Mikä on aol loiset ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: AOL loiset
12

AOL loinen on vaarallinen tietokone ohjelma, joka on suunniteltu hyökkäämään AOL Instant Messengerin avulla (tunnetaan myös nimellä AIM) ja muihin America OnLine ohjelmiin. Yleinen AOL virus on todella samanlainen kuin muut troijalaiset tai madot. Kun se pääsee järjestelmään, se koettaa varastaa salasanat, tilin tiedot ja muita tärkeitä tietoja. Tämän viruksen päätehtävä on piiloutua syvälle järjestelmään ja tallentaa uhrien näppäinten iskut tai kaappaamaan kuvan hänen tietokoneen näytöstä. Joitain AOL viruksia voidaan käyttää saamaan etäpääsy järjestelmään ja aiheuttaa muita ei toivottuja aktiviteetteja sillä.

AOL viruksia levitetään hakkereiden toimesta sähköpostin liitteiden ja vaarallisten linkkien avulla, joita näytetään yleensä AOL Instant Messengerin viesteissä. Jokin aika sitten, AOL loisia käytettiin saastuttamaan Microsoft Windows käyttöjärjestelmiä. Nykyään kuitenkin Mac OS X järjestelmä voidaan saastuttaa AOL viruksella. Ei ole väliä vaikka näitä uhkia ei pidetä kaikkein tavallisimpina, koska niiden levitys on hidastunut viime vuosien aikana. Siksi sinun ei kannata klikata mitään linkkejä AIM viesteissä. Jos käytät tätä messengeriä yhä niin sinun kannattaa asentaa luotettava haittaohjelman poistaja koneellesi. Kaikki suositellut työkalut ovat meidän Ohjelmat osiossa.

AOL loisen aktiviteetit saastuneella järjestelmällä

Useimmat AOL loiset ovat todella vaarallisia viruksia, jotka voivat johtaa ihmisten identiteetti varkauteen, rahojen menetykseen ja vastaaviin ongelmiin. Niiden omistajat voivat paljastaa uhrien pankkitiedot, kirjautumistiedot, salasanat, luottokortin tiedot ja muut arkaluontoiset tiedot. Tämän lisäksi, hakkerit voivat käyttää talletettuja AIM tai ICQ kirjautumistietoja koettaessaan poistaa määrättyjä tilejä tai käyttää niitä vaarallisiin tarkoituksiin. Jotkut AOL loisen versiot ovat aiheuttaneet myös teknisiä ongelmia saastuneella PC järjestelmällä. Ne ovat myös hidastaneet Internetiä reilusti tai tehneet sen kokonaan hyödyttömäksi. Lopuksi, on uskottu että se koettaa käyttää ohjelmien turva-aukkoja hyväksi. AOL virus voi asentaa paljon vaarallisempia viruksia järjestelmään. Tässä jotain AOL loisten ominaisuuksia:

  • Varastaa eri salasanoja ja kirjautumistietoja, UIN (Universal Internet Number, jota käytetään ICQ verkossa), ja muita henkilökohtaisia tietoja. Kun ne on kerätty niin se lähettää ne ennalta määrätylle palvelimelle tai siirretään etäpalvelimelle taustalla olevan Internet yhteyden avulla.
  • Levittää suurta määrää roskaposteja, suorittaa DoS (Denial of Service) tai vastaavia verkkohyökkäyksiä.
  • Kaapata online keskusteluja nauhoittamalla kaikki tiedot, jotka on lisätty tai lähetetty AOL Instant Messengerin tai ICQ ohjelman kautta.
  • Koettaa saastuttaa koko uhrin kontaktien lista, levittää saastuneita tiedostoja tai linkkejä vaarallisiin sivuihin. Tällaisten linkkien klikkaaminen tai avaaminen yleensä saastuttaa tietokoneen ylimääräisillä haittaohjelmilla.
  • Hakea tietoja asennetuista AOL ta ICQ ohjelmista, kerätä IP-osoitteita ja muita verkon tietoja.
  • Poistaa laillisia ohjelmia ilman käyttäjän lupaa.
  • Voidakseen vaikeuttaa sen poistoa, se piilottaa prosessinsa, tiedostonsa ja muut objektit.

Kaikkein yleisimmät levitystavat

Kuten me olemme jo maininneet niin AOL virukset voivat tunkeutua kohde PC:n järjestelmään huomaamatta. On kolme päätapaa miten ne voivat tehdä sen.

AOL Ohjelmiston haavoittuvaisuudet. Tämä on kaikkein suosituin tapa promotoida AOL loisia. Tällaiset levitystavat eivät vaadi asennusvelhon, dialogin tai varoitusten näyttöä, joten koko tunkeutumisen prosessi tehdään ilman käyttäjän tietoa. Voidaksesi suojella itseäsi tältä levitystavalta, sinun pitää aina päivittää AOL, turvallisuusohjelmat ja muut ohjelmat tietokoneella. On sanomattakin selvää, että maineikkaan haittaohjelman poistajan asennus on suositeltavaa.

Harhaanjohtavat linkit joita levitetään AOL Instant Messengerillä (AIM). Voit saada AOL haittaohjelman kun olet klikannut saastunutta linkkiä pikaviestimessäsi. Tällaisia linkkejä levitetään yleensä todella tärkeinä viesteinä, mutta ne vain  uudelleenohjaavat ihmiset vaarallisille sivuille tai vain saastuttaa heidän tietokoneensa AOL viruksella. Ole hyvä ja pysy niistä erossa!

Muut haittaohjelmat. AOL loisia voidaan levittää myös troijalaisilla, takaovilla, vakoiluohjelmilla ja vastaavilla viruksilla. Jotta voidaan olla varmoja, että tietokoneesi on täysin turvallinen, sinun pitää tarkistaa tietokoneesi haittaohjelman poistajalla.

Esimerkkejä tärkeistä AOL loisista

Löytyy erilaisia AOL loisia. Seuraavat esimerkit kertovat niiden käyttäytymisestä:

Omerstroke on tietokone virus, joka seuraa käyttäjän aktiviteetteja AIM messengerissä. Se tallentaa tärkeät tiedot, kuten kirjautumisnimet ja salasanat, sitten se jakaa kerätyt tiedot etäpalvelimille. Se voi myös kaapata kaikki viestit jotka messengerin kautta lähetetään. Ole varuillasi sillä tämä virus saastuttaa kohde PC järjestelmän tekaistujen vikaviestien avulla. Kun se on tehnyt tämän niin se alkaa toimimaan automaattisesti Windows käynnistyksessä ja piiloutua käyttäjiltä, että sitä ei poisteta.

ICQ Zap saastuttaa AIM messengerin ja lähettää todella suuren määrän spämmi viestejä. Tällainen aktiviteetti ei vain hidasta Internet yhteyttä. Se voi myös vaikuttaa saastuneen tietokoneen suorituskykyä.

UIN IP loinen vaikuttaa järjestelmään troijalaisen hevosen tai tekaistun varoitusviestin avulla, jota näytetään kun uhri käyttää AIM messengeriä. Se toimii välityspalvelimena, joka voi kaapata uhrin chat viestit ja keskustelut. Loinen ei vahingoita järjestelmää, mutta se voi aiheuttaa vaaran uhrin yksityisille tiedoille.

AOL viruksen poisto tietokoneelta

Useimmat AOL virukset toimivat samalla tavalla, kuten muut tietokone virukset. Siksi ne voidaan estää luotettavalla turvallisuusohjelmalla, kuten anti-virus tai haittaohjelman poistaja. Tämän lisäksi, haittaohjelman poistajaa voidaan käyttää poistamaan AOL loisia järjestelmästä. Voit löytää kaikki suositellut ohjelmat, joita käytettiin näiden uhkien testaamiseen, meidän Ohjelmat osiossa. Kaikkein suositumpia ovat ohjelmat, kuten Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ole kuitenkin varuillasi, että jossain tapauksissa jopa kaikkein tehokkain anti-virus tai haittaohjelman poistaja ei voi poistaa määrättyä uhkaa ja korjata saastunutta PC järjestelmää. Tämä johtuu siitä, että ohjelmien kehittäjät eivät voi arvata mitä vaarallisia komponentteja voidaan lisätä muihin haittaohjelmiin ja ottaa aikaa tehdä uusia haittaohjelman päivityksiä. Jos sinulle kuitenkin kerrotaan tällaisesta päivityksestä niin sinun kannattaa asentaa se heti.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Mikä on Tech Support Scam virus

Mitä sinun tulee tietää Tech Support Scam viruksesta? Kun teknologia kehittyy joka päivä ja maailmamme on yhä enemmän virtuaalinen niin verkkorikolliset ovat oppinneet käyttämään tätä hyväkseen ja keksineet useita tapoja käyttää sinisilmäisiä uhreja hyväkseen. Tuhannet, jos ei jopa miljoonat, ihmiset ovat joutuneet huijauspuheluiden uhriksi, mutta Tech Support Scam l... Lisää
Mainosohjelma Virukset   Tammikuu 16, 2018

Kuinka poistaa ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR

ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR estää käyttäjiltä pääsyn suosituille sivuille Google Chrome selaimella. ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR on virhe, johon Chrome käyttäjät voivat törmätä nettiselaamisen aikana. Yleensä ihmiset eivät pääse Google sivuille, kuten Gmail tai YouTube. Löytyy kuitenkin useita tapauksia, kun tämä virhe vaikuttaa muihinkin sivuihin, kuten Tumblr, Facebook, tai... Lisää
Mainosohjelma Virukset   Tammikuu 16, 2018

AOL loiset tietokanta

Tammikuu 16, 2018

trackid=sp-006

Trackid=sp-006 mainosohjelma turhauttaa Google Chrome käyttäjät. Lisää
Tammikuu 16, 2018

Variance TV

Variance TV pop-up mainokset kiusaavat ihmisiä nettiselaamisen aikana. Lisää
Tammikuu 15, 2018

Amazonaws

Amazonaws – Amazon Web Services jota voidaan väärinkäyttääLisää
Tammikuu 12, 2018

Yahoo Powered

Yahoo Powered haluaa muokata selaustottumuksiasi aggressiivisella tavalla. Lisää
Tammikuu 11, 2018

UpgradeSys virus

UpgradeSys virus uhkaa Android käyttäjiä Troijalaisen ominaisuuksilla. Lisää
Tammikuu 11, 2018

Minergate virus

Minergate on suunniteltu louhimaan kryptovaluuttaa tietokoneesi resursseilla. Lisää
Tammikuu 09, 2018

MyCouponize virus

MyCouponize – potentiaalisesti vaarallinen ohjelma, joka ei auta sinua säästämään rahaa. Lisää
Tammikuu 09, 2018

Handy-Tab.com virus

Handy Tab – PUP joka aiheuttaa uudelleenohjauksia search.handy-tab.com ja vastaaville sivuille. Lisää
Tammikuu 08, 2018

WebHelper virus

Web Helper – mainoksia näyttävä virus, joka pudottaa mainoksia suosituille sivuille. Lisää
Tammikuu 08, 2018

URL:Mal

Käyttäjät voivat törmätä tekaistuun URL:Mal hälytykseen Avast antivirus ohjelmassa. Lisää
Tammikuu 03, 2018

MPC Cleaner

Kannattaako sinun luottaa MPC Cleaner ohjelmaan? MPC Cleaner on vaarallinen tietokoneen turvallisuusohjelma jonka kehittäjäLisää
Tammikuu 02, 2018

Stack Player mainokset

Syitä miksi Stack Player ohjelmaa ei kannata pitää tietokoneella: Stack Player virus voi huijata kokemattomia tietokoneen käyttäjiä asentamaan sen. Se voi hämätä käyttäjää koska se esittelee itsensä hyödyllisenä ohjelmana jonka avulla voit katsoa videoita ilman nettiselaimen avaamista. Vaikka tämä ohjelma näyttää kuinka hyödylliseltä niin se lupaukset vaikuttavat ole... Lisää
Tammikuu 02, 2018

Search.chunckapp.com virus

Mitkä ovat Search.chunckapp.com hyvät ja huonot puolet? . Search.chunckapp.com virus voi kiinnittää huomiosi, jos etsit uutta hakukonetta. Alustavasti se ei näytä lainkaan epäilyttävältä. Sen ulkonäöstä huolimatta, me emme suosittele tämän hakukoneen asettamista ensisijaiseksi kotisivuksi. Tämä hakukone kuuluu itseasiassa selaimen kaappaajat kategoriaan. Ne teeskente... Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-11-15

Lähde: https://www.2-spyware.com/aol-parasites-removal

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa