Haittaohjelmat aiheuttavat kuolemantapauksia!

kirjoittanut Jake Doevan - -

Yli vuosi sitten, Romanialainen mies, Marcel Datcu, tappoi poikansa ja itsensä kun hän löysi TEKAISTUN varoituksen tietokoneensa työpöydältä. Tekaistu varoitus väittää, että FBI huomasi hänet kun hän vieraili pornosivuilla ja nyt hänen pitää maksaa sakko jonka suuruus on 70.000 lei (yli 18.000 euroa) välttääkseen 11 vuoden linnatuomion. Uhri päätti ottaa vakavan ratkaisun käyttöön välttääkseen tekaistun rangaistuksen lunnasohjelman omistajilta. Ennen kuin hän otti poikansa ja oman henkensä, hän kirjoitti itsemurha viestin. Siinä sanottiin, että hän ei voi mennä vankilaan 11 vuodeksi ja jättää poikaansa kärsimään yksin.

Tämä ei valitettavasti ole ainoa kuolema jonka haittaohjelma on aiheuttanut. Löytyy kymmeniä esimerkkejä jotka näyttävät kuinka inhottavia hakkerit voivat olla kun he koettavat saada rahaa uhreiltaan. Kun he saastuttavat PC järjestelmän, he käyttävät pelottavia ilmoituksia jotka koettavat vakuuttaa uhrinsa, että he ovat tekemisissä valtion viranomaisten kanssa tai muiden virallisten tahojen kanssa. Jos uhrilla ei ole teknistä tietoa erottaa mikä varoitusviesti on aito ja mikä kuuluu verkkorikollisille niin he voivat päättää ottaa oman henkensä tai voivat kuolla sydänkohtaukseen.

Yksi uhreista on Corrie Santayana (nimi on muutettu), joka oli mukana vakavassa haittamainoskampanjassa joka liittyi Blue Screen of Death ongelmaan. Blue Screen of Death (tai BSOD) on tekniikka jolla näytetään haluttua materiaalia (ilmoitukset, julisteet, ja pop-up mainokset) kun ihmiset selaavat Internettiä. Vaikka jotkut käyttäjät ohittavat viestin täysin tekaistuna niin muut voivat luulla, että heidän pitää seurata tarkkoja ohjeita pelastaakseen itsensä. Corrie decided päätti, että viesti “Windows Heath is Critical! Do not restart! Please contact Microsoft technicians” oli aito. Kun hän soitti hakkereille niin hänelle kerrottiin, että hänen pitää ostaa erityinen tukipaketti jonka hinta on $1000. Hän ei odottanut kauaa vaan teki pankkisiirron maksaakseen olemattoman ja ei niin halvan “ohjelmistopaketin”. Valitettavasti kesti vain pari tuntia ja hän sai selville, että hän antoi rahansa huijareille. Kun hänen poikansa kertoi hänelle, että häntä on huijattu niin hän kuoli olohuoneeseensa sydänkohtauksen seurauksena.

Turvallisuusasiantuntijat varoittavat ihmisiä, että löytyy satoja erilaisia tekniikoita joita hakkerit käyttävät asettaessaan heidät vaaraan. Nämä rikolliset eivät koeta ainoastaan viedä heidän rahojaan. He voivat myös koitua heidän kuolemakseen.

Jos haluat suojella itseäsi ja ihmisiä ympärilläsi (vanhempiasi, lapsiasi ja muita perheenjäseniä), niin sinun kannattaa aina miettiä sopivia turvallisuusohjelmia. Pidä aina mielessäsi, että vain luotettava haittaohjelman poistaja voi huomata vaarallisen pop-up mainoksen, tekaistun varoituksen tai väärennetyn tiedoston joka koettaa päästä tietokoneellesi. Jos etsit luotettavaa haittaohjelman poistajaa niin kannattaa miettiä ohjelmaa nimeltä Reimage, se on yksi parhaista haittaohjelman poistajista ja sitä käyttävät tuhannet PC käyttäjät..

lähde: http://www.2-spyware.com/5743

Lue muilla kielillä


Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa