Mitä Tehdä, Jos Tietokoneesi Louhii Kryptovaluuttaa Salassa

Salassa tapahtuva kryptovaluutan louhiminen voi heikentää tietokoneesi suorituskykyä huomattavasti

Nykyään löytyy useita erilaisia kryptovaluutoita, kuten Bitcoin, Litecoin, Monero, jne. Ne kaikki ovat digitaalista valuuttaa, jotka toimivat kauppavälineinä. Näiden virtuaalisten valuutoiden saaminen vaati suuria tietokoneen resursseja.

Louhii tietokoneesi kryptovaluuttaa laillisesti tai salassa, niin se käyttää paljon CPU resursseja ja pakottaa järjestelmäsi toimimaan jatkuvasti kuumempana. Tämän tuloksena, voit huomata huomattavaa heikentymistä tietokoneesi suorituskyvyssä.

Jonkin ajan kuluttua, ohjelmat alkavat kaatumaan, tai niiden lataaminen kestää kauemmin. Myös järjestelmäsi resursseja käytetään hyväksi kryptovaluutan louhinnassa, ja et hyödy siitä mitään.

Jos et ole varma onko sinun järjestelmässäsi kryptolouhija haittaohjelma, niin on useita tapoja tunnistaa se. Me todella suosittelemme käyttämään ammattilaisten turvaohjelmaa tarkistuksen tekemiseen puolestasi.

Tapoja tietää, jos tietokoneesi louhii digitaalista valuuttaa salaa

Aloita etsimään suurta CPU käyttöä. Windows käyttäjien kannattaa avata Tehtävien Hallinta, kun samaa kutsutaan Mac laitteissa nimellä Activity Monitor.

Vaikka on vaikeaa päätellä paljonko CPU tehoa yleensä käytetään, niin yllättävät piikit voivat kertoa ongelmasta. Jos määrätty verkkosivu vaatii paljon tietokoneen tehoa, niin on selvää, että vaarallinen javascript on käynnissä.

Voit yrittää sulkea kaiken ja tarkistaa tehtävien hallinnan. Jos CPU teho on kovassa käytössä edelleen, niin sinulla on luultavasti kryptovaluutan louhija haittaohjelma.

Kuinka pysäyttää tietokoneesi louhimasta kryptovaluuttaa ilman sinun lupaasi

Koska on mahdollista, että PC resurssejasi käytetään hyväksi, kun olet vieraillut epäluotettavalla sivulla tai klikannut saastunutta mainosta, voit kokeilla ammattilaisten Ad Blockerohjelmaa. Sen pitäisi auttaa sinua pysäyttämään vaaralliset sivut louhimasta digitaalista valuuttaa lopullisesti.

Voit myös sulkeä välilehden, ja CPU käytön pitäisi laskea. Vaikka tämä on väliaikainen ratkaisu, ja me neuvomme tekemään tehokkaampia toimenpiteitä suojataksesi tietokonettasi myös tulevaisuudessa.

Tämän lisäksi, kryptolouhija haittaohjelman tapauksessa, sinun pitäisi tunnistaa prosessit, jotka käyttävät tietokoneen resursseja Tehtävien Hallinnassa ja Activity Monitorissa ja lopettaa se manuaalisesti.

Jos se ilmaantuu takaisin ja jatkaa CPU tehosi käyttöä, sinun pitää ottaa yhteyttä IT-asiantuntijaan tai hankkia tehokas antivirus työkalu järjestelmäsi puhdistukseen.

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa