FBI Online Agent – paranneltu versio FBI-viruksesta

Meet FBI Online Agent – an improved version of FBI virusJos tietokoneesi on lukittu FBI:n toimesta ja sen edustaja pyytää sinua maksamaan 200 dollaria useista rikkomuksista, kannattaisi sinun vielä kerran tarkistaa tämä vaatimus. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan on erittäin suuri todennäköisyys, että tietokoneeseesi on päässyt uusin versio FBI-viruksesta, joka laittomasti käyttää FBI:n nimeä saadakseen rahasi. “Tästä uudesta versiosta käytetään nimitystä FBI Online Agent. Se on väärennös, ja se tulisi poistaa tietokoneestasi välittömästi”, asiantuntijat sanovat.

Kuten odotettiin, FBI-virusta on paranneltu päivittäin. Kun ensin aloitettiin isolla virallisen näköisellä hälytyksellä, jossa oli mukana FBI:n logon lisäksi useita pieniä yksityiskohtia jotka saivat sen näyttämään aidolta, niin viimeisin versio käyttää päivitettyä pelottelutaktiikkaa; FBI Online Agent kertoo käyttäjästä vain yleistietoja. TämäRamsonware-virus näyttää ajastimen, tapausnumeron, FBI:n vastaavan edustajan sekä FBI:n osoitteen. Lisäksi se totta kai listaa pitkän rivin erilaisia laittomia toimia, kuten tekijänoikeusrikkomuksia tai terrorismin edistämistä, joihin kyseisen viruksen mukaan olet syyllistynyt. Kuitenkaan se ei enää näytä käyttäjän paikkatietoja eikä IP-osoitetta kuten ennen. Tästä onkin päätelty, että uusin FBI-virus on suunnattu isommalle kohderyhmälle sen mahdollisesti tuoden lisää rahaa sen kehittäjille.

Välittämättä FBI Online Agentin eroavaisuuksista verrattuna edellisiin versioihin, sen yhteneväisyys aitoon versioon saa käyttäjät uskomaan sen aitouteen. Virus karhuaa 200 dollaria jokaiselta käyttäjältä pyytämällä sitä ostamaan Money Pak-tositteen. Parhaiten tunnistat tietokoneesi olevan tartutettu, kun näät ruudulla varoituksen “FBI Online Agent has blocked your computer for security reason”.

Huomaa että viruksen kehittäjät tulevat todennäköisesti parantelemaan sitä ja sen ominaisuuksia monimutkaisemmaksi sekä vaarallisemmaksi käyttäjälle tulevaisuudessa. On myös mahdollista että kehittäjät vaihtavat kokonaan levitystekniikkaa. Välttääksesi haittaohjelmat tietokoneellasi on suositeltavaa välttää kaikkia ilmais- sekä osuusohjelmia (shareware), joita jaellaan internetissä tällä hetkellä.
Turvallinen selaaminen on yksi avainasioista välttäessäsi virustartuntoja tietokoneellasi.

FBI virus in English

Lue muilla kielillä