Mikä on snifferit (nuuskijat) ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Snifferit (Nuuskijat)

Snifferi (tunnetaan myös verkon analysoijana, paketin analysoijana tai protokollan analysoijana) on tietokoneohjelma, jota käytetään valvomaan ja analysoimaan verkon liikennettä toisesta verkosta toiseen. Snifferi kaappaa jokaisen paketin tiedot, purkaa sen koodin ja antaa sen omistajille mahdollisuuden nähdä sen sisällön. Jos snifferiä käyttää luotettava henkilö niin sitä ei pidetä vaarallisena sovelluksena koska sitä käytetään vianetsintään ja valvontaan tai havaitsemaan verkkoon tunkeutumisia Snifferiä voidaan myös käyttää vaarallisten henkilöiden toimesta, jotka koettavat varastaa ihmisten arkaluontoisia tietoja jotka lähetetään heille verkon kautta. Nämä tiedot voivat olla todella erilaisia. Niihin voi kuulua uhrin kirjautumisnimet, salasanat, pankkitiedot, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muita tärkeitä tietoja joita voidaan käyttää vaarallisiin aktiviteetteihin. 

Snifferi voidaan asentaa mille tahansa verkossa olevalle tietokoneelle. Sen ei yleensä tarvitse olla käynnissä saastuneella järjestelmällä. Se voi helposti piileskellä hakkerin PC:llä ja auttaa häntä varastamaan tarvittuja tietoja. Tämä teknologia vaati henkilön paketin lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Snifferi voidaan kuitenkin asentaa myös saastuneelle tietokoneelle katkaisemaan verkon liikenne ja aiheuttamaan muita aktiviteetteja. Snifferi voi olla myös fyysinen laite, yleensä reititin jossa on snifferi toiminto. Se toimii samalla tavalla kuin tavallinen snifferi mutta sen huomaaminen voi olla yhä vaikeampaa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että snifferit jaetaan laillisiin sovelluksiin ja työkaluihin jotka hakkerit ovat suunnitelleet erityisesti varastamaan henkilökohtaisia tietoja ja muita aktiviteetteja. Sekä laillisia ja vaarallisia sniffereitä pidetään samanlaisina ohjelmina joita voidaan käyttää samaan tarkoitukseen. Ainoa ero on, että vaarallinen snifferi on usein erikoistyökalu jossa ei ole perusominaisuuksia.

Snifferin aktiviteetit järjestelmässä ja sen seuraukset:

Snifferi ei koeta saastuttaa järjestelmää muilla uhilla. Se ei voi myöskään aiheuttaa mitään suorituskyvyn tai vakauden ongelmia, eikä aiheuttaa vakavaa vaaraa tiedoille jotka tietokoneellasi ovat. Snifferin vaarallinen versio voi kuitenkin helposti aiheuttaa vakavia yksityisyyteen liittyviä ongelmia. Tämä ohjelma ei vaadi paljoakaan järjestelmän resursseja ja sillä ei ole Graafista Käyttöliittymää (GUI), joten on todella vaikeaa havaita kun se on tietokoneella. Kun se on sisällä niin hakkerit voivat käyttää sitä loukkaamaan uhrin yksityisyyttä. Selän takana seurantaa voidaan tehdä kuukausien tai jopa vuosien ajan ennen kuin se huomataan. Tämän ajan kuluessa snifferiä käytetään antamaan hyökkääjälle hänen tarvitsemansa tiedot. Hakkeri voi saada selville salasanat, kirjautumisnimet, kontaktit, henkilöllisyystiedot, jopa luottokortti numerot ja paljon muuta. Kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää järjestelmään murtautumisessa, varastamaan tai paljastamaan luottamuksellisia tietoja.

Yhteenvetona, nämä ovat kaikkein tärkeimmät aktiviteetit joita snifferin kehittäjät tarvitsevat maaliensa saavuttamiseen:

  • Käyttäjän verkon käytön valvonta ja määrättyjen pakettien suodatus.
  • Kaikkien verkkopakettien kaappaus joita siirretään verkosta toiseen.
  • Kaapatuista paketeista löydettyjen kirjautumistietojen tallennus tiedostoon.
  • Antaa hyökkääjien analysoida kerätyt tiedot jotta selvitetään kirjautumisnimet, salasanat, luottokortin numerot, henkilötiedot ja muut arvokkaat tiedot.

Tavat joita käytetään tietokoneelle tunkeutumiseen:

Snifferit eivät ole viruksia ja siksi ne eivät voi levitä itsekseen ja niiden hallinnoijan pitää olla henkilö. Ne voidaan asentaa kuten mikä tahansa ohjelma käyttäjän luvalla tai ilman. Löytyy kaksi päätapaa joilla luvattomat snifferit voivat päästä järjestelmään.

  • Laillinen snifferi voidaan asentaa manuaalisesti järjestelmänvalvojan toimesta tai muun henkilön toimesta jolla on oikeudet ohjelmien asennukseen. Hakkeri voi murtautua järjestelmään ja asentaa oman vaarallisen snifferin. Molemmissa tapauksissa yksityisyyden uhka asennetaan ilman käyttäjän lupaa.
  • Vaaralliset snifferit asennetaan usein muiden loisten, kuten virusten troijalaisten, takaovien tai matojen toimesta. Ne pääsevät järjestelmään ilman käyttäjän lupaa ja vaikuttavat jokaiseen joka käyttää saastunutta tietokonetta. Tällaisilla sniffereillä ei ole poisto toimintoa ja niitä voi hallita vain kirjoittaja tai hyökkääjä.

Esimerkkejä Sniffereista:

Snifferit ovat kohtalaisen harvinaisia sovelluksia jotka ovat täynnä samoja toimintoja. Seuraavat esimerkit näyttävät snifferien normaalia toimintaa:

Ethereal. Tämä on suosittu snifferi paketti, jota pidetään laillisena. Tämän ohjelmaryhmän päätavoite on etsiä määrättyjä vikoja ja seurata järjestelmän muutoksia. Tämä snifferien paketti tarjoaa graafisen käyttöliittymän, tehokkaat näyttösuodattimet ja sisäänrakennetut paketin editointi työkalut. Ethereal tallentaa kerätyt tiedot tiedostoon ja antaa käyttäjälle kyvyn analysoida ne myöhemmin. Tällä hetkellä tämä sovellus tukee yli 800 verkko protokollaa ja toimii melkein millä tahansa käyttöjärjestelmällä.

BUTTSniffer on snifferin ohjelma joka on suunniteltu vain vaarallisiin tarkoituksiin. Se tukee useita verkko protokollia, sallii nuuskittujen tietojen suodatuksen ja tallentaa tiedot määrättyyn tiedostoon. BUTTSniffer voi toimia myös itsenäisenä sovelluksena tai jonkin loisen liitteenä, kuten surullisen kuuluisa Back Orifice remote administration tool (RAT) ja vastaavat uhat.

Snifferin ja sen komponenttien poisto järjestelmästä:

Voit tarkistaa tietokoneesi kahdesti vaarallisten snifferien varalta luotettavalla haittaohjelman poistajalla. Tällä hetkellä löytyy useita ohjelmia jotka voivat löytää ohjelmia jotka kuuluvat snifferi kategoriaan. Nämä ohjelmat ovat: Reimage ja Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Sinun pitää kuitenkin aina muistaa, että suurimmalla osalla sniffereitä ei ole mitään tekemistä haittaohjelmien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voida löytää haittaohjelman poistajalla ja ne pitää poistaa manuaalisesti. Tässä tapauksessa käyttäjä voi joutua vaikeuksiin koska kaikissa sniffereissä ei ole poisto-ominaisuutta.

Jos sinulla on ongelmia snifferin poistossa niin voit aina lähettää kysymyksesi virukset.fi turvallisuusasiantuntijoille ja pyytää apua. Voit tehdä sen Kysy Meiltä sivun kautta, joka yhdistää PC omistaja, Saastuneiden PC:en käyttäjät ja muut ihmiset jotka tarvitsevat kaikkein parhaiden PC asiantuntijoiden apua.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Snifferit (Nuuskijat) tietokanta

Kesäkuu 13, 2018

APPLE SECURITY BREACH

APPLE SECURITY BREACH virus turhauttaa Mac käyttäjät. APPLE SECURITY BREACH hälytys on petollinen viesti, jonka tavoitteena on huijata rahaa MacOS käyttäjiltä. Se väittää, ettäLisää
Kesäkuu 13, 2018

Petya virus

Petya lunnasohjelma palaa hyökkäyksillä Ukrainassa, VenäjälläLisää
Kesäkuu 13, 2018

Cerber virus

Cerber virus lukitsee tiedostosi ja vaatii maksua! Cerber on vaarallinen tietokonevirus joka käyttääLisää
Kesäkuu 13, 2018

Adf.ly virus

Pysy erossa Adf.ly mainoksista! Adf.ly virus on termi jota käytetään kuvaamaan vaarallisia ohjelmia, joita promotoidaan aktiivisesti Adf.ly URL-kutistus palvelun kautta.Lisää
Kesäkuu 12, 2018

MyMacUpdater

MyMacUpdater – on tekaistu ohjelmien päivitin, joka on läheistäLisää
Kesäkuu 06, 2018

Mezaa virus

Mezaa on mainospalvelun tarjoaja, joka on mukana hämärässä yhteistyökumppani markkinoinnissa. Lisää
Kesäkuu 06, 2018

RSA-4096 Lunnasohjelma

RSA-4096 Lunnasohjelman salauksen poisto: RSA-4096 Lunnasohjelmasta voi tulla pahin painajainen niille tietokoneen käyttäjille joilla ei ole varmuuskopioita ja tallentavat vain yhden kopion tärkeistäLisää
Toukokuu 31, 2018

Snapchat virus

Snapchat virus haittaohjelmien ryhmä, joka toimii multimedia viestipalvelussa. Lisää
Toukokuu 29, 2018

idp.alexa.51

IDP.ALEXA.51 on haittaohjelma, jonka maineikkaat AV moottorit raportoivat. Lisää
Toukokuu 29, 2018

Pttsite.com

Pttsite.com on uudelleenohjaus virus, joka johtaa vaarallisille sivuille. Lisää
Toukokuu 02, 2018

iPhone virus

iPhone viruksen ennakkoehdot jatkavat ilmaantumistaan. iPhone virus on termi haittaohjelma variaatioille, jotka on luotu iOS järjestelmälle.Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-10-20

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa