Asiantuntijat varoittavat odotetusta haittaohjelmien aktiviteetin kasvamisesta Black Fridayn aikana

Marraskuun 25. on päivä jota kaikkein innokkaimmat shoppaajat odottavat innolla. Kun jotkut heistä valmistautuvat menemään kauppoihin niin muut pysyvät kotonaan etsien parhaita Black Friday tarjouksia verkossa. Jälkimmäiselle ryhmälle, valitettavasti, ostosinto voi johtaa johonkin täysin muuhun kuin haluttuun tavaraan, esim. Locky virukseen. Haittaohjelmien luojat säästävät kaikkein petollisimmat ja ilkeimmät ohjelmat kahdelle vilkkaimmalle Internet kuukaudelle vuodessa. He tekevät töitä saadakseen nettiin niin paljon saastunutta materiaalia kuin mahdollista. Siksi haittaohjelman uhriksi tuleminen on tänä aikana paljon tavallista suurempi.

Tilastojen mukaan, viime vuonna, haittaohjelma tartuntojen määrä tuplaantui, kun verrataan hyökkäyksiin vuonna 2014. Lisää kasvua odotetaan myös tänä vuonna. Asiantuntijat varoittavat kolmesta päätaktiikasta joita online huijarit ja hakkerit käyttävät tällaisille tapauksille:

  • Petollinen mainonta. Suurten alennusten ja pyhien aikaan, yrityksen yleensä satsaavat enemmän online mainontaan, joten huomaat silloin enemmän erilaisia mainoksia kuin tavallisesti. Haittaohjelmien luojat käyttävät tätä tilaisuutta lisätäkseen haitallisia mainoksia laillisten vierelle. Tällä tavalla he parantavat haitallisten luomusten, kuten mylucky123.com tai web-start.org viruksen leviämistä. Yleensä tekaistut mainokset eivät näytä epäilyttäviltä, joten niiden erottaminen oikeista on vaikeaa.
  • Roskaposti. Eikö kuulosta kätevältä saada parhaat Black Friday mainokset suoraan sähköpostiin jossa voit klikkaamalla selata niitä ja ehkä jopa ostaa joitain tuotteita joita olet etsinyt jo hetken aikaa? Se on todella kätevää, mutta jos nämä mainokset eivät tule virallisilta tahoilta, vaan tuntemattomilta lähettäjiltä niin olet luultavasti huijareiden kohteena, jotka haluavat saastuttaa ihmisten koneet Thor lunnasohjelmalla tai vastaavilla uhilla. Ole varovainen! Jotkut viekkaat rikolliset voivat esittää maineikasta yritystä ja koettavat huijata sinut ostamaan tuotteitaan.
  • Vaaralliset linkit verkkosivuilla. Tämä on jälleen yksi tekniikka, joka antaa hakkereille mahdollisuuden tarjota käyttäjille vaarallista materiaalia kun he etsivät tuotteita verkossa. Näitä linkkejä voidaan näyttää maineikkailla sivuilla tai täynnä haittaohjelmia, kuten selaimen kaappaajat tai mainosohjelmat.

Pidä mielessäsi, että tällaiset tartunnat voivat johtaa tietojen vuotoon tai menetykseen, järjestelmän suorituskyvyn ongelmiin tai jopa täyteen saastumiseen. Siksi on aina hyödyllistä seurata vanhaa sanontaa ja toivoa parasta mutta pelätä pahinta. Pysy erossa roskaposti kansiostasi ja älä avaa tuntemattomia sähköposteja, vaikka ne näyttäisivät kuinka houkuttelevia mainoksia. Sama pätee mainoksiin, älä luota kaikkeen mitä näet verkossa ja ennen kuin toimit niin mieti mahdollisia seurauksia. Pidä siis hauskaa ja tee huima määrä ostoksia, muista kuitenkin pysyä valppaana!

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa