Ole varuillasi!!! Lunnasohjelma uhat ovat juuri aloittaneet toisen kierroksensa!

Beware!!! Ransomware threats have just started their second round!Voi olla että olet jo kuullut todella vaarallisesta lunnasohjelmasta, joka tunnetaan nimellä FBI virus. Tämä uhka on levinnyt ympäriinsä virallisena ilmoituksena viranomaisilta, kuten FBI, Keskusrikospoliisin verkkorikos yksikkö jne. Kun se on blokannut koko PC järjestelmän niin tämä tekaistu varoitus alkaa väittämään, että uhrin pitää maksaa sakko tekijäoikeuksien suojaaman materiaalin käytöstä, haittaohjelmien levityksestä sekä vastaavista laittomista aktiviteeteista. Onneksi turvallisuusasiantuntijoilta kesti vain muutaman viikon keksiä kuinka ihmiset voivat poistaa FBI viruksen blokkauksen ja välttää sakon maksamisen. tämä on kuitenkin selvästi rohkaissut hakkereita ajattelemaan uusia viruksia. Tämä on miten Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker sekä Critroni ilmaantuivat.

Cryptowall, Cryptolocker sekä muut lunnasohjelmat EIVÄT blokkaa koko PC järjestelmää. Kun nämä virukset pääsevät järjestelmään, ne salaavat uhrin määrätyt tiedostot ja pyytävät sitten lunnasta niiden salauksen poistosta. Useimmissa tapauksissa ihmisten pitää maksaa 1 tai 2 bitcoinia (tai $250 – $500) saadakseen pääsyn tärkeisiin tiedostoihinsa. Tärkein asia on, että et voi koskaan tietää poistuuko tiedostojesi salaus kun olet lähettänyt rahasi huijareille. Tästä syystä sinun kannattaa keskittyä Cryptowall viruksen estämiseen kuin sen poistamiseen.

Kuinka voit välttää Cryptolocker virusta? Tärkein asia on muistaa välttää epäilyttäviä sähköposteja. On jo raportoitu, että näitä liitteitä voidaan käyttää levittämään tätä lunnasohjelmaa: malformed.zip; plenitude.zip; inquires.zip; simoniac.zip; faltboat.zip; incurably.zip; payloads.zip; dessiatine.zip. Sinun kannattaa myös pysyä erossa pop-upeista jotka tarjoavat päivityksiä ohjelmiin, kuten Java tai Flash Player. Useimmissa tapauksissa niitä käytetään levittämään epäilyttäviä ohjelmia, mukaanlukien tämä lunnasohjelma. Jos todella olet sitä mieltä, että nämä ohjelmat tarvitsevat päivityksen, sinun kannattaa vierailla niiden virallisella verkkosivulla ja ladata mitä ne suosittelevat.

Jos olet juuri huomannut, että Crytowall, Cryptolocker, Critroni tai CTB Locker on jo kaapannut tietokoneesi, näiden ohjeiden pitäisi auttaa sinua:

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä