Locky viruksen estäminen: 5 vihjettä hallinnan ottamiseksi

On vaikeaa löytää Internetin käyttäjiä jotka eivät ole kuulleet Locky viruksesta ja sen levittämästä laajasta tuhosta maailmassa. Jos käytät nettiä harvoin ja et ehkä tunne tätä virusta, ja miksi se aiheuttaa tuhoa, niin meidän pitää kertoa sinulle tästä verkkouhasta. Locky virus on lunnasohjelma, joka ottaa kohteekseen henkilökohtaiset tiedot ja salaa ne. Tämän jälkeen se näyttää lunnasviestin joka pyytää määrättyä rahasummaa jotta voit saada tiedostosi takaisin. Tämän viruksen monimutkaisuuden takia, se on onnistunut saastuttamaan tuhansia tietokoneita maailmanlaajuisesti ja sen uskotaan kavaltaneen miljoonia dollareita yksityis- ja yrityskäyttäjiltä. Tätä virusta ei ole yllättäen onnistuttu pysäyttämään ja se aiheuttaa yhä tuhoa umpäri maailmaa. Siksi me tarjoamme muutamia suosituksia jotka voivat auttaa sinua estämään Locky viruksen pääsyn tietokoneelle ja vähentämään sen tuhoja. Ne on lueteltu alla:

  • Älä avaa epäilyttäviä sähkö- tai roskaposteja, jotka vaikuttavat tulevan valtion laitoksilta. On huomattu, että haittaohjelma levittää itseään sähköpostien Word tai JavaScript liitteillä. Varo kaikkia sähköposteja joiden otsikkona on ATTN: Invoice J-98223100 tai vaastaava. Vaikka olet tekemisissä kyseisen laitoksen kanssa niin kysy heiltä suoraan jos sinulla on epäilyksiä. Jos työskentelet yrityksessä niin neuvo työkavereitasi olemaan varuillaan kaikkien tuntemattomien sähköpostien kanssa. Sinun kannattaa kertoa myös tästä uhasta.
  • Tee tiedostoistasi varmuuskopioita jatkuvasti. Voit käyttää ulkoisia kovalevyjä, online tallentimia, pilvi tallentimia ja vastaavia jotta voit pitää tärkeä tiedostosi turvassa. Muista, että useimmissa tapauksissa tiedot jotka ovat online tallentimilla (Dropbox, Google Drive tai Microsoft OneDrive) voivat joutua lunnasohjelmien uhriksi koska ne ovat tietokoneesi verkostossa.
  • Asenna luotettava turvaohjelma. Se on elintärkeää pitää sellainen koneella koska voit ohittaa saastuneet tiedostot, edityisesti Troijalaiset, joilla on tapana naamioitua upeasti. On vielä tärkeämpää päivittää haittaohjelman poistajaa ja anti-virusta jatkuvasti jotta ohjelmalla on uusin virus tietokanta koko ajan. Haittaohjelman poistaja on kätevät myös pinempien ongelmien poistamiseen.
  • Päivitä järjestelmäsi päivittäin. Päivittäminen on tärkeää. Kun sinulla on uusimmat versiot selaimista niin lunnasohjelmien hyökkäyksen mahdollisuus pienenee. Järjestelmän päivittäminen ei ainoastaa paranna suorituskykyä mutta se estää myös saastumisen.
  • Poista makro asetukset käytöstä. Locky lunnasohjelman yksi omituisuuksista on, että se aktivoi itsensä jos makrot ovat sallittu. Jos ne eivät ole niin se pyytää sinua tekemään niin. Sinun kannattaa tietenkin ohittaa tämä pyyntö. Vaikka makrot ovat pois käytöstä Microsoftissa niin sinun kannattaa varmistaa että sinun ja työkavereidesi koneilla ne ovat pois käytöstä.

Yhteenvetona, nämä turvallisuustoimet pitävät sinut turvassa lunnasohjelmilta. Ole kuitenkin realistinen ja muista ’toivo parasta mutta varaudu pahimpaan’. Jos sinulla on tartunta niin lue Locky poisto-ohjeet.

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa