Vakavuus luokka:  
  (90/100)

Poista Mirai virus (Paranneltu Opas) - Opas

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Haittaohjelma

Hakkerit laukaisivat massiivisen Mirai verkkokampanjan

Muutama päivä sitten, Mirai virus virus pääsi jälleen valokeilaan, kun se häiritsi Saksalaisen teleoperaattorin käyttäjien Internet yhteyksiä. Haittaohjelma on hyvin IT-asiantuntijoiden tiedossa, johtuen se tavasta yhdistää useat tietokoneet yhdeksi ilkeäksi saastuneiden koneiden verkoksi, bottiverkoksi. Vaikka virus on silloin tällöin ilmaantunut siellä ja täällä, niin tavallinen Internetin käyttäjä ei ole murehtinut sen uhkaavasta olemassa olosta. Viimeisin massiivisen hyökkäyksen laukaisu on kuitenkin merkki koko virtuaaliselle yhteisölle. Jos huomaat outoa käytöstä tietokoneellasi, niin älä hukkaa aikaa vaan asenna turvallisuusohjelma, kuten ReimageIntego. Se auttaa sinua poistamaan Mirai viruksen.

Alkuperäinen haittaohjelma on luultavasti Japanista sillä nimi tarkoittaa ”tulevaisuutta” Japaniksi. Tämän lisäksi, kirjoittajana pidetään käyttäjää nimeltä “Anna-senpai.” Tämän nimen alkuperä on Japanilaisessa anime kulttuurissa. Vaikka tikarin kärki osoittaa Japanilaisiin hakkereihin, niin nämä hyökkäykset ovat luultavasti muun maalaisten hakkerien tekosia. Kansainväliset rikolliset ovat liittyneet tähän ilkeään liiketoimintaan, sillä viimeisin Mirai (Linux.Gafgyt.B) on luultavasti Brasiliasta. Brasilialaiset hakkerit ovat ovat olleet pääepäiltyjä pankkitroijalaisista. Alkuperäisen Mirai version kohteena ovat pääasiassa IoT teknologiat ja Linux järjestelmät. Käyttämällä hyväkseen IoT laitteiden haavoittuvaisuuksia, virus muuttaa ne virusta levittäväksi bottiverkoksi. Mirai verkkoa on käytetty toimittamaan myös massiivisia DDoS (distributed-denial-of-services) hyökkäyksiä.

Mirai virus should not be underestimated

Kun he päivittivät sen lähdekoodin, niin hakkerit käyttivät haittaohjelmaa katkaisemaan Internet yhteyden noin miljoonalta Deutsche Telecom asiakkaalta. Asiantuntijat epäilevät, että verkkorikolliset eivät aikoneet katkaista yhteyttä vaan vain varastaa tärkeitä tietoja saastuneilta laitteilta. Koska palvelin ylikuormittua haittaohjelma signaaleista, niin kampanja ei onnistunut odotetulla tavalla. Zyxel reitittimet sattuvat olemaan kaikkein haavoittuvimpia. Vaikka virustutkijat odottavat haittaohjelman hidastuvan seuraavina päivinä, niin merkkejä siihen liittyvistä DDoS hyökkäyksistä on havaittu Afrikasta. Tämän lisäksi, Syyskuun hyökkäyksen alkuperä Japanin puolustusvoimiin ja SDF (Self Defense Forces) ja Korean armeijajärjestelmään ovat myös kyseenalaisia. Tällaiset Internetiä häiritsevät verkkohyökkäykset eivät ole ainoita viime aikoina. Viime kuussa, useat Amerikan telekommunikaatio yritykset kokivat vastaavia hyökkäyksiä.

Kuinka haittaohjelma leviää ja onko keinoa sen välttämiseksi?

Koska haittaohjelma käyttää hyväkseen määrättyjen laitteiden haavoittuvaisuuksia, niin Mirai bottiverkon manuaalinen seuranta voi olla hankalaa. Jos olet aikeissa ostaa IoT laitteen, niin lue sen ohjekirja ja tunnista sen valmistaja. Kun olet ostanut laitteen, muuta esiasetettu salasana pitkäksi koodiksi, jossa on kirjaimia, merkkejä ja numeroita. Voit myös ottaa käyttöön monimutkaisia salaustekniikoita Wi-Fi tai Langalliseen Internet verkkoosi. Turva-asetusten muokkaaminen on myös hyödyllinen turvatoimi. Sammuta Telnet kirjautuminen ja käytä SSH salausta. Tarkista IoT valmistaja viimeisten päivitysten saamiseksi.

Mirai bottiverkon lopettaminen

Vaikka Mirai virus pääasiassa hyökkää IoT laitteisiin, niin on vaarallista ajatella, että Windows OS ja Mac OS omistajat olisivat turvassa tältä verkkouhalta. Koska sen kehittäjät ovat päättäneet yllättää maailman ennen näkemättömillä kaappaus tekniikoilla, suojauksen käyttäminen on todella tärkeää. Jos sinulla edellä mainitut käyttöjärjestelmät, niin voit poistaa Mirai viruksen ReimageIntego tai Malwarebytes ohjelmalla. Pidä mielessäsi, että ohjelmat pitää päivittää kunnollisen toiminnan takaamiseksi. Voidaksesi lopettaa Mirai kaappauksen, katkaisen yhteys nettiin ja mene Vikasietotilaan verkolla. Lisäohjeet kertovat tarkasti miten voit tehdä sen. Ne ovat myös kätevät jos et voi suorittaa Mirai poistoa kokonaan.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Mirai viruksen Poisto-ohje:

Poista Mirai käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Mirai

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Mirai poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Mirai käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Mirai pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Mirai on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Mirai ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-mirai-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Mirai virus