Mikä on kräkit ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Kräkit

Kräkit ovat laittomia ohjelmia, jotka on luotu poistamaan ohjelmistojen rajoituksia ja saamaan sen vastaamaan koko versiota. Niiden tyypistä riippuen, tällaiset työkalut/ohjelmat voivat luoda rekisteröinti koodeja, muuttaa ohjelman osia (lisätä rekisteriarvoja, tiedostoja ja vastaavia komponentteja) ja aiheuttaa muutoksia ohjelman koodiin. Kaikki nämä aktiviteetit voivat eliminoida ohjelman rajoituksia ja auttaa käyttäjää välttämään vaadittua maksua lisensoidusta versiosta. Tällaiset ohjelmat tunnetaan useimmin ”kräkättyinä”. Useimmissa maissa niiden käyttö ei ole sallittua. Tällaista aktiviteettia pidetään laittomana ja epäeettisenä.

Turvallisuusasiantuntijat näkevät paljon ongelmia kräkättyihin ohjelmiin liittyen. Kaikkein tärkein niistä on, että kehittäjät voivat täyttää tietokoneen viruksilla ja haittaohjelmilla. Asentamalla ohjelman piraattiversion ja kun et maksa sen lisenssiä niin kohdata muita menetyksiä, kuten arkaluonteisten tietojen menetys (kirjautumisnimet, salasanat, jne) ja antaa luvan käyttää tietokonetta laittomiin aktiviteetteihin, kuten BitCoin louhinta ja DDOS hyökkäykset.

Työkalut joita käytetään kräkkien tekemiseen

Kaikkein suosituimmat työkalut joilla kräkkejä tehdään ovat: Keygen, Patch, ja Loader. Niitä kaikkia voidaan käyttää näihin aktiviteetteihin:

 • Keygen (tunnetaan myös nimellä Avain Generaattori) on tietokoneohjelma joka luo sarjanumeroita ja rekisteröintikoodeja joita ohjelman käyttöön vaaditaan. Tästä ohjelmasta löytyy kaksi versiota, lisensoitu ja laiton. Luvattoman versiot luovat laittomia lisenssiavaimia ja auttavat ihmisiä olemaan maksamatta ohjelmasta. Koodin toimivuudesta ei kuitenkaan ole mitään takuuta. Tämän lisäksi, useimmat tällaiset koodit sisältävät vaarallisia komponentteja ja voivat johtaa uhrin PC ongelmiin;
 • Patch on ohjelma jota käytetään ohjelmiston päivitykseen ja lataamaan sen parannuksia järjestelmään. Laittomat patchit ovat usein kolmansien osapuolien kehittäjien luomia ja niitä käytetään ohjelmien ilmaiseen päivitykseen. Ne voivat muokata ohjelman koodia lisäämällä vaaditun käynnistystiedoston ja muita komponentteja joita tarvitaan ohjelman normaaliin toimintaan. Laittomat päivitykset voivat aiheuttaa ongelmia suorituskyvyssä, vakaudessa ja vastaavia ongelmia.
 • The loader on ohjelma jota käytetään käynnistämään ohjelman. Suojauksen poistamisen sijaan, laiton loaderit tekee kaiken välttääkseen sen. Tällaisia työkaluja käytetään usein huijaamaan peleissä.

Kräkättyjen ohjelmien pääriskit

Ei ole mikään yllätys, että Internet on täynnä kräkättyjä versioita eri ohjelmista. Ihmiset uskovat, että he voivat säästää rahaa ja vaivaa käyttämällä niitä. Se on valitettavaa, mutta on paljon riskejä piraattiohjelmien käytössä, niiden pitäisi saada sinut välttämään niitä. Kräkättyjen ohjelmien käyttö voi johtaa tällaisiin ongelmiin:

 • Tekijänoikeuslakien rikkominen. Useimmissa maissa kräkkien ja kräkättyjen ohjelmien käyttöä pidetään laittomana. Tietokoneesi sijainnista riippuen voit joutua vankilaan tai saada sakkoja. Vain harvoin on laillista käyttää kräkättyjä ohjelmia.
 • Tärkeiden tietojen menetys. Kräkätty ohjelma pystyy saamaan pääsyn kaikkiin tietoihin jotka ovat kovalevylläsi. Se koettaa poistaa ne tai salata ne ilman mitään lupaa. Useimmissa tapauksissa, uhrit jätetään ilman mahdollisuutta saada tietoja takaisin.
 • Haittaohjelma tunkeutuminen. Useimmat kräkätyt ohjelmat ovat täynnä viruksia ja haittaohjelmia. Löytyy useita viruksia joita voidaan asentaa järjestelmään nipussa. Kun joitain niistä käytetään vain mainoksiin tai roskapostiin niin muut koettavat saada selville luottokortit tai koettavat varastaa muita arkaluontoisia tietoja.
 • Uudelleenohjaukset vaarallisille sivuille. Kräkkejää ja piraattiohjelmia promotoidaan usein vaarallisien metodien avulla. Ne voivat olla täynnä kaupallista materiaalia, aggressiivisia mainoksia ja vaarallisia linkkejä jotka ohjaavat uhrit haittaohjelmia täynnä oleville sivuille.
 • Suorituskyvyn ongelmat ja epävakaudet. Useimmat piraattiohjelmat ovat mahdottomia käyttää ilman ongelmia suorituskyvyssä. Kaatumiset, hidastumiset ja muut ongelmat ovat odotettavissa kun käytät tällaisia ohjelmia. Jos kräkätty ohjelma on huonosti ohjelmoitu niin ongelmat suorituskyvyssä ovat odotettavissa.
 • Ei automaattisia päivityksiä. Piraattiohjelmat eivät sisällä mitään automaattisia päivityksiä joiden pitäisi ilmaantua välillä. Jos tällaisten ohjelmien käyttäjät jatkavat vierailuja laittomille sivuille, jotka tarjoavat lisensoimattomia ohjelmien versioita kun ne eivät ole päivitettyjä. Tällaiset vierailut voivat asettaa heidät ja heidän laitteensa alttiiksi haittaohjelmille.

Loppupäätelmä kräkeistä

Löytyy valitettavasti miljoonia ihmisiä, jotka käyttävät kräkkejä ja kräkättyjä ohjelmia. Melkein kaikki heistä tietävät, että on laitonta tehdä tai käyttää niitä. Suurin ongelma on, että nämä käyttäjät ymmärtävät, että he tekevät yhteistyötä hakkereiden kanssa jotka luovat näitä laittomia käynnistystiedostoja ja promotoivat niitä Internetistä. Kaikki heistä eivät kuitenkaan tiedä, että lataamalla vaarallisen käynnistystiedoston tietokoneelleen he voivat päästää verkkorikolliset tietokoneelleen lisäämään tai poistamaan tietoja. Tämän lisäksi, tällaiset rikolliset voivat koettaa asentaa haittaohjelmia heidän tietokoneille ja ottaa haltuun heidän arkaluontoiset tiedot joita he pitävät järjestelmässään.

Voidaksesi välttää mahdollisia vaaroja, turvallisuusasiantuntijoiden neuvo on, ÄLÄ KÄYTÄ KRÄKÄTTYJÄ OHJELMIA. Jos olet jo ladannut sellaisen tietokoneellesi niin muista tehdä nämä askeleet:

 • Poista kräkätty ohjelma tietokoneeltasi;
 • Tarkista tietokoneesi luotettavalla haittaohjelman poistajalla. 

Vaikka poistat piraattiohjelman niin et voi olla, että tietokoneesi on turvassa. Löytyy useita epäilyttäviä komponentteja jotka voidaan asentaa kräkin mukana ja niitä ei voida poistaa manuaalisesti. Muista myös, että haittaohjelmat ja muut ei toivotut ohjelmat voidaan asentaa ilman omistajan lupaa. Helpoin tapa varmistaa, että tietokoneesi on täysin turvassa on suorittaa tarkistus luotettavalla haittaohjelman poistajalla. Tässä ohjelmat jotka voivat auttaa sinua tarkistamaan tietokoneesi kokonaan: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-11-11

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa