin haavoittuvaisuuksia kohdelaitteen järjestelmästä. Kun se löytää ne niin se tulee laitteelle ja purkaa lastinsa, joka usein sattuu olemaan lunnasohjelma. Onneksi Rig exploit kit (joka liitetään tiedostoja saalaavan haittaohjelmaan nimeltä CrypMIC virus) ei ole niin aktiivinen, kuten Neutrino exploit kit. Ei kuitenkaan ole yhtään henkilöä joka olisi täysin suojassa tältä vihulaiselta. Tämän lisäksi, Cerber 4.1.0 kaappaaja voidaan huomata kun langetaan tekaistuihin sähköposteihin jotka teeskentelevät olevansa sähköposteja valtion laitoksilta, rahalaitoksilta tai jopa sosiaalisilta verkoilta. Muista aina tarkistaa kaikki sähköpostit joita saat ihmisiltä joita et oikeasti tunne! Sinun kannattaa aina tarkistaa viesti jotta tiedät minkä kanssa olet tekemisissä. Jos huomaat kirjoitus- tai kielioppivirheitä niin voit olla tekemisissä hakkereiden kanssa. Kaikkein luotettavin tapa välttää harhaanjohtavat viestit ja mahdollinen Cerber 4.1.0 lunnasohjelma on asentaa kunnollinen turvallisuustyökalu.

Cerber 4.1.0 lunnasohjelman poistaminen

Kun puhutaan viruksen poistamisesta niin se ei ole monimutkainen prosessi jos luotat poistossa haittaohjelman poistajaan, kuten ReimageIntego or Malwarebytes. On tärkeää suorittaa järjestelmän tarkistus kun ohjelma on ensin päivitetty. Kun olet poistanut Cerber 4.1.0 viruksen kokonaan niin voit siirtyä tiedostojen salauksen poistoon. Vaikka jotkut turvallisuusyritykset ovat julkaisseet salauksen poistajan alkuperäiselle Cerber virukselle niin se ei ehkä toimi uusimmissa versiossa. Ei ole kuitenkaan syytä vaipua epätoivoon. Se ohjeita poistaa salaus muilla työkaluilla. Lopuksi, alla annettujen ohjelmien pitäisi auttaa sinua saamaan pääsyn tietokoneellesi jos kohtaat ongelmia Cerber 4.1.0 poistossa.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Cerber 4.1.0 viruksen Poisto-ohje:

Poista Cerber 4.1.0 käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Cerber 4.1.0

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Cerber 4.1.0 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Cerber 4.1.0 käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Cerber 4.1.0 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Cerber 4.1.0 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Cerber 4.1.0 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Cerber 4.1.0 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro ratkaisu

Tämän ohjelman luojat uusivat sen jotta se voi poistaa tiedostot jotka lunnasohjelma on salannut. Vaikka se ei ole 100% varmaa, että saat kaikki tiedostosi takaisin niin se on yrittämisen arvoinen.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Cerber 4.1.0 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Tiedostojen palautus Windows Previous Versions ominaisuudella

Tämän toiminnon avulla voit löytää palautettavia versioita tiedostoistasi joihin lunnasohjelma on hyökännyt.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer edut

Tämä ohjelma voi olla jälleen yksi mahdollisuus palauttaa tiedostot. On yhä hämärän peitossa poistaako uusin Cerber versio varjokopiot. Käyttöjärjestelmä luo ne automaattisesti. Kun ne järjestetään kunnolla niin voit saada tiedostoja takaisin.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Cerber Decrypter

Voit myös kokeilla tätä salauksen poisto-ohjelmaa lukituksen poistamiseksi.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Cerber 4.1.0 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä