Mikä on snifferit (nuuskijat) ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Snifferit (Nuuskijat)
12

Snifferi (tunnetaan myös verkon analysoijana, paketin analysoijana tai protokollan analysoijana) on tietokoneohjelma, jota käytetään valvomaan ja analysoimaan verkon liikennettä toisesta verkosta toiseen. Snifferi kaappaa jokaisen paketin tiedot, purkaa sen koodin ja antaa sen omistajille mahdollisuuden nähdä sen sisällön. Jos snifferiä käyttää luotettava henkilö niin sitä ei pidetä vaarallisena sovelluksena koska sitä käytetään vianetsintään ja valvontaan tai havaitsemaan verkkoon tunkeutumisia Snifferiä voidaan myös käyttää vaarallisten henkilöiden toimesta, jotka koettavat varastaa ihmisten arkaluontoisia tietoja jotka lähetetään heille verkon kautta. Nämä tiedot voivat olla todella erilaisia. Niihin voi kuulua uhrin kirjautumisnimet, salasanat, pankkitiedot, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muita tärkeitä tietoja joita voidaan käyttää vaarallisiin aktiviteetteihin. 

Snifferi voidaan asentaa mille tahansa verkossa olevalle tietokoneelle. Sen ei yleensä tarvitse olla käynnissä saastuneella järjestelmällä. Se voi helposti piileskellä hakkerin PC:llä ja auttaa häntä varastamaan tarvittuja tietoja. Tämä teknologia vaati henkilön paketin lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Snifferi voidaan kuitenkin asentaa myös saastuneelle tietokoneelle katkaisemaan verkon liikenne ja aiheuttamaan muita aktiviteetteja. Snifferi voi olla myös fyysinen laite, yleensä reititin jossa on snifferi toiminto. Se toimii samalla tavalla kuin tavallinen snifferi mutta sen huomaaminen voi olla yhä vaikeampaa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että snifferit jaetaan laillisiin sovelluksiin ja työkaluihin jotka hakkerit ovat suunnitelleet erityisesti varastamaan henkilökohtaisia tietoja ja muita aktiviteetteja. Sekä laillisia ja vaarallisia sniffereitä pidetään samanlaisina ohjelmina joita voidaan käyttää samaan tarkoitukseen. Ainoa ero on, että vaarallinen snifferi on usein erikoistyökalu jossa ei ole perusominaisuuksia.

Snifferin aktiviteetit järjestelmässä ja sen seuraukset:

Snifferi ei koeta saastuttaa järjestelmää muilla uhilla. Se ei voi myöskään aiheuttaa mitään suorituskyvyn tai vakauden ongelmia, eikä aiheuttaa vakavaa vaaraa tiedoille jotka tietokoneellasi ovat. Snifferin vaarallinen versio voi kuitenkin helposti aiheuttaa vakavia yksityisyyteen liittyviä ongelmia. Tämä ohjelma ei vaadi paljoakaan järjestelmän resursseja ja sillä ei ole Graafista Käyttöliittymää (GUI), joten on todella vaikeaa havaita kun se on tietokoneella. Kun se on sisällä niin hakkerit voivat käyttää sitä loukkaamaan uhrin yksityisyyttä. Selän takana seurantaa voidaan tehdä kuukausien tai jopa vuosien ajan ennen kuin se huomataan. Tämän ajan kuluessa snifferiä käytetään antamaan hyökkääjälle hänen tarvitsemansa tiedot. Hakkeri voi saada selville salasanat, kirjautumisnimet, kontaktit, henkilöllisyystiedot, jopa luottokortti numerot ja paljon muuta. Kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää järjestelmään murtautumisessa, varastamaan tai paljastamaan luottamuksellisia tietoja.

Yhteenvetona, nämä ovat kaikkein tärkeimmät aktiviteetit joita snifferin kehittäjät tarvitsevat maaliensa saavuttamiseen:

  • Käyttäjän verkon käytön valvonta ja määrättyjen pakettien suodatus.
  • Kaikkien verkkopakettien kaappaus joita siirretään verkosta toiseen.
  • Kaapatuista paketeista löydettyjen kirjautumistietojen tallennus tiedostoon.
  • Antaa hyökkääjien analysoida kerätyt tiedot jotta selvitetään kirjautumisnimet, salasanat, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muut arvokkaat tiedot.

Tavat joita käytetään tietokoneelle tunkeutumiseen:

Snifferit eivät ole viruksia ja siksi ne eivät voi levitä itsekseen ja niiden hallinnoijan pitää olla henkilö. Ne voidaan asentaa kuten mikä tahansa ohjelma käyttäjän luvalla tai ilman. Löytyy kaksi päätapaa joilla luvattomat snifferit voivat päästä järjestelmään.

  • Laillinen snifferi voidaan asentaa manuaalisesti järjestelmänvalvojan toimesta tai muun henkilön toimesta jolla on oikeudet ohjelmien asennukseen. Hakkeri voi murtautua järjestelmään ja asentaa oman vaarallisen snifferin. Molemmissa tapauksissa yksityisyyden uhka asennetaan ilman käyttäjän lupaa.
  • Vaaralliset snifferit asennetaan usein muiden loisten, kuten virusten troijalaisten, takaovien tai matojen toimesta. Ne pääsevät järjestelmään ilman käyttäjän lupaa ja vaikuttavat jokaiseen joka käyttää saastunutta tietokonetta. Tällaisilla sniffereillä ei ole poisto toimintoa ja niitä voi hallita vain kirjoittaja tai hyökkääjä.

Esimerkkejä Sniffereista:

Snifferit ovat kohtalaisen harvinaisia sovelluksia jotka ovat täynnä samoja toimintoja. Seuraavat esimerkit näyttävät snifferien normaalia toimintaa:

Ethereal. Tämä on suosittu snifferi paketti, jota pidetään laillisena. Tämän ohjelmaryhmän päätavoite on etsiä määrättyjä vikoja ja seurata järjestelmän muutoksia. Tämä snifferien paketti tarjoaa graafisen käyttöliittymän, tehokkaat näyttösuodattimet ja sisäänrakennetut paketin editointi työkalut. Ethereal tallentaa kerätyt tiedot tiedostoon ja antaa käyttäjälle kyvyn analysoida ne myöhemmin. Tällä hetkellä tämä sovellus tukee yli 800 verkko protokollaa ja toimii melkein millä tahansa käyttöjärjestelmällä.

BUTTSniffer on snifferin ohjelma joka on suunniteltu vain vaarallisiin tarkoituksiin. Se tukee useita verkko protokollia, sallii nuuskittujen tietojen suodatuksen ja tallentaa tiedot määrättyyn tiedostoon. BUTTSniffer voi toimia myös itsenäisenä sovelluksena tai jonkin loisen liitteenä, kuten surullisen kuuluisa Back Orifice remote administration tool (RAT) ja vastaavat uhat.

Snifferin ja sen komponenttien poisto järjestelmästä:

Voit tarkistaa tietokoneesi kahdesti vaarallisten snifferien varalta luotettavalla haittaohjelman poistajalla. Tällä hetkellä löytyy useita ohjelmia jotka voivat löytää ohjelmia jotka kuuluvat snifferi kategoriaan. Nämä ohjelmat ovat: Reimage ja Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Sinun pitää kuitenkin aina muistaa, että suurimmalla osalla sniffereitä ei ole mitään tekemistä haittaohjelmien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voida löytää haittaohjelman poistajalla ja ne pitää poistaa manuaalisesti. Tässä tapauksessa käyttäjä voi joutua vaikeuksiin koska kaikissa sniffereissä ei ole poisto-ominaisuutta.

Jos sinulla on ongelmia snifferin poistossa niin voit aina lähettää kysymyksesi virukset.fi turvallisuusasiantuntijoille ja pyytää apua. Voit tehdä sen Kysy Meiltä sivun kautta, joka yhdistää PC omistaja, Saastuneiden PC:en käyttäjät ja muut ihmiset jotka tarvitsevat kaikkein parhaiden PC asiantuntijoiden apua.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Poista Deceptive site ahead

Google varoitus ”Deceptive Site Ahead”. Mitä se tarkoittaa? ”Deceptive site ahead” on Safe Browsing yrityksen tuote, joka on suunniteltu suojelemaan käyttäjiä sivuilta jotka Google tunnistaa potentiaalisesti vaarallisiksi. Tämä varoitus on yleensä ympäröity punaisella taustalla ja se ilmaantuu sivuilla, jotka käyttävät ”social engineerin... Lisää
Järjestelmä työkalut Virukset   Lokakuu 19, 2017

Snifferit (Nuuskijat) tietokanta

Lokakuu 18, 2017

iPhone virus

iPhone viruksen ennakkoehdot jatkavat ilmaantumistaan. iPhone virus on termi haittaohjelma variaatioille, jotka on luotu iOS järjestelmälle.Lisää
Lokakuu 16, 2017

Geeker.com

Geeker.com arvostelu: pysy kaukana tästä huijaussivusta! Geeker.com on epäilyttävä sivusto, joka tarjoaa rajattomia videoiden ja elokuvien striimauspalvelua. Se ei kuitenkaan ole yksi näistä ilmaisista palveluista. Materiaalin katsomiseen käyttäjän tulee hankkia yksi jäsensuunnitelma. Jos haluat kuitenkin katsoa sarjassa suosikki TV-sarjaasi, niin on parempia hankkia... Lisää
Lokakuu 12, 2017

Moatads virus

Tärkeää tietoa Moatads viruksesta. Moatads virus tunnetaan nimellä Z.moatads.com, joka liittyy ilkeään virusperheeseen jotka tunnetaan selaimen kaappaajina. Nämä virukset tunkeutuvat tietokoneelle viekkaasti ja alkavat muuttamaan selainten asetuksia ilman käyttäjän lupaa tai tietämystä. Siksi vie luultavasti jonkin verran aikaa ennen kuin huomaat Moatads kaappauksen... Lisää
Lokakuu 10, 2017

Hao123

Miksi sinun kannattaa pysyä erossa Hao123 selain viruksesta? Lisää
Lokakuu 10, 2017

Opera uudelleenohjaus virus

Opera uudelleenohjaus viruksen määritelmä tai toiminta. Opera uudelleenohjaus virus on verkkotartunta, joka toimii selaimen kaappaajana. Kuten voit luultavasti ymmärtää, tämä potentiaalisesti ei toivottu ohjelma kohdistaa Opera selaimen, joka on yhteensopiva Windows, macOS sekä Linux käyttöjärjestelmien kanssa. Kaapatun selaimen päämerkkejä ovat: muutettu kotisivu... Lisää
Lokakuu 10, 2017

SamSam lunnasohjelma virus

Mitä voit odottaa SamSam lunnasohjelma virukselta? Jotkut virukset kiinnittävät enemmän huomiota kuin jotkut vähemmän suositut. SamSam lunnasohjelma virus, joka tunnetaan myös nimillä Samas/the SamSam/MSIL.B/C, vaikuttaa tavoittelevan korkealle koska se sen kohteena on yritykset. Useat sairaalat ovat saaneet tämän tiedostoja salaavan uhan jo koneilleen. Tämä ei kuite... Lisää
Lokakuu 06, 2017

Dogpile.com

Dogpile.com on hakusivu, joka voi yhtenä päivänä ilmaantua kotisivusi tai ensisijaisen hakukoneesi sijaan. Todellisuudessa, ihmiset suostuvat muuttamaan nämä selainasetukset ja lataamaan tämän ohjelman tietokoneilleen kun he lataavat freeware tai shareware ohjelmia. Joten, jos haluattaa välttää dogpile.com sivun asettamista aloitussivusi sijaan tai Dogpile Toolbar lat... Lisää
Lokakuu 05, 2017

NewTab mainokset

NewTab on mainosohjelma jonka väitetään olevan edistynyt rahastusalusta. Lisää
Lokakuu 05, 2017

Nova.Rambler.ru

Nova.Rambler.ru on Venäläinen selaimen kaappaaja. Nova.Rambler.ru virus on selaimen kaappaaja, joka koettaa näyttääLisää
Lokakuu 04, 2017

Yardood.com virus

Asiat joita et ehkä tiedä Yardood.com viruksesta: Jos sinulla on vaikeuksia selata nettiä, niin sinulla voi olla Yardood.com virus. Tämän kaappaajan hyökkää muutoksilla selaimissa ja yleisellä selaamisen suorituskyvyn heikentymisellä. Tähän voi kuulua pitkä sivujen latausaika, selainten jäätyminen, satunnaiset uudelleenohjaukset, jne. Näiden ominaisuuksien takia, Yar... Lisää
Lokakuu 04, 2017

Maxthon Selain virus

Maxthon selainta on kritisoitu hämäristä levitystavoista. Maxthon on selain, josta keskustellaan paljon online yhteisössä. Ohjelma esitellään “kaikkein turvallisimpana selaimena verkossa, ilman viruksia ja haittaohjelmia.” Verkkoturvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Selain on lisätty kategoriaan potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat ja luokite... Lisää
Lokakuu 04, 2017

Taboola mainokset

Taboola on mainosohjelma jonka väitetään olevan edistynyt rahastusalusta. Lisää
Lokakuu 04, 2017

DriverAgent Plus

Mitä tulee tietää DriverAgent Plus ohjelmasta? Vaikka DriverAgent Plus kutsuminen virukseksi ei ole täysin oikein, niin se voidaan leimata potentiaalisesti ei toivotuksi ohjelmaksi, johtuen epäilyttävistä aktiviteeteista PC:lle päästyään. Sen luoja on eSupport.com, Inc, tämä ohjelma on järjestelmä työkalu, joka tarkistaa tietokoneesi etsien ajureita, jotka pitää päiv... Lisää
Lokakuu 03, 2017

Pokki virus

Pokki sovellus antaa sinun simuloida Windows 8 mobiilisovellus käyttöliittymää Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-10-20

Lähde: https://www.2-spyware.com/sniffers-removal

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa