Uhkaava totuus Vawtrak haittaohjelmasta

Threatening truth about Vawtrak malwareVaikuttaa siltä että kaikki puhuvat nykyään Vawtrak tai Neverquest ohjelmista. Jos sinulla ei ole mitään tetoa mihin tätä virusta voidaan käyttää ja miten se leviää, tämä artikkeli on juuri sinulle.

Pääsyy siihen miksi me päätimme kirjoittaa tästä haittaohjelmasta on sen leviämisnopeus. On tiedossa että tämä virus on jo saastuttanut 15 rahalaitosta kanadassa ja se ei vaikuta pysähtyvän. Tämän lisäksi, jotkin tunnetut turvallisuusasiantuntijat varoittivat jokin aika sitten, että hakkerit ovat alkaneet levittämään sitä uusien tekniikoiden avulla. He ovat tietenkin myös täyttäneet tämän haittaohjelman uusilla ominaisuuksilla joka tekee siitä paljon vaarallisemman.

Mikä siis on Vawtrak?

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan, Vawtrak (tunnetaan myös nimellä Neverquest) on todella vaarallinen pankkitroijalainen jota käytetään varastamaan useita uhrien tietoja. Kuten Jakub Kroustek AVG anti-virukselta väittää, se on yksi vaarallisimmista uhista koska se luotiin keräämään henkilökohtaisia tietoja ja varastamaan niitä jälkiä jättämättä.

Tämä pankkitroijalainen voi helposti ottaa haltuunsa ihmisten slasanat, digitaaliset sertifikaatit, selaimen historian ja evästeet. Vawtrak käyttää tähän useita ominausuuksia, kuten kaapatut videot ja/tai kuvankaappaukset, sivustojen koodit, mies-keskellä hyökkäykset jne. Koska se käyttää Tor2Web proxya, tämä virus pystyy päivittämään itseään ja se pystyy helposti piilottamaan nämä haitalliset lataukset/päivitykset käyttäen steganokrafiaa. SInun tulee lopuksi tietää, että se voi helposti ottaa antiviruksen pois käytöstä ja luoda etäyhteyden saasuneeseen koneeseen.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä, Vawtrak on yhteensopiva Internet Explorer, Mozilla Firefox, sekä Google Chrome selainten kanssa. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö se voisi kaapata salasanoja muilta selaimilta

Kuinka Vawtrak leviää?

Viimeisten uutisten mukaan, hakkerit levittävät tätä virusta saastuneiden roskapostin liitteiden, haitallisten linkkien, haittaohjelmien lataajien Zemot tai Chaintor ja hyväksikäyttö pakettien mukana. Se on jo ilmaantunut maissa, kuten Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Saksa. Uskotaan kuitenkin, että käyttäjät Australiassa, UUdessa seelannissa ja ympäri Eurooppaa ovat saaneet tartunnan. Suurin osa (90 prosenttia) jotka Vawtrak virus on saastuttanut ovat Kanadassa..

Jos haluat Välttää tämän uhan niin sinun kannattaa miettiä maineikkaan turvallisuusohjelman asentamista tietokoneellesi. Sinun pitää myös pitää se päivitettynä turvallisuusaukkojen välttämiseksi. Vielä yksi vihje, pysy erossa laittomilta verkkosivuilta, poista sähköpostit tuntemattomilta lähettäjiltä ja älä huomioi ilmoituksia jotka tarjoavat päivityksiä Java, Flash Player sekä vastaaviin ohjelmiin.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa