Poista Mirai virus (Paranneltu Opas) - Opas

Mirai viruksen Poisto-ohje

Mikä on Mirai virus?

Hakkerit laukaisivat massiivisen Mirai verkkokampanjan

Muutama päivä sitten, Mirai virus virus pääsi jälleen valokeilaan, kun se häiritsi Saksalaisen teleoperaattorin käyttäjien Internet yhteyksiä. Haittaohjelma on hyvin IT-asiantuntijoiden tiedossa, johtuen se tavasta yhdistää useat tietokoneet yhdeksi ilkeäksi saastuneiden koneiden verkoksi, bottiverkoksi. Vaikka virus on silloin tällöin ilmaantunut siellä ja täällä, niin tavallinen Internetin käyttäjä ei ole murehtinut sen uhkaavasta olemassa olosta. Viimeisin massiivisen hyökkäyksen laukaisu on kuitenkin merkki koko virtuaaliselle yhteisölle. Jos huomaat outoa käytöstä tietokoneellasi, niin älä hukkaa aikaa vaan asenna turvallisuusohjelma, kuten RestoroIntego. Se auttaa sinua poistamaan Mirai viruksen.

Alkuperäinen haittaohjelma on luultavasti Japanista sillä nimi tarkoittaa ”tulevaisuutta” Japaniksi. Tämän lisäksi, kirjoittajana pidetään käyttäjää nimeltä “Anna-senpai.” Tämän nimen alkuperä on Japanilaisessa anime kulttuurissa. Vaikka tikarin kärki osoittaa Japanilaisiin hakkereihin, niin nämä hyökkäykset ovat luultavasti muun maalaisten hakkerien tekosia. Kansainväliset rikolliset ovat liittyneet tähän ilkeään liiketoimintaan, sillä viimeisin Mirai (Linux.Gafgyt.B) on luultavasti Brasiliasta. Brasilialaiset hakkerit ovat ovat olleet pääepäiltyjä pankkitroijalaisista. Alkuperäisen Mirai version kohteena ovat pääasiassa IoT teknologiat ja Linux järjestelmät. Käyttämällä hyväkseen IoT laitteiden haavoittuvaisuuksia, virus muuttaa ne virusta levittäväksi bottiverkoksi. Mirai verkkoa on käytetty toimittamaan myös massiivisia DDoS (distributed-denial-of-services) hyökkäyksiä.

Mirai virus should not be underestimated

Kun he päivittivät sen lähdekoodin, niin hakkerit käyttivät haittaohjelmaa katkaisemaan Internet yhteyden noin miljoonalta Deutsche Telecom asiakkaalta. Asiantuntijat epäilevät, että verkkorikolliset eivät aikoneet katkaista yhteyttä vaan vain varastaa tärkeitä tietoja saastuneilta laitteilta. Koska palvelin ylikuormittua haittaohjelma signaaleista, niin kampanja ei onnistunut odotetulla tavalla. Zyxel reitittimet sattuvat olemaan kaikkein haavoittuvimpia. Vaikka virustutkijat odottavat haittaohjelman hidastuvan seuraavina päivinä, niin merkkejä siihen liittyvistä DDoS hyökkäyksistä on havaittu Afrikasta. Tämän lisäksi, Syyskuun hyökkäyksen alkuperä Japanin puolustusvoimiin ja SDF (Self Defense Forces) ja Korean armeijajärjestelmään ovat myös kyseenalaisia. Tällaiset Internetiä häiritsevät verkkohyökkäykset eivät ole ainoita viime aikoina. Viime kuussa, useat Amerikan telekommunikaatio yritykset kokivat vastaavia hyökkäyksiä.

Kuinka haittaohjelma leviää ja onko keinoa sen välttämiseksi?

Koska haittaohjelma käyttää hyväkseen määrättyjen laitteiden haavoittuvaisuuksia, niin Mirai bottiverkon manuaalinen seuranta voi olla hankalaa. Jos olet aikeissa ostaa IoT laitteen, niin lue sen ohjekirja ja tunnista sen valmistaja. Kun olet ostanut laitteen, muuta esiasetettu salasana pitkäksi koodiksi, jossa on kirjaimia, merkkejä ja numeroita. Voit myös ottaa käyttöön monimutkaisia salaustekniikoita Wi-Fi tai Langalliseen Internet verkkoosi. Turva-asetusten muokkaaminen on myös hyödyllinen turvatoimi. Sammuta Telnet kirjautuminen ja käytä SSH salausta. Tarkista IoT valmistaja viimeisten päivitysten saamiseksi.

Mirai bottiverkon lopettaminen

Vaikka Mirai virus pääasiassa hyökkää IoT laitteisiin, niin on vaarallista ajatella, että Windows OS ja Mac OS omistajat olisivat turvassa tältä verkkouhalta. Koska sen kehittäjät ovat päättäneet yllättää maailman ennen näkemättömillä kaappaus tekniikoilla, suojauksen käyttäminen on todella tärkeää. Jos sinulla edellä mainitut käyttöjärjestelmät, niin voit poistaa Mirai viruksen RestoroIntego tai Malwarebytes ohjelmalla. Pidä mielessäsi, että ohjelmat pitää päivittää kunnollisen toiminnan takaamiseksi. Voidaksesi lopettaa Mirai kaappauksen, katkaisen yhteys nettiin ja mene Vikasietotilaan verkolla. Lisäohjeet kertovat tarkasti miten voit tehdä sen. Ne ovat myös kätevät jos et voi suorittaa Mirai poistoa kokonaan.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Restoro tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Restoro Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Restoro Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Restoro Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Restoro ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Mirai viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Mirai käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Mirai pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi RestoroIntego ohjelmalla ja varmista, että Mirai on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Mirai ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä