Chromium arvostelu

Chromium on avoimen lähdekoodin nettiselainprojekti, jonka laukaisi Google

Chromium on projekti, jonka aloitti Google vuonna 2008. Tämä avoin lähdekoodi antaa ohjelmoijan luoda erilaisia nettiselaimia. Projekti itse aloitettiin, kun luotiin kuuluisa Google Chrome nettiselain. Tällä hetkellä kehittäjät voivat muokata ja parantaa tätä koodia, jotta he voivat julkaista uusia työkaluja netin selaamiseen, jotka tarjoavat edistyneempiä ominaisuuksia käyttäjille.

Chromium nettiselain voi olla yhtä turvallinen kuin Google Chrome. Mutta, kuten niin moni muu avoimen lähdekoodin projekti, tätä voidaan käyttää hämäriin tarkoituksiin. Siksi on tärkeää oppia, miten tunnistaa lailliset ja potentiaalisesti ei toivotut nettiselaimet.

Nimien samanlaisuudesta johtuen, useat tietokoneen käyttäjät eivät ymmärrä mikä Chromium on, ja miten se eroaa Google Chrome selaimesta. Siksi, tässä artikkelissa, me kerromme suurimmista eroista näiden kahden tuotteen välillä ja kerromme, miten tunnistaa vaarallinen ja laillinen Chromium selain.

Chromium vs Chrome: määritelmien selvitys

Chromium määritelmä virallisella sivulla kertoo suurimmaksi eroksi Google Chromeen – se ei ole selain:

Chromium is an open-source browser project that aims to build a safer, faster, and more stable way for all users to experience the web.

Kuten me mainitsimme alussa, Chromium Google projekti on peruskoodi Google Chromelle – selain, jota käytetään kaikkialla maailmassa. Siksi Chromium ohjelmointikoodi, kun Chrome on valmis tuote.

Alla näet taulukon, joka kertoo toiminta, suunnittelu ja muita eroja niiden välillä:

Google Chrome Chromium
Monivärinen logo Sininen logo
Chrome kehittäjien valvoma Levittäjien muokkaama
Chromen päivittämä automaattisesi Päivitykset riippuvat kehittäjästä
Uudet julkaisut testataan tarkasti Levittäjät voivat valita uusien julkaisujen testauksen syvyyden
Security Sandbox on aktiivinen automaattisesti Sandbox riippuu kehittäjästä
Kaatumisraportit ovat aktivoituna automaattisesti Kaatumisraportteja ei ole saatavilla
Käytön seuranta ominaisuus  Ei käytön seurantaa
Tukee useita eri videoformaatteja  

Kehittäjät ovat käyttäneet hyväkseen avointa lähdekoodia ja luoneet useita selaustyökaluja. Chromium Selaimessa on yleensä samat ominaisuudet, mitä on taulukon oikealla puolella kerrottu. Eri ohjelmilla on kuitenkin ainutlaatuisia ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat kehittäjät lisäämiä.

Vaikka Google Chrome ja Chromium toimivat melkein samalla tavalla, Chromea pidetään edelleen kätevämpänä ja tehokkaampana. Ainoa Google Chromium etu on mahdollisuus kustomoida se tarpeidesi mukaan. Sinun tulee kuitenkin tietää mitä olet tekemässä.

Chromium selaimen valinta: markkinoiden paras esimerkki

Kuten me olemme jo maininneet, Chromium julkaistiin tavoitteena auttaa käyttäjiä täyttämään tunnettu selain lisäominaisuuksilla. Löytyy useita laillisia Chromium-pohjaisia selaimia, joissa on eri ominaisuuksia, turva- ja yksityisyysominaisuuksia, ja suunnitteluita. Kuuluisimpia ovat Vivaldi, Comodo Dragon, sekä Epic. 

Vivaldi koettaa muistaa puuttuvat Operan ominaisuudet

Image of Vivaldi web browser

Vivaldi on yksi viimeisimmistä Chromium-pohjainen selain, jonka esitteli Vivaldi Technologies. Yrityksen aloitti Opera Softwaren entinen Toimitusjohtaja ja perustaja, joten kehittäjät ei ole uusi tulokas. Vivaldi koettaa palauttaa useimmat ominaisuudet, jotka poistettiin Operasta sen viimeisten päivitysten mukana.

Kaikkein selkein ominaisuus tässä Chromium selaimessa on teemojen määrä ja tilat, joita käyttäjälle tarjotaan. He voivat vaihtaa taustavärin, aloitussivun, osoitepalkin, välilehden sijainnin ja useita muita vaihtoehtoja. Vivaldi sallii ”päällekkäiset” ja ”pinotut” välilehdet, ilmoitusten lisäämisen kirjanmerkkeihin ja Google Chrome laajennusten asennuksen.

Pääominaisuudet:

 • Automaattinen värin vaihto 
 • Kustomoidut teemat aikataululla
 • Välilehtien päällekkäisyys, pinoaminen
 • Sisällön esto, värisuodattimet, CSS debugger
 • Kustomoidut pikanäppäimet
 • Pikakomennot
 • jne.

Epic Browser tarjoaa edistyneen yksityisyyden suojan

Image of Epic Privacy web browser

Epic selaimen pääominaisuus on yksityisyys. Sen kehittäjä on Hidden Reflex, tämä Chromium selain väittää voivansa auttaa käyttäjiä parantamaan online turvallisuutta, jotta he voivat unohtaa nimettömän selaamisen tai VPN selaamisen tarpeellisuuden.

Päätapa miten Epic toimii, luottaa kaikkien selaustietojen poistamiseen heti sammutuksen jälkeen. Kun pidetään mielessä, ettei se talleta seuraavia tietoja, jotkut käyttäjät harkitsevat vakavasti tämän Chromium-pohjaisen selaimen käyttöä:

 • evästeet
 • välimuisti
 • historia

Tämän lisäksi, Epic luottaa tunnetusti SLL yhteyteen, estää seuranta skriptit ja salaa tiedot piilottaakseen sijaintisi tai auttaa sinua pääsemään estetyille sivuille. On valitettavaa, mutta tämä Chromium selain ei sovi yhteen salasana managereiden kanssa ja ei ehkä toimi joidenkin sivujen kanssa. Se on kuitenkin yhteensopivat Windows ja Mac OS X järjestelmien kanssa.

Comodo Dragon tarjoaa turvallisen selaamisen vaihtoehdon

Image of Comodo Dragon web browser

Jälleen yksi kehittäjä, joka käyttää Chromium koodia sen oman selaimen suunnitteluun, on Comodo Group. Tämä kehittäjät tunnetaan vuosien takaa turvaohjelmien, IT-hallinta-alustojen ja vastaavien ratkaisujen kehittäjänä.

Heidän mukaansa, pääsyy miksi käyttäjien kannattaa valita Comodo Dragon selain, on sen tarjoama turvallisuus. Tämän lisäksi, he lupaavat nopean hakukoneen ja todella ystävällisen käyttöliittymän. Tämä Chromium selain on tällä hetkellä yhteensopiva vain Windows järjestelmän kanssa.

Miten tämä Chromium selain parantaa käyttäjien turvallisuutta verkossa? Kaikkein tärkeimpänä, se ei salli Chromen käyttäjäseurantaa, hakuehdotuksia ja muita kyseenalaisia ominaisuuksia, joita tämä kuuluisa hakukone käyttää. Tämän lisäksi, se luottaa sivustojen SSL sertifikaatteihin niiden luotettavuuden määrittämisessä. Sen Graafinen Käyttöliittymä on hyvin tuttu, joten et ole eksyksissä sen lataamisen jälkeen. 

Image of Chromium browsers

Chromium haittaohjelma: kun avointa lähdekoodia käytetään vaaralliseen tarkoitukseen

Tietokoneen käyttäjät, jotka etsivät uutta työkalua netin selaamiseen, usein kysyvät onko Chromium turvallinen ja kannattaako heidän käyttää sitä. Aikaisemmin mainitut kolme suosituinta Chromium-pohjaista selainta ovat täysin laillisia. Siksi, samanlaisten selainten lista, mutta vähemmän suosittujen listaa, voidaan jatkaa.

Vaikka jotkut kehittäjät ovat kiirehtineet luodessaan nettiselaimia paremmilla ominaisuuksilla, muut ovat käyttäneet hyväkseen niiden avointa lähdekoodia ja julkaisseet vaarallisia hakutyökaluja. Turvallisuusasiantuntijat ovat jo huomanneet uuden trendin – vaarallisten Chromium selainten ilmaantuminen, esim. Chromium virus.

Kaikilla käyttäjillä ei valitettavasti ole mitään tietoa, että he ovat tekemisissä potentiaalisesti ei toivotun ohjelman kanssa, joka teeskentelee olevansa laillinen ja turvallinen Chromium-pohjainen selain. Sinun kannattaa kuitenkin muistaa nämä nimet ja pysyä niistä kaukana:

Jokainen näistä voi laittaa yksityisyytesi ja turvallisuutesi vaaraan. Tämän lisäksi, ne voivat aiheuttaa ei toivottuja muutoksia järjestelmässä, aiheuttaa kaatumisia nettiselaamisen aikana ja aiheuttaa muita ongelmia. Siksi tekaistun Chromium selaimen poisto on todella suositeltavaa. Nämä tekaistut työkalut voidaan onneksi poistaa manuaalisesti tai automaattisesti.

Vaarallisen Chromium selaimen tunnistus

Useimmat vaaralliset Chromium selaimet ovat promotoituja työkaluina, jotka auttavat käyttäjiä parantamaan nettiselaamistaan, tarjoavat kaikkein tarkimmat hakutulokset tai suojaavat heidän yksityisyyttään. Yleensä näiden ohjelmien kehittäjät väittävät niiden olevan sukua Google tai Chromium projektille, kun he käyttävät niiden tietoja, suunnittelua ja vastaavia tietoja.

Eri Chromium virus versioiden analyysi on paljastanut, että ne toimivat potentiaalisesti vaarallisina ohjelmina, eivät tavallisina ohjelmina. Tällaisten ohjelmien suurimpia huonoja puolia ovat: 

 1. Leviäminen ohjelmanipuissa. Yleensä, tekaistuja Chromium selaimia promotoidaan freeware tai shareware paketeissa. Siksi ilmaisohjelman väärä asennus voi johtaa myös ei toivotun selaimen asennukseen. Se voi tapahtua, kun asennat ohjelmia Pika/Suositellulla asetuksella, jotka eivät paljasta valinnaisia komponentteja.
 2. Tietojen seuranta. Vaaralliset Chromium selaimet yleensä seuraavat käyttäjien online aktiviteetteja. Ne keräävät hakusanat, selaushistorian, IP-osoitteen, sijainnin ja vastaavia ei henkilökohtaisia tietoja. Pidä mielessäsi, että on aina mahdollista, että ne koettavat varastaa arkaluontoisia tietoja, kuten käyttäjänimet, salasanat tai luottokorttitiedot.
 3. Aggressiivisten mainosten näyttö. Nämä saastuneet selaimet voivat näyttää myös valtavan määrän online mainoksia. Tietojen seuranta antaa rakentaa käyttäjien profiilin ja näyttää kohdistettuja mainoksia, joita käyttäjä luultavammin klikkaa.

  Suuri määrä mainoksia heikentää nettiselaamista. Ne voivat peittää tarpeellista materiaalia tai koko selaimen ikkunan, niillä ei ole sulje (X) painiketta ja ohjaavat kaupallisille sivuille. Jotkut mainokset voivat kuitenkin sisältää vaarallista materiaalia tai ohjata sinut huijaus tai verkkourkinta sivuille.

Jos olet kärsinyt näistä negatiivisista ominaisuuksista, sinun tulee tietää, että olet todella luultavasti joutunut vaarallisen Chrome selaimen uhriksi. Tällaisen ohjelman pitäminen järjestelmässä voi johtaa rahojen menetykseen tai identiteettivarkauteen. Siksi on tärkeää poistaa Chromium selain heti.

Asiat jotka tulee muistaa Chromium selainta valitessa

Jotta et joudu Chromium haittaohjelman uhriksi, sinun pitää olla varuillasi, kun valitset Chromium-pohjaista nettiselainta. Sen tekemiseksi, sinun kannattaa seurata näitä yksinkertaisia turvavihjeitä:

 • Tarkista tiedot kehittäjästä. Sinun kannattaa etsiä tiedot heidän edellisistä projekteista ja lukea käyttäjien arvostelut Chromium selaimesta, jonka olet asentamassa.
 • Lue online arvostelut ja mielipiteet. Ennen Chromium selaimen asennusta, lue käyttäjien arvostelut ja mielipiteet kehittäjien sivuilta (ne voivat olla tekaistuja), etsi sen lisäksi mielipiteitä foorumeilta tai blogeilta. Tämän lisäksi, koeta löytää asiantuntijoiden arvosteluita.
 • Lataa Chromium-pohjainen selain vain julkaisijan sivulta. Pidä mielessäsi, että kolmansien osapuolien sivut voivat sisältää ohjelman vaarallisen version. Siksi voit helposti asentaa Chromium viruksen laillisen työkalun sijaan.
 • Jos huomaat hämäriä aktiviteetteja, poista Chromium heti. Jos huomasit valtavan määrän mainoksia, uudelleenohjauksia hämärille sivuille, kyseenalaisten ohjelmien promotointi uuden selaimen asennuksen jälkeen, sinun pitää suorittaa Chromium poisto HETI, jotta voit suojat PC:tä ja yksityisyyttä.
Tarjous
Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa