The Fappening 2018: Charissa Thompsonin alastonkuvat vuosivat iCloud hakkeroinnin seurauksena

Urheilutoimittaja Charissa Thompson vahvistaa, että hänen alastonkuvansa varastettiin iCloud murron yhteydessä

Torstaina, 35-vuotias Fox urheilutoimittaja, Charissa Thompson vahvisti, että hänen yksityiset alastonkuvansa varastettiin iCloud palvelusta. Hyökkäyksen jälkeen rikolliset latasivat kuvat sivustolle, jota aikaisemmin on käytetty levittämään alastonkuvia myös Hollywood julkkiksista.

Apple laitteet lataavat valokuvat automaattisesti pilveen varmuuskopioinnin vuoksi. Vaikka ihmiset voivat ottaa toiminnon pois käytöstä, niin useat pitävät sitä todella hyödyllisenä keinona säilyttää tietojaan. Henkilötiedot altistamalla, verkkorikolliset voivat päästä käsiksi tietoihin, jotka on talletettu iCloud palveluun.

Charissa Thomson on ensimmäinen Fappening 2018 skandaalin uhri (tunnetaan myös nimellä Celebgate). Yli 100 julkkista kohtaan hyökättiin samalla tavalla, kuten Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Mary Elizabeth Winstead, Miley Cyrus sekä useat muut.

Tällä hetkellä ei ole luotettavaa tietoa, joka kertoisi miten rikolliset onnistuvat murtautuvan pilvipalveluihin. Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että he ovat luoneet tekaistun iCloud kirjautumissivun, joka näyttää todella samalta kuin virallinen. Kun uhri antaa henkilökohtaiset tietonsa, ne siirretään heti hyökkääjille ja käytetään pilvihakkerointiin.

Thompsonin asianajaja onnistui poistamaan alastonkuvat

Charissa on palkannut lakifirman Lavely & Singer auttamaan häntä poistamaan valokuvat sivuilta. Hänen asianajajansa Andrew Brettler kertoo seuraavaa:

We’re working with [the Los Angeles District Attorney] hand-in-hand. I think that it’s important that the responsible individual or individuals are held accountable for this because it’s a disgusting invasion of my client’s privacy rights.

Hän on onneksi onnistunut poistamaan alastonkuvat ensimmäiseltä sivulta, jolla ne julkaistiin. C. Thompson koettaa jäljittää verkkorikolliset ja hankkia itselleen oikeutta keinolla millä tahansa. On jo vahvistettu, että Los Angelesin piirisyyttäjän toimisto on vastaanottanut tapauksen tutkittavakseen.

Photos have been published without our client’s authorization, permission, or consent, and in blatant violation of her privacy rights as well as U.S. copyright laws,” the lawyer added.

FBI on jo saanut kiinni 4 ihmistä, jotka ovat vastuussa Fappening hyökkäyksestä 2014

Uutisten mukaan, FBI on saanut kiinni neljä epäiltyä, jotka ovat varastaneet ja julkaisseet A-tason julkkisten valokuvia. Yksi heistä on George Garofano (26), joka on jo tunnustanut syyllisyytensä luvattomaan tietokoneen käyttöön. Hän ei kuitenkaan myönnä julkaisseensa kuvia Internetissä.

Muut pidätetyt ovat Ryan Collins (36), Edward Majerczy (29), sekä Emilio Herrera (32). Kaikki kiinni saadut rikolliset on tuomittu 9 – 18 kuukaudeksi liittovaltion vankilaan, tai he odottavat tuomion lukua.

Asiantuntijat sanovat, että hyökkääjät käyttävät verkkourkinta sähköposteja ja ovat keränneet jo yli 250 kirjautumistietoa Apple iCloud tileihin. Kirjeet on suunniteltu matkimaan Apple Turvaosastoa, jotta voidaan huijata ihmiset antamaan henkilökohtaisia tietojaan. Tietomurron jälkeen, G. Garofano on vaihtanut saatuja kuvia, kirjautumistietoja, ja salasanoja muiden kanssa.

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa