Poista Tech Support Scam virus (Viruksen Poisto-opas) - tammi 2018 päivitys

Tech Support Scam viruksen Poisto-ohje

Mikä on Tech Support Scam virus?

Mitä sinun tulee tietää Tech Support Scam viruksesta?

Tech Support Scam virus

Kun teknologia kehittyy joka päivä ja maailmamme on yhä enemmän virtuaalinen niin verkkorikolliset ovat oppinneet käyttämään tätä hyväkseen ja keksineet useita tapoja käyttää sinisilmäisiä uhreja hyväkseen. Tuhannet, jos ei jopa miljoonat, ihmiset ovat joutuneet huijauspuheluiden uhriksi, mutta Tech Support Scam laittaa petokset täysin uudelle tasolle.

Tällaisiin huijauksiin liittyvät tietokoneen ja puhelimen teknologia joita käytetään käyttäjien kiristämiseen. Tällaisiin huijauksiin liittyvät rikolliset yleensä käyttävät psykologiaa hyväkseen ja käyttävät sosiaalista manipulointia huijauksiinsa. Kohteen haavoittuvaisuus perustuu enimmäkseen kohteen turvallisuuden ja terveyden heikkoon tilaan.

Huijarit keksivät tekaistuja yrityksiä tai toimivat kuuluisien nimien alla, kuten Microsoft. He koettavat huijata käyttäjiä ostamaan turhia tuotteita tai palveluita joita ei ehkä ole olemassa. Jos ne ovat olemassa niin ne eivät välttämättä toimi tai aiheuttavat vaaran PC:lle. Jos siis näet ilmoituksia tietokoneellasi, jotka väittävät järjestelmäsi saastuneen haittaohjelmalla tai muulla järjestelmän häiriöllä niin tutki ja mieti viestiä ennen kuin tartut toimeen.

Tech Support Scam virus

Kuinka Tech Support Scam toimii?

Me olemme jo keskustelleet, että Tech Support Scam liittyy puhelin ja tietokone teknologiaan, kaikki kuitenkin saa alkunsa verkkotartunnasta. Tech Support huijarit käyttävät samanlaista tekniikkaa kuin mainosohjelmat. Se antaa virusten päästä järjestelmään muiden ohjelmien mukana ja alkaa luomaan pop-up mainoksia ja muita ilmoituksia satunnaisille sivuille joilla verkossa vierailet.

Ei siis ole yhtään selkeää merkkiä mitä sivuja sinun kannattaa välttää. On tietenkin aina suositeltavaa pysyä erossa oudoilta ja pahamaineisilta sivulta. Sinun tulee kuitenkin aina muistaa, että ei ole mitään takuuta että nämä epäilyttävät pop-upit ilmaannu suosimallesi uutissivulle tai sosiaalisen median sivulle.

On vaikeaa osoittaa selvästi mitä nämä mainokset väittävät koska löytyy useita erilaisia Tech Support Scam viruksia jotka valtaavat Internettiä ja niistä jokainen voi käyttää omia temppujaan sinun huijaamiseksi. Huijarit voivat välttää edustavansa Windows Helpdeskiä, Windows Service Centeriä, Microsoft Tukea tai vastaavia kunnioitettuja Microsoft edistajia. Mikä on varmasti tiedossa, että nämä ilmoitukset voivat sisältää turvallisuuteen liittyviä varoituksia haittaohjelmista tai tarjota sinulle tilausta etätukeen virustesi korjaamiseksi.

Nämä ilmoitukset antavat aina puhelinnumeron johon uhrin pitäisi soittaa jotta hän saa näitä palveluita. Jos koetit soittaa tällaiseen numeroon niin sinut valitettavasti yhdistetään huijariin, ei koskaa ammattimaiseen etätukeen tai Microsoft asiantuntijaan. Jos tämä on tapahtunut sinulle niin sinun kannattaa lopettaa puhelu heti ja tarkistaa tietokoneesi haittaohjelman varalta joka näitä viestejä sinulle näyttää.

Kuinka voit huomata, että olet joutunut huijareiden uhriksi?

Tech Support huijareiden päätavoite on kiristää rahaa käyttäjiltä. Joten suuri varoitusmerkki siitä, että olet tekemisissä verkkohuijareiden kanssa on keskustelun vaativa sävy. Huijarit voivat koettaa suostutella sinua antamaan heille etäyhteyden tietokoneeseesi ja ratkaista ongelmat joista tekaistut ilmoitukset kertovat.

Kun he saavat yhteyden niin he imitoivat järjestelmän tarkistusta ja kertovat vakavista ongelmista laitteellasi, todellisuudessa tietokoneesi voi olla täysin puhdas. Samaan aikaan huijarit voivat asentaa lisää haittaohjelmia jotta heidän väitteensä saavat tukea. Kun he ovat kertoneet järjestelmän ongelmista niin uhria kehotetaa ostamaan ”se yksi ja ainoa” ratkaisu joka voi ”korjata” löydetyt ongelmat.

Kuinka voit saada tämän haittaohjelman ja kuinka voit välttää sen?

Tech Support scam virukset voivat saastuttaa tietokoneen samalla tavalla kuin potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat. Ne voidaan asentaa yhdessä freeware tai shareware ohjelmien kanssa jonka jälkeen ne suorittavat tehtävänsä. Jos haluat välttää tämän niin sinun tulee käyttää aikaa uusien latausten asennukseen ja valita aina Edistynyt asennustapa.

Kun olet ohjelman asennuksessa niin poista ruksi tarpeettomista ohjelmapaketin komponenteista, jos niitä löytyy. Ole myös turvallisuustietoinen kun selaat nettiä. Älä vieraile pahamaineisilla sivuilla, älä klikkaa epäilyttäviä mainoksia tai linkkejä. Tämä auttaa sinun pysymään erossa haittaohjelmien tartunnoista. Älä kuitenkaan ohita mahdollisuuta saada tartunta vaan varusta järjestelmäsi työkaluilla jotka voivat löytää ja poistaa tartunnat.

Mitä sinun tulee tehdä jos saat tartunnan?

Ensimmäiseksi, jos olet juuri saanut Tech Support viruksen ja alkanut huomaamaan varoitusilmoituksin niin ÄLÄ soita annettuun numeroon. Älä suorita maksuja ja älä anna verkkorikollisten saada etäyhteyttä PC:hen. Jos tämä on myöhäistä ja olet jo antanut tietosi ja pääsyn tietokoneellesi niin voit yhä estää ylimääräiset vahingot. Jos rikollisilla on yhä yhteys tietokoneeseesi niin katkaise se yhteys välittömästi.

Sulje etäyhteys ja käynnistä tietokone uudelleen. Kun tietokoneesi on käynnistetty uudelleen niin tarkista se haittaohjelmien varalta, koska verkkorikolliset ovat voineet asentaa keyloggereita, Troijalaisia tai matoja tietokoneellesi voidakseen vakoilla sinua tulevaisuudessa ja voidakseen varastaa tietosi. Kolmas askel on salasanojesi vaihto, kaikki sosiaalisen median salasanat, sähköposti ja verkkopankki.

Jos menit pidemmälle ja annoit rikollisille luottokorttitietosi niin ota yhteyttä pankkiisi ja he kertovat miten toimia jotta voit suojella tiliäsi. Jos rikolliset tietävät arkaluontoisia tietojasi, kuten SSN, kotiosoite, syntymäaika, jne. niin sinun kannattaa ilmoittaa viranomaisille mahdollisesta identiteettivarkaudesta.

Sinun kannattaa varmistaa myös, että virus on poistettu kokonaan tietokoneeltasi ja siten voit varmistaa, että et joudu samanlaisen uhan uhriksi tulevaisuudessa. Vaikka tartunta voidaan poistaa saastuneelta tietokoneelta kohtalaisen helposti, sinun pitää vain käynnistää anti-virus ohjelma sen tekemiseen. Et voi koskaan tietää mitä muita haittaohjelmia Tech Support huijarit ovat koneellesi asentaneet.

Voit poistaa viruksen vahingot FortectIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Tech Support Scam viruksen Poisto-ohje

Poista Windowsista

Pidä mielessäsi, että Tech Support virus ei ole tällä nimellä Ohjauspaneelissasi ja. Se voi piileskellä erilaisten nimien alla, sinun pitää siis tehdä pieni tutkimus ennen kuin voit poistaa sen. Tutki kaikki epäilyttävät ohjelmat ja tutki niiden luotettavuus kahdesti.

Poistaaksesi Tech Support Scam virus Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Tech Support Scam virus (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Tech Support Scam Mac OS X järjestelmästä

Vaikka Tech Support viruksen kohteena on yleensä Windows käyttäjät niin sinun Mac OS X voi myös olla vaarassa. Etsi ohjelmia joilla on epäilyttävä nimi ”Applications (Sovellukset)” osiossa.

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Tech Support Scam tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa Mozilla Firefox

Tech Support virus vai näyttää petollisia mainoksia selaimillasi sen laajennusten avulla. Älä luule, että niiden nimi on ”Tech Support virus”, vaan etsi muita juuri asennettuja laajennuksia.

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Tech Support Scam virus ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Tech Support Scam virus ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Tech Support Scam virus poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Tech Support virus asentaa usein laajennuksia tietokoneen selaimille voidakseen luoda petollisia ilmoituksia. Sinun kannattaa löytää nämä laajennukset ja poistaa ne selaimiltasi. Muista kuitenkin, että niiden nimi ei ole ”Tech Support virus”, ”Tech Support” tai mikään vastaava. Sinun pitää siis olla tarkkana, löytää ja poistaa laajennukset joita et ole ennen nähnyt tai joita et ole itse asentanut.

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Vaikka Tech Support scam yleensä vaikuttaa Windows järjestelmään ja sen selaimiin niin myös Safari selain voi joutua uhriksi. Älä ole varomaton vaan tarkista Safari laajennusten lista. Jos näet epäilyttäviä laajennuksia niin poista ne välittömästi.

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Tech Support Scam virus ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Tech Support Scam rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä