Poista Cerber 2.0 virus (Viruksen Poisto-ohjeet)

Cerber 2.0 viruksen Poisto-ohje

Mikä on Cerber 2.0 lunnasohjelma virus?

Cerber lunnasohjelma virus versio 2 on julkaistu. Mitä sinun tulee siitä tietää?

Cerber2 lunnasohjelma virus on päivitetty versio Cerber lunnasohjelmasta. Tämän lunnasohjelma projektin kehittäjät ovat päättäneet kehittää lunnasohjelmaansa ja siksi he ovat luoneet monimutkaisemman version joka eroaa muista lunnasohjelmista ja, tietenkin, ohittaa ne. Tämän viruksen uuden version salausta ei voida poistaa Cerber Decryptor ohjelmalla, koska lunnasohjelman koodin aukot paikattiin. Tämä uhka on myös turvattu uudella pakkauksella vaikeuttamaan haittaohjelman tutkijoiden työtä ja estämään viruksen analysointia.

Aivan kuten sen aikaisempi versio, toinen versio salaa myös uhrien tiedostot ja sen sijaan, että se lisäisi .cerber tiedoston päätteen, se lisää niihin .cerber2 tiedoston päätteen. Toinen tärkeä tosiasia on, että tämä versio käyttää Microsoft API CryptGenRandom sovellusta salauksen poistoavaimen luomiseen, joka on tuplasti sen pituinen jota vtämän viruksen aikaisempi käytti, nyt avaimella on kokoa 32 bittiä. Meidän tutkijamme ovat huomanneet, että virus on ohjelmoitu jättämään salaamatta tietokoneet joissa on asetettuna yksi näistä kielistä:

Armenian, Azerbaijani, Belarusian, Georgian, Kirghiz, Kazakh, Moldovian, Russian, Turkmen, Tadjik, Ukrainian, Uzbek.

Jos se huomaa, että tietokone käyttää yhtä mainituista kielistä niin se tuhoaa itsensä, toisin sanoen, se suorittaa Cerber 2.0 poiston. Muussa tapauksessa se suorittaa salauksen. Virus on asetettu niin ettei se salaa järjestelmä kansiota ja jättämään perus ohjelmat salaamatta (kuten perus nettiselaimet, Flash Player, paikalliset asetukset, näyte musiikki, videot, kuvat ja vastaavat perustiedot). Loput uhrin henkilökohtaiset tiedostot salataan tehokkaalla salauksella ja ne ovat hyödyttömiä. Tiedostojen käytöstä tulee mahdotonta ellei uhrilla ole tiedostojen salauksen poistoavainta, joka, valitettavasti pitää ostaa verkkorikollisilta jotka viruksen ovat luoneet.

Cerber 2 virus luo # DECRYPT MY FILES #.txt ja # DECRYPT MY FILES #.html tiedostot ja jättää ne tietokoneelle, se myös muokkaa taustakuvaa ja aktivoi .vbs tiedoston, joka puhuu uhrille, kertoen että kaikki dokumentit, kuvat ja tietokanta on salattu. Näitä viruksen jättämiä tiedostoja kutsutaan lunnasviesteiksi. Molemmat .html ja .txt tiedostot alkavat näillä sanoilla:

Cannot you find the files you need? Is the content of the files that you looked for not readable? It is normal because the files’ names, as well as the data in your files, have been encrypted.

Lunnasviestin loppu tekstistä kertoo mitä on tapahtunut ja antaa ohjeet kuinka poistaa salaus .cerber2 tiedostoista. Kuten normaalia, uhria kehotetaan lataamaan Tor nettiselain ja maksamaan lunnaat Bitcoinena. Oli tilanne mikä tahansa niin sinun ai kannata maksaa lunnaita vaan poistaa Cerber 2.0 virus viivyttelemättä. Maksamalla lunnaat tulet tukemaan verkkorikollisia, jotka elävät jo leveästi uhrien rahoilla jotka maksavat salauksen poistoavaimesta. Viruksen poistamiseksi, käytä haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego.

Levitystavat

Lunnasohjelmien levitystavat vaihtelevat, suosituimpina ovat kuitenkin yhä nämä kaksi:

 • Roskapostikampanjat;
 • Haitalliset mainokset.

Ei ole mikään salaisuus, että rikolliset usein lähettävät petollisia sähköposteja tietokoneen käyttäjille, teeskennellen olevansa tunnetujen yritysten edustajia tai työstekijöitä. He yleensä liittävät useita liitteitä postiin ja pyytävät ystävällisesti avaamaan ne. On selvää, että tällaiset liitteet sisältävät vaarallisia osia ja ne voivat käynnistää viruksen välittömästi. Seuraava haittaohjelman levitystapa on haitalliset mainokset, se on tehokas tekniikka rikollisille jotka haluavat käyttäjien klikkaavan vaarallisia linkkejä ja aktivoivan koodeja jotka voivat asentaa haittaohjelmia uhrien tietokoneille. Me todella suosittelemme pysymään erossa tällaisista mainoksista jotka kehoittavat sinua asentamaan päivityksiä, sovelluksia tai jotka koettavat uhkailla sinua kertomalla, että tietokoneesi on pahasti saastunut. Kun olet klikannut tällaista mainosta niin voit ladata vaarallisen ohjelmisto nipun jossa on virus, kuten lunnasohjelma.

Kuinka poistaa Cerber 2.0 lunnasohjelma virus ja kuinka poistaa salaus?

Jos sinusta on tullut Cerber 2.0 lunnasohjelma viruksen uhri niin olet nähnyt ilmoituksen sen lunnasviestissä, jotka kertovat että sinun ei kannata luottaa enti-virus yrityksiin ja ei käyttää heidän tuotteittaan koska ne eivät voi poistaa tiedostojesi salausta. Se on totta, anti-virus ohjelmat eivat voi palauttaa salattuja tiedostoja, ne kuitenkin VOIVAT suojata tietokonettasi haittaohjelman hyökkäyksiltä (jos niissä on reaaliaikainen suojaus). Tämän viruksen poistamiseksi me suosittelemme käyttämään yhtä alla mainituista työkaluista. Me emme suosittele, että kokeilisit tiedostojesi salauksen poistoa satunnaisella salauksen poistajalla, voit saastuttaa tiedostosi tällä tavalla. Me suosittelemme odottamaan, että haittaohjelma tutkijat löytävät Cerber 2.0 salauksen poistotyökalun jotta voit poistaa tiedostojen salauksen turvallisesti. Voit tietenkin palauttaa tiedostosi varmuuskopioista; ennen tätä sinun pitää poistaa Cerber 2.0 kokonaan.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Cerber 2.0 viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Cerber 2.0 käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Cerber 2.0 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Cerber 2.0 on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Cerber 2.0 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä