Varo huijareita jotka uhkaavat lopettaa Facebook sivusi julkaisemisen!

Facebook käyttäjien kannattaa varoa huijareita, jotka käyttävät ilkeitä temppuja hakkeroidessaan sosiaalisen median tilejä. Tiimimme on juuri huomannut ”Your page will be unpublished” huijauksen Facebookissa, joka paljastaa uudet huijaustavat ja saa ne näyttämään Facebook henkilökunnalta. He asettavat ammattimaiselta näyttävän sivun kuvauksen, käyttävät Facebook logoa profiili kuvanaan ja sitten he käyttävät näitä vaarallisia sivuja jakaakseen julkaisuja, jotka kuuluvat laillisille yrityksille tai viattomille ihmisille. Sivut, kuten Team Advert, Ads-Info., Ads Department Social, ja muut laittavat kommentin kun tällainen julkaisu jaetaan, se sanoo että kyseinen Facebook sivu tullaan poistamaan raporttien mukaan, huijaritileistä, muiden kuvien käytöstä tai rivoista kuvista ja ilkeistä kommenteista. Huijausviestit myös lisäävät, että Facebook sivu estetään lopullisesti jos omistaja ei vahvista sitä määrätyn ajan kuluessa tai jo ”Facebook” huomaa jotain epäilyttävää toimintaa tililläsi.


“Your page will be unpublished,” “Your page will soon disabled,” ja vastaavat petolliset viestit ehdottavat vierailemaan ”vahvistus” sivulla, joka on itseasiassa verkkourkinta sivu. Nämä sivut näyttävät samalta kuin Facebook kirjautumissivu, ja ne vaativat uhrien sähköpostin tai puhelinnumeron tai salasanan. Tästä huolimatta, uhrien pitää tarkistaa sivun osoite ennen kuin he antavat tietoja niille. Meidän tutkimuksemme mukaan, huijarit käyttävät näitä sivustoja huijaamaan Facebook käyttäjiä antaa kirjautumistiedot: page-support-uk.clan.su/security-confirm.html, support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm, wk-setting-page.hol.es, ja vastaavat. Jos käyttäjä antaa henkilökohtaisia tietoja näille sivuille, ne menevät heti huijareille jotka nopeasti hakkeroivat uhrin tilin. Tämä tarkoittaa sitä, että he saavat täyden hallinnan profiiliisi, yksityisiin tietoihin, viesteihin, kuviin ja kaikkeen mitä ole jakanut tililläsi. Tämän lisäksi, hakkerit voivat lähettää viestejä sinun puolestasi kavereillesi saadakseen heiltä rahaa. Meidän on pakko varoittaa, että huijarit voivat itse hakkeroida Facebook sivusi, nimetä ne uudelleen ja käyttää niitä levittämään suuren määrän petollisia viestejä.

Jos olet kohdannut tällaisen huijauksen, tai jos olet uhri niin raportoi verkkourkinta Facebook sivu Facebook viranomaisille niin pian kuin mahdollista. Jos tilisi on hakkeroitu niin raportoi kaapattu tili tälle sivulle. Koska niillä on 1,79 miljardia käyttäjää, tämä sosiaalisen median alusta on paikka jossa verkkorikolliset vaanivat. Saat lisää tietoa Facebook viruksista tässä artikkelissa.

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa