Ilmaisia kyytejä Kiitospäivänä? Lunnasohjelma hakkeroi San Franciscon liikennejärjestelmän

Koska lunnasohjelmat ovat kuuma aihe verkkoavaruudessa, se nopeasti vaikuttaa myös oikeaan maailmaan. Viime viikonloppuna, San Franciscon rautatiejärjestelmä on ollut lunnasohjelma hyökkäyksen uhri, koska sen järjestelmää tunkeutui Mamba lunnasohjelma, niin he antoivat ilmaisia kyytejä. Vaikka tämä tapaus ei aiheuttanut mitään vakavia menetyksiä tai tuloksia, niin virtuaalisten virusten tunkeutuminen oikeaan maailmaan on huolestuttava asia.

San Franciscon asukkaat olivat yllättyneitä, että he pystyivät kulkemaan Municipal Railways junilla ilmaiseksi Black Fridayn aikana. Kun lippulaitteet näyttivät tekstejä “out of service (pois toiminnasta)” ja “free ride (ilmainen kyyti)”, kaikki 2 000 linkitettyä järjestelmää suljettiin näyttäen viestiä: “You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter.“ Huijarit vaativat 100 BTC (noin 73 000 USD) järjestelmän palauttamisesta, mutta ei ole tietoa maksoiko Municipal Railways vai ei. Asiantuntijat spekuloivat, että tämä virus on HDDCryptor variantti. Kuten me kuitenkin olemme maininneet, HDDcryptor on vain osa suurempaa lunnasohjelma kampanjaa, nimeltä Mamba. Jäljet johtavat Californialaiseen lunnasohjelma ryhmään, nimeltä Andy Saolis. Ei ole tietoa pysäyttivätkö hakkerit itse kaappauksen Sunnuntai illalla vai onko se IT-asiantuntijoiden saavutus.

Tällä kertaa tavalliset ihmiset ehkä hyötyivät verkkorikollisten protestista määrättyä yritystä vastaan, mutta tämä herättää useita vastaamattomia kysymyksiä ja huolia. Jos huijarit pääsevät käsiksi näin tärkeään järjestelmään niin mitä tapahtuu jos he keskeyttävät sähkön kaupungista, kunnasta tai läänistä? Koska tietokoneet eivät vain valvo pankkien toimintaa, julkisia palveluita ja viihdettä, mutta myös tärkeitä instansseja, kuten sairaalat ja kuljetusyritykset, niin hakkereilla on koko ajan uusia tilaisuuksia. Verkkohyökkäysten laji riippuu huijarin omatunnosta. Kun jotkut lunnasohjelman kehittäjät eivät kohdista sairaaloita, joka johtaisi satojen lääketoimenpiteiden tekemisiin, muut käyttävät verkkotaitojaan eri tavalla. Tällainen verkkoaktivismi on vaikeaa ohittaa virtuaalisessa ja oikeassa maailmassa, tämä johtaa valtaviin jälkiseuraamuksiin.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Julie Splinters on virukset.fi uusin uutistoimittaja. Hänen pääaineensa oli Englannin filosofia.

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa