Kuinka lopettaa haitalliset prosessit?

Jos tietokoneesi on saastunut ja olet päättänyt poistaa viruksen manuaalisesti, sinun pitää lopettaa haitalliset prosessit. Me emme tietenkään suosittele virusten manuaalista poistoa jos sinulla ei ole tarpeellista tietokone osaamista koska voit helposti vahingoittaa PC:si järjestelmää. Tässä tapauksessa sinun kannattaa käyttää maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten SpyHunter tai STOPzilla, ne voivat auttaa sinua helposti poistamaan virukset automaattisesti. Mitä voidaan kuitenkin tehdä kun tietokoneella oleva virus ei salli sinun asentaa haittaohjelman poistajaa tai estää sen käynnistyksen kun koetat poistoa? Vastaus on sama, sinun pitää lopettaa haitalliset prosessit. Kuinka voit tehdä tämän? Tässä ovat vaihtoehtosi:

Lopeta haitalliset prosessit käyttäen Järjestelmän hallintaa:

  • Voidaksesi avata Järjestelmän hallinan, sinun pitää painaa ctrl+shift+esc tai ctrl+alt+del samaan aikaan
  • Heti kun Järjestelmän Hallinta aukeaa, valitse Prosessit välilehti ja etsi haitallisia prosesseja valikosta
  • Klikkaa niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Lopeta. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sinun kannattaa valita nämä prosessit heti windowsin käynnistyttyä.

Jos viruksesi käyttäytyy agressiivisesti ja pitää Tehtävien hallinan estettynä, mene Käynnistä -> Suorita ja kirjoita ‘taskmgr‘ ilman pilkkuja ja mene suoraan C:\Windows\System32, kopioi taskmgr ja nimeä se uudelleen nimellä iexplorer.exe tai vastaavalla. Käynnistä nyt työkalu ja suorita edellä mainitut askeleet

Jos lopetit oikeat haitalliset prosessit, sinun tulisi huomata kuinka ärsyttävät hälytykset ja vastaavat virus oireet katoavat. Pidä kuitenkin mielessäsi että tämä toimenpide EI POISTA virusta kokonaan. Voidaksesi tehdä tämän, sinun kannattaa jatkaa haittaohjelman poistoa tarkistamalla tietokoneesi maineikkaalla haittaohjelman poistajalla.

Lopeta haitalliset prosessit käyttäen Vikasietotilaa:

Voidaksesi lopettaa haitalliset prosessit, voit käyttää myös Vikasietotilaa verkolla. Päädäksesi tähän tilaan, seuraa näitä askeleita:

  • Käynnistä tietokoneesi ja ala painamaan F8 näppäintä heti kun PC:si alkaa käynnistymään.
  • Valitse sitten Vikasietotila tai Vikasietotila Verkolla.
  • Sinun pitäisi nyt huomata viruksesi kaikkine oireineen olevan poissa. Tämä tarkoittaa että olet onnistuneesti lopettanut kaikki sen haitalliset prosessit.

Nyt on aika käynnistää haittaohjelman poistaja ja suorittaa järjestelmän täysi tarkistus jotta voidaan poistaa kaikki saastuneet tiedostot ja kansiot.

Lopeta haitalliset prosessit käyttäen Taskkill ohjelmaa:

Jos saastuneessa tietokoneessasi on Windows, voit koettaa käyttää Taskkill ohjelmaa ja sen /IM valintaa joka sallii prosessien lopettamisen prosessin ID:llä tai imagen nimellä. Tämä työkalu on todella tehokas kun koetetaan lopettaa haitallisia prosesseja. Pidä kuiten mielessäsi, että tämä tämä työkalu toimii vain kun tiedät haitallisten prosessien tarkat nimet.

  • Voidaksesi avata taskkill ohjelman, paina Käynnistä → Suorita.
  • Kirjoita sitten taskkill/f/im [haitallisen prosessin nimi].
  • Paina Enter.

Kun olet suorittanut tämän toimenpiteen, sinun pitää tarkistaa tietokoneesi maineikkaalla haittaohjelman poistajalla voidaksesi suorittaa viruksen poiston loppuun.

Lopeta haitalliset prosessit käyttäen Process Explorer ohjelmaa:

Process Explorer ei ainoastaan auta ihmisiä lopettamaan haitallisia prosesseja. Se antaa myös tietoja aktiivisista prosesseista ja niiden sijainnista. Voidaksesi käyttää sitä haitallisten prosessien lopettamiseen, seuraa näitä ohjeita:

Tarkista tietokoneesi sitten SpyHunterilla tai muulla maineikkaalla haittaohjelman poistajalla ja suorita viruksen poisto loppuun.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Gabriel E. Hall on intohimoinen haittaohjelmatutkija, joka on työskennellyt virukset.fi tiimissä

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa