Vuoden 2021 paras lunnasohjelman poistaja

Löydä paras lunnasohjelman poistaja, jolla suojelet tietokonettasi lunnasohjelmien hyökkäyksiä vastaan

Lunnasohjelma hyökkäykset ovat olleet maailmanlaajuinen uhka yli vuosikymmenen ajan. Vaikka suuria hyökkäyksiä on huomattu vasta viimeisten vuosien aikana, niin rikolliset ovat kehittäneet tiedostoja salaavia viruksia vuodesta 2005 saakka. Lunnasohjelma hyökkäykset ovat valitettavasti ohittaneet tavallisten tietomurtojen määrän viimeisen 11 vuoden aikana, ja asiantuntijat uskovat, että hakkerit eivät lopeta tätä tuottoisaa, vaikkakin laitonta työtä.

On kuitenkin täysin selvää, että moderni yhteiskunta toimii teknologialla ja globalisaatiolla. Maailma ei palaudu enää kynä ja paperi maailmaksi. Esimerkiksi, mieti sairaalan pyörittämistä tai kansainvälistä liiketoimintaa ilman teknisiä laitteita ja kykyä siirtää tietoa nopeasti paikasta toiseen. Tällaiset suuret yritykset tai julkiset organisaatiot ovat alttiimpia lunnasohjelman hyökkäyksille, koska niillä on kyky maksaa suuria lunnaita todella lyhyessä ajassa.

Jotta siis voidaan suojella yksilöitä sekä instituutioita rahojen menetykseltä, on tärkeää hankkia ammattilaisten turvaohjelma, joka suojelee verkkoa ja järjestelmää lunnasohjelman hyökkäyksiltä ennen kuin tiedostoja salaava virus pääsee koneelle. Vaikka useat tehokkaat lunnasohjelmatyökalut pitää ostaa, niissä on ilmainen koeaika, jolloin asiakas voi tarkistaa ja arvioida niiden tehon.

Me olemme valmistelleet oppaan, joka näyttää vuoden 2021 parhaat lunnasohjelman poistajat, jotka sopivat tavallisille tietokoneen käyttäjille sekä suurille yrityksille. Muista kuitenkin ladata lunnasohjelman poistaja vain viralliselta verkkosivulta, koska huijarit koettavat huijata sinisilmäisiä ihmisiä ostamaan tekaistuja laillisten ohjelmien kopioita. Siksi sinun pitää olla tarkkana.

1. Ilmainen Bitdefender Lunnasohjelmatyökalu rokottaa tietokoneesi verkkouhkia vastaan

The image of Bitdefender anti-ransomware tool

Tämä ilmainen lunnasohjelman poistaja käyttää rokotustekniikkaa suojaamaan tietokonettasi määrätyiltä lunnasohjelmaperheiltä. Se auttaa erityisesti välttämään TeslaCrypt, Locky, BTC-Locker, ja alkuperäistä Petya lunnasohjelmaa. Tapa jota se käyttää on sama kuin oikea rokotus — lunnasohjelman poistaja huijaa virusta luulemaan, että tietokoneesi on jo saastunut.

Koska rikolliset eivät luultavasti koeta saada vaarallista ohjelmaa tietokoneelle, joka on jo saastunut, tämä lunnasohjelman poistaja tekee työn minkä se lupaa. Jos PC saastutetaan uudelleen, niin se voi tehdä salatuista tiedostoista täysin purkamattomia, jopa lunnasohjelman luoneille hakkereille. Siksi he koettavat välttää tätä, jotta he voivat säilyttää edes pienen luottamuksen, joka uhreilla heihin on.

Bitdefender lunnasohjelman poistaja luo tiedoston, joka toimii houkuttimena sille, että kohdetietokone on jo saastunut. Tämä usein estää hyökkäyksen. Tämä tekniikka ei kuitenkaan aina toimi, ja ohjelman kehittäjät suunnittelivat sen käynnistymään aloituksessa ja toimimaan taustalla lisäsuojan antamiseksi.

Tämän lunnasohjelman poistajan toinen upea ominaisuus on sen yhteensopivuus minkä tahansa tietokoneen kanssa ja se ei vaadi mitään kaupallisia asetuksia. Pidä kuitenkin mielessäsi, että sinua suojataan vain näitä neljää lunnasohjelmaperhettä vastaan. Siksi on suositeltavaa käyttää myös muuta lunnasohjelman poistajaa.

Edut Haitat Päätelmä
Ilmainen henkilökohtaiseen sekä ammattikäyttöön Ei voi suojella muista lunnasohjelma perheitä ja viruksia vastaan. Vaikka Bitdefender Lunnasohjelman poistaja suojaa taatusti Petya, BTC-Locker, Locky ja TeslaLocker versiota vastaan, sinun pitää käyttää muuta turvaohjelmaa, jotta suojaat muita verkkouhkia vastaan.
Suojaa tietokonetta 4 määrättyä lunnasohjelma perhettä vastaan.
Käyttää tehokasta rokotustekniikkaa.
Toimii aina taustalla.

2. Ilmainen Malwarebytes Anti-ransomware Beta tunnistaa lunnasohjelmat käytöksen perusteella

The image of Malwarebytes anti-ransomware beta version

Tämä on toinen ilmainen lunnasohjelman poistaja, joka on loistava lisä pääasiallisen turvaohjelman lisäksi. Vaikka se on alkuperäinen Malwarebytes Antivirus komponentti, jota tarjotaan hintaan $39.99, käyttäjät voivat asentaa beta version täysin ilmaiseksi.

Tämä lunnasohjelman poistaja on yhteensopiva näiden käyttöjärjestelmien kanssa:

 • Windows 10 (32/64-bit);
 • Windows 8.1 (32/64-bit);
 • Windows 8 (32/64-bit);
 • Windows 7 (32/64-bit).

Malwarebytes Anti-ransomware Beta suojelee käyttäjän tietokonetta hallitsemalla pääsyä tärkeisiin sivustoihin tai määrättyihin tiedostotyyppeihin. Toisin sanoen, jos luvaton ohjelma koettaa muokata tai saada käsiinsä suojellun sijainnin/tiedoston, turvaohjelma varoittaa käyttäjää mahdollisesta lunnasohjelman hyökkäyksestä.

Pidä mielessä, että usein käytetyt ohjelmat, kuten Microsoft Office tai Windows Components eivät ole tunnisttetuja uhkia. Muut sytyttävät punaisen valon. Käyttäjä voi asettaa sovelluksen sallittujen listalle yhdellä klikkauksella, sama pätee myös karanteeniin laitossa.

Voi kuitenkin tulla tapauksia, kun lunnasohjelma teeskentelee sallittua ohjelmaa ja pääsee järjestelmään salassa. Siksi asiantuntija luokittelevat tämän työkalun hyväksi lisäsuojaksi pääturvaohjelman lisäksi.

Edut

Haita Päätelmä
Beta versio on ilmainen henkilökohtaiseen ja yrityskäyttöön. Jotkut tiedostot voidaan salata ennen kuin lunnasohjelma laitetaan karanteeniin. Malwarebytes Anti-ransomware Beta ohjelma on loistava kerros verkkoturvallisuuteesi, koska se saa tunnistaa kaikki verkkouhat, joita pääohjelma ei huomannut.
Tunnistaa lunnasohjelmat tutkimalla sen käytöstä ja laittaa karanteeniin.
Toimii koko ajan taustalla.

3. Kaspersky Lunnasohjelman poistaja Yrityksille on tehokas myös henkilökohtaiseen käyttöön

The image of Kaspersky anti-ransomware for business software

Kaspersky Lab tarjoaa myös loistavan ilmaisen lunnasohjelman poistotyökalun. Vaikka nimi saa luulemaan, että vain todella suuret yrityksen voisivat hyötyä tästä ohjelmasta, niin tämä turvaohjelma voi sopia myös sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Vaikka käyttäjän pitää antaa joitain yritykseen liittyviä tietoja rekisteröinnin aikana, niin he voivat saada sen ilmaiseksi.

Kaspersky Lunnasohjelman poistaja tukee seuraavia Käyttöjärjestelmiä:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10.

Tämä lunnasohjelman poisto-ohjelma on loistava yhdistelmä Kaspersky System Watcher mallia ja lähellä täyden suojan käyttäytymistä. Se antaa myös luvan sallia ohjelmia, joka voi valitettavasta antaa vaarallisten ohjelmien hiipiä järjestelmään petollisten tekniikoiden avulla. Siitä huolimatta, Kaspersky Lunnasohjelman poistaja tarjoaa saastuneiden tiedostojen palautusta, jos PC saastuu lunnasohjelmalla.

Tämän turvaohjelman toinen loistava ominaisuus on, vaikka se tiedostoja salaavat virus voi sammuttaa ohjelman, se käynnistyy heti uudelleen ja alkaa toimimaan automaattisesti. On kuitenkin hyvä tietää, että tämä ohjelma ei voi toimia yhdessä Kaspersky sovellusten kanssa, joka olisi loistava toinen suojakerros.

Edut Haitat Päätelmä
Ilmainen yrityskäyttöön Ei toimi yhdessä muiden Kaspersky tuotteiden kanssa. Kaspersky Lunnasohjelman poistaja Yrityksille on turvaohjelma, joka on hyödyllinen kaikille – suojaa verkkouhkia vastaan ja voi palauttaa tiedostoja lunnasohjelman hyökkäyksen jälkeen.
Sopii myös yksityiskäyttöön. Vaatii rekisteröinnin henkilökohtaisilla tiedoilla
Antaa mahdollisuuden sallia sovelluksia.
Tarjoaa salattujen tiedostojen palautuksen.

4.Trend Micro RansomBuster tarjoaa usean kerroksen suojauksen

The image of Trend Micro RansomBuster tool

Trend Micro on julkaissut tehokkaan turvaohjelman, nimeltä RansomBuster, jolla ei ole vain yhtä, vaan useita suojakerroksia lunnasohjelman hyökkäyksiä vastaan. Tämän lisäksi se on ilmainen tavallisille tietokoneen käyttäjille sekä suurille yrityksille. Voit myös saada sen ylimääräisenä komponenttina, kun ostat Trend Micro Antivirus + Security tuotteet.

RansomBuster pääominaisuus on sen kyky luoda varmuuskopioita, heti kun sen käytös nostaa punaisen lipun. Jos hälytys on oikea, niin turvaohjelma poistaa verkkouhan ja palauttaa tiedostosi varmuuskopioista, jotka se on aikaisemmin tehnyt.

Asiantuntijoiden mukaan, Trend Micro RansomBuster on yhteensopiva näiden Käyttöjärjestelmien kanssa:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10 ja uudemmat versiot.

Tämän lisäksi, Trend Micro ohjelmalla on toinen ominaisuus nimeltä Folder Shield, joka sallii tärkeimpien dokumenttien suojaamisen luvattomilta muutoksilta. Pidä kuitenkin mielessä, että tämä turvaohjelma on suunniteltu toimimaan pääasiallisen antiviruksen rinnalla. Muuten se päästää joitain tartuntoja läpi.

Kaiken kaikkiaan, Trend Micro RansomBuster on erinomainen valinta, joka on myös täysin ilmainen. Tämän lisäksi, Folder Shield tekee lupaamansa työn, mutta se on rajoitettu kahteen kansioon. Jotkut asiantuntijat haluavat myös muistuttaa, että sen käytökseen perustuvaa tunnistusta pitäisi parantaa. Siksi se sopii vain ylimääräiseksi suojaksi.

Edut Haitat Päätelmä
Ilmainen kaikille. Folder Shield suojaa maksimissaan 2 kansiota. Trend Micro RansomBuster tarjoaa monikerroksisen suojauksen, joka auttaa estämään lunnasohjelman hyökkäyksiä ja voi palauttaa myös tiedostoja. Sitä suositellaan kuitenkin vain ylimääräiseksi turvaohjelmaksi, koska sen käytökseen perustuvaa tunnistusta pitää parantaa.
Folder Shield ominaisuus estää luvattomia sovelluksia pääsemästä suojattuihin kansioihin.
Siinä on käytökseen perustuva tunnistus kaikissa kansioissa.
Luo varmuuskopiot tiedostojen palauttamiseksi hyökkäyksen jälkeen.

5. Zemana Anti-malware tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen sekä 24/7 teknisen tuen

The illustration of Zemana Antivirus software

Zemana Anti-malware ohjelmassa on molemmat, ilmainen ja premium versio, jotka eroavat ominaisuuksiltaan. Ilmaisessa versiossa on älykäs skannnaus sekä drag & drop ominaisuus, täysi versio tarjoaa reaaliaikaisen suojan sekä syvän skannauksen. Toinen upea ominaisuus molemmissa on kyky ottaa yhteyttä tekniseen tukeen 24/7.

Älykäs skannaus vastaa pikatarkistusta, joka tarkistaa vain kaikkein yleisimmät kansiot, joissa lunnasohjelma voisi olla. Se on myös paljon nopeampi kuin syvä skannaus, joka yleensä tarkistaa kaikki tietokoneella olevat tiedostot. Pidä mielessäsi, että premium versio maksaa vain €24.95 per vuosi ja asiantuntijat todella suosittelevat hankkimaan Zemana Anti-Malware ohjelman.

Zemana Anti-malware tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä:

 • Windows XP Service Pack 2 tai uudempi (32bit ja 64bit);
 • Microsoft Windows Vista (32bit ja 64bit);
 • Microsoft Windows 7 (32bit ja 64bit);
 • Microsoft Windows 8 (32bit ja 64bit);
 • Microsoft Windows 8.1 (32bit ja 64bit);
 • Microsoft Windows 10 (32bit ja 64bit).

Toinen upea Zemana Anti-malware työkalun ominaisuus on, että molemmat versiot tarjoavat kyvyn vetää ja pudottaa tiedostoja tarkistukseen. Testien mukaan, tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos käytät ilmaista versiota, koska se on syvempi kuin Älykäs skannaus, jonka ilmainen versio tarjoaa. Sitä pidetään keskivaihtoehtona käyttäjille, joilla on täysi versio ja haluavat tarkistaa vain määrättyjä tiedostoja.

Zemana AntiMalware proved to be the best ransomware protection… (Source: MRG Effitas)

Tämän lisäksi, se voi tunnistaa ja poistaa rootkitit ja bootkitit järjestelmästä, sekä estää tulevat tartunnat. Muista lunnasohjelman poistajista poiketen, tämä poistaa useita potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia (PUP), kuten selaimen kaappaajat, vakoiluohjelmat sekä mainosohjelmat. Siksi se on loistavat vaihtoehto, jos haluat yhden ohjelman täyden turvallisuuden saamiseksi.

Edut Haitat Päätelmä
Tarjoaa reaaliaikaisen suojan ja 24/7 teknisen tuen. Ilmaisessa versiossa ei ole syväskannausta tai reaaliaikaista suojaa. Zemana Anti-malware on loistava valinta täyteen suojaukseen, koska se estää lunnasohjelman hyökkäykset ja poistaa useita potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia.
Poistaa mainosohjelmat, vakoiluohjelmat ja selaimen kaappaajat.
Tunnistaa tulevat uhat.
Antaa valita Älykkään skannauksen, Syväskannauksen ja siinä on drag & drop ominaisuus.

BONUS. Reimage on ainoa kaltaisensa ohjelma, joka tarjoaa Windows korjauspalvelua

The image of Reimage repair tool

Reimage on ainoa ohjelma, joka käyttää valtavaa Windows tiedostojen tietokantaa ja lataa sekä asentaa heti tiedostot, jotka tuhoutuivat, vahingoittuivat tai katosivat järjestelmästäsi. Se voi jopa asentaa Windows järjestelmän uudelleen ilman ohjelmien uudelleenasennusta.

Riippumattomat tutkimukset ovat näyttäneet, että Reimage on yksi parhaista ohjelmista, kun yritetään poistaa potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia (PUP), kuten selaimen kaappaajat, mainosohjelmat, vakoiluohjelmat tai verkkouhat, kuten madot, rootkitit tai troijalaiset hevoset. Asiantuntijat kehottavat myös käyttämään tätä turvaohjelmaa PC:si suojaamiseksi.

Pidä kuitenkin mielessäsi, että Reimage ohjelmalla on useita versioita, joissa on eri ominaisuuksia. Voit kokeilla ilmaista versiota ennen kuin ostat premium version. Jos olet tyytyväinen tuloksiin, Reimage Plus maksaa €45.92 loputtomilla ominaisuuksilla.

Tietokoneet, joissa on seuraava käyttöjärjestelmä, ovat yhteensopivia Reimage ohjelman kanssa:

 • Windows XP (32bit);
 • Windows Vista (32 & 64bit);
 • Windows 7 (32 & 64bit);
 • Windows 8 (32 & 64bit);

Mac käyttäjät voivat myös käyttää Reimage ohjelmaa järjestelmän suojaamiseen. Se tarjoaa vakautta tietokoneelle ja siinä on loistava haittaohjelmien tunnistusaste Mac sekä Windows Järjestelmissä. Tästä huolimatta, Windows käyttäjien tulee ottaa huomioon, että tämä ohjelma ei korjaa tai korvaa kolmansien osapuolien ohjelmien tiedostoja.

Edut Haitat Päätelmä
Palauttaa ja korvaa vahingoittuneet tai kadonneet Windows tiedostot. Ei sisällä reaaliaikaista suojaa. Reimage on loistava työkalu korjaamaan järjestelmä lunnasohjelman hyökkäyksen jälkeen. Se ei kuitenkaan tarjoaa reaaliaikaista suojaa, joten asiantuntijat suosittelevan käyttämään sitä lisäohjelmana pääasialliselle antivirukselle.
Asentaa Windows järjestelmän kokonaan uudelleen ilman, että käyttäjän pitää asentaa ohjelmiaan uudelleen.
Säilyttää tietokoneen vakauden.
Pystyy poistamaan useita potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia sekä vaarallisia verkkouhkia.
Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa