Vakavuus luokka:  
  (20/100)

Poista Tech Support Scam virus (Viruksen Poisto-opas) - tammi 2021 päivitys

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - | Tyyppi: Mainosohjelma

Mitä sinun tulee tietää Tech Support Scam viruksesta?

Tech Support Scam virus

Kun teknologia kehittyy joka päivä ja maailmamme on yhä enemmän virtuaalinen niin verkkorikolliset ovat oppinneet käyttämään tätä hyväkseen ja keksineet useita tapoja käyttää sinisilmäisiä uhreja hyväkseen. Tuhannet, jos ei jopa miljoonat, ihmiset ovat joutuneet huijauspuheluiden uhriksi, mutta Tech Support Scam laittaa petokset täysin uudelle tasolle.

Tällaisiin huijauksiin liittyvät tietokoneen ja puhelimen teknologia joita käytetään käyttäjien kiristämiseen. Tällaisiin huijauksiin liittyvät rikolliset yleensä käyttävät psykologiaa hyväkseen ja käyttävät sosiaalista manipulointia huijauksiinsa. Kohteen haavoittuvaisuus perustuu enimmäkseen kohteen turvallisuuden ja terveyden heikkoon tilaan.

Huijarit keksivät tekaistuja yrityksiä tai toimivat kuuluisien nimien alla, kuten Microsoft. He koettavat huijata käyttäjiä ostamaan turhia tuotteita tai palveluita joita ei ehkä ole olemassa. Jos ne ovat olemassa niin ne eivät välttämättä toimi tai aiheuttavat vaaran PC:lle. Jos siis näet ilmoituksia tietokoneellasi, jotka väittävät järjestelmäsi saastuneen haittaohjelmalla tai muulla järjestelmän häiriöllä niin tutki ja mieti viestiä ennen kuin tartut toimeen.

Tech Support Scam virus

Kuinka Tech Support Scam toimii?

Me olemme jo keskustelleet, että Tech Support Scam liittyy puhelin ja tietokone teknologiaan, kaikki kuitenkin saa alkunsa verkkotartunnasta. Tech Support huijarit käyttävät samanlaista tekniikkaa kuin mainosohjelmat. Se antaa virusten päästä järjestelmään muiden ohjelmien mukana ja alkaa luomaan pop-up mainoksia ja muita ilmoituksia satunnaisille sivuille joilla verkossa vierailet.

Ei siis ole yhtään selkeää merkkiä mitä sivuja sinun kannattaa välttää. On tietenkin aina suositeltavaa pysyä erossa oudoilta ja pahamaineisilta sivulta. Sinun tulee kuitenkin aina muistaa, että ei ole mitään takuuta että nämä epäilyttävät pop-upit ilmaannu suosimallesi uutissivulle tai sosiaalisen median sivulle.

On vaikeaa osoittaa selvästi mitä nämä mainokset väittävät koska löytyy useita erilaisia Tech Support Scam viruksia jotka valtaavat Internettiä ja niistä jokainen voi käyttää omia temppujaan sinun huijaamiseksi. Huijarit voivat välttää edustavansa Windows Helpdeskiä, Windows Service Centeriä, Microsoft Tukea tai vastaavia kunnioitettuja Microsoft edistajia. Mikä on varmasti tiedossa, että nämä ilmoitukset voivat sisältää turvallisuuteen liittyviä varoituksia haittaohjelmista tai tarjota sinulle tilausta etätukeen virustesi korjaamiseksi.

Nämä ilmoitukset antavat aina puhelinnumeron johon uhrin pitäisi soittaa jotta hän saa näitä palveluita. Jos koetit soittaa tällaiseen numeroon niin sinut valitettavasti yhdistetään huijariin, ei koskaa ammattimaiseen etätukeen tai Microsoft asiantuntijaan. Jos tämä on tapahtunut sinulle niin sinun kannattaa lopettaa puhelu heti ja tarkistaa tietokoneesi haittaohjelman varalta joka näitä viestejä sinulle näyttää.

Kuinka voit huomata, että olet joutunut huijareiden uhriksi?

Tech Support huijareiden päätavoite on kiristää rahaa käyttäjiltä. Joten suuri varoitusmerkki siitä, että olet tekemisissä verkkohuijareiden kanssa on keskustelun vaativa sävy. Huijarit voivat koettaa suostutella sinua antamaan heille etäyhteyden tietokoneeseesi ja ratkaista ongelmat joista tekaistut ilmoitukset kertovat.

Kun he saavat yhteyden niin he imitoivat järjestelmän tarkistusta ja kertovat vakavista ongelmista laitteellasi, todellisuudessa tietokoneesi voi olla täysin puhdas. Samaan aikaan huijarit voivat asentaa lisää haittaohjelmia jotta heidän väitteensä saavat tukea. Kun he ovat kertoneet järjestelmän ongelmista niin uhria kehotetaa ostamaan ”se yksi ja ainoa” ratkaisu joka voi ”korjata” löydetyt ongelmat.

Kuinka voit saada tämän haittaohjelman ja kuinka voit välttää sen?

Tech Support scam virukset voivat saastuttaa tietokoneen samalla tavalla kuin potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat. Ne voidaan asentaa yhdessä freeware tai shareware ohjelmien kanssa jonka jälkeen ne suorittavat tehtävänsä. Jos haluat välttää tämän niin sinun tulee käyttää aikaa uusien latausten asennukseen ja valita aina Edistynyt asennustapa.

Kun olet ohjelman asennuksessa niin poista ruksi tarpeettomista ohjelmapaketin komponenteista, jos niitä löytyy. Ole myös turvallisuustietoinen kun selaat nettiä. Älä vieraile pahamaineisilla sivuilla, älä klikkaa epäilyttäviä mainoksia tai linkkejä. Tämä auttaa sinun pysymään erossa haittaohjelmien tartunnoista. Älä kuitenkaan ohita mahdollisuuta saada tartunta vaan varusta järjestelmäsi työkaluilla jotka voivat löytää ja poistaa tartunnat.

Mitä sinun tulee tehdä jos saat tartunnan?

Ensimmäiseksi, jos olet juuri saanut Tech Support viruksen ja alkanut huomaamaan varoitusilmoituksin niin ÄLÄ soita annettuun numeroon. Älä suorita maksuja ja älä anna verkkorikollisten saada etäyhteyttä PC:hen. Jos tämä on myöhäistä ja olet jo antanut tietosi ja pääsyn tietokoneellesi niin voit yhä estää ylimääräiset vahingot. Jos rikollisilla on yhä yhteys tietokoneeseesi niin katkaise se yhteys välittömästi.

Sulje etäyhteys ja käynnistä tietokone uudelleen. Kun tietokoneesi on käynnistetty uudelleen niin tarkista se haittaohjelmien varalta, koska verkkorikolliset ovat voineet asentaa keyloggereita, Troijalaisia tai matoja tietokoneellesi voidakseen vakoilla sinua tulevaisuudessa ja voidakseen varastaa tietosi. Kolmas askel on salasanojesi vaihto, kaikki sosiaalisen median salasanat, sähköposti ja verkkopankki.

Jos menit pidemmälle ja annoit rikollisille luottokorttitietosi niin ota yhteyttä pankkiisi ja he kertovat miten toimia jotta voit suojella tiliäsi. Jos rikolliset tietävät arkaluontoisia tietojasi, kuten SSN, kotiosoite, syntymäaika, jne. niin sinun kannattaa ilmoittaa viranomaisille mahdollisesta identiteettivarkaudesta.

Sinun kannattaa varmistaa myös, että virus on poistettu kokonaan tietokoneeltasi ja siten voit varmistaa, että et joudu samanlaisen uhan uhriksi tulevaisuudessa. Vaikka tartunta voidaan poistaa saastuneelta tietokoneelta kohtalaisen helposti, sinun pitää vain käynnistää anti-virus ohjelma sen tekemiseen. Et voi koskaan tietää mitä muita haittaohjelmia Tech Support huijarit ovat koneellesi asentaneet.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Tech Support Scam virus kuvankaappaus
Tech Support Scam virus kuvankaappausTech Support Scam virus kuvankaappausTech Support Scam virus kuvankaappaus
Tech Support Scam virus kuvankaappaus

Manuaalinen Tech Support Scam viruksen Poisto-ohje:

Poista Tech Support Scam Windows järjestelmistä

Pidä mielessäsi, että Tech Support virus ei ole tällä nimellä Ohjauspaneelissasi ja. Se voi piileskellä erilaisten nimien alla, sinun pitää siis tehdä pieni tutkimus ennen kuin voit poistaa sen. Tutki kaikki epäilyttävät ohjelmat ja tutki niiden luotettavuus kahdesti.

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista Tech Support Scam sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi Tech Support Scam tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'

Poista Tech Support Scam Mac OS X järjestelmästä

Vaikka Tech Support viruksen kohteena on yleensä Windows käyttäjät niin sinun Mac OS X voi myös olla vaarassa. Etsi ohjelmia joilla on epäilyttävä nimi ”Applications (Sovellukset)” osiossa.

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Tech Support Scam tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista Tech Support Scam Internet Explorer (IE) selaimelta

The Tech Support virus toimii yleensä kuin mainosohjelma. Yleensä tällaiset ohjelmat voivat asentaa ylimääräisiä laajennuksia selaimillesi. Sinun kannattaa etsiä epäilyttäviä laajennuksia ja poistaa ne.

 1. Poista vaaralliset lisäosat
  Avaa Internet Explorer, klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (IE valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Manage Add-ons. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Manage add-ons'
 2. Näet Manage Add-ons ikkunan. Täällä, etsi Tech Support Scam sekä muut epäilyttävät liitteet. Poista nämä merkinnät käytöstä painamalla Disable: Klikkaa jokaista haitallista merkintää hiiren oikella painikkeella ja valitse 'Disable'
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Internet Options. Pysy General välilehdessä.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivun nimi. Paina Apply tallentaaksesi muutokset. Poista haitallinen URL, anna haluamasi sivuston nimi ja klikkaa 'Apply' tallentaaksesi muutokset
 5. Resetoi Internet Explorer
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) uudelleen ja valitse Internet options. Mene Advanced välilehteen.
 6. Täällä, valitse Reset.
 7. Kun olet uudessa ikkunassa, tarkista Delete personal settings ja valitse Reset uudelleen suorittaaksesi Tech Support Scam poiston loppuun. Mene 'Advanced' välilehteen ja paina ainiketta. valitse sitten 'Delete personal settings' ja klikkaa 'Reset' painiketta uudelleen.

Poista Tech Support Scam Mozilla Firefox (FF) selaimelta

Tech Support virus vai näyttää petollisia mainoksia selaimillasi sen laajennusten avulla. Älä luule, että niiden nimi on ”Tech Support virus”, vaan etsi muita juuri asennettuja laajennuksia.

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse Tech Support Scam sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 4. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita Tech Support Scam poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista Tech Support Scam Google Chrome selaimelta

Tech Support virus asentaa usein laajennuksia tietokoneen selaimille voidakseen luoda petollisia ilmoituksia. Sinun kannattaa löytää nämä laajennukset ja poistaa ne selaimiltasi. Muista kuitenkin, että niiden nimi ei ole ”Tech Support virus”, ”Tech Support” tai mikään vastaava. Sinun pitää siis olla tarkkana, löytää ja poistaa laajennukset joita et ole ennen nähnyt tai joita et ole itse asentanut.

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse Tech Support Scam sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 4. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 5. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 6. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 7. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi Tech Support Scam poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista Tech Support Scam Safari selaimelta

Vaikka Tech Support scam yleensä vaikuttaa Windows järjestelmään ja sen selaimiin niin myös Safari selain voi joutua uhriksi. Älä ole varomaton vaan tarkista Safari laajennusten lista. Jos näet epäilyttäviä laajennuksia niin poista ne välittömästi.

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi Tech Support Scam tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 4. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi Tech Support Scam poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Tech Support Scam rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä