Mikä on nukerit ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Nukerit

Nukeri on vaarallinen tietokone ohjelma, joka muistuttaa Troijalaista hevosta. Tällaisia ohjelmia käytetään enimmäkseen kantamaan tuhoisaa sisältöä ja tekemään muokkauksia järjestelmään tai poistamaan kriittisiä järjestelmän tiedostoja. Tekemällä tämän ne voivat vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn ja alentaa sen nopeuden minimiin. Ole varuillasi sillä jonkun tyyppiset nukerit voivat tuhota tietokoneen ja johtaa henkilökohtaisten tietojen menetykseen. Tyypillinen nukeri voi olla myös hakkerin käytössä kun hän hyökkää tietokoneen järjestelmään hidastaakseen sitä, kaataakseen sen tai sammuttaakseen sen. Jotkut loiset pystyvät myös poistamaan kaikki järjestelmä- ja sovellustiedostot, formatoimalla kovalevyn tai vahingoittaen joitain tietokoneen komponentteja.

Aktiviteetit joita tämä uhka aiheuttaa kun se on järjestelmässä:

Useimpien nukereiden hyökkäystä on vaikea havaita ja ne on vaikea poistaa ennen kuin se aloittaa toimintansa. Kun se valmis niin tuloksena ovat järjestelmän yleiset epävakaudet, useat tietokoneen kaatumiset, odottamattomat uudelleenkäynnistykset ja sammumiset. Tämän lisäksi, useimmat nukerit voivat johdattaa uhrinsa tärkeiden tietojen, kuten henkilötietojen ja muiden tärkeiden tietojen osittaiseen tai täyteen menetykseen. Ole varuillasi sillä ne voivat poistaa kaikki tiedostot kovalevyltäsi, tuhota koko käyttöjärjestelmän ja asentaa lisää ohjelmia, joita pidetään vaarallisina.

Kun sisällä tietokoneessa, useimmat nukerit aiheuttavat näitä vaarallisia aktiviteetteja:

  • Useat järjestelmän muokkaukset. Tällaiset uhat voivat asettaa rekisteri merkintänsä, tiedostonsa ja muut komponentit. Ne voivat myös poistaa käytöstä määrättyjä sovelluksia ja asentaa omiaan.
  • Koko PC järjestelmän tuhoaminen. Nukerit pystyvät saastuttamaan, ylikirjoittamaan tai poistamaan määrättyjä tiedostoja järjestelmässä. Ne voivat myös tuhota määrättyjä järjestelmän komponentteja, poistaa tärkeitä tiedostoja ja kansiota. Se voi jopa formatoida kovalevysi.
  • Denial of Service (DoS) ja vastaavat hyökkäykset. Nämä uhat voivat helposti aiheuttaa erilaisia verkkohyökkäyksiä määrättyjä etäkoneita vastaan.
  • Vahingoittaa tietokoneen tärkeitä komponentteja. Tällaiset uhat voivat muuttaa määrättyjä komponenttien asetuksia tai puhdistaa CMOS muistin. Tämän lisäksi se voi aiheuttaa odottamattomia järjestelmän uudelleenkäynnistyksiä, sammuttaa koneen tai kaataa sen tarpeidensa mukaan. 
  • Ei-poisto ominaisuus. Nukerit ovat todella vaarallisia tietokone ohjelmia joita ei voida poistaa järjestelmästä poisto-ominaisuudella. Yleensä ne piileskelevät taustalla, käyttävät tiedostoja jotka näyttävät laillisilta ja luottavat muihinkin temppuihin jotka pitävät sen piilossa niin kauan kuin mahdollista. 

Tavat joilla nukerit tunkeutuvat tietokoneille:

Mitä tulee levitystapoihin niin nukerit ovat levinneet ympäriinsä matojen, troijalaisten ja muiden uhkien mukana. Voidakseen saastuttaa järjestelmän ne voivat käyttää hyväkseen sen haavoittuvaisuuksia ja tunkeutua tietokoneelle ilman käyttäjän lupaa. Ole varuillasi sillä jotkut nukeri versiot tarvitsevat vain kohdetietokoneen IP-osoitteen hyökätäkseen sille tai saastuttaakseen sen. Jotkut näistä uhista pitää myös asentaa manuaalisesti.

Tässä ovat päätavat joita nämä uhat käyttävät päästäkseen järjestelmään huomaamatta:

1. Turvallisuusaukot. Useimmat nukerit tunkeutuvat tietokoneille käyttöjärjestelmän turvallisuusaukkoja käyttäen. tällaisilla loisilla ei ole asennus velhoa ja ne eivät vaadi kohde tietokoneen omistajan lupaa asennukseen. Joitain nukereita voidaan valvoa hakkerin PC:n kautta ja niissä ei ole pakko olla viruskomponentteja asennettuna kohde koneelle.

2. Muut virukset. Nukerit voidaan asentaa järjestelmään järjestelmään myös muiden loisten, kuten matojen, troijalaisten, takaovien tai virusten avulla. Ne voivat saastuttaa kohdejärjestelmän ilman käyttäjän tietämystä ja koettaa vaikuttaa kaikkiin jotka käyttävät saastunutta tietokonetta. 

Kaikkein ”kuuluisimmat” nukeri esimerkit:

Nukerit ovat harvinaisia verkkouhkia joilla on melkein identtinen toiminnallisuus. Seuraavat esimerkit näyttävät normaalin nukerin toimintoja.

The Click nuker on suunniteltu tekemään Denial of Service (DoS) hyökkäyksiä määrättyjä tietokoneita vastaan joka on yhdistetty nettiin. Tällainen hyökkäys voi aiheuttaa saastuneen järjestelmän tulevan saavuttamattomaksi tai käynnistyä uudelleen ilman lupaa käyttäjältä. Tämän tuloksena käyttäjä voi menettää töitään joita ei talletettu ennen hyökkäystä.

WinNuker saastuttaa hakkerin määräämän etätietokoneen käyttämällä hyväkseen Windows turvallisuusaukkoja. Se luo kaikessa hiljaisuudessa virustiedostoja ja muokkaa rekisteriä, jotta se käynnistyy aina kun tietokone käynnistyy. Kun se on toiminnassa niin WinNuker käynnistää kuormansa ja tämä aiheuttaa saastuneen tietokoneen kaatumisen.

BadLuck, tunnetaan myös nimellä Belnow, on todella vaarallinen nukeri jota hyökkääjä voi hallita etäyhteydellä. Se poistaa käynnistystiedostoja, verkko ja teksti dokumentteja. BadLuck saastuttaa Windows rekisterin ja tyhjentää CMOS:n (tämä voi vahingoittaa saastunutta tietokonetta vakavasti). Hyökkääjä voi käyttää nukeria näyttämään ärsyttäviä viestejä ja suorittaa muita vaarallisia toimintoja.

Nukerin poistaminen järjestelmästä haittaohjelman poistajalla:

Nukerit toimivat samalla tavalla kuin tavalliset verkkouhat, kuten troijalaiset, vaaralliset haittaohjelman poistajat, lunnasohjelmat tai muut virukset. Siksi useimpia niiden komponentteja voidaan tuskin poistaa manuaalisesti koska ne piileskelevät syvällä tietokoneessa ja ne on naamioitu eri nimen alle. Useimmat nukerit voidaan löytää vain luotettavan haittaohjelman poistajan avulla. Tässä tapauksessa me suosittelemme valitsemaan yhden näistä ohjelmista: FortectIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner. Niitä pidetään edistyneinä vakoiluohjelman poistajina joissa on edistyneitä ominaisuuksia, kuten järjestelmän syvätarkistus ja laaja loisten tietokanta.

Jos et voi poistaa nukeria tietokoneeltasi näiden ohjelmien avulla niin sinun tulee tietää, että on hyvin mahdollista että olet tekemisissä tämän uhan edistyneen version kanssa, joka päivitettiin ennen kuin haittaohjelman poistajasi. Tässä tapauksessa sinun pitää lisätä kysymyksesi meidän Kysy Meiltä sivulle ja odottaa virukset.fi turvallisuusasiantuntijoiden vastausta.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-10-24

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa