Vakavuus luokka:  
  (54/100)

Poista iPhone virus (Poisto-opas) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Haittaohjelma

iPhone viruksen ennakkoehdot jatkavat ilmaantumistaan

iOS viruksen kuva

iPhone virus on termi haittaohjelma variaatioille, jotka on luotu iOS järjestelmälle. Kun jotkut käyttäjät luulevat, ettei OS haittaohjelmia ole olemassa, niin sillä välin verkkorikolliset luovat haittaohjelmia macOS ja iOS järjestelmille. Haittaohjelmien prosentti on kyllä pienempi kuin Windows ja Android laitteille, mutta numeroiden kasvamisen pitäisi olla herätys. 

Mac ja iOS käyttäjät ovat vakuuttuneet, että heidän laitteensa ovat immuuneja tartunnoille muutamasta syystä:

 • rajallinen pääsy järjestelmä tiedostoihin
 • sirpaleinen OS
 • rajoitetut luvat kolmansien osapuolien sovelluksille

Vaikka on mahdollista asentaa joitain kolmansien osapuolien sovelluksia macOS laitteille, niin se ei ole mahdollista iPhone laitteille. Yritysten ja käyttäjien asenne, että heidän tuotteensa ei vaadi suojausta, voi olla vaarallinen. Todellisuus ehdottaa, että molemmat, macOS ja iPhone, virukset ovat olemassa. Anna meidän arvostella ja kertoa miten poistaa iPhone virus.

PUP tavoitteet Apple tuotteille

Vaivalloisen mainosohjelmat ja skriptit ovat yleisimpiä PUP ja Windows haittaohjelma tyyppejä. Verkkorikolliset joiden tavoite on Apple tuotteet, hakevat inspiraatiota myös tällaisista trendeistä. MacOs käyttäjät voivat olla samaa mieltä epäilyttävistä Safari hälytyksistä.

Se varoittaa laitteen olevan viruksen valtaama. Yleensä tällaiset hälytykset kertovat, että myös heidän tietonsa voidaan varastaa. Siinä, kuten niin monessa huijauksessa, on tekaistu Apple Tuen puhelinnumero. Pidä mielessäsi, että Apple ei yleensä näytä tällaisia ilmoituksia satunnaisissa viesteissä, eikä näytä puhelinnumeroa.

Koska teknisen tuen huijaukset saastuttavat Safari selaimen, iPhone käyttäjät voivat myös kohdata tällaisen petoksen. Sinun ei kannata myöskään unohtaa tavallista online huijausta, joka tarjoaa iPhone laitteita ilmaiseksi.

Ärsyttävät pop-upit ovat toinen yleinen iPhone viruksen muoto. Koska ne toimivat verkkoskriptin kautta, joka on asetettu selaimeen, ne voivat vaivata sinua ajoittain pomppaamalla esiin tai vaivaamalla sinua aina, kun avaat selaimen. Jotkut niistä sattuvat olemaan kohtalaisen sitkeitä, silla sinun pitää sammuttaa Safari pakolla.

Myös selaimen kaappaajat ovat olemassa Apple käyttäjille. Yksi uusimmista esimerkeistä on search.stuckopoe.com kaappaaja. Se teeskentelee olevansa tavallinen hakukone, vaikka se kerää ei henkilökohtaisia tietoja ja käyttää niitä ”palvelun parantamiseen”. Vaikka se näyttää pop-uppeja välillä, niin kaikkein pahin asia on sen poisto.

Kun menet poisto-ohje sivulle, se tarjoaa sen poistotyökalun nimeltä Uninstaller.dmg file. Ongelmana on, että se on saastunut macOS:Genleo-BQ mainosohjelmalla. Jos käytät Safarin perusversiota iPhonessa, niin varo tällaisia kaappaajia.

iPhone viruksen kuvaUskomuksiasi vastaan, myös iPhone on altis haittaohjelma tartunnoille.

Pegasus vakoiluohjelma – iPhone laitteille

Tämä vakoiluohjelma on yksi parhaimmista esimerkeistä, että Apple, erityisesti iOS laitteet voidaan saastuttaa haittaohjelmalla ja, itseasiassa, yhdellä pahimmista. Se on huomattu Elokuussa 2016. Haittaohjelman kehittäjien luullaan olevan Israelilainen NSO group joka on tunnettu vakoiluohjelmien kehittämisestä.

Haittaohjelma ei kohdista satunnaisesti, vain valittuja käyttäjiä. He saavat petollisen SMS viestin linkeillä. Jos sitä klikataan, niin he lataavat vakoiluohjelman, joka on suunniteltu ei-jailbroken iPhone laitteille. Se perustuu kolmen nollapäivän haavoittuvuuteen.

Kun se on täysin aktivoitu, niin se valvoo käyttäjää täysin. Se vakoilee helposti saatavia ja salattuja viestejä, se voi myös kuunnella äänitiedostoja. Toinen ongelma on sen voivan tuhota itsensä, jos se ei saa yhteyttä Command and Control palvelimelle 60 päivään. Haittaohjelman kehittäjät ovat myös suunnitelleet Android vastaavuuden Pegasus haittaohjelmalle.

Monimutkaisen käytöksen ja rakenteen takia, on kohtalaisen vaikeaa huomata tämä haittaohjelma. Se ei paljasta olemassa oloaan Aktiviteetti Monitorissa, eikä tietenkään iPhone laitteissa, joissa ei ole tällaista työkalua. Sinun pitää ladata ylimääräinen ohjelma tunnistukseen ja suorittaa muutamia askeleita. Lisätietoa Pegasus poistosta on täällä.

Lunnasohjelma iOS laitteella?

Koska Android lunnasohjelmista on tullut tavallinen trendi, niin voidaan olettaa, että kohta on iPhone laitteiden aika. Tällaiset epäilykset eivät ole täysin turhia, koska muutamia Mac lunnasohjelma esimerkkejä on jo verkkoavaruudessa. Yksi niistä teeskentelee olevansa niin kutsuttu “Patcher”, joka luotiin piraattiohjelmia varten. Se on kirjoitettu Swift ohjelmointikielellä.

Haittaohjelmaa levitettiin BitTorrent sivustojen kautta. Se toimii samalla tavalla kuin Windows pohjainen lunnasohjelma, sillä se piileskelee .zip kansiossa. Haittaohjelma ei ollut kunnolla ohjelmoitu, sillä sen “buginen” ulkonäkö ja salauksen poistoavaimen huono hoito johtivat salauksen mahdottomuuteen.

Silti se valitettavasti salasi käyttäjien dokumentteja sekä kuvia. Vaikka tällaiset haittaohjelma esimerkit kohdistavat Mac laitteet, niin iPhone käyttäjät voivat myös joutua kohteeksi.

iPhone virus

Haittaohjelman estäminen puhelimella

Erilaiset haittaohjelma uhat leviävät eri kanavissa. Aikaisemmin keskusteltu iPhone mainosohjelma ja kaappaajat leviävät verkkoskriptien kautta. Koska normaalit käyttäjät eivät näe niitä, havaitseminen voi olla vaikeaa. Toisaalta voit rajoittaa tällaisen iPhone viruksen mahdollisuutta, kun et klikkaa linkkejä, jotka on asetettu pelisivuille, tai muille epäilyttäville sivuille.

Monimutkaisempien haittaohjelmien varalta, iPhone käyttäjät voivat pitää näitä neuvoja hyödyllisenä:

 • Päivitä järjestelmän ohjelmat, kun päivitykset ovat saatavilla
 • Älä lataa tarpeettomia kolmansien osapuolien sovelluksia

Keskustellaan sitten iPhone viruksen poistotavoista.

iPhone virus

Poista iPhone haittaohjelma

Jos pop-up on saastuttanut puhelimesi, resetoi selain. Teknisen tuen huijauksen tapauksessa, poistu sivulta. Jos et voi peruuttaa sitä, pakota selaimen sammutus. Voidaksesi estää uudelleenohjausten aktivoinnin uudelleen, mene Settings, välilehteen Safari kuvakkeessa ja valitse Clear History and Website Data.

Tällä hetkellä iPhone laitteet eivät valitettavasti hyväksy antivirus ja haittaohjelman poistajia, macOS taas hyväksyy Malwarebytes. Jos huomaat outoa käytöstä puhelimella, kuten kaatuvat sovellukset tai lukitut tiedostot, resetoi iPhone tehdasasetuksiin. Mene Settings, mene General osioon, napauta Erase All Contents vaihtoehtoa.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen iPhone viruksen Poisto-ohje:

Mac OS XSafari

Poista iPhone Mac OS X järjestelmästä

MacOS käyttäjillä on etu iPhone käyttäjiin, sillä he voivat asentaa määrättyjä turvaohjelmia tällaisten haittaohjelmien poistoon.

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi iPhone tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'
Mac OS XSafari

Poista iPhone Safari selaimelta

Puhdista selain voidaksesi lopettaa ärsyttävät iPhone virus pop-upit.

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi iPhone tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Avaa Safari nettiselaimesi ja klikkaa Safari valikossa. Täällä, valitse Preferences kuten se näytettiin aikaisemmin ja valitse General.
 4. Täällä, etsi Homepage osio. Jos iPhone on muuttanut sen, poista ei toivottu linkki ja anna se jota haluat käyttää hakuihisi. Muista lisätä "http://" ennen kuin kirjoitat sivun osoitteen. Kun olet 'General' osiossa, poista haitallinen URL ja anna haluamasi sivuston nimi
 5. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 6. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi iPhone poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-iphone-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta iPhone virus