Mikä on snifferit (nuuskijat) ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Snifferit (Nuuskijat)
12

Snifferi (tunnetaan myös verkon analysoijana, paketin analysoijana tai protokollan analysoijana) on tietokoneohjelma, jota käytetään valvomaan ja analysoimaan verkon liikennettä toisesta verkosta toiseen. Snifferi kaappaa jokaisen paketin tiedot, purkaa sen koodin ja antaa sen omistajille mahdollisuuden nähdä sen sisällön. Jos snifferiä käyttää luotettava henkilö niin sitä ei pidetä vaarallisena sovelluksena koska sitä käytetään vianetsintään ja valvontaan tai havaitsemaan verkkoon tunkeutumisia Snifferiä voidaan myös käyttää vaarallisten henkilöiden toimesta, jotka koettavat varastaa ihmisten arkaluontoisia tietoja jotka lähetetään heille verkon kautta. Nämä tiedot voivat olla todella erilaisia. Niihin voi kuulua uhrin kirjautumisnimet, salasanat, pankkitiedot, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muita tärkeitä tietoja joita voidaan käyttää vaarallisiin aktiviteetteihin. 

Snifferi voidaan asentaa mille tahansa verkossa olevalle tietokoneelle. Sen ei yleensä tarvitse olla käynnissä saastuneella järjestelmällä. Se voi helposti piileskellä hakkerin PC:llä ja auttaa häntä varastamaan tarvittuja tietoja. Tämä teknologia vaati henkilön paketin lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Snifferi voidaan kuitenkin asentaa myös saastuneelle tietokoneelle katkaisemaan verkon liikenne ja aiheuttamaan muita aktiviteetteja. Snifferi voi olla myös fyysinen laite, yleensä reititin jossa on snifferi toiminto. Se toimii samalla tavalla kuin tavallinen snifferi mutta sen huomaaminen voi olla yhä vaikeampaa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että snifferit jaetaan laillisiin sovelluksiin ja työkaluihin jotka hakkerit ovat suunnitelleet erityisesti varastamaan henkilökohtaisia tietoja ja muita aktiviteetteja. Sekä laillisia ja vaarallisia sniffereitä pidetään samanlaisina ohjelmina joita voidaan käyttää samaan tarkoitukseen. Ainoa ero on, että vaarallinen snifferi on usein erikoistyökalu jossa ei ole perusominaisuuksia.

Snifferin aktiviteetit järjestelmässä ja sen seuraukset:

Snifferi ei koeta saastuttaa järjestelmää muilla uhilla. Se ei voi myöskään aiheuttaa mitään suorituskyvyn tai vakauden ongelmia, eikä aiheuttaa vakavaa vaaraa tiedoille jotka tietokoneellasi ovat. Snifferin vaarallinen versio voi kuitenkin helposti aiheuttaa vakavia yksityisyyteen liittyviä ongelmia. Tämä ohjelma ei vaadi paljoakaan järjestelmän resursseja ja sillä ei ole Graafista Käyttöliittymää (GUI), joten on todella vaikeaa havaita kun se on tietokoneella. Kun se on sisällä niin hakkerit voivat käyttää sitä loukkaamaan uhrin yksityisyyttä. Selän takana seurantaa voidaan tehdä kuukausien tai jopa vuosien ajan ennen kuin se huomataan. Tämän ajan kuluessa snifferiä käytetään antamaan hyökkääjälle hänen tarvitsemansa tiedot. Hakkeri voi saada selville salasanat, kirjautumisnimet, kontaktit, henkilöllisyystiedot, jopa luottokortti numerot ja paljon muuta. Kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää järjestelmään murtautumisessa, varastamaan tai paljastamaan luottamuksellisia tietoja.

Yhteenvetona, nämä ovat kaikkein tärkeimmät aktiviteetit joita snifferin kehittäjät tarvitsevat maaliensa saavuttamiseen:

  • Käyttäjän verkon käytön valvonta ja määrättyjen pakettien suodatus.
  • Kaikkien verkkopakettien kaappaus joita siirretään verkosta toiseen.
  • Kaapatuista paketeista löydettyjen kirjautumistietojen tallennus tiedostoon.
  • Antaa hyökkääjien analysoida kerätyt tiedot jotta selvitetään kirjautumisnimet, salasanat, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muut arvokkaat tiedot.

Tavat joita käytetään tietokoneelle tunkeutumiseen:

Snifferit eivät ole viruksia ja siksi ne eivät voi levitä itsekseen ja niiden hallinnoijan pitää olla henkilö. Ne voidaan asentaa kuten mikä tahansa ohjelma käyttäjän luvalla tai ilman. Löytyy kaksi päätapaa joilla luvattomat snifferit voivat päästä järjestelmään.

  • Laillinen snifferi voidaan asentaa manuaalisesti järjestelmänvalvojan toimesta tai muun henkilön toimesta jolla on oikeudet ohjelmien asennukseen. Hakkeri voi murtautua järjestelmään ja asentaa oman vaarallisen snifferin. Molemmissa tapauksissa yksityisyyden uhka asennetaan ilman käyttäjän lupaa.
  • Vaaralliset snifferit asennetaan usein muiden loisten, kuten virusten troijalaisten, takaovien tai matojen toimesta. Ne pääsevät järjestelmään ilman käyttäjän lupaa ja vaikuttavat jokaiseen joka käyttää saastunutta tietokonetta. Tällaisilla sniffereillä ei ole poisto toimintoa ja niitä voi hallita vain kirjoittaja tai hyökkääjä.

Esimerkkejä Sniffereista:

Snifferit ovat kohtalaisen harvinaisia sovelluksia jotka ovat täynnä samoja toimintoja. Seuraavat esimerkit näyttävät snifferien normaalia toimintaa:

Ethereal. Tämä on suosittu snifferi paketti, jota pidetään laillisena. Tämän ohjelmaryhmän päätavoite on etsiä määrättyjä vikoja ja seurata järjestelmän muutoksia. Tämä snifferien paketti tarjoaa graafisen käyttöliittymän, tehokkaat näyttösuodattimet ja sisäänrakennetut paketin editointi työkalut. Ethereal tallentaa kerätyt tiedot tiedostoon ja antaa käyttäjälle kyvyn analysoida ne myöhemmin. Tällä hetkellä tämä sovellus tukee yli 800 verkko protokollaa ja toimii melkein millä tahansa käyttöjärjestelmällä.

BUTTSniffer on snifferin ohjelma joka on suunniteltu vain vaarallisiin tarkoituksiin. Se tukee useita verkko protokollia, sallii nuuskittujen tietojen suodatuksen ja tallentaa tiedot määrättyyn tiedostoon. BUTTSniffer voi toimia myös itsenäisenä sovelluksena tai jonkin loisen liitteenä, kuten surullisen kuuluisa Back Orifice remote administration tool (RAT) ja vastaavat uhat.

Snifferin ja sen komponenttien poisto järjestelmästä:

Voit tarkistaa tietokoneesi kahdesti vaarallisten snifferien varalta luotettavalla haittaohjelman poistajalla. Tällä hetkellä löytyy useita ohjelmia jotka voivat löytää ohjelmia jotka kuuluvat snifferi kategoriaan. Nämä ohjelmat ovat: Reimage ja Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Sinun pitää kuitenkin aina muistaa, että suurimmalla osalla sniffereitä ei ole mitään tekemistä haittaohjelmien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voida löytää haittaohjelman poistajalla ja ne pitää poistaa manuaalisesti. Tässä tapauksessa käyttäjä voi joutua vaikeuksiin koska kaikissa sniffereissä ei ole poisto-ominaisuutta.

Jos sinulla on ongelmia snifferin poistossa niin voit aina lähettää kysymyksesi virukset.fi turvallisuusasiantuntijoille ja pyytää apua. Voit tehdä sen Kysy Meiltä sivun kautta, joka yhdistää PC omistaja, Saastuneiden PC:en käyttäjät ja muut ihmiset jotka tarvitsevat kaikkein parhaiden PC asiantuntijoiden apua.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Win32.CoinMiner poistaminen

CoinMiner virus on yhä aktiivinen. CoinMiner virus toimii komentona louhia bitcoineja käyttäjän tietokoneella. Ohjelma itsessään ei ole vaarallinen, mutta sitä voidaan pitää sellaisena, koska se yleensä tulee laitteelle ilman suoraa käyttäjän lupaa, toiseksi ohjelmaksi naamioituneena. Coin Miner on vaeltanut nettimaailmassa vuodesta 2011 alkaen. CoinMiner voidaan onn... Lisää
Haittaohjelma Virukset   Tammikuu 17, 2018

Mikä on Tech Support Scam virus

Mitä sinun tulee tietää Tech Support Scam viruksesta? Kun teknologia kehittyy joka päivä ja maailmamme on yhä enemmän virtuaalinen niin verkkorikolliset ovat oppinneet käyttämään tätä hyväkseen ja keksineet useita tapoja käyttää sinisilmäisiä uhreja hyväkseen. Tuhannet, jos ei jopa miljoonat, ihmiset ovat joutuneet huijauspuheluiden uhriksi, mutta Tech Support Scam l... Lisää
Mainosohjelma Virukset   Tammikuu 16, 2018

Snifferit (Nuuskijat) tietokanta

Tammikuu 16, 2018

ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR

ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR estää käyttäjiltä pääsyn suosituille sivuille Google Chrome selaimella. ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR on virhe, johon Chrome käyttäjät voivat törmätä nettiselaamisen aikana. Yleensä ihmiset eivät pääse Google sivuille, kuten Gmail tai YouTube. Löytyy kuitenkin useita tapauksia, kun tämä virhe vaikuttaa muihinkin sivuihin, kuten Tumblr, Facebook, tai... Lisää
Tammikuu 16, 2018

trackid=sp-006

Trackid=sp-006 mainosohjelma turhauttaa Google Chrome käyttäjät. Lisää
Tammikuu 16, 2018

Variance TV

Variance TV pop-up mainokset kiusaavat ihmisiä nettiselaamisen aikana. Lisää
Tammikuu 15, 2018

Amazonaws

Amazonaws – Amazon Web Services jota voidaan väärinkäyttääLisää
Tammikuu 12, 2018

Yahoo Powered

Yahoo Powered haluaa muokata selaustottumuksiasi aggressiivisella tavalla. Lisää
Tammikuu 11, 2018

UpgradeSys virus

UpgradeSys virus uhkaa Android käyttäjiä Troijalaisen ominaisuuksilla. Lisää
Tammikuu 11, 2018

Minergate virus

Minergate on suunniteltu louhimaan kryptovaluuttaa tietokoneesi resursseilla. Lisää
Tammikuu 09, 2018

MyCouponize virus

MyCouponize – potentiaalisesti vaarallinen ohjelma, joka ei auta sinua säästämään rahaa. Lisää
Tammikuu 09, 2018

Handy-Tab.com virus

Handy Tab – PUP joka aiheuttaa uudelleenohjauksia search.handy-tab.com ja vastaaville sivuille. Lisää
Tammikuu 08, 2018

WebHelper virus

Web Helper – mainoksia näyttävä virus, joka pudottaa mainoksia suosituille sivuille. Lisää
Tammikuu 08, 2018

URL:Mal

Käyttäjät voivat törmätä tekaistuun URL:Mal hälytykseen Avast antivirus ohjelmassa. Lisää
Tammikuu 03, 2018

MPC Cleaner

Kannattaako sinun luottaa MPC Cleaner ohjelmaan? MPC Cleaner on vaarallinen tietokoneen turvallisuusohjelma jonka kehittäjäLisää
Tammikuu 02, 2018

Stack Player mainokset

Syitä miksi Stack Player ohjelmaa ei kannata pitää tietokoneella: Stack Player virus voi huijata kokemattomia tietokoneen käyttäjiä asentamaan sen. Se voi hämätä käyttäjää koska se esittelee itsensä hyödyllisenä ohjelmana jonka avulla voit katsoa videoita ilman nettiselaimen avaamista. Vaikka tämä ohjelma näyttää kuinka hyödylliseltä niin se lupaukset vaikuttavat ole... Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-10-20

Lähde: https://www.2-spyware.com/sniffers-removal

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa