Poisto Nsmaking.com (Poisto-opas) - päivitetty huhti 2019

Nsmaking.com Poisto-ohje

Mikä on Nsmaking.com?

Nsmaking on potentiaalisesti vaarallinen sivusto, joka voi vaikuttaa Android ja Windows laitteisiin

Nsmaking.com mainosohjelma

Nsmaking.com on aggressiivinen virus, joka voi hukuttaa Android älypuhelimen ei toivotuilla mainoksilla, tekaistuilla varoituksilla ja vastaavalla materiaalilla. Todellisuudessa nämä ilmoitukset ovat yhteydessä potentiaalisesti ei toivottuun ohjelmaan, joka tunnetaan nimellä Android.Fakeyouwon Se voi muokata Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari tai muita nettiselaimia aloittaakseen epäilyttävät uudelleenohjaukset sivuille, kuten 59.nsmaking.com, 7.nsmaking.com, 85.nsmaking.com, sekä vastaaville. Alussa epäilyttävä sivu promotoi videota, joka voidaan katsoa painamalla ”Allow” painiketta. Käyttäjän suurin virhe on kuitenkin tämän painikkeen painaminen, koska se on helpoin tapa jolla, selaimen asetukset muutetaan. Tämän tuloksena voit odottaa useita mainoksia, jotka sanovat sinun voittaneen Samsung älypuhelimen, Amazon Membership palkinnon, Walmart Lahjakortin tai vastaavan palkinnon, joka valitaan yleensä uhrien sijainnin perusteella. Kun sivua yritetään sulkea, niin virus avaa uuden ikkunan saastuneelle selaimelle. Ole varuillasi, sillä mainosohjelma voi vaikuttaa Windows sekä iOS järjestelmiin.

Nimi Nsmaking
Tyyppi Mainosohjelma/PUP/Android virus
Jotkin versiot tunnistetaan nimellä Android.Fakeyouwon
Tunkeutumistapa Ohjelmien niputus, vaaralliset sivut, tekaistut sovellukset, saastuneet mainokset
Vaikutetut järjestelmät Android, Windows
Pahimmat maat Ranska, Italia, Espanja
Oireet Ei toivotut uudelleenohjaukset Nsmaking.com alasivuille, pop-up mainokset ja muu ei toivottu materiaali
Päävaarat Haittaohjelma tartunta, tiedostojen menetys
Poisto Käytä meidän askel-askeleelta ohjetta artikkelin alla
Optimointi Lataa FortectIntego poistaaksesi kaikki PUPin vahingot

Nsmaking virus on ilmaantunut eniten Android laitteille. Siitä huolimatta Windows ja iOS laitteet ovat myös saastuneet. Sivun pitäisi olla mahdoton sulkea ja myös selaimen kotisivun pitäisi olla saavuttamattomissa. Virus pommittaa uhrejaan pysäyttämättömillä ilmoituksilla ilmaisista älypuhelimista ja vastaavista palkinnoista. Pidä kuitenkin mielessäsi, että se on sosiaalista manipulaatiota, jolla yritetään huijata rahaa tai henkilökohtaisia tietoja.

Nsmaking.com Android virus alkaa petolliset aktiviteettinsa tällaisen viestin avulla:

Can’t play this video!
Perhaps your browser doesn’t allow video playback. Please click the Allow button to watch the video.

Tämän lisäksi, uhria ”tervehditään” Congratulations you won huijauksella:

Congratulations User!
You have been selected today to receive a Samsung Galaxy S9!
Please click OK to claim the prize before we giveaway to somebody else!

Älä tule huijatuksi, sillä Nsmaking roskaposti on huijaus. Sivun takana ei ole palkintoa, ja tällä sivulla ei ole tarpeen klikata mitään, koska sinut voidaan huijata paljastamaan henkilökohtaisia tietojasi. Yleensä huijarit pyytävät henkilökohtaisia tietojasi, soittamaan määrättyyn numeroon tai jopa lähettämään etumaksun.

Tämän lisäksi on aina riski haittaohjelmalle altistumiseen, jonka uhri voi ladata tahtomattaan. Useat sivut verkossa on suunniteltu näyttämään laillisilta, vaikka niiden takana on viruksia. Esimerkki, yksi pahamaineisimmista haittaohjelman tunkeutumistavoista on tekaistu Flash päivitys ja mainosohjelma, kuten Nsmaking.com voi toimia linkkinä, joka ohjaa käyttäjät sille. Tämän lisäksi PUPille on yleistä ohjata huijaussivuille, joissa heitä pyydetään lataamaan ja asentamaan tekaistuja ohjelmia tai soittamaan tekaistuun tekniseen tukeen.

Siksi sinun pitää sulkea selaimesi ja aloittaa Nsmaking poisto Android tai Windows laitteelta. Voit suorittaa tehtävän seuraamalla meidän ohjettamme tai käyttämällä antivirus ohjelmaa. joka on erikoistunut PUP tunnistukseen. Pysäyttääksesi aktiviteetit Android älypuhelimellasi, yritä poistaa ilmoitukset välimuistin tyhjennyksellä. Jos tämä vaihtoehto ei toimi, asenna selaimesi uudelleen ja tarkista laitteesi haittaohjelman poistajalla. Me todella suosittelemme tarkistamaan ”OnliveVideoConverter” ohjelman varalta. Muista poistaa myös tämä sovellus.

