“Congratulations, you won” huijaus alkoi vaivaamaan Android käyttäjiä

“Congratulations, you won” pop-upit löytävät tavan tavoittaa Android käyttäjät

On melkein mahdotonta löytää henkilö, joka ei ole koskaan nähnyt “Congratulations, you won” pop-uppia nettiä selatessaan. Tämä vanha huijaus haluaa antaa nettikansalaisille toivoa, että he ovat voittaneet iPhone, iPad, Samsung Galaxy laitteen tai jonkin lahjakortin. Heidän pitää ottaa kuitenkin vain yksi askel palkinnon voittamiseksi – suorittaa mielipidekysely.

Jos olet koskaan koettanut täyttää kyselyä, niin olet varmasti huomannut sen olevan huijaus. Kukaan ei anna sinulle palkintoa, teet kuinka monta mielipidekyselyä tahansa. Tietokoneen käyttäjät ovat kuitenkin usein helppoja huijata tempuilla, kuten “Congratulations Amazon User,” “You have won(1) Microsoft Gift today” tai vastaavilla, jotka käyttävät suosittujen yritysten nimiä.

Voidaan löytää useita syitä näille huijauksille. Ensimmäiseksi, kehittäjät luovat tuloja mielipidekyselyn täyttämisestä. Toinen syy on kuitenkin tärkeämpi ja uhkaavampi – Kerätä arkaluontoisia käyttäjän tietoja, kuten puhelinnumerot.

Vaikka huijarit ovat vaivanneet Windows käyttäjiä jo vuosien ajan; nyt he ovat tehneet tiensä myös Android laitteille. Symantec tutkijat raportoivat aktiivisesta “Congratulations, you won” haittaohjelman levityksestä Singaporessa, jossa käyttäjät voivat saada tekaistun Giant ja FairPrice lahjakortin.

“Congratulations, you won” scam started bothering Android users

Android haittaohjelma houkuttelee käyttäjiä tekaistuilla kauppakupongeilla ja pelikonsoleilla

Turvayritys Symantec raportoi uudesta Android viruksesta, joka leviää vanhan “Congratulations, you won” huijauksen mukana. Tunnistettu nimellä Android.Fakeyouwon, haittaohjelma tarkistaa saastuneen laitteen IP-osoitteen, jotta se voi tunnistaa sijainnin ja toimittaa kohdistettuja huijauksia.

Tutkijat kertovat, että haittaohjelmalla on suuri kirjasto, jossa on useita tekaistuja kuponkeja ja palkintoja suosituilta kaupoilta. Singaporen kampanjan analyysi kertoo, että huijarit tarjoavat yhden kolmesta ilmaisesta lahjasta Android käyttäjille:

  • $1000 Fair Price tai Giant (ruokakauppa) kupongit;
  • pelikonsoli;
  • mobiililaite.

Voidaksesi kuitenkin saada palkinnon, ihmisiä pyydetään täyttämään mielipidekysely. Kun olet täyttänyt kyselyn, niin sinua pyydetään antamaan yhteystietoja, kuten koko nimi, sähköposti tai puhelinnumero. Tietojen antaminen verkkorikollisille ei kuitenkaan tuo sinulle haluamaasi palkintoa.

Fakeyouwon haittaohjelma voi teeskennellä olevansa laillinen sovellus

Mobiili “Congratulations, you won,” tai Fakeyouwon, haittaohjelman tunkeutuminen ei eroa paljoakaan verkkouhan työpöytäversiosta. Se yleensä saapuu laillisena sovelluksena. On todella kiinnostavaa, että nämä sovellukset eivät yleensä pyydä paljoakaan lupia, jotta ne eivät herätä käyttäjien epäilyksiä.

Tutkijat kuitenkin varoittavat, että tämä voi olla uusien mobiilihuijausten uusi aalto. Siksi haittaohjelma voidaan päivittää ja se voi löytää keinoja, jotta Android käyttäjät antavat “järjestelmänvalvojan” oikeudet.

Siksi me haluamme muistuttaa, ettet lataa sovelluksia kolmansien osapuolien kaupoista ja pitäydyt Google Play Kaupassa. Se ei kuitenkaan takaa 100% turvallisuutta. Jos teet kuitenkin pienen tutkimuksen ennen sovelluksen asennusta, niin mahdollisuus saada Fakeyouwon tai muu mobiilivirus on paljon pienempi.

Tämän lisäksi, jos törmäät pop-uppiin, joka onnittelee sinua upean palkinnon voittamisesta, älä innostu. Muista aina, että kukaan ei anna sinulle uusinta iPhonea tai tuhansien dollarien arvosta lahjakortteja ilmaiseksi. Huijarit pyytävät henkilökohtaisia tietoja voidakseen tehdä useampia rikoksia, ja sinulle jää suurempi puhelinlasku tai vakavampi turvauhka.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa