“Tulee jatkumaan”: Facebook viruksen uusi versio alkaa leviämään

Ei ole kovinkaan suuri uutinen, että sosiaalinen verkosto on jatkuvasti hakkerien ja huijareiden kohteena. He kehittelevät uusia ideoita kuinka yllättää Internet yhteisö uusilla verkkouhilla. Jokin aika sitten he iskivät uusilla Facebook virus versioilla. Nämä olivat tietokone matoja jotka saastuttivat uhrien tilit ja levittivät viruksen linkkiä kaikille heidän tileilleen. Tällä kertaa rikolliset käyttävät samanlaista tapaa. Saastunut käyttäjä lähettää tahattomasti videota jossa on vastaanottajan nimi. Lyhyesti sanottuna, haittaohjelma on saanut nimen Facebook video virus. Kysymys kuuluukin, miten voit estää sen tartunnan?

Sen olemassaolon aikana, Facebook on kokenut useita verkkohyökkäyksiä. Vaikuttaa siltä, että käyttäjät ovat lähiaikoina onnistuneet pääsemään eroon eri Facebook haittaohjelmista. Yksi tunnetuimmista tapauksista oli Facebook Invitation ja Message virukset. Nämä olivat tietokone matoja. Jos joku selasi varomattomasti saastunutta sivua tai latasi saastuneen ohjelman, hän ehkä latasi haittaohjelman vahingossa. Sekuntien kuluttua, madon saastuttama tietokone tunkeutui hänen Facebook tilille ja aloitti lähettämään kiinnostavan hauskaa videota uhrin tuttaville. Ottaen huomioon ihmisten uteliaisuuden, muut käyttäjät klikkaavat linkkiä ilman saastumisen pelkoa. Sitten oravanpyörä onkin liikkeessä. Onneksi tämä petoksen tekniikka on paljastettu ja käyttäjät ovat tulleet varovaisimmiksi. Hakkerit eivät kuitenkaan ole antaneet periksi ja he keksivät Facebook Suspension viruksen. Kohteena olevat käyttäjät saavat henkilökohtaisen viestin tilistä joka otetaan pois käytöstä. Koska he pelästyvät ilmoitusta niin he klikkaavat vahvistus linkkiä paniikissa. Sitten he ovatkin jo koukussa.

Se on valitettavaa mutta verkkokampanja Facebookia kohtaan jatkuu. Nyt rikolliset julkaisivat viruksen joka toimii tietokone matona. Tartunnan jälkeen, uhri lähettää videota jossa on vastaanottajan nimi. Siksi vain muutamat käyttäjät epäilevät videota jossa on heidän nimi. Tällainen varomattomuus on siis mahdollistanut Facebook video viruksen leviämisen. Voitkin kysyä, onko keinoa estää tällainen huijaus? Koska haittaohjelman liikennettä on vaikea hallita niin ei ole helppoa välttää sitä, erityisesti jos jonkun kaverisi tili on otettu haltuun. Voit kuitenkin päivittää turvallisuusohjelmasi tai ostaa tehokkaamman joka tarjoaa reaaliaikaisen suojan. Lopuksi, voi lopettaa epäilyttävien linkkien klikkaamisen ja avaamisen.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Julie Splinters on virukset.fi uusin uutistoimittaja. Hänen pääaineensa oli Englannin filosofia.

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa