Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Samas lunnasohjelma. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Lucia Danes - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Samas lunnasohjelman analyysi

Samas virus (tunnetaan myös nimellä Samas DR lunnasohjelma) on yksi sitkeimmistä lunnasohjelmista tällä hetkellä . Tämä loinen on ollut maisemissa vuodesta 2014 ja viimeisen vuoden aikana se huijannut ainakin 450,000 USD pahaa aavistamattomilta uhreilta Amerikassa ja Euroopassa . On sanomattakin selvää, että ohjelma on kulkenut pitkän tien nykyiseen asemaan, ja teknisesti katsottuna, tämä matka on ollut mielenkiintoinen. Se antaa asiantuntijoille lisää tietoa miten lunnasohjelma toimii ja kehittyy. Tässä artikkelissa, me teemme katsauksen Samas lunnasohjelman kehitykseen ja annamme hyviä ehdotuksia miten voit estää tämän viruksen pääsemästä tietokoneellesi. Jos olet löytänyt tämän artikkelin, koska etsit Samas poisto-ohjeita, niin et tule pettymään. Tämän artikkelin lopussa löydät suositukset turvalliseen viruksen poistoon. Pidä mielessäsi, että nämä suositukset koskevat vain viruksen poistoa, mutta prosessi kannattaa suorittaa erikoistuneella antiviruksella, kuten Reimage.

Useimmat luultavasti tietävät mikä lunnasohjelma on, mutta jos olet yksi heistä joka ei tiedä, niin me voimme lyhyesti sanoa, että lunnasohjelma on virus joka estää pääsyn uhrien henkilökohtaisiin tietoihin ruudun lukituksella tai salaamalla ne jollain edistyneellä algoritmilla. Samas kuuluu jälkimmäiseen, tiedostoja salaaviin lunnasohjelmiin. Ollaksemme tarkempia, se lukitsee tiedostot RSA-2048 armeijan tasoisella salauksella ja lisää “encrypted.RSA” päätteen niiden tiedostonimiin. Myöhempi viruksen versio, joka käytti muita päätteitä, kuten .iloveworld; .helpmeencedfile; .whereisyourfiles; weareyourfriends, .theworldisyours, ja .whereisyourfiles saadakseen uhrien tiedostot hyödyttömiksi. Kun tiedostot oli salattu, niin tietokoneelle pudotettiin lunnasviesti, nimeltä PLEASE_READ_FOR_DECRYPT_FILES_{uhrin ID} ja siinä vaadittiin lunnaiden maksamista tiedostojen salauksen poistoavainta vastaan. Sitten uhri saa päättää onko maksaminen sen arvoista, mutta asiantuntijat ehdottavat poistamaan Samas viruksen.

Kun puhutaan Samas viruksen versioista, niin meidän pitää kertoa, että vaikka Samaksen alkuperä on vuodessa 20114, niin tämä virus ei ottanut kunnon muotoa ennen kuin Maaliskuussa 2016 . Tästä huolimatta asiantuntijat ovat laskeneet noin 60 erilaista viruksen versiota, useimmat niistä luotiin hyökkäämään määrättyyn laitokseen tai kampanjaan. Samas ei todellakaan ole tavallinen lunnasohjelma, koska se yleensä kohdistaa yksittäiset uhrit, ei satunnaisia kotitietokoneita. Hakkerit ovat tietoisia, että julkiset laitokset, kuten terveydenhuolto tai lainvalvonta ovat alttiita lunnasohjelma hyökkäyksille ja maksavat helpommin, koska heillä on usein valtavia arkistoita ja asiakkaiden tietoja suojeltavana. On sanomattakin selvää, että tällaiset hyökkäykset eivät aina onnistu, koska useat tällaiset laitokset pitävät arvokkaiden tietojen varmuuskopiot turvallisessa paikassa, pois hakkereiden ulottuvilta. Hakkereilla on kuitenkin tapana sopia kaikki, jos uhri maksaa lunnaat. He tekevät Bitcoin tilin, johon he voivat nimettömästi saada lunnaat ja laittaa sen osoitteen saastuneen tietokoneen lunnasviestiin. Tähän mennessä, löytyy noin 19 eri Bitcoin lompakkoa Samas lunnasohjelman yhteydessä ja sillä on taatusti useita enemmän.

Kuinka hakkerit toimittavat tämän lunnasohjelman kohde tietokoneille?

Samas lunnasohjelma on monimutkainen verkkotartunta, koska se muuttuu koko ajan ja sitä muokataan jokaiseen hyökkäykseen erikseen. Lunnasohjelman kehittäjät muokkaavat sen työkansiota, pudotettuja tiedostoja ja miettivät uusia tapoja joilla tunkeutua tietokoneelle helpommin. Tällä hetkellä virus käyttää pen-testing toimintaan voidakseen löytää haavoittuvat verkot ja hakkeroivat ne reGeorg tunneli työkalulla. Tämän lisäksi, muut viruksen versiot voivat käyttää tiedostoja varastamaa haittaohjelmaa, käyttää sitä keräämään kirjautumistietoja, saada järjestelmänvalvojan oikeudet ja toimittaakseen vaarallisen materiaalin tietokoneelle. Tällaiset voimakkaat hyökkäykset ovat todella arvaamattomia. Siksi he onnistuvat usein yllättämään uhrinsa. Onneksi tällaisten hyökkäysten riskiä voidaan vähentää reilusti, kun käytetään kaksivaiheista varmistusta, pitämällä ohjelmat päivitettyinä, ottamalla macrot pois käytöstä kaikissa Microsoft Office ohjelmissa ja oppimalla tunnistamaan verkkourkinta sähköpostit.

Samas poisto: vähemmän paniikkia ja enemmän toimintaa

Vaikka on mahdollista poistaa Samas virus manuaalisesti, niin se on todella vaarallinen ja pitkä toimenpide. Tämän lisäksi, virus yleensä naamioi itsensä ja hajauttaa komponentit saastuneelle tietokoneelle, siksi on todennäköistä, että jotkut vaaralliset kohteet jäävät tietokoneelle vaikka itse tartuntaa poistetaan tietokoneelta. Siksi Samas poisto kannattaa suorittaa luotettavalla ammattilaisten haittaohjelman poistajalla, joka tarkistaa koko järjestelmän ja eliminoi tiedostojasi uhkaavat tiedostot automaattisesti.

Me voimme olla yhteistyössä minkä tahansa sivustolla suosittelemamme tuotteen kanssa. Täydellinen selitys Käyttöehdoissamme Lataamalla minkä tahansa tarjotuista Anti-Spyware ohjelmista poistamaan Samas lunnasohjelma suostut meidän yksityistyys käytäntöihimme ja käyttösopimukseemme.
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistossa ohjelmalla Reimage, lähetä kysymys tukitiimille ja anna niin paljon tietoja kuin mahdollista.
Reimage on suositeltu ohjelma Samas lunnasohjelma poistamiseen. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.
Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage

Manuaalinen Samas viruksen Poisto-ohje:

Poista Samas käyttäen Safe Mode with Networking

Samas poisto voi keskeytyä kun virus blokkaa antivirus ohjelmasi. Onneksi voit taltuttaa tämän ilkeän ominaisuuden näiden askeleiden avulla:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Samas

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Samas poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Samas käyttäen System Restore

Poistaaksesi Samas lunnasohjelman, kun virus blokkaa antivirus ohjelman, seuraa ohjeita, jotka ovat täällä:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Samas pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Samas on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Samas tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Samas salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Mitkä ovat mahdollisuudet palauttaa Samas lunnasohjelman salaamat tiedostot Data Recovery Pro ohjelmalla?

Vaikka Samas lunnasohjelman salaamien tiedostojen palautuksen mahdollisuus on pieni, niin voit silti kokeilla Data Recovery Pro ohjelmaan palauttamaan osaa tiedostoista. 

Windows Previous Versions ominaisuus voi palauttaa Samas viruksen salaamia tiedostoja

Jos tietokoneessasi on Samas virus, niin me suosittelemme kokeilemaan Windows Previous Versions ominaisuutta tiedostojen palauttamiseen. Pidä mielessä, että ilman Järjestelmän Palautuksen aktivointia tätä ei voida suorittaa.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Tiedostojen palautus ShadowExplorer ohjelmalla

Samas lunnasohjelma valitettavasti poistaa kaikki Varjokopiot salatuista tiedostoista, siten se estää tiedoston palautuksen ohjelmalla, kuten Shadow Explorer.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Samas salauksen poistaja

Tällä hetkellä, Samas salauksen poistajaa ei ole tarjolla, sinun kannattaa tarkistaa asia meiltä myöhemmin.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Samas ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus tai Malwarebytes Anti Malware.

Kirjoittajasta

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä