FBI Neuvoo pysymään erossa sitä matkivasta Internet viruksesta

FBI Neuvoo pysymään erossa sitä matkivasta Internet viruksestaKun Mary Atlantasta näki suuren varoituksen hänen tietokoneen ruudullaan, ajatteli hän vain yhtä asiaa – hän on tekemisissä Federal Bureau of Investigationin kanssa. Hän sanoo, että hän todellakin usko FBI:n lukinneen hänen koneensa laittomasta toiminnasta johtuen ja, että hänen täytyy nyt maksaa 200 dollarin suuruinen sakko poistaakseen koneensa lukituksen. Kuitenkin, kyseessä oli vain FBI virus joka saastuttaa koneita laajalti ja vaatii rahoja. Turvallisuuseksperttien mukaan kyseinen toiminta on ollut selvässä nousussa viime kuukausien aikana eikä ole loppumassa lähitulevaisuudessakaan.

Ekspertit sanovat, että tämä virus tulee koneelle helposti internetissä surffaillessa koska se on asetettu täysin satunnaisille sivustoille. Se voi olla urheilu- tai viihdesivusto, joka on huomaamattomasti hakkeroitu ja sinne on jätetty saastuneita mainoksia vilkkumaan käyttäjien huomion saamiseksi. Kun klikkaat tälläistä mainosta, lataat troijalaisen koneellesi, joka lukitsee koko käyttöjärjestelmän ja kaikki koneen sisältö jää tekaistun FBI:n varoitusviestin taakse. Me olemme nähneet useita eri versioita tästä viruksesta (FBI Moneypak virus, FBI Green Dot Moneypak Virus, FBI Virus Black Screen), ne kaikki käyttävät samankaltaista varoitusviestiä, jossa väitetään käyttäjän joutuvan vankilaan liittovaltion lakien rikkomisesta johtuen. Sen lisäksi viesti pyytää tekemään 200 dollarin suurusen maksun jotta kone avattaisiin jälleen.

Steve Emmett:n mukaan, FBI:n edustaja Atlantan toimistossa, tämä on selkeää huijausta. Hän muistuttaa, että “sakkoa” ei saisi maksaa, koska se on vain helppo tapa auttaa hakkereita ja menettää samalla rahansa. Ja sitäpaitsi, tämä ei edes poista koneesi lukitusta. Turvallisuusekspertit väittävät, että FBI virus on yksi hankalimmista cyber tartunnoista, jotka tällä hetkellä leviävät maailmalla.

Jos olet saastunut FBI viruksesta, etkä löydä ohjeita sen poistoon, suositteleme lukemaan FBI Viruksen- poisto-ohjeen 2spywaressa, taikka FBI Virus poisto-ohjeen joltakin kotmaiselta nettisivuilta.

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa