Uusi Cryptolocker aalto on juuri ilmaantunut!

A new wave of Cryptolocker has just showed up!Kuten turvallisuusasiantuntijoiden viimeisin ilmoitus väittää, ihmisten tulisi odottaa Cryptolocker [Cryptolocker] sovelluksen uutta alltoa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä, olet suurimmassa vaarassa saada tämän tartunnan (tai sen muut variantit) jos asut Australiassa tai Euroopassa. Jos kuitenkin asut USA:ssa tai Kauko-idän maissa, sinun kannattaa olla todella varovainen kun avaat sähköpostin liitteitä tai kun klikkaat kaupallisia pop-up mainoksia sillä on hyvin todennäköistä, että koettaessaan parantaa tulojaan, hakkerit alkavat levittää tätä lunnasohjelmaan ympäri maailmaa.

On hyvin tiedossa että turvallisuusasiantuntijat ovat jo päivittäneet työkalunsa jotta he voivat tunnistaa Cryptolocker lunnasohjelman uudet versiot ennen niiden pääsyä toietokoneille. Sinun kannattaa kuitenkin välttää sähköposteja jotka pyytävät sinua lataamaan ”tärkeitä” liitteitä tietokoneellesi. Sinun kannattaa myös pysyä erossa pop-up mainoksista joita näet nettiselaamisesi aikana. Jos hälytys ilmoittaa sinulle puuttuvista päivityksistä ja tarjoaa niiden lataamista ilmaiseksi, sinun kannattaa pysyä erossa siitä. On aina turvallisempaa vierailla ohjelman virallisella sivustolla ja katsoa mitä koneeltasi puuttuu.

Mitä ovat sitten Cryptolocker lunnasohjelman viimeiset versiot joista sinun pitäisi olla tietoinen?

Ensimmäinen on nimeltään Los Pollos Hermanos virus. Ei ole mitään väliä vaikka sen nimi vaikuttaakin hassulta, vaikuttaa siltä että sen on todella sivistynyt versio Cryptolocker viruksesta jonka kohteena on tällä hetkellä Australia. Kun se on saastuttanut järjestelmän ja salannut tiedostot, tämä uhka pyytä maksamaa $450 lunnaan, joka on paljon suurempi summa rahaa jota Cryptolockerin ensimmäiset versiot pyytävät. Vaikuttaa myös siltä että tämä ei ole loppu. Jos uhri ei maksa lunnaita, Los Pollos Hermanos lupaa nostaa summan $1000. Kuten voit huomata, sen on todella inhottava haittaohjelma jolla on hassu nimi.

Toinen uhka joka on läheistä sukua Cryptolockerille on nimeltään BitCryptor. Se havaittiin muutama päivä sitten ja, viimeisten raporttien mukaan, se on jo saastuttanut satoja tietokoneita. Tämä lunnasohjelma eroaa aikaisemmista koska se pystyy blokkaamaan ennalta määrättyjä . Osa prosesseista jotka tämä sovellus on suunniteltu sulkemaan ovat tietysti turvallisuussovelluksia, kutn mbam, spyhunter, roguekiller, jne. Tämä voi aiheuttaa ongelmia kun koetetaan poistaa tätä lunnasohjelmaa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä, BitCryptor pyytää 216 euron lunnasta, joten on selvää että en leviämisalua on Eurooppa. Kuten me kuitenkin olemme jo maininneet Cryptolocker variantteja voidaan muokata hakkereiden tarpeiden mukaan..

Ole hyvä ja pidä huolta, että sinulla on kunnolliset varmuuskopiot! Jos sinulla ei vielä ole kopioita, valokuvistasi, musiikistasi, taiteestasi tai muista tärkeistä tiedostoista, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli jotta voit tehdä niistä varmuuskopion: Miksi tarvitsen varmuuskoioita ja mitä vaihtoehtoja minulla on niiden tekemiseen. Jos tiedostosi on jo salattu niin sinun kannattaa käyttää näitä ohjelmia: R-Studio, Photorec tai Kaspesky Ransomware Decryptor.

Muista yös asentaa tehokas turvallisuusohjelma jotta voit estää haittaohjelmien, mukaanlukien Cryptolocker viruksen pääsyn tietokoneelle. Tässä tapauksessa meidän suosituksemme ovat nämä kaksi ohjelmaa: FortectIntego sekä Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa