Mikä on mail bomberit ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Lucia Danes - - Päivitetty | Tyyppi: Mail bomberit

Mail bomber on tietokone ohjelma, joka voidaan asentaa mille tahansa tietokoneelle joka on yhteydessä nettiin. Useimmissa tapauksissa voit löytää tällaisen ohjelman hakkerin tietokoneella laittomana postipalvelimena, se voi olla myös asennettuna saastuneella PC:llä. Useimmat mail bomberit on suunniteltu hukuttamaan uhrien sähköposti valtavilla määrillä sähköposteja joissa suuria liitteitä. Jotta ne voisivat huijata niin monta ihmistä kuin mahdollista niin nämä viestit ovat täynnä mainosmateriaalia, kuten ilmoitukset alennuksista, hintavertailuja, tarjouksia ja vastaavia. Useimmissa tapauksissa nämä tarjoukset ovat harhaanjohtavia ja ne voivat johtaa PC-ongelmiin, kuten hidastumiset ja järjestelmän epävakaus. 

Mail bomber ei loinen tai saastunut tietokone sovellus, sen aktiviteetit eivät kuitenkaan ole vain ärsyttäviä. Ole varuillasi sillä tällainen loinen voi vaikuttaa vakavasti PC:n suorituskykyyn ja hidas Internetin nopeutta. Useimmissa tapauksissa, mail bomberit jaetaan laillisiin sovelluksiin ja työkaluihin jota hakkerit tai spämmerit käyttävät omiin tarkoituksiinsa. Niin lailliset kuin vaaralliset, mail bomberit ovat todella saman kaltaisia ja niitä voidaan käyttää samaan tarkoitukseen. Ainoa ero on, että laillinen sovellus (niitä kutsutaan massaposti ohjelmiksi) ovat yhteydessä vain maineikkaisiin yrityksiin jotka koettavat kertoa asiakkailleen uusista tuotteistaan, palveluistaan, päivityksistä ja muista asioista. Kun taas vaaralliset mail bomberit koettavat pommittaa uhrejaan hirveällä määrällä roskapostia ja harhaanjohtavilla sähköposteilla.  

Kun Mail bomber pääsee järjestelmään niin se aiheuttaa näitä aktiviteetteja:

Vaikka mail bomberit voivat vaikuttaa kohtalaisen harmittomilta niin niiden aktiviteetit järjestelmässä voivat johdattaa useaan ongelmaan. Ole varuillasi sillä yksi ainoa mail bomber voi estää sinua saamasta ja lähettämästä sähköposteja. Kun se on saastuttanut koti tai firman tietokoneen, tällainen uhka voi johtaa kriittisiin ongelmiin, kuten järjestelmän hidastumiset, suorituskyvyn aleneminen ja ongelmat internet yhteydessä. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet myös järjestelmän kaatumisista.

Jos mail bomber kuuluu ilkeälle henkilölle niin hän voi asentaa sen saastuneeseen järjestelmään ja käyttää sitä laittomana postipalvelimena roskapostin lähettämiseen. Tämän seurauksena saastuneen PC:n käyttäjää voidaan käyttää huijauksesta ja voidaan jopa sakottaa. Lopuksi meidän on pakko lisätä, että mail bomberit voivat aiheuttaa uhan yksityisyydelle. Tällaisia uhkia on levitetty aktiivisesti levittämään ei toivottuja sähköposteja jotka ovat täynnä vaarallisia linkkejä. Nämä linkit voivat johtaa viruksiin, kuten vaaralliset haittaohjelman poistajat, mainosohjelmat, lunnasohjelmat ja vastaavat potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat. 

Yhteenvetona, mail bomberia voidaan helposti käyttää näihin aktiviteetteihin:

  • Lähettämään huikea määrä nimettömiä sähköposteja jotka ovat täynnä harhaanjohtavaa materiaalia, mainoksia, vaarallisia linkkejä tai muita liitteitä.
  • Ylikuormittamaan postipalvelimet ja tietokoneet lähettämällä sähköposteja todella suurilla liitteillä.
  • Heikentää Internetin nopeutta ja heikentää järjestelmän suorituskykyä. Useimmat mail bomberit ovat myös aiheuttaneet ohjelmistojen epävakautta.
  • Kaatamaan tietokoneita hukuttamalla ne tuhansiin sähköposteihin tai katkomaan nettiyhteyttä.
  • Niissä ei ole poisto-ominaisuutta, piilottelevat käyttäjältä nimeämällä prosessit, tiedostot ja muut kohteet uudelleen.

Levitystavat joita käytetään mail bomberien levitykseen

Mail bombereita ei pidetä petollisina viruksina. Siksi ne eivät voi levittää itseään kuten virukset tekevät. Ole varuillasi sillä ne pitää asentaa ja niiden asentaneen henkilön pitää hallita niitä. Joskus mail bomberit kuitenkin ilmaantuvat järjestelmään kun asennetaan muita ohjelmia. Yhteenvetona, löytyy kaksi päätapaa joita käytetään levittämään mail bombereita saastuttamaan koneita Internetissä.

1. Laillinen massaposti ohjelma voidaan asentaa järjestelmänvalvojan tai muun käyttäjän avulla manuaalisesti. Vain ne käyttäjät joilla on oikeudet asentaa ohjelmia voivat asentaa mail bombereita järjestelmään. Hakkeri voi myös koettaa murtautua kohde PC järjestelmään asentaa mail bomberin sinne. 

2. Vaaralliset mail bomberit asennetaan usein muiden loisten, kuten virusten, troijalaisten, takaovien tai kaukohallinta työkalujen avulla. Ne voivat päästä järjestelmään ilman käyttäjän lupaa tai tietoa. Tällaiset mail bomberit eivät sisällä poisto-ominaisuutta ja niitä voi hallita kirjoittaja tai niiden omistaja. Vaaralliset mail bomberit ovat parhaiten yhteensopivia Microsoft Windows käyttöjärjestelmä kanssa. Uusimmat versiot voivat pystyä saastuttamaan myös Mac OS X järjestelmän.

Esimerkit kaikkein suosituimmista mail bombereista

Vaaralliset mail bomberit ja lailliset massaposti ohjelmat eivät ole kovinkaan laajalle levinneitä ohjelmia. On sama mitä ohjelmaa me koetamme kuvailla niin ovat melkein identtisiä. Seuraavat esimerkit ovat tyypillisiä mail bombereita.

KaBoom! ja Avalanche ovat kaikkein suosituimpia mail bombereita jotka ovat hukuttaneet tietokoneet valtavalla määrällä nimettömiä sähköposteja ja roskaposteja. Ne kaikkein tehokkaimmat ja laajimmalle levinneet mail bomberit.

Aenima on tehokas, nopea ja helppokäyttöinen mail bomber joka on suunniteltu lähettämään valtavia määriä nimettömiä sähköposteja ja roskaposteja. Tätä loista voidaan käyttää hukuttamaan määrätyt tietokoneet, ylikuormittamaan postipalvelimet ja paikallisverkot. Aenima voi lähettää sähköposteja eri otsikoilla, tekstillä tai liitetiedostolla. Tämä loinen ei levitä itseään ja se pitää asentaa manuaalisesti. Sen olemassaolo järjestelmässä on merkki, että tietokoneesi on saastunut ja sitä käytetään nyt laittomana postipalvelimena roskapostin levitykseen.

Onko sinulla mail bomber? Tässä on mitä sinun tulee tietää sen poistosta:

Vaaralliset mail bomberit pitää aina poistaa tietokoneelta koska ne voivat johtaa vakaviin ongelmiin. Ne voivat aiheuttaa vakavia hidastumisia ja muita ongelmia PC:si toiminnassa. Helpoin tapa löytää ja poistaa tällainen uhka tietokoneelta on luotettava haittaohjelman poistaja. Turvallisuusasiantuntijat ovat valinneet nämä tehokkaat haittaohjelman poistajat jotka ovat jo korjanneet tuhansia tietokoneita: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Sinun pitää kuitenkin muistaa, että useimmilla mail bombereilla ei ole mitään samaa virusten kanssa ja siksi ne pitää poistaa manuaalisesti. Sinun ei kannata unohtaa, että kaikissa näissä ohjelmissa ei ole poisto-ominaisuutta. Voi aina kysyä kuitenkin apua virukset.fi tiimiltä. Voit lisätä kysymyksesi ongelmasta Kysy Meiltä sivulle.  

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-11-08

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa