Mikä on carding ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Jake Doevan - - Päivitetty | Tyyppi: Carding

Carding on termi jota käytetään uhrien luottokortin, pankkitilin ja muiden tietojen luvattomasta käytöstä. Muina arvokkaina tietoina pidetään PayPal, Uber ja Netflix tyylisiä tietoja joita voidaan käyttää rahanpesuun. Kun hakkeri on saanut tiedot niin hän koettaa tehdä sen kanssa laittomia ostoja tai käyttää carding foorumeita, vaarallisia sivuja ja muista paikkoja sen myymiseen. Rahojen nostaminen ilman uhrien lupaa tarkoittaa, että uhrit tekevät pankkisiirtoja tai muita tapoja jotka auttavat heitä ostamaan tavaroita ilman maksua. Kaikki nämä aktiviteetit johtavat uhrin rahojen menetykseen. Yleensä ihmiset jotka ovat tämän takana, koettavat paljastaa niin paljon tietoja kuin mahdollista.

Cardingia käytetää useiden eri tapojen avulla. Aivan alussa, se perustui varastettuihin luottokortteihin joita käytettiin tekemään laittomia ostoksia kunnes ne peruttiin. Päätapa jota käytetään varastamaan luottokorttitietoja, rahatietoja ja muita tietoja on kuitenkin yhteydessä haittaohjelmiin. Carding huijarit eivät kuitenkaan käytä vain tätä tapaa. He voivat varastaa ihmisten tietoja myös verkkourkinnalla. Tämä huijaus perustuu tekaistuihin sivuihin, jotka teeskentelevät laillisia instansseja, kuten pankit, yliopistot, hotellit, online kaupat ja vastaavat laitokset. Roskaposti ja harhaanjohtavat sähköpostit ovat myös usein käytettyjä huijaamaan PC käyttäjiä paljastamaan heidän henkilökohtaisia ja pankkitietoja, kuten kirjautumisnimet ja salasanat.

Pysyäksesi turvassa tältä todella vaaralliselta aktiviteetilta, käyttäjän pitää alkaa käyttämään turvallista nettiselaamista. Sinun pitää aina käyttää maineikasta haittaohjelman poistajaa, pysyä erossa laittomilta sivuilta, välttää selaimen uudelleenohjauksia ja harhaanjohtavia pop-up mainoksia ja jättää huomiotta roskapostit tai sähköpostit tuntemattomilta ihmisiltä, jotta voit suojata henkilökohtaisia tietojasi. Me uskomme, että se on liian arvokasta vaarallisille henkilöille paljastettavaksi.

Carding huijauksen historia

Termi “carding” esiteltiin 80-luvulla kun ihmiset alkoivat kärsiä luottokorttitietojensa menetyksestä. On hyvin tunnettua, että ensimmäiset carding huijaukset sisäpuolisten avulla, jotka soittivat ihmisille saadakseen heidät paljastamaan luottokorttitietojansa. 90-luvulla, hakkerit alkoivat käyttää AOL Dial-up tilejä joista tuli hyödyllisiä työkaluja tarvittujen tietojen varastamiseen. Kun AOL lisäsi ”no one working at AOL will ask for your password or billing information (yksikään AOL työntekijä ei kysy salasanaasi tai luottokorttitietojasi” ilmoituksen sen kaikkiin messengerin kommunikaatioihin, hakkerit lopettivat tämän tavan käytön.

2000-luvulla, 150 Venäläistä hakkeria Odessasta esittelivät “CarderPlanetin”, josta pian tuli kaikkein suosituin rahatietojen sivusto. Muutamassa vuodessa, tästä sivusta tuli suurin markkinapaikka varastetuille luottokorteille sen 7,000 jäsenen ja yli 1.7 miljoonan varastetun luottokorttinumeron ansiosta. Tämä jengi onnistui aiheuttamaan yli $4.3 miljoonan menetykset ja se suljettiin vuonna 2004, kun 28 sen jäsentä pidätettiin.

Venäjää puhuvia foorumeita on yhä enemmän kuin Englantia puhuvia. Niitä käytetään enimmäkseen myymään luottamuksellista tietoa, kuten luottokorttitiedot, pankkitiedot, kirjautumisnimet ja vastaavat tiedot. Suojatakseen itseään, carding huijarit käyttävät vain yksityisviestejä, salattuja sähköposteja ja foorumeita, välityspalvelin verkkoja, yksityisiä VPN ohjelmia ja chat huoneita. Nykyisin suurin osa rahoista joita carding huijarit tekevät siirretään Bitcoineina. Hakkerit voivat kuitenkin myös luottaa tavallisiin rahasiirtoihin, kuten Western Union ja MoneyGram.

Tavat joita carder huijarit käyttävät varastamaan arkaluontoisia tietoja

  • Haittaohjelmat. Haittaohjelmat joita useimmiten käytetään carding huijaukseen, ovat: Troijalaiset hevoset, rootkitit, takaovet, jne. Kaikki nämä virukset voidaan asentaa järjestelmään ilman lupaa ja sitten käyttää takaovi pääsyyn järjestelmään. Nämä virukset voivat piiloutua syvälle järjestelmään niin kauaksi kun niitä tarvitaan keräämään henkilökohtaisia tietoja. Ne voivat jäljittää uhrinsa tallentamalla heidän näppäimen iskunsa tai ottamalla kuvankaappauksia työpöydästä kun he käyttävät Internetiä. Kun ne ovat keränneet rahatietoja ja muita arkaluontoisia tietoja, he lähettävät ne etäpalvelimille. Viimeisin varottava uhka on ”Backoff virus”, joka on asetettu seuraamaan PC käyttäjiä ja varastamaan heidän luottokorttitietoja.
  • Verkkourkinta. Ihmiset jotka käyttävät carding huijausta käyttävät joskus verkkourkintaa huijatakseen käyttäjiä paljastamaan rahatietojaan. Nämä sivustot näyttävät oikeilta kirjautumissivuilta koska ne on kehitetty ottamaan kuvia oikeilta sivuilta ja käyttämään osoitteita, jotka ovat todella lähellä oikeita. Uhrit voivat myös saada tekaistun sähköpostin joka vaikuttaa tulleen maineikkaalta yritykseltä. Ne koettavat saada uhrit paljastavan luottokorttinumeron, päättymispäivän ja muita arkaluontoisia tietoja.
  • Carding foorumit. Jos carder huijari ei halua käyttää haittaohjelmaa tai hän ei osaa miten käyttää sitä, hän voi käyttää carding foorumia saadakseen tietoja. Tällaiset foorumit ovat markkinapaikkoja, joita käytetään laittomiin aktiviteetteihin, kuten tietojen vaihto varastetuista luotto- tai debit-korteista ja vastaavia tietoja. Näillä sivuilla on yleensä jäsenmaksu ja vain online salasana voi tunnistaa carding huijarin.

Suojele itseäsi carding huijaukselta

  • Jos uskot, että olet luottokorttihuijauksen kohde niin sinun ei kannata hukata aikaa vaan ottaa yhteyttä pankkiisi. Ole hyvä ja kerro heille ongelmistasi.
  • Jos huijaus vaikuttaa liiketoimintaasi niin sinun kannattaa kertoa myös kaikille asiakkaillesi. Pyydä heitä vaihtamaan salasanat ja muut kirjautumistiedot.
  • Vältä ohjelmia joita käytetään identiteettivarkauteen, sinun kannattaa asentaa luotettava haittaohjelman poistaja. Me todella suosittelemme seuraavia työkaluja, jotka tiimimme on testannut ja hyväksi todennut: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.
  • Muista päivittää ohjelmasi (myös turvaohjelmat) välttääksesi haavoittuvaisuudet. Nämä ”reiät” voivat olla keino asentaa uusia haittaohjelmia tietokoneellesi, joita voidaan myös käyttää seuraamaan ja varastamaan henkilökohtaisia tietojasi.
  • Pysy erossa laittomista sivuista, epäilyttävistä Facebook sivuista ja sähköposteista oudoilta lähettäjiltä. Ne kaikki voivat johtaa arkaluontoisten tietojen, kuten pankkitietojen menetykseen.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-11-24

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa