Mikä on keyloggerit ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Olivia Morelli - - Päivitetty | Tyyppi: Keyloggerit

keylogger on tietokoneohjelma, joka kirjaa jokaisen näppäimen iskun ja tallentaa sen tiedostoon. Kun se on kerännyt tarvittavat tiedot, niin se siirtää ne Internetin välityksellä ennalta määrätylle etäpalvelimelle. Se tallentaa myös kuvankaappauksen ja käyttää muita tekniikoita seuraamaan käyttäjien aktiviteetteja. Keylogger voi johtaa salasanojen, kirjautumistietojen ja vastaavien tietojen menetykseen.

Löytyy kaksi erilaista keyloggeria, komponentti ja ohjelmisto. Komponentti keylogger on pieni fyysinen laite, joka voidaan laittaa näppäimistön johdon ja portin väliin. Komponentti keylogger tallentaa kaikki näppäimistön iskut ja tallentaa ne omaan muistiinsa. Tällainen laite ei luota ohjelmiin tai ajureihin. Siksi se voi toimia useassa eri ilmapiirissä. Se ei kuitenkaan ota kuvankaappauksia ja se on helppo löytää tietokoneen tarkastuksessa. Ohjelmisto keyloggerit voidaan jakaa loisiin ja laillisiin sovelluksiin.

Vaaralliset keyloggerit ovat aika samanlaisia kuin virukset ja troijalaiset. Hakkerit käyttävät niitä loukkaamaan käyttäjien yksityisyyttä. Lailliset keyloggerit, tunnetaan myös valvontatyökaluina, ovat kaupallisia tuotteita joita käyttävät vanhemmat, työnantajat ja opettajat. Ne kertova mitä lapset tai työntekijät tekevät verkossa. Jopa lailliset ohjelmat toimivat ilman käyttäjän lupaa ja tietoa. Niitä voidaan käyttää myös vaarallisten henkilöiden puolesta ja, siksi, niitä ei pidetä paljoakaan vaarattomampana kuin useita muitakaan loisia.

Vaaralliset aktiviteetit joita Keyloggerit voivat aiheuttaa

Melkein kaikki keyloggerit koettavat loukata käyttäjien yksityisyyttä. Ne voivat seurata uhrejaan kuukausien tai jopa vuosien ajan huomaamatta. Tänä aikana, tavallinen keylogger voi löytää käyttäjästä niin paljon tietoa kuin mahdollista. Henkilö joka hallitsee keyloggeria saa arvokasta tietoa, kuten salasanat, kirjautumisnimet, luottokorttien numerot, pankkitiedot, yhteystiedot, kiinnostuksen kohteet, nettiselaamisen tavat ja paljon lisää. Kaikki näitä tietoja voidaan käyttää varastamaan uhrien henkilökohtaisia tietoja ja rahaa.

Yhteenvetona, tavallista keyloggeria voidaan käyttää tekemään näitä aktiviteetteja:

 • Näppäimistön iskujen tallennus.
 • Kuvankaappausten ottaminen käyttäjän nettiaktiviteeteista määrätyin väliajoin.
 • Käyttäjän aktiviteettien seuraaminen kirjaamalla sovellukset ja muut todella tarkat tiedot.
 • Käyttäjien online aktiviteettien seuraaminen tallettamalla sivustojen osoitteet, annetut salasanat ja muut tiedot.
 • Kirjautumisnimien, eri tilien tietojen, luottokorttien nimien ja salasanojen tallettaminen.
 • Online chat keskustelujen ja pikaviestien tallentaminen.
 • Lähetettyjen ja vastaanotettujen sähköpostien luvaton kopioiminen.
 • Kaikkien kovalevyjen tietojen tallentaminen ja niiden lähettäminen vaadittuun sähköpostiosoitteeseen.
 • Vaikeuttamaan sen löytämistä ja poistoa.

Keyloggereita ei voida verrata tavallisiin tietokone viruksiin. Ne eivät leviä itsekseen, kuten virukset, useimmissa tapauksissa, ne pitää asentaa kuin muutkin ohjelmat.

Tärkeimmät keinot joilla Keyloggereita saadaan järjestelmään:

Löytyy kaksi tapaa joita keylogger ohjelmat käyttävät pääsemään järjestelmään. Tässä ne molemmat:

 • Laillinen keylogger voidaan asentaa järjestelmään manuaalisesti järjestelmänvalvojan tai muun luvallisen käyttäjän toimesta. Hakkeri voi tunkeutua järjestelmään ja asentaa keyloggerinsa. Molemmissa tapauksissa, yksityisyyden uhka voidaan asentaa ilman käyttäjän lupaa ja tietämystä.
 • Vaaralliset keyloggerit voidaan asentaa järjestelmään muiden loisten avulla, kuten virusten, troijalaisten, takaovien ja muiden haittaohjelmien. Ne pääsevät järjestelmään ilman käyttäjän tietämystä ja vaikuttavat jokaiseen tietokoneen käyttäjään. Tällaisissa keyloggereissa ei ole poisto toimintoa ja niitä voi hallita vain kirjoittaja tai hyökkääjä.

Useimmissa tapauksissa, keyloggerit saastuttavat Microsoft Windows käyttöjärjestelmää. Kaikkia viruksia kuitenkin päivitetään jatkuvasti, joten ei ole takuuta, että ne eivät voisi kaapata muita suosittuja alustoja.

Kaikkein vaarallisimmat tämän tyyliset uhat jotka leviävät verkossa

Löytyy useita näppäimen iskuja tallentavia sovelluksia, kaupallisia ja laillisia. Seuraavat esimerkit kertovat keyloggerien käytöksestä.

AllInOne Keylogger on vaarallinen ohjelma, joka kohdistaa PC käyttäjät ja heidän henkilökohtaiset tiedot. Yleensä sen takana toimivat ihmiset koettavat varastaa niin paljon tietoa kuin mahdollista. AllInOne KeyLogger on suunniteltu tallentamaan kaikki käyttäjien näppäimistön iskut, ottamaan kuvankaappauksia ja aiheuttamaan muita aktiviteetteja. Tämän uhan huomaaminen on vaikeaa, koska se on piiloutunut syvälle järjestelmään. 

Invisible Stealth Keylogger on vaarallinen troijalainen jossa on näppäimistön tallennus ominaisuus. Tämä loinen ei vain tallenna kaikkia näppäimistön iskuja vaan myös antamaan tilaisuus etähyökkääjälle luvaton pääsy saastuneelle tietokoneelle. Hän voi helposti ladata ja käynnistää vaarallisen koodin, varastaa käyttäjän tärkeitä tietoja (salasanat, sähköpostit tai tilitiedot). Kun se kerännyt tarvittavat tiedot, niin tämä uhka lähettää ne hyökkääjälle nettiyhteyden takaportin kautta. Tämän lisäksi, ne voivat aiheuttaa yleistä järjestelmän epävakautta ja saastuttaa jopa tiedostoja tai asennettuja ohjelmia.

Perfect Keylogger on monimutkainen valvontatyökalu useilla toiminnoilla. Se tallentaa kaikki käyttäjän näppäimistön iskut ja salasanat, ottaa kuvankaappauksia, seuraa käyttäjien aktiviteetteja Internetissä, tallentaa chat keskusteluja ja sähköposteja. Perfect Keyloggeria voidaan hallita etänä. Se voi lähettää kerätyt tiedot määrättyyn sähköpostiin tai ladata ne määrätylle FTP palvelimelle. Vaikka se on kaupallinen tuote, se on jopa vaarallisempi kuin keylogger loiset.

Kuinka poistaa keylogger ja korjata saastunut PC järjestelmä

Ei valitettavasti ole mitään tapaa palauttaa varastettuja tietoja. Siksi sinun kannattaa poistaa keylogger tietokoneelta niin pian kuin mahdollista. Tämä voidaan tehdä luotettavalla haittaohjelman poistajalla. Jotta voidaan estää laillisten ohjelmien menetys, jotka ovat tärkeitä vakaan PC toiminnat takaamiseksi, me suosittelemme yhtä näistä ohjelmista: FortectIntego ja Malwarebytes. Meidän turvallisuusasiantuntijamme testasivat ne molemmat ja niissä on todettu olevan kattava virus tietokanta. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin voit jakaa kysymyksesi käyttämällä Kysy Meiltä sivua. Me autamme mielellämme sinua ratkaisemaan ongelmasi.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-12-08

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa