Haittaohjelmat aiheuttavat kuolemantapauksia!

Tietokonevirus voi olla vaarallisempi kuin luulet

Voit ihmetellä voivatko haittaohjelmat aiheuttaa kuoleman. Vaikka tämä lausuma vaikuttaa kuinka liioitellulta, niin se voi valitettavasti tapahtua. Vaikuttaa siltä, että jokin aika sitten Internet oli saatavilla vain pienelle määrälle ihmisiä. Kun se täyttää elämäämme jatkuvasti yhä enemmän, niin sen tärkeys on yhä ajankohtaisempaa.

Meidän ympärillä on useita Internetiin liitettyjä laitteita, olkoon se lasten lelu, oven älylukko tai älykello. Tämän lisäksi, Wi-Fi tuetut järjestelmät ovat kaikkialla: Rautatieasemilla, parkkipaikoilla, supermarketeissa ja sairaaloissa. Digitaalisesta järjestelmästä riippuen, on valitettavaa, että ne ovat myös virtuaalisen uhan alla.

Malware causes deaths!

WannaCry, joka levitti maailmanlaajuista tuhoa, ja Locky paljastivat, että haittaohjelmat kohdistavat yhä useammin sairaaloita. Useat hätätilanteet pakottivat heidät evakuoimaan potilaita tai viivästyttämään leikkauksia. Tämän lisäksi, tapaukset joissa lento-onnettomuuden syy johtaa virtuaaliseen uhkaan ovat todellisia herätyksiä. Ei ole kyse enää sinun tietojesi yksityisyydestä ja verkkoturvallisuudesta, nyt virtuaaliset uhat kohdistavat paljon tärkeämmän kohteen – sinun elämäsi.

Haittaohjelmien aiheuttamat tapaukset eivät ole enää fantasiaa

Yli vuosi sitten, Romanialainen mies, Marcel Datcu, tappoi poikansa ja itsensä kun hän löysi TEKAISTUN varoituksen tietokoneensa työpöydältä. Tekaistu varoitus väittää, että FBI huomasi hänet kun hän vieraili pornosivuilla ja nyt hänen pitää maksaa sakko jonka suuruus on 70.000 lei (yli 18.000 euroa) välttääkseen 11 vuoden linnatuomion.

Uhri päätti ottaa vakavan ratkaisun käyttöön välttääkseen tekaistun rangaistuksen lunnasohjelman omistajilta. Ennen kuin hän otti poikansa ja oman henkensä, hän kirjoitti itsemurha viestin. Siinä sanottiin, että hän ei voi mennä vankilaan 11 vuodeksi ja jättää poikaansa kärsimään yksin.

Tämä ei valitettavasti ole ainoa kuolema jonka haittaohjelma on aiheuttanut. Löytyy kymmeniä esimerkkejä jotka näyttävät kuinka inhottavia hakkerit voivat olla, kun he koettavat saada rahaa uhreiltaan. Kun he saastuttavat PC järjestelmän, he käyttävät pelottavia ilmoituksia jotka koettavat vakuuttaa uhrinsa, että he ovat tekemisissä valtion viranomaisten kanssa tai muiden virallisten tahojen kanssa.

Jos uhrilla ei ole teknistä tietoa erottaa mikä varoitusviesti on aito ja mikä kuuluu verkkorikollisille niin he voivat päättää ottaa oman henkensä tai voivat kuolla sydänkohtaukseen.

Herkkäuskoiset verkon käyttäjät ovat helppoja uhreja huijareille

Yksi uhreista on Corrie Santayana (nimi on muutettu), joka oli mukana vakavassa haittamainoskampanjassa, joka liittyi Blue Screen of Death ongelmaan. Blue Screen of Death (tai BSOD) on tekniikka, jolla näytetään haluttua materiaalia (ilmoitukset, julisteet, ja pop-up mainokset) kun ihmiset selaavat Internetiä.

Vaikka jotkut käyttäjät ohittavat viestin täysin tekaistuna niin muut voivat luulla, että heidän pitää seurata tarkkoja ohjeita pelastaakseen itsensä. Corrie decided päätti, että viesti “Windows Heath is Critical! Do not restart! Please contact Microsoft technicians” oli aito. Kun hän soitti hakkereille, niin hänelle kerrottiin, että hänen pitää ostaa erityinen tukipaketti jonka hinta on $1000.

Hän ei odottanut kauaa vaan teki pankkisiirron maksaakseen olemattoman ja ei niin halvan “ohjelmistopaketin”. Valitettavasti kesti vain pari tuntia ja hän sai selville, että hän antoi rahansa huijareille. Kun hänen poikansa kertoi hänelle, että häntä on huijattu, niin hän kuoli olohuoneeseensa sydänkohtauksen seurauksena.

Verkkoturvallisuusvihjeitä katastrofaalisten seurausten välttämiseksi

Turvallisuusasiantuntijat varoittavat ihmisiä, että löytyy satoja erilaisia tekniikoita joita hakkerit käyttävät asettaessaan heidät vaaraan. Jos haluat suojella itseäsi ja ihmisiä ympärilläsi (vanhempiasi, lapsiasi ja muita perheenjäseniä), niin pidä nämä vihjeet mielessäsi.

  • jos saat järjestelmä hälytyksen, niin etsi puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta – jos siinä on sellainen, niin se on huijaus
  • suojaa käyttöjärjestelmääsi antiviruksen ja haittaohjelman poistajan yhdistelmällä, päivitä ne säännöllisesti
  • Käytä VPN yhteyttä turvataksesi nettiyhteytesi älylaitteissa
  • älä kiirehdi avaamaan mitään liitteitä, jotka väittämän mukaan tulevat virallisilta laitoksilta, vahvistamatta lähettäjän identiteettiä, sama pätee puheluihin

Digitaalisen avuna suojatessa PC:tä ja tietoja, sinun pitää myös pysyä tarkkana. Järkevä ajattelu ja varovaisuus ovat tehokaita aseita taistelemaan moderneja huijauksia ja online huijauksia vastaan.

Kirjoittajasta
Alice Woods
Alice Woods

Haluaa opettaa käyttäjiä estämään viruksia...

Ota yhteyttä Alice Woods
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa