Mainosohjelma Apple Mac OS X järjestelmässä? Kyllä se on mahdollista!

Adware in Apple Mac OS X? Yes, it’s possible!Vakaasti, vuosi-suodelta mainosohjelman tyyppiset ohjelmat ovat vaivanneet Windows käyttäjiä. Kun ne on asennettu nipussa kolmansien osapuolien latausten mukana, ne ovat alkaneet ärsyttämään ihmisiä pop-up mainoksilla, tekstiin sisällytetyillä linkeillä, mainosjulisteilla ja muulla kaupallisella materiaalilla. Pitää kuitenkin mainita, että näitä sovelluksia ei pidetä itsessään vaarallisina. Turvallisuusasiantuntijat suosittelevat kuitenkin välttämään niitä. Vaikuttaa siltä, että myös Mac OS käyttäjien kannattaa pitää tämä mielessä koska nykyisin Windows käyttäjät eivät ole ainoita jotka kärsivät näistä ärsyttävistä ohjelmista. On kuitenkin täysin selvää, että tämä käyttöjärjestelmä on paljon kestävämpi ja mainosohjelmat kehittäjät tarvitsevat paljon aikaa parantaakseen Mac mainosohjelmien suosittavuutta.

Kuinka voit huomata, että Mac on mainosohjelman saastuttama? Yksi selkeimmistä merkeistä joka näyttää, että tietokoneesi on täynnä ohjelmia joita et tarvitse ovat niiden mainokset. Joskus ne voidaan välttää kun valitaan ”Estä pop-up ikkunat” Safari asetuksissa mutta tämä ei välttämättä auta jos olet tekemisissä todella ilkeän mainosohjelman kanssa. Tässä tapauksessa ärsyttävät mainokset voivat alkaa seuraamaan sinua heti kun alat nettiselaamiseesi ja ne voivat jatkaa ilmaantumista välittämättä millä sivustolla olet, kaupallisella tai ei. Jos olet kärsinyt näistä mainoksista jo jonkin aikaa, luultavasti tiedät mitä ne koettavat saavuttaa. Jos olet aloittelija niin sinun pitää titää, että näitä mainoksia käytetään rahan ansaitsemiseen niiden kehittäjille, joten koeta välttää niiden klikkaamista.

Toinen selkeä merkki mainosohjelmista ovat niiden uudelleenohjaukset. Et voi koskaan tietää mitä sivustoja tällä tavalla promotoidaan, joten sinun kannattaa pysyä erossa kaikista mainoksista jotka niitä voivat aiheuttaa. Turvallisuusasiantuntijamme varoittavat Mac käyttäjiä siitä, että mainosohjelmat voivat vaihtaa aloitussivun tai ensisijaisen hakukoneen kysymättä mitään lupaa. Lopuksi, ne voivat alkaa seuraamaan heidän nettiselaamistaan ja keräämään erilaisia tietoja, jotka liittyvat heidän nettiselaamiseensa.

On onni, että ohjelmistojen kehittäjät ovat alkaneet kehittämään ohjelmia myös Mac mainosohjelmien poistoon. Me haluamme esitellä kaksi ohjelmaa jotka ovat näyttäneet loistavia tuloksia kun etsitään ja poistetaan näitä ilkeitä ohjelmia. Niistä ensimmäinen on AdwareMedic. Se on ilmaisohjelma joka on suunniteltu mainosohjelmien poistoon. Toinen ohjelma on nimeltään Webroot SecureAnywhere AntiVirus, joka on todella monipuolinen sovellus jota voidaan käyttää PC sekä Mac mainosohjelmille.

Pidä mielessäsi, että Mac tietokoneesi turvallisuus on täysin sinun käsissäsi. Hakkerit eivät anna otteensa herpaantua, joten sinun pitäisi toimia samoin…

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Julie Splinters on virukset.fi uusin uutistoimittaja. Hänen pääaineensa oli Englannin filosofia.

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa