Järjestelmätiedostojen Hakuteos

kirjoittanut Lucia Danes - - Päivitetty | Tyyppi: Kaikki

Tiedostoa kuvataan yleensä säilytysyksiköksi, joka on täynnä tietoa, asetuksia tai komentoja ohjelmasta. Tietokoneen järjestelmä sisältää erilaisia tiedostoja, jotka käyttävät eri määrän sen resursseista. Kaikkein suosituimpia tiedostoja ovat järjestelmätiedostot, ohjelmatiedostot, datatiedostot, käynnistystiedostot, tekstitiedostot ja hakemistotiedostot. Voit tunnistaa ne niiden päätteen mukaan (lyhyt lisä niiden nimen takana). Ei ole väliä mikä Käyttöjärjestelmä tietokoneellasi on, tiedostot on järjestetty kansioiden avulla. Ne varastoidaan kovalevylle ja muille tallennuslaitteille. Voit vaihtaa tai nimetä uudelleen useimmat tiedostosi.

Löytyy kahden tyyppisiä tiedostoja – vaarattomat ja vaarallisia. Vaaralliset tiedostot ovat täysin luotettavia järjestelmäkomponentteja, joita tarvitaan kunnolliseen PC:n toiminnallisuuteen. Ne liittyvät laillisiin sovelluksiin, joten sinun ei kannata poistaa niitä tietokoneelta. Kaikkein tärkeimpien joukossa ovat järjestelmätiedostot. Ne liittyvät kriittisesti tietokoneen normaaliin toimintaan. Jos poistat tai muokkaat tällaisia tiedostoja, voit vahingoittaa sitä vakavasti.

Vaaralliset tiedostot voivat vahingoittaa tietokonetta vakavasti. Ne voivat vähentää järjestelmän nopeutta, vakautta sekä toiminnallisuutta, koska niillä on tapana kuluttaa paljon muistia sekä levytilaa. Ole varuillasi, sillä tätä ei ole helppo huomata ilman turvaohjelmaa, koska haittaohjelman luojat käyttävät erilaisia temppuja piilottaakseen ne järjestelmään. Esimerkiksi, ne voivat käyttää tiedostonimiä, jotka ovat melkein identtisiä laillisten sovellusten kanssa. Tämän lisäksi ne voivat koettaa piileskellä eri paikoissa. Aluksi, tällainen nimi voi vaikuttaa samanlaiselta laillisen tiedoston kanssa. Kun kuitenkin katsotaan lähemmin, niin on täysin selvää, että se on kirjoitettu pienillä virheillä. Helpoin tapa huomata onko PC järjestelmäsi täynnä vaarallisia tiedostoja vai ei, on tarkistaa se luotettavalla vakoiluohjelman poistajalla.

Jotta voimme auttaa sinua huomaamaan erot vaarallisten ja laillisten tiedostojen välillä, me loimme Tiedostot osion. Täältä löydät satoja erilaisia tiedostoja, jotka liittyvät laillisiin sovelluksiin tai tietokone viruksiin. Ne kaikki voidaan tunnistaa niiden päätteistä. Kaikkein suosituimpia ovat .exe, .dll, .db sekä .lnk. Löytyy tietenkin useampia vaarallisia tiedostoja kuin laillisia tiedostoja tässä osiossa, koska tavoitteemme on auttaa sinua tunnistamaan saastunut PC järjestelmä.

Kaikki tiedostot, jotka lisätään Tiedostot osioon, on kuvailtu ja niistä on annettu päätelmä (tai tiedoston tila). Tämä luokitus on kaikkein tärkein asia, joka sinun pitää tarkistaa, jos sinulla ei ole aikaa lukea koko tiedoston kuvausta. Tämän lisäksi voit nähdä listan työkaluista, joita suositellaan tietokoneen diagnoosiin. Jos näet, että olet tekemisissä vaarallisen tiedoston kanssa, sinun kannattaa valita yksi suosittelemistamme ohjelmista ja poistaa se tietokoneeltasi.

Uusimmat artikkelit

Tiedot päivitetty: 2017-11-08

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa