Poista Facebook Message virus (Poisto-ohjeet) - elo 2017 päivitys
Facebook Message viruksen Poisto-ohje
Mikä on Facebook Messenger virus?
Facebook Messenger virus lähettää viestejä uhrien kavereille automaattisesti
Facebook Messenger virus on vaarallinen ohjelma, joka saastuttaa uhrien Facebook tilit ja lähettää viestejä, joissa on vaarallinen linkki, kaikille heidän ystäville. Nämä massaviestit sisältävät linkin, joka vaikuttaa olevan video. Kun sitä klikataan, vaarallinen URL uudelleenohjaa verkkourkinta sivulle, joka tarjoaa asennettavaksi vaarallisen selaimen laajennuksen tai tekaistun Flash Player Päivityksen. Kun se on asennettu, niin se saastuttaa uhrien tilit ja aloittaa levittämään linkkiä edelleen.
Vaarallinen virus toimii Troijalaisena hevosena ja kuuluu suureen Facebook virusten ryhmään. Virus on ollut aktiivinen vuodesta 2013 asti ja se on päivitetty useaan kertaan. Viimeisin versio ilmaantui Elokuussa 2017 – rikolliset levittävät vaarallista linkkiä, jossa on lyhyt lause ”[vastaanottajan nimi] Video :o” houkutellakseen uhrit klikkaamaan sitä.
Viruksen tarkoituksena on hakkeroida uhrin Facebook tili. Sen tekemiseksi virus hyökkää chat ikkunan kautta: se näyttää viestin henkilöltä, joka vaikuttaa olevan ystäväsi ja näyttää linkin jollekin sivustolle.
Jos klikkaat tätä linkkiä, niin sinun luultavasti ohjataan tekaistuun Youtubeen tai muulle sivulle, joka ehdottaa asentamaan selaimen laajennuksen tai ohjelman, jotta voit nähdä sen materiaalin. Jos uhri suostuu tähän, PC saastuu haittaohjelmalla, joka taas estää turvaohjelman voidakseen estää poistonsa.
Tämän kaiken lisäksi, se alkaa lähettämään samaa tekaistua viestiä uhrin kavereille saman Facebook chat ikkunan kautta. Ole hyvä ja jätä kaikki epäilyttävät viestit huomiotta, jotka sinne tulevat. Ota myös lähettäjään ja kysy kuvasta tai videosta.
Vuonna 2016, Ranskalaisiin tietokoneen käyttäjiin hyökkäsi Facebook Messenger Troijalainen nimeltä “Eko”, joka voi vakoilla käyttäjiä ja kerätä ei henkilökohtaisia tietoja. Samana vuonna Englantia puhuvat tietokoneen käyttäjät kärsivät useista messenger roskaviesteistä, jotka levittivät video virusta. Löytyy kaksi esimerkkiä viesteistä, jotka kysyvät: ”You are in this video (Oletko tässä videossa)? ” ja “This is your video (Tämä on sinun videosi)? .”
Viime vuonna Locky lunnasohjelman versiota levitettiin myös Messengerin avulla. Rikolliset lähettivät viestin, jossa oli SVG formaatin kuva. Kun ihmiset klikkasivat sitä, niin heidät uudelleenohjattiin sivulle, joka pyysi asentamaan tekaistun Chrome laajennuksen. Sovelluksen asennus johtaa vaarallisen tiedostoja salaavan viruksen pääsyyn koneelle.
Toinen asia, jonka Facebook Message virus yleensä tekee, on jatkuva itsensä levitys uhrin Facebook tilin kautta. Voit kysyä miksi huijarit luovat tällaisia viruksia. On saatu selville, että virus auttaa varastamaan henkilökohtaisia tietoja, kuten kirjautumistiedot, pankkitiedot ja salasanat, sekä hallita laitetta.
Facebook Messenger virus 2017 jatkoi aikaisempien versioiden työtä. Uhrit saivat tekaistun Youtube linkin kavereiltaan. Kun uhri klikkaa sitä, niin virus uudelleenohjaa tekaistulle sivulle, joka näyttää samalta kuin Facebook. Täällä uhreilta kysytään heidän kirjautumistietoja. Tämän seurauksena hakkerit valtaavat uhrin tilin ja vaaralliset viestit lähetetään kaikille uhrin kavereille.
Jos kuitenkin klikkasit vaarallista linkkiä, sinun kannattaa poistaa Facebook Message virus heti ja vaihtaa tilisi salasana. Jos et voi asettaa uuttaa salasanaa, niin sinun kannattaa raportoida tapahtuneesta Facebookille, Tukikeskuksen kautta. Sinun kannattaa myös muuttaa muiden tilien salasanat, erityisesti jos käytit samaa salasanaa.
Facebook Message viruksen poistoon, me suosittelemme FortectIntego ohjelmaa. Tämä haittaohjelman poistaja löytää kaikki vaaralliset komponentit järjestelmästä ja poistaa ne kokonaan.
Päivitetty Elokuun 25, 2017. Uusi aalto vaarallisesti viruksesta on huomattu. Tällä kertaa huijarit levittävät lyhennettyä bit.ly linkkiä, jossa on lyhennetty viesti ”[vastaanottajan nimi] Video.” Kun sitä klikataan, linkki uudelleenohjaa uhrin Google Doc sivulle, joka sisältää kuvan, joka otettiin automaattisesti uhrin Facebook sivulta.
Kuva näyttää elokuvalta, joten uhri luultavasti klikkaa play painiketta sen käynnistämiseksi. Valitettavasti, sitten virus uudelleenohjaa uhrit sivustolle, joka päättelee uhrin selaimen tyypin, sijainnin ja muut yhteystiedot.
Uhrin käyttöjärjestelmästä riippuen, toinen uudelleenohjaus tapahtuu. Kaspersky raportoi, että Firefox käyttäjät uudelleenohjataan sivulle, joka tarjoaa tekaistua Flash Player päivitystä, kun taas Chrome käyttäjät saavat kehotuksen asentaa vaarallisen laajennuksen. Safari käyttäjät Mac laitteella saavat ehdotuksen asentaa ”viimeisimmän Media Player version.”
Haittaohjelman asennuksen jälkeen, käyttäjin tili voi saastua ja se alkaa lähettämään viruksen linkkiä kaikille kavereille automaattisesti. On vielä epäselvää, miten virus leviää. Hyökkääjät voivat käyttää klikkauskaappaus hyökkäyksiä tai vakoiluohjelmaa varastaakseen uhrin tiedot.
Facebook Message virus huijaa käyttäjät avaamaan saastuneita linkkejä tai kuvia, jotta se voi ottaa tilin haltuunsa ja varastaa henkilökohtaisia tietoja.
Viruksen uhrit nopeuttavat sen levitystä
Virus voi helposti saastuttaa tietokoneesi saastuneella viestillä, joka ilmaantuu Messengerin kautta. Yleensä se tarjoaa ”järkyttävän kuvan” tai ”jännittävän videon”. Useat tämän sosiaalisen median käyttäjät ovat joutuneet tämän huijauksen uhriksi, koska tämä viesti näyttää tulevan uhrin kaverilta.
Kun uhri klikkaa saastunutta linkkiä, niin virus pääsee järjestelmään. Tämän lisäksi, samaa viestiä levitetään edelleen uhrien kavereilla ja siten huijataan muita käyttäjiä. Siksi se on ketjureaktio, joka on melkein mahdoton pysäyttää.
Me haluamme muistuttaa, että ainoa tapa suojata PC:tä, Facebook tiliä ja henkilökohtaisia tietoja, on olla klikkaamatta sinulle lähetettyjä epäilyttäviä linkkejä. Jos epäilet viestin sisällön olevan epäilyttävää, niin sinun kannattaa kysyä kaveriltasi, että onko linkki tai tiedosto turvallinen.
Pidä mielessäsi, että verkkorikollisilla on tapana vastata uhreille. Jos kuitenkin tunnet kyseisen henkilön, niin ei ole vaikeaa saada selville puhutko oikean henkilön kanssa. Muuten sinun kannattaa kysyä itseltäsi, että miksi henkilö jonka kanssa et ole puhunut vuosiin haluaa jakaa videon tai kuvan kanssasi. Luultavasti ei.
Facebook Message viruksen poistaminen laitteelta
Vaikka virus Facebookissa vaikuttaa roskapostilta, niin sinun kannattaa tarkistaa tietokoneesi tila. Tietokoneen tarkistaminen haittaohjelman poistajalla on erityisen suositeltavaa, jos olet klikannut epäilyttävää linkkiä tai ladannut tuntematonta materiaalia.
Voidaksesi poistaa Facebook Message viruksen, me suosittelemme tietokoneen tarkistusta FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmalla. Voit käyttää myös muuta turvaohjelmaa. Sinun pitää kuitenkin muistaa päivittää valitsemasi ohjelma.
Toinen tärkeä Facebook Messenger viruksen poistovaihe on vaihtaa Facebook salasana. Jos hakkerit ottivat tilisi haltuun, niin he voivat saada kirjautumistiedot sähköpostiin, pankkiin, sekä muihin tileihin. Jos siis haluat suojella yksityisyyttäsi, sinun kannattaa asettaa vahva salasana. Pidä mielessäsi, että hyvässä salasanassa:
- on ainakin 12 merkkiä;
- on numeroita;
- on isoja ja pieniä kirjaimia;
- on merkkejä (jos sallittu);
- ei ole nimeäsi, sukunimeäsi tai muita henkilökohtaisia tietoja;
- ei ole sanakirjassa olevaa sanaa.
Suositeltavaa sinulle
Älä anna hallituksen vakoilla sinua
Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä.
Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.
Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.
Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta
Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.
On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.
Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.