Kuten huomaat, sivusto ei ole luotettava, joten ei ole tarpeen paina ”Block” tai ”Allow,” koska se ei muuta mitään. Muussa tapauksessa se lisää vain uusia tunkeilevia mainoksia selaimellesi. Sen sijaan, poista Nsmaking com lopullisesti ja tarkistaa laitteesi FortectIntego ohjelmalla, puhdistaaksesi sen kokonaan ja palauttaaksesi sen täyteen käyttötilaan.

Nsmaking.com push-ilmoitus virusNsmaking.com push-ilmoitus virus, joka yrittää vakuuttaa käyttäjät sallimaan ilmoitukset, jotka myöhemmin hukuttavat heidän nettiselaimensa erilaisella ei toivotulla materiaalilla

Ohjelmaniput voivat piilottaa potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia Edistyneiden asennusasetusten alle

Oletko koskaan miettinyt mistä potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat tulevat? Jos et, niin sinun kannattaa viimeksi asennetut freeware ja shareware ohjelmat. Useat ilmaisohjelmat eivät ole täysin ilmaisia, koska ne luottavat suureen määrään mainoksia, jotka on asetettu jokaiselle lataussivulle ja niissä on myös valinnaisia komponentteja asennusvelhossa (maksu-per-asennus huijaus).

Se vaikuttaa erityisesti Android ja iPhone käyttäjiin, sillä useat ilkeät sovellukset on piilotettu kolmansien osapuolien sivuille. Luota siis maineikkaisiin lähteisiin, kuten Google Play, Amazon tai Apple kauppaan, kun lataat sovelluksia ja vältät kolmansien osapuolien lähteitä. Tämän lisäksi, epäilyttävät sivustot voivat näyttää mainosohjelmia sekä haittaohjelmia puhelimellasi tai tabletillasi.

Välttääksesi PUPit, kun lataat ja asennat uusia sovelluksia, älä koskaan ohita asennusvaiheita ja valitse aina Edistynyt/Kustomoitu asennustapa. Kun se on käynnistetty, niin poista kaikki ruksit selaimen laajennuksista, järjestelmän optimoijista, tekaistuista haittaohjelman poistajista, ajurien päivityksistä ja vastaavista ohjelmista.

Poista Nsmaking.com push-ilmoitus virus

Nsmaking.com virus ei ensimmäinen ja ei viimeinen, jonka rikolliset luovat houkuttaakseen käyttäjät mainoskampanjaan, joka tarjoaa voittoja. Unohda kaikki lupaukset ja väitetyt videot; ne eivät ole aitoja. Käytä maineikkaita sivustoja videoiden katsomiseen (kuten YouTube, Vimeo, Netflix, ja vastaavat), pysy erossa kyseenalaisista muuntajista ja vastaavista sovelluksista, jotka voidaan helposti lisätä Google Play kauppaan ja esitellä turvallisina.

Poistaaksesi Nsmaking ilmoitukset Android laitteelta, sinun pitää nollata saastunut nettiselain ja puhdistaa välimuisti. Voit tarkistaa laitteesi myös epäilyttävien sovellusten varalta näiden askeleiden avulla:

 1. Käynnistä laitteesi Vikasietotilaan alla annettujen askeleiden avulla.
 2. Kun Vikasietotilassa, mene Asetukset. Kun siellä, klikkaa Sovellukset tai Sovellusten hallinta (tämä voi olla eri laitteesta toiseen).
 3. Täällä, etsi vaarallisia sovelluksia ja poista ne kaikki.

Suorittaaksesi Nsmaking.com poiston Windows laitteelta, voit ladata ja asentaa turvaohjelman, joka voi poistaa PUPin tai käyttää alla olevia ohjeita. Jos haluat pysäyttää ilmoitukset Google Chrome selaimella, seuraa näitä askeleita:

 • Valitse Menu ja valitse Asetukset
 • Klikkaa Edistyneet
 • Osiossa Yksityisyys ja turvallisuus mene Sisällön asetukset
 • Klikkaa Ilmoitukset
 • Etsi Nsmaking.com osiosta Salli
 • Klikkaa Lisää Toimintoja ja valitse Estä

Mozilla Firefox:

 • Valitse Menu ja valitse Vaihtoehdot
 • Klikkaa Yksityisyys & Turvallisuus
 • Osiossa Luvat valitse Ilmoitukset
 • Mene Asetukset
 • Etsi Nsmaking.com ja valitse Estä pudotusvalikosta

Safari:

 • Valitse Safari ja valitse Suositukset
 • Valitse Ilmoitukset
 • Valitse Estä Nsmaking.com tai muulle epäilyttävälle sivulle

Voit poistaa viruksen vahingot FortectIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Nsmaking.com Poisto-ohje

Poista Windowsista

Poistaaksesi Nsmaking.com Windows Järjestelmästä, seuraa näitä askeleita tarkasti:

Poistaaksesi Nsmaking.com Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Nsmaking.com (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Nsmaking.com Mac OS X järjestelmästä

Jos Mac laitteesi kärsii mainosohjelmasta, suorita nämä askeleet poistaaksesi uhan:

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Nsmaking.com tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Poistaaksesi ei toivotut pop-upit ja muut epäilyttävät materiaalit Firefox selaimelta, nollaa se näiden ohjeiden avulla:

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Nsmaking.com ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Nsmaking.com ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Nsmaking.com poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Korjataksesi Chrome selaimen (Windows tai Android laitteelta), käytä seuraavia askeleita ja poista Nsmaking virus:

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Nsmaking.com ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Nsmaking.com rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä