Uusi Facebook Messenger virus hyökkäys toimittaa tekaistuja videolinkkejä

kirjoittanut Gabriel E. Hall - -

Uusi Facebook Messenger huijaus ehdottaa, että sinulle on video Internetissä

Facebook Messenger virus makes rounds on the social network again

Facebook käyttäjät ovat huomanneet ja raportoineet uuden huijauksen, joka kiertää suositussa verkostossa. Tällä kertaa se on sama vanha Facebook Messenger virus, joka saastuttaa käyttäjien tilit ja toimii uhrin puolesta, levittäen vaarallista linkkiä eteenpäin.

Huijaus käyttää perinteistä sosiaalista manipulaatiota, joka huijaa mahdollisen kohteen klikkaamaan annettua URLia, uhri tuntee olonsa turvalliseksi, koska linkki tulee hänen Facebook kaverilta. Viestissä on yleensä lyhyt lause, kuten “its you? [nimi] :|.”

Viestin lopussa oleva hymiö vaihtuu, ja annettu linkki on lyhennetty; siksi käyttäjä ei tiedä mihin se johtaa. Oikopolku ehdottaa kuitenkin, että linkki johtaa mysteeri videoon ja laittaa uhrit uteliaasti tarkistamaan sen.

Yleinen strategia: Asenna jotain videon katsomiseksi

Verkkoturvallisuuden asiantuntija tuntevat jo tekniikan, jota käytetään huijaamaan epäilevät käyttäjät asentamaan Facebook Message Video virus. Heti kun uhri klikkaa saastunutta linkkiä ja menee verkkourkinta sivulle (joka ilmeisesti on suunniteltu näyttämään YouTube tai muulta suositulta videosivulta), harhaanjohtava pop-up ilmaantuu, pyytäen uhria asentamaan päivitys tai sovellus (se voi olla tekaistu Adobe Flash Player tai lisäosa).

Käyttäjälle ehdotettu tiedosto ei sisällä ohjelmaa videon katseluun ja se sisältää vain vaarallisen lastin, joka myöhemmin saastuttaa uhrien tilit ja lähettää petollisia viestejä uhrin kaikille kontakteille.

Kun puhutaan tekaistuista Adobe Flash Players, niin me haluamme kertoa, että nämä ovat kaikkein vaarallisimpia uhkia sinun turvallisuudelle. Yksi viimeisimmistä verkkohyökkäyksistä perustui tekaistuihin pop-uppeihin, jotka ilmaantuvat saastuneilla sivuilla, kehottavat ihmisiä päivittämään Flash Playerin. Jos laukaiset install_flash_player.exe tiedoston, niin saastutat tietokoneesi Bad Rabbit lunnasohjelmalla.

Mitä voit tehdä, jos Facebook tilisi on saastunut

Jos uusi Facebook virus herätti uteliaisuutesi ja suostuit jopa asentamaan vaarallisen tiedoston, jota tätä uutta huijausta promotoiva sivu tarjoaa, sinun pitää poistaa haittaohjelma ja turvata tilisi nyt.

  • Ensimmäinen asia, jota me suosittelemme tehtäväksi, on kertoa kavereillesi virushyökkäyksestä ja kertoa heille, että linkin klikkaaminen saastuttaa myös heidän Facebook tilinsä.
  • Seuraavaksi, sinun kannattaa tarkistaa tietokoneesi Facebook viruksen varalta ja poistaa se heti. Me emme suosittele salasanan vaihtoa ennen viruksen poistoa, koska se voi vaihtaa salasanasi, kun vaihdat sen.
  • Kun virus on poissa, aloita tilisi suojaaminen. Muuta salasana ja mieti kaksiosaisen varmennuksen käyttöönottoa.

Kirjoittajasta

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall

Intohimoinen virustutkija...

Lähde: https://www.2-spyware.com/new-facebook-messenger-virus-attack-delivers-fake-video-links

Lue muilla kielillä


Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